homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 juli 2012
Vandaag in 1956 - NAC is 90 minuten af van het kampioenschap


8 -7 -1956 Rapid JC - N.A.C. 5 - 1
Kampioenscompetitie

Een gelijkspel is voldoende om NAC te kronen tot Kampioen van Nederland. De tegenstander van vandaag is Rapid JC, de enige overgebleven concurrent van NAC. De Limburgers hebben 2 punten achterstand op NAC, wonnen in Breda al met 1-0 van NAC. Al na een kwartier komt Rapid JC op voorsprong. Bram Lussenburg wordt omspeelt door Adang die vervolgens scoort. Rapid is gewoon gevaarlijker, speelt het betere voetbal en komt dan ook, na veel aanvallen, op 2-0. Janssen maakt die goal. Dit is ook de ruststand. Bijna direct na rust is de wedstrijd gespeeld als Janssen opnieuw scoort, 3-0. NAC scoort met de nodige geluk dan tegen. Jan van Hoogenhuizen schiet op goal, maar zijn schot wordt door Smeets van richting veranderd. Hierdoor is de Rapid-doelman geslagen. Janssen kan daarna zijn hattrick voltooien en via Stroucken maakt het Limburgse feestje compleet. Toch blijft NAC hard werken, heeft in bepaalde fases van de wedstrijd een veldoverwicht, maar het is over 90 minuten gezien de minder ploeg van de twee. Het gevolg van de uitslag is dat NAC wordt achterhaald door Rapid JC. Door de ruime nederlaag eindigt NAC zelfs op doelsaldo als tweede in deze kampioenscompetitie. Maar omdat er slechts alleen naar de punten wordt gekeken, niks doelsaldo of onderling resultaat doorslaggevend, moet er een beslissingswedstrijd worden gespeeld. Op mooie reisafstand van zowel Breda als Kerkrade wordt Stadion de Vliert gekozen als de arena NAC en Rapid JC gaan uitvechten wie in het seizoen 1955-1956 kampioen van Nederland gaat worden. Zaterdagavond, 14 juli 1956, 19:00 uur dan is de finale!

8 -7 -2000 FC De Geeren - N.A.C. 0 - 10
Vriendschappelijk

Zesdeklasser FC De Geeren is eerste sparringpartner van NAC dit seizoen. NAC wint eenvoudig. 0-1 Engelaar, 0-2 Salmon, 0-3 Opschoor, 0-4 Cristiano, 0-5 Salmon, 0-6 Hansen, 0-7 Van Vliet, 0-8 Simons, 0-9 Engelaar, 0-10 Engelaar.

8 -7 -2006 v.v. Klundert - N.A.C. Breda 0 - 11
Vriendschappelijk

75 jaar bestaat Klundert en daarom mag NAC gast zijn op Sportpark Molenvliet te Klundert. NAC droogt de zaterdag derdeklasser af met 0-11. De doelpunten zijn van Diba, Diba, Tamas Petö, Tamerus, Leonardo, Tamerus, Tamerus, Tamerus, Rigters, Rigters en Van den Broek. Het officieuze debuut van Gertjan Tamerus, Edwin de Graaf en Edwin Zoetebier.

8 -7 -2008 T.S.C. - N.A.C. Breda 0 - 4
Vriendschappelijk

Helemaal naar het verre Oosterhout, sportpark de Warande, daar gaat het uitstapje van vandaag naar toe. De blauwwitten van TSC zijn de tegenstander van vandaag. Slechts 0-4 wordt in een door trainer Maaskant als 'matig duel' betiteld wedstrijdje. Zwaanswijk, Kolkka, Kwakman en opnieuw Kolkka scoren voor wit/zwart.
Opstelling van NAC: 1e helft: Van Fessem; Pollemans, Penders, Zwaanswijk (37e Hofstede), Mtiliga, Fehér, Stam, Gorter, Ammi, Idabdelhay, Lurling. NAC, 2e helft: Van Fessem; Pollemans, Hofstede, Loran, Oomen; Benomar, Kwakman, Gorter; Pattinama (79e Ammi), Pollack, Kolkka.

8 -7 -2010 KWFC Wuustwezel - N.A.C. Breda 0 - 5
Vriendschappelijk

10 minuten speeltijd krijgt Luigi Nunes deze wedstrijd. Hij is speler van Jong-NAC en maakt zijn eerste minuten bij de hoofdmacht. De wedstrijd is een lastige. Leonardo krijgt twee keer geel en mag dus het veld verlaten van de scheidsrechter. Maar ook Lurling en Gudelj spelen met vuur genaamd de Rode Kaart. NAC loopt gefrustreerd rond en dat is te danken aan de slechte leiding van die dag. Daarnaast is de tegenstander van een bedenkelijk niveau. NAC moet eigenlijk gewoon de dubbel cijfers halen, maar speelt teveel tegen zichzelf. Nu blijft het bij de goals van Idabdelhay, Kolkka, Schilder, Snoyl en nogmaals Fouad.
Opstelling van NAC: Ten Rouwelaar; Fehér, Gudelj, Loran, Snoyl; Luijckx (61' Kwakman), Bouwman (61' Gorter), Schilder; Kolkka (80' Nunes), Idabdelhay, Lurling (61' Leonardo)


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29

Relaties

Jan van Hoogenhuizen
Orlando Engelaar
Glen Salmon
Christian Opschoor
Cristiano dos Santos Rodrigues
Michael Hansen
Ferry van Vliet
Regillio Simons
Anouar Diba
Tamás Petö
Gertjan Tamerus
Leonardo Vitor Santiago
Maceo Rigters
Benjamin van den Broek
Edwin Zoetebier
Edwin de Graaf
Jim van Fessem
Wesley Pollemans
Rafael Pollack
Rob Penders
Patrick Zwaanswijk
Tim Hofstede
Patrick Mtiliga
Csaba Fehér
Ronnie Stam
Donny Gorter
Ahmed Ammi
Fouad Idabdelhay
Anthony Lurling
Tyrone Loran
Michael Oomen
Ali Benomar
Kees Kwakman
Edinho Pattinama
Joonas Kolkka
Luigi Nunes
Jelle ten Rouwelaar
Csaba Fehér
Nemanja Gudelj
Ferne Snoyl
Kees Luijckx
Robbert Schilder


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven