homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 augustus 2012
Vrijdag vertrek naar tilburg vanaf 18.15 uur + Perry is boos


Op menig bedrijf is de koude oorlog al een poosje in volle gang. Iedereen heeft wel een afdelingskruik die deze week het mikpunt van spot is. Dubieuze prikbord berichten, een lege kruik naast de wc pot, A4'tjes op de deur geplakt met '6x kloppen aub'. Want aankomende vrijdag zal NAC voor de 6e keer op rij van onze buurmeisjes gaan winnen.

Vrijdag zullen vanaf 18.15 uur bij het Rat Verlegh Stadion de eerste bussen richting het kleine zusje vertrekken. Voor de bus uit Etten-Leur geldt een vertrektijd van 17.45 uur. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, want vanwege het strakke clusterschem wordt er op niemand gewacht!

Derby-time!!!

updeet:

Er lijkt zo onderhand wel een vloek op te rusten. Elk item dat we openen over onze oosterzusjes, wordt binnen no-time gebruikt om eens lekker over andere dingen te ouwehoeren. Zo ook onder dit item.

Naar aanleiding van de stoelendans die afgelopen zaterdag plaatsvond in de binnenstad, stond Perry, de voorheen nogal stille Corporate Communications Manager, direct klaar om zijn licht op de zaak te laten schijnen. Welingelicht als hij is, meende hij (vanuit Zandvoort?) direct te kunnen vertellen hoe de vork in de steel zit.

Ratageerder Simmons gooide de reactie van Hendriks online, en u ging los. Hier nogmaals de reactie, veel plezier met verder discussiëren:

STEENAKKER – “Een kleine groep relschoppers heeft NAC en een grote groep welwillenden in verlegenheid gebracht. Dat betreuren we. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop NAC naar uitwedstrijden reist.”

De reactie van de clubleiding van NAC Breda op de rellen afgelopen zaterdag op de Havermarkt in Breda is niet mild. De Bredase club betreurt de rellen van afgelopen zaterdag, waarbij de terrassen van zowel café Bruxelles als de Corenmaet het moesten verduren.

“De betrokkenen hebben er voor gezorgd dat de club, op wat een mooie zaterdagmiddag had kunnen zijn, in opspraak is gekomen. Deze alleenstaande acties, van een handvol individuen, zorgen ervoor dat we terug in de tijd worden geslingerd. Een kleine groep relschoppers heeft een grote massa welwillende fans in verlegenheid gebracht”, aldus woordvoerder Perry Hendriks.

De clubleiding heeft in de lokale driehoek van politie, gemeente en Openbaar Ministerie overleg gevoerd. NAC is daarin gevraagd of de club de aanpak om betrokkenen te achterhalen, steunt. “Daar is uiteraard positief op gereageerd”, aldus Hendriks.

Volgens Hendriks hebben de rellen gevolgen voor hoe NAC de aankomende seizoenen naar uitwedstrijden reist, hoe supporters naar het Rat Verleghstadion reizen, maar ook hoe de club de toekomstige vriendschappelijke wedstrijden aanpakt.

“Dit soort excessen hebben geen plek in de sportieve evenementen die NAC wil onderstrepen in het Rat Verleghstadion”, vervolgt de woordvoerder. “Als het lukt de betrokken personen te achterhalen, dan zullen hierbij -in lijn van de uitspraken van de autoriteiten deze morgen - sancties volgen. Stadionverboden worden hierbij niet uitgesloten.”

Hendriks benadrukt ‘dat NAC gepast reageert richting de getroffen horecaondernemers’. “Dit doen wij op eigen initiatief en niet via de media.”


Bron : De Rat, Breda Loco`s


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties


10-aug-2012 WIL-NAC (1-1)

03-aug-2012
Freelance kruikjes pesten...
23-jul-2012
Om 19.00 uur inschrijving Loco`s bus naar W2 ...
07-jun-2012
NAC begint het seizoen in tilburg...
10-aug-2012
Café Beatrix is vanaf 16.00 uur al in Derby s...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

zeeuwserat

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 11:54u

Meer dan zin in!!!

Sinds 1912

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 12:21u

Zo veel zin in!!!!

Is er nog een ludieke actie op komst? En er gaan hopelijk toch wel de nodige spandoeken mee want WIJ ZIJN NAC

Gerrie de B.

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 12:31u

Soooow, dat wordt Eredivisie live bij een van mijn maten thuis! Paar halve liters Staropramen of Gambrinus erbij en NAC naar de overwinning schreeuwen!

neoc

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 12:32u

Helemaal klaar voor.

steef

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 12:36u

Wir sind dabei!

Echt zin in, toch wel gemist onze stilburgse vriendinnetjes!

simmons

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 12:43u

heb er eigenlijk heumal gin vertrouwen in vrijdag...heb mar n 3-1 tje ingevuld bij de "prognose competitie".

Snake

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 13:03u

Ga gewoon van een 2-2 uitslag uit.
Nac wint zelden de eerste wedstrijd en tis lang geleden dat Willem II punten snoepte van NAC.
Als het slecht wil verliezen we maar met dien verstande dat we op het einde van de rit wel boven Willem II eindigen!! Maak je niet druk!!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 13:33u

iets heel anders; Donny gaat gewoon door met penalties:

http://eredivisielive.nl/video/69631-31-doelpunt-donny-gorter-az---fortuna-dusseldorf-2-0.html

kees kruik

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 14:38u

jaa eindelijk de derby is weer terug ,denk dat de puntjes in tilburg blijven , ik heb ze zaterdag tegen die grieken zien spelen en dat was verrassend goed van tilburgse zijde

Korneev

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 14:52u

Zo Donny ziet er afgetraind uit moet ik zeggen....

kees kruik

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 17:24u

BREDA – Waterschap Brabantse Delta meldt dat er vanochtend in Breda en omstreken grote problemen zijn geweest met het riool. Tussen 7.00 uur en 10.00 uur ‘s ochtends werden er ruim tien keer zoveel toiletten doorgespoeld als normaal rond dit tijdstip. Het rioolsysteem kon de plotselinge stroom dunne bagger niet verwerken, waardoor veel toiletten en afvoerputten overstroomden. Het waterschap vermoedt dat de problemen verband houden met de bekendmaking van het speelprogramma voor de Eredivisie. De openingswedstrijd van het komende seizoen op 10 augustus gaat tussen aartsrivalen Willem II en NAC Breda. Dit nieuws zorgde in Breda voor veel acute darmproblemen. Veel NAC-fans, die toch al niet bekend staan om hun stabiele kringspier, zochten massaal hun toevlucht tot het toilet. Lokale huisartsen melden dat sommige patiënten zeven verschillende kleuren ontlasting vertoonden. “Veel NAC-supporters dachten dat zij nooit meer naar Tilburg hoefden”, aldus een huisarts. ”Het feit dat Willem II nu alweer terug is in de Eredivisie terwijl de problemen bij NAC alleen maar toenemen zorgt voor misselijkheid en angstgevoelens met ernstige vormen van diarree tot gevolg.” Volgens de huisarts klagen veel NAC-supporters ook over nachtmerries en angstbeelden over het intimiderende Tilburgse uitvak, dat ingeklemd zit tussen de King Side en Vak E. De problemen met het riool zijn inmiddels opgelost, maar het waterschap sluit niet uit dat er in de eerste week van augustus opnieuw problemen zullen ontstaan. Ook de Bredase huisartsen bereiden zich voor op een drukke week in aanloop naar 10 augustus.

moho

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 18:02u

@Kees Kruik.....Initimiderende Tilburgse Uitvak ?

Toen niet, nu niet, nooit niet, hahahahahhahaha.

De kruikjes blijven het middelpunt van spot en hoon in Breda, of NAC nu wint of verliest van de Tricolores.
6 Op een rij stond en daar hebben we heel hard om gelachen net als de degradatie. Nu is de derby weer terug, zien wat het wordt.

Verheug me al op het muisstille uitvak in Breda........

Gr.
Josip


moho

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 18:03u

....Intimiderende uitvak

kees kruik

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 18:26u

ach van stilburg is allang geen sprake meer net zoals er geen sprake meer is van een avondje nac ,ik weet wel dat beide clubs een bijzonder zwaar seizoen gaan krijgen en zullen moeten strijden om de onderste plaatsen , ik las het stukje op een site en vond het wel leuk inelkaar steken,ik heb geen hekel aan nac of breda maar vind de sportieve rivaliteit prima tot slot wil ik nog zeggen dat beide clubs in de eredivisie horen en laten we hopen dat we vvv en pec onder ons kunnen houden zodat de deby volgend seizoen ook weer op t menu staat

tot vrijdag


greez maurice

Waddinxveen

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 20:21u

@ Maurice alias kees kruik

Ik denk dat iedereen hier het wel met je eens is dat dat clubje van jou gewoon in de eredivisie hoort. Al was het alleen maar omdat dat elk seizoen weer twee interessante wedstrijden en zes punten oplevert.

Subietpilskes

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 20:46u

Ik voorspel een nederlaag voor NAC. Deze selectie is de zwakste selectie van de afgelopen 5 jaar. Met daarbij de zwakste trainer van de afgelopen 10 jaar en de slechtste technisch directeur sinds eeuwig.

De Scout

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 21:34u

Leggen we nog een ervaren spits vast voor vrijdag a.s.? Met onze alex alleen redden we het niet.

Dikke Bertus

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 22:32u

Ja nou hoor lag maar enzo maar jullie poepen nu egt allemaal in jullie broek hoor enzo en helemaal as jullie daar strakkies in dat uitvak zitten tussen onze intimedelende vakken zitten enzo dus! Keesie Kruik en ikke Dikke Bertus zullen jullie eg wel opwachten en uitdagen enzo en allemaal zingen van tilburg till i dry enzo en dan bewegen. Dus! Dikke Bertus de dikste!!!!

moho

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 23:38u

@Dikke Bertus, wat voor vakken ?
Watch your back

kees kruik

Geplaatst: maandag 6 augustus 2012 om 23:42u

@ moho

intimedelende zei hij geloof ik............haha

ijpelaart

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 0:41u

@Subietpilskes: als we dan toch spelen tegen het zwakste team van de afgelopen 20 jaar moet het toch wel lukken zeker.

Hertog Jan

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 1:01u

Er is maar 1 clubje met supporters dat hier hun calimerogedrag tentoon komt spreiden rondom onze onderlinge wedstrijden.
Laat dat nu net de reden zijn dat ik ze (kennelijk als een v/d weinigen) to-taal niet gemist heb.
Van mij mogen ze linea recta terug waar ze thuis horen: de juup leage. Hopelijk gaan we ze daarvoor het eerste zetje geven.

boelie

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 6:56u

@ kees kruik

Die verstoppingen zijn natuurlijk simpel te verklaren, kul.

Zo rond de `wedstrijden` met jullie `voetbalclub` zijn wij gewoon net iets te royaal met het gebruiken van ons favoriete rolletje wc-papier:

Eusj… als we vrijdag ook zulke inkoppertjes cadeau krijgen dan zitten we gebeiteld.


Peter13

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 7:15u

@boelie

Quinn

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 8:21u

Ja weet iemand hoe het zit met de zoektocht naar een spits? Die Cifti of toch stiekem Smolarek? Das toch wel nodig, iemand die goals maakt!

simmons

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 9:08u


STEENAKKER – “Een kleine groep relschoppers heeft NAC en een grote groep welwillenden in verlegenheid gebracht. Dat betreuren we. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop NAC naar uitwedstrijden reist.”

De reactie van de clubleiding van NAC Breda op de rellen afgelopen zaterdag op de Havermarkt in Breda is niet mild. De Bredase club betreurt de rellen van afgelopen zaterdag, waarbij de terrassen van zowel café Bruxelles als de Corenmaet het moesten verduren.

“De betrokkenen hebben er voor gezorgd dat de club, op wat een mooie zaterdagmiddag had kunnen zijn, in opspraak is gekomen. Deze alleenstaande acties, van een handvol individuen, zorgen ervoor dat we terug in de tijd worden geslingerd. Een kleine groep relschoppers heeft een grote massa welwillende fans in verlegenheid gebracht”, aldus woordvoerder Perry Hendriks.

De clubleiding heeft in de lokale driehoek van politie, gemeente en Openbaar Ministerie overleg gevoerd. NAC is daarin gevraagd of de club de aanpak om betrokkenen te achterhalen, steunt. “Daar is uiteraard positief op gereageerd”, aldus Hendriks.

Volgens Hendriks hebben de rellen gevolgen voor hoe NAC de aankomende seizoenen naar uitwedstrijden reist, hoe supporters naar het Rat Verleghstadion reizen, maar ook hoe de club de toekomstige vriendschappelijke wedstrijden aanpakt.

“Dit soort excessen hebben geen plek in de sportieve evenementen die NAC wil onderstrepen in het Rat Verleghstadion”, vervolgt de woordvoerder. “Als het lukt de betrokken personen te achterhalen, dan zullen hierbij -in lijn van de uitspraken van de autoriteiten deze morgen - sancties volgen. Stadionverboden worden hierbij niet uitgesloten.”

Hendriks benadrukt ‘dat NAC gepast reageert richting de getroffen horecaondernemers’. “Dit doen wij op eigen initiatief en niet via de media.”


hondstrouw

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 9:50u

"in de sportieve evenementen die NAC wil onderstrepen in het Rat Verleghstadion" ????

Ik mag hopen dat BredaVandaag onze communicatie-manager verkeerd gequoot heeft, want van dit soort teksten krijg ik ontzettende jeuk. WTF betekent dit??
Moet tegenwoordig alles in verhullende HBO-marketing taal gezegd worden ofzo?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 10:29u

Heel knap van die hendriks, dat hij 2 dagen na het voorval al precies weet wat er is gebeurd op de Havermarkt. En dat terwijl hij zelf gewoon `ergens bij Zandvoort op het strand lag`.

Walt Disney, kom er maar in.

zo veel jaren lang

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 10:34u

"Een kleine groep relschoppers heeft een grote massa welwillende fans in verlegenheid gebracht"

Ik behoor niet tot de groep relschoppers en ben ook niet als welwillende fan in verlegenheid gebracht. Welcome to the real world.....

Dit is gewoon een probleem van alle tijden. Een groep bijdehandjes die in onze stad komen. Worden te bijdehand en worden gecorrigeerd door Bredase bijdehandjes die "hun" stad "verdedigen".
Gebeurt buiten NAC om elke zaterdag in elke stad in NL. Vechtpartijen groot of klein tussen verschilende groepen.
Gewoon taak van politie en justitie om mensen aan te pakken die zich niet aan de wet houden.

"sportieve evenementen"
Hij zal wel gewoon een wedstrijd bedoelen hoop ik..... Wat een tekst zeg. Wat zou zo`n vent verdienen bij NAC. Totaal overbodig en kwalitatief niet echt overtuigend.

Maar ja, volgens B-side rats zijn we te negatief en moeten we het een kans geven. Keep on dreeming.

Na twee catastrofes (remember TM en RO) gaan we maar weer mee zitten klappen en hopen dat het goed komt....
Not!! Geen tijd voor. Het product NAC staat of valt bij VOETBAL en de bijbehordende SUPPORTERS. Niet bij Disney-gedoe, betaalkaarten, top sfeervolste clubs en weet ik wat voor bende nog meer.

De missie is NAC levensvatbaar krijgen! Met de nadruk op NAC (NOAD ADVENDO Combinatie) en levensvatbaar.

met dit soort pipo`s ligt de nadruk teveel op levensvatbaar en te weinig op NAC. Of het moet Nieuwe Admirals Combinatie gaan heten.....

zo veel jaren lang

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 10:35u

en dreeming moet zijn dreaming natuurlijk

willemF5

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 11:14u

Een goede standaardreactie vanuit NAC. Eventueel gezeik in de kiem smoren. Dat een dergelijke tekst net 1 a 2 Engelse termen teveel bevat, ach, kan ik nog mee leven.

Wel jammer dat mensen weer overal Disney gaan lopen schreeuwen. Zelf niet nadenken en alleen een satirisch stukje in de VI napiepen.

willemF5

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 11:15u

@zoveel jaren
Wat verwacht je? Dat NAC een maatschappijkritisch, genuanceerd stuk als reactie gaat geven?

TvM

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 11:51u

Die mijnheer Kommunikatie is wel heel erg snel met zijn glazen bol.
Veel erger kan het toch al niet worden tegenwoordig met die uitwedstrijden.
Of zit men hier ook weer iets stiekums uit te broeden?
Wat een overdreven gejank en holle retoriek. Sinds vele jaren gebeurt er weer eens iets in de stad en ja helaas nu direct gerelateerd aan NAC maar om dan meteen als hoofdboodschap meerdere malen te benadrukken dat de hele wereld zal veranderen, wat voor zin heeft dat?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 11:56u

@ willem

Hou toch op. Het gaat mij niet om de verdisneysering van onze club (wat ik een walgelijk streven vind, en als we daarmee tot de 15 sfeervolste clubs van Europa moeten gaan horen, dan liever niet) - het gaat mij om 3 andere dingen:

1. Waar was deze meneer Hendriks tot nu toe?
2. Hoe weet hij zo goed wat er precies aan de hand was, als in vergelijkbare situaties alle betrokkenen eerst 20x gehoord moeten worden voor er een `oordeel` geveld kan worden?
3. De volgende alinea:

Volgens Hendriks hebben de rellen gevolgen voor hoe NAC de aankomende seizoenen naar uitwedstrijden reist, hoe supporters naar het Rat Verleghstadion reizen, maar ook hoe de club de toekomstige vriendschappelijke wedstrijden aanpakt.

Dit geeft ons grote familievriendelijke leiders dus een vrijbrief om te gaan sleutelen aan het supportersbeleid. Iets geeft mij het gevoel dat zij - net als de knvb - er geen tegenstander van zijn om geen uitsupporters bij wedstrijden toe te laten.

NAC had ook als `prima standaardreactie` kunnen geven dat ze tot op de bodem uit zullen zoeken wat er aan de hand was, wie er betrokken bij zijn geweest, alle medewerking aan de politie zullen geven en supportersgeweld niet tolereren". Dit zou wel eens een stapje verder kunnen gaan. Ik hoop het niet, maar ik vind het weer zo gemakkelijk om hierop in te hakken en verder de communicatie weer gewoon op het oude niveau te laten. Het niveau van lik-mijn-vestje.

Laten we hopen dat dit opstartproblemen zijn van meneer Hendriks. Zoals ook Eskes die heeft (gehad?).

De Wortel

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 12:11u

AS: dat het gebeurde was niet zo verrassend zaterdagmiddag.
Dit is iets van alle tijden en daarnaast was het al langer duidelijk bij `dees en geen` dat mvv met een groep `boefjes` naar Breda zou komen.

Als zelfs ik het al op vrijdagavond hoor, moet zoiets ook tijdig bekend zijn bij de locale driehoek waarop dan adequaat geanticipeerd kan worden.

Voor mij een gevalletje `lul niet zo stroef`, `PR-Perry` heeft nog verdomd veel te leren...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 12:18u

A.S. , tegenwoordig héél makkelijk om na te gaan wat er gebeurt is en door wie...... , er hangen maar twintig camera`s op de havermarkt alleen ....
Aanpakken , volgende keer doen ze het in of om het stadion , voorkomen is beter dan ......

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 12:26u

Er staat "kruistocht naar stilburg" boven dit item , is het niet eerder `kruistocht tegen beleidsbepalers die van NAC een gezonde club willen maken` ?
Maken diezelfde beleidsbepalers er een bende van kunnen we ze altijd nog aanpakken.
Ik ben ook jong geweest maar als dit soort geintjes ervoor zorgen dat de nieuwe plannen om kosten door te verrekenen op voetbalclubs door gaan dan mogen ze dit goed aan pakken , of ze nu uit Maastricht of Breda komen.

On-topic , toch lekker om lekker achterover leunend de rest van de clubs dit weekend te zien ploeteren terwijl NAC al drie puntjes heeft Vrijdagavond omstreeks 22:00 uur.....

Korneev

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 12:38u

@ HHLB

"Maken diezelfde beleidsbepalers er een bende van kunnen we ze altijd nog aanpakken."

Die tijd is er niet!! Als de beleidsbepalers er nog 1 keer een bende van maken, is het over en sluiten met NAC.

Aal

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 12:51u

Off-topic, net gelezen op Nu.nl

`Het doek valt snel voor NAC-trainer Karelse`

De voetbalverslaggevers van NUsport blikken deze week op deze plek vooruit op het eredivisieseizoen. Vandaag de Glazen Bal van Edwin Struis.

Welke speler wordt de revelatie van het seizoen?
Oké, hij vergaarde vorig seizoen al enige roem als stand-in van de geblesseerde Erik Pieters en als neo-international, maar de echte doorbraak gaat Jetro Willems nu beleven. Het voorproefje tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal smaakte in ieder geval naar meer.

Welk club kroont zich tot kampioen?
Van het lied `Eens per jaar wordt PSV kampioen` is al een tijdje weinig meer vernomen, eens per lustrum zou nog net kunnen als de Eindhovenaren dit seizoen toeslaan. En daar heeft het alle schijn van. In de personen van Mark van Bommel en trainer Dick Advocaat heeft de club eindelijk weer eens winnaars in huis die zich onomwonden uitspreken over de titelaspiraties.

Welke club gaat het meest tegenvallen?
Vorig seizoen zat alles mee voor Feyenoord, nu volgt een natuurlijke correctie. Het volle programma, het wegvallen van steunpilaren als Guidetti en Vlaar, het houdt een keer op natuurlijk. Maar een plekje bij de eerste zes is haalbaar.

Welke club eindigt als laatste?
Willem II. Bij toeval terug in de eredivisie, met een rotgang er weer uit.

Welke speler wordt topscorer?
Bij ontstentenis van Bas Dost en Luuk de Jong is dit de meest tricky voorspelling, ook al omdat sommige clubs een echte afmaker ontberen. Een mooie kans voor de spitsen van clubs uit de tweede garnituur zoals AZ. Kortom: Jozy Altidore.

Welke trainer wordt het eerst ontslagen?
Dat hij überhaupt hoofdtrainer is, is al een groot raadsel, maar dit seizoen gaat het doek snel vallen voor NAC-trainer John Karelse. Kan hij eindelijk invulling geven aan de uitstraling die hij al heeft: van een tweedehands stofzuigerverkoper.

Wat wordt het beste cliché van Steve McClaren?
Van de elf zinnen die de Twente-trainer produceert vallen er zeker tien in de categorie `open doors`. Misschien kan hij dit seizoen ter variatie wat Nederlandse spreekwoorden en gezegdes letterlijk vertalen. Zoals:
- In the beginning we look the cat out of the tree
- We had an angel on the crossbar
- If you don`t shoot, you can`t score

Door: NUsport/Edwin Struis

TvM

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:04u

Scherp veroordelen, duidelijk afstand nemen, probleem isoleren.
Klaar. Helemaal niet zo moeilijk.
Wat is nu echter de essentie van het artikel: oorzaak en vooral gevolg onder de aandacht. Als dat door die desbetreffende journalist is voorgekookt, val je als spreekbuis direct door de mand wat mij betreft. Zelfs het had een mooie zaterdagmiddag kunnen zijn, tja, zelfs misplaatste beeldspraak. Het regende eind van de middag pijpestelen….

Het valt vandaag de dag niet mee om toezichthouder of cultuurbewaker te zijn, lijkt me.
Het ergste is dat de term cultuurbewaker steeds meer moeten worden uitgelegd. Steeds meer discussie als overdreven, conservatief, geef ze de ruimte, geef ze een kans, we moeten geld verdienen, etcetera. En voor dit deel hoef je geen ziener te zijn om op je klompen aan te voelen dat dit koren op de molen is voor het kader om knagende zaken juist zogenaamd geaccepteerd te zien.
Logische kanttekeningen plaatsen, dat is dan gelijk weer een kruistocht?
Het behoud van het avondje NAC, niets meer of minder. En uiteindelijk in de mate passend bij NAC en Breda. Natuurlijk wil je dat men financieel aan de weg timmert, men wordt er ook zelf weer dik voor betaald. Heel veel succes, maar vertrek nu onderhand eens een keer vanuit de juiste positie…

HV

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:27u

@Aal: Wat hoop ik ontzettend dat ze er naast zitten. Niet omdat ik denk dat Karelse een echt verschrikkelijk goede trainer is, maar wel omdat Karelse gewoon Karelse is. Geen onzin, goudeerlijk, recht doorzee. Niet zeiken maar werken. Karelse is zo ontzettend NAC. En Karelse is vooral het tegenovergestelde van alle amerikaanse marketingtermen bij elkaar, en van elke term afzonderlijk. Karelse schopt de Disney Experience het stadion uit zoals hij de met de bal kon doen tijdens een goed bedoelde uittrap. Karelse springt zelf wel achter de tap wanneer de cateringmevrouw om z`n moneytix-kaartje vraagt; dan maar niet betalen. Karelse vreet Mickey Mouse als ontbijt en vraagt om een pilsje om het zoete smaakje weg te spoelen. Karelse is puur, Karelse is NAC. Ik ga per dag meer van die man houden. Hoe meer `dunne boekjes marketeers` ik aan het werk zie, hoe meer Johny ik nodig heb. Ik zou hem kunnen omhelsen, maar ik weet dat hij me al een por op m`n neus verkoopt zodra hij het aan ziet komen. En terecht! Karelse is het laatste overgebleven stukje NAC in de hele organisatie. We moeten hem koesteren, maar dat moeten we vooral niet te veel laten blijken; Hij zou zich er maar ongemakkelijk bij voelen. Maar als ik dit seizoen iets wil zien bij NAC dan is het vooral veel mentaliteit van Karelse op het veld, en daar buiten.

TvM

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:42u

Nog net even bij de lunch toch maar even de auteur gegoogled over het volgende nieuwe topic Karelse:

Edwin Struis (1964, Haarlem) is zijn hele leven al fan van HFC Haarlem en Laurel & Hardy.

Gelukkig weer iets om te lachen, mensuh.

Delluf

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:42u

@HV
Godverdomme, wat een mooi stukje

BATI

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:45u

Volgens mij wist iedereen die al jaren naar NAC gaat en het nationale voetbal een beetje volgt dat dit eraan zat te komen afgelopen zaterdag. Dit was zelfs diverse keren ook aan NAC gemeld alleen die vonden het allemaal niet zo nodig om actie te ondernemen....

Dus ik vraag me af wie bij NAC dit totaal niet zag aankomen want die kan beter het bord voor zijn kop weghalen denk ik. Wie wat wat het volgende weer zal zijn....

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:46u

@HV

Inderdaad. En PvH in een actieve rol bij NAC aub.

pannelap

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 13:52u

HV

En zo is het !!!
de singel in met die Mickey Mouse

willemF5

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 14:08u

Ah joh, zelfs Mommers ging niet de singel in...

Korneev

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 14:09u

@ TvM

je zou bijna gaan denken dat Eskes, Edwin Struis iets in zijn oor heeft gefluisterd. De toekomstige nieuwe trainer is ook al bekend dat wordt Bart Andrus.

boelie

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 14:10u

@ HV: én Karelse was wel gewoon aanwezig op de Open Dag van de club waar hij al het grootste deel van zijn leven aan verbonden is. Dit in tegenstelling tot passant Walt Disney Eskes, die de voorkeur had om onder het genot van een zak popcorn het duel om de JC-Schaal in zijn o zo geliefde arenaatje bij te wonen...

Aal

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 14:37u

Eskes was niet bij de open dag ?! Dat wist ik niet en vind ik echt treurig om te lezen.

Een bedrijf of een club leren kennen is je kunnen verplaatsen in de doelgroep. Volgens mij staat dat ook in de marketingboekjes. Had hij niet "point taken" geroepen toen hij geconfronteerd werd met zijn beperkte zichtbaarheid rondom de velden. Bah zeg, weer een gemiste kans.

Dit bevestigt maar weer mijn angstbeeld van een directeur met een klus, een dealmaker die niks met de club heeft. Op zich ook begrijpelijk gezien de financiele situatie, maar wek dan gvd de indruk dat je geinteresseerd bent......

En ja wat de stoelendans zaterdag betreft. Er was volgens mij meer politie bij Katwijk-NAC. De reactie van onze PR koning is een sociaal wenselijk antwoord. Hij kan ook niet anders reageren dan dat. Geef hem eens ongelijk. En het past helemaaaaal niet in Disneyland Breda doelstelling natuurlijk. Zo zie je maar weer, je kan wel Disneyland willen hebben, maar als je doelgroep daar geen boodschap aan heeft dan wordt Mickey Mouse hoe dan ook in de gracht in zijn poeperd genomen.

En de ode aan Karelse @HV is prachtig herkenbaar. Van mij krijgt hij iedere dag meer sympathie als bijna anti-coach in het wandelende maatpakken landschap van de moderne trainer. En volgens mij wordt JK vanzelf een symbool van het groeiende anti-SE sentiment. En die vangbal van JK afgelopen zaterdag was trouwens ook het hoogtepunt ...


TvM

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 14:39u

@ Korneev

De cirkel is rond! Onze voormalig vriend Earnest S. woont immers ook in Haarlem én is Amerikaan. De stiekume globetrotters.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 15:49u

Vooropgesteld - ik ben er niet op uit om Eskes en Hendriks te veroordelen voor ze een fatsoenlijke kans hebben gehad, maar tot nu toe blinken ze wel uit in:

1) het niet-begrijpen van de club NAC en de waarden die eraan ten grondslag liggen
2) het bezigen van holle marketingtermen (waren het niet oltmans en mommie die ook al de nadruk wilden leggen op de `beleving` bij NAC? Tot nu toe is dat dus nog niemand echt gelukt)
3) het onzichtbaar zijn voor de achterban (niet alleen tijdens Open Dag of wedstrijden - ook in de afgelopen 3 maanden; de forumavond in juli is het enige moment dat Eskes naar buiten is getreden op dat droevige interview met Boer&Croon na, en hoe constructief was de communicatie naar aanleiding van de forumavond? Daarnaast meen ik me nog te herinneren dat men begin juli met `een strategie` naar buiten zou komen - klopt dat en heb ik iets gemist?)
4) het voor elkaar boksen van kruimeldeals als de hornbach-jingle en het betaalpassysteem

Of ligt dit aan mij? Dat kan best hoor, maar voorlopig krijgt er bij mij helemaal NIEMAND het voordeel van de twijfel; we hebben teveel koekenbakkers aan het roer gehad (mommie, oltmans, van der hoeven) en het is nu een paar seconden voor 12.

Dit laatste feit maakt het ook erg moeilijk voor Eskes om zijn werk te doen, en NAC gezond te maken, dat snap ik ook wel. Maar ik had wel wat meer openheid/transparantie verwacht. Niet op de manier waarop mommie dat deed, door (sommige) supporters stroop om de mond te smeren, maar door met open vizier en duidelijke bedoelingen alle colonnes binnen de club tegemoet te treden.

Ik heb nog ergens het gevoel dat er op de achtergrond wel echt iets speelt, maar de wens zou ook zomaar de vader van de gedachte kunnen zijn. Ofzoiets.

Eskes - succes, laat je niet gek maken door internet, maar doe waar je goed in bent, in het belang van de club NAC!

Mafkees

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 16:07u

@ zoveel jaren lang

Van mij hoef je het geen kans te geven hoor. Het zijn meer een hoop van de bezoekers op de BSR die vinden dat er een kans gegeven moet worden. Persoonlijk heb ik met Oltmans en Mommers en hun respectievelijke besturen genoeg zooi gezien om zeker met een zeer ongerust hart de huidige praktijken voorbij te zien komen.

Aal

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 16:25u

Vandaag in 2013 - Het NAC-bestuur stapt op

Maestro

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 16:43u

Bij het bekleden van (top) functies is het zeer gebruikelijk om daar (regio) woonachtig te zijn. Burgemeesters moeten ook hieraan gehoor geven. Verbeek heeft een appartement in Alkmaar.... Van Basten in Heerenveen.
De redenen zijn overduidelijk , hoe zit het met onze alg. dir.?
Daarnaast neem ik aan dat hij dit toch wel zelf snapt .... , maar misschien is hij zoekende...

Bestaat er iets als een lokale denk tank m.b.t. commercie e.d. Ideeën ten over gekoppeld aan lokale beleving en cultuur bewaking.

Aal

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 16:56u

Appartement te huur: Marialaan 38 4834 VM Breda [funda]
funda.nl
Lekker leef appartement, ruimtelijk verbouwd met veel licht. Huurprijs is E1050,- deels gemeubileerd (kasten (kleding/woonkamer), wasmachine, TV en balkonset)

boelie

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 17:19u

@ Aal: `bestuur stapt op` moet zijn: `bestuur vindt plots nieuwe uitdaging en laat puinhoop achter`

WW

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 18:53u

@Boelie

waarbij aangetekend dat die puinhoop is weggelegd door Mommers en Vd Hoeven, Lips, noem ze maar op. Maar met het opruimen van de puinhoop gaat het vooralsnog niet erg hard. Het goede gevoel van vlak na de forumavond begint een beetje weg te ebben.
Kan me helemaal vinden in de laatste post van Alcoholvrije Sint hierboven.

boelie

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 20:19u

@ WW

Klopt zeker, de grootste puinhoop hebben we te danken aan dat rijtje pathalogisch leugenaars wat jij daar aanhaalt. Maar wat ik wil zeggen is, dat ik Eskes nog geen enkele resultaat heb zien boeken in het opruimen van die bende. Wel wordt de clubcultuur ondertussen voor peanuts langs alle kanten overboord geflikkerd.

Ik vrees dat Eskes en co. zich volledig hebben verkeken (dat krijg je, als je je ergens niet in verdiept voor je erin springt), en straks eieren voor hun geld kiezen en dan een net zo grote puinhoop achter zullen laten. Maar dan ook nog eens eentje zonder eigen identiteit. En dan ben je klaar.

10diego

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 21:22u

@hv, mooi man!

Zero76

Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012 om 23:56u

@HV Karelse: Held

zo veel jaren lang

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 0:17u

@ HV: en zo is het!

@willemF5: Geef eens concreet aan wat er zo goed is aan SE en co? Waarom is hij dan de man op de juiste plaats? waar zijn die grote vissen? Een AD die niet eens op de open dag komt snapt er werkelijk waar helemaal niets van. Opzouten met dit soort pannekoeken. Respectloos naar zijn (even een mooie marketingterm, is niet zo moeilijk) stakeholders. Eerst HvdD en MvD eruit omdat ze te close zijn met de sponsoren.... Niet gestoeld op enig verder inhoudelijk argument. Ofwel geen respect voor de jarenlange trouwe sponsoren (stakeholder groep 1) Daarna male praatjes die de basis van NAC aantasten. Niet verschijnen bij oefenwedstrijden, niet verschijnen op open dag, alleen via geregeld forum je kop laten zien (enige wapenfeit in hoeveel maanden?). Respectloos naar trouwe supporters (stakeholder groep 2, willekeurige volgorde).

Deze twee zijn toch echt de basis van wat NAC is. Vele sponsoren hebbe al bijgelegd en heten nu tegen wil en dank financier. (nu maar ook in verleden, never forget!) Vele supporters hebben met veel enthousiasme en inzet kleine 4 ton opgehaald wat NAC vooruit hielp.

Dat persmannetje is net voor aanvang van de competitie wat aan het roepen op afstand. Met kant en klare nonsens. Die Admirals zijn niet gewend om te gaan met een supportersschare die een dwarsdoorsnede vormt van de maatschappij. Ook de ruigere kant van die maatschappij zit ertussen. Als je dit zo leest krijgen we zo`n fake oranje-publiek. Hockeypubliek. Niets mis mee, maar wel bij NAC.

En Willem, heb je bij TM en RO ook zoveel vertrouwen gehad? Vele supporters helaas wel. En die stoten zich in dit geval waarschijnlijk niet voor een derde keer.

Ofwel SE heel snel respect en resultaten, anders retour afzender naar Admirals! (oeps kan niet, die bestaan niet meer...)

Graag een AD die snapt wat zaken doen is, die de voetbalwereld kent, die respect heeft voor de belanghebbenden en vooral ook financieel snapt hoe het werkt. SE voldoet helaas al aan twee van de vier punten niet, Financieel laat ie ook nog weinig kennis zien en het eerste is nog veel geschreeuw heel weinig wol.... Nog drie dagen voor nieuwe seizoen... Pfff....

Opa

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 8:03u

@kruik

Hebben ze in Kruikengat nog geen riolering?

willemF5

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 8:49u

@zoveeljaren
Ik zeg niet dat Eskens DE man is. Ik zeg alleen maar dat hij een eerlijke kans moet krijgen. In die zin kan ik me ook helemaal aansluiten bij het stuk van HV. Door onzin erbij te halen als Disney en de Admirals, bekijk je de zaak niet objectief. Dan ben je elkaar aan het natoeteren. Wanneer mensen bij voorbaat een hetze beginnen omdat de reet van Mommers in het verleden te veel is gelikt, loop je kans dat die man het werk (goed of slecht) onmogelijk wordt gemaakt.

drs Marcellus

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 9:24u

@willemF5

Hoezo zou een hetze tegen SE hem het werken onmogelijk maken. De man schittert van afwezigheid tijdens oefenwedstrijden en de Open dag, laat zich door niets en niemand voorlichten over hoe de club in elkaar steekt, en doet vooral heel erg waar hij zelf zin in heeft. Dus hem wordt het werken onmogelijk gemaakt???? Neuhh dat dacht ik niet.

10diego

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 10:19u

Zolang er niet bij elke Hornbach jingle ` eskes rotop` valt het allemaal best mee met het onmogelijk maken. Om die paar critici op internet maken ze zich niet druk. Het verleden leert dat men dat beter wel kan doen.

simmons

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 10:24u

neem aan dat hij en zijn maatje donderdag eens heel goed worden bijgepraat?

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 11:14u

@ willem

Was het niet Eskes zelf die begon over de Disney Experience? In dat geval zijn `we` hier alleen hem aan het natoeteren. Ik heb nog steeds niet gelezen waar de Disney term vandaan komt, maar als die uit de koker van Eskes komt, heeft hij het HELEMAAL NIET begrepen en moet hij alle zeilen bijzetten om geloofwaardigheid terug (!) te winnen van een groot deel van de supporters hier.

Als de term Disney ergens anders vandaan komt, heb je een punt. Maar dan nog geldt de post van drs Marcellus - hij doet er in elk geval NIETS aan om te laten zien dat hij er ook is voor de supporters. Ik ben heel benieuwd hoe de sponsoren hierover denken.

Nee, ik ben niet overtuigd. Ik hoop dat dat nog verandert.

willemF5

Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012 om 12:20u

Disney heeft 1 ding goed voor elkaar, en dat is hospitality: mensen het gevoel geven welkom te zijn. Iets wat ontzettend belangrijk is bij sponsors en iets wat nog onderontwikkeld is binnen NAC. Heeft dus niets met Mickey mouse te maken maar zorgen dat je sponsors wat te bieden hebt.

Verder wil ik me aansluiten bij HV, blijf kritisch, maar give the man a break...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven