of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 mei 2012
Vandaag in 1985 - Het debuut van Johan Van der Laar


25 - 5 - 1919 Be Quick - N.A.C. 2-2
De opstelling van NAC: Tokki Wouterlood van Doesburg, Sjef Mertens, Rat Verlegh, Eduard van Roessel, Ben Hoogstede, Jacques Piederiet Sr., Piet Simons, Theo Piederiet, Brouwer, Roeland en Henk Wolf. NAC komt met de 2-2 goed weg. De Groningers zijn constant in de aanval maar hun vizier staat niet op scherp deze middag. J.Bulder, Rodermond, Max en Tetzner zijn mensen die missen. Be Quick krijgt veel corners en uit één van die corners komt de meer dan verdiende goal. Wouterlood van Doesburg tast helemaal mis bij de hoge bal en het is M.Tetzner die scoort. NAC zoekt dan even de aanval en niet lang na de openingsgoals staat NAC alweer op gelijke hoogte. Brouwer is de man die scoort. Met de 1-1 wordt de rust bereikt. In de rust zijn er op het veld atletiekdemonstraties. Er wordt onder andere gesprint over 100 meter en er is een wedstrijd 400 meter hardlopen. De winnaars? Houttuin wint de 100 meter en Derks de 400 meter. Be Quick speler E.J. Bulder werpt ook nog een aantal speren weg. Na rust maakt Mertens hands in het strafschopgebied als hij een bal uit het doel slaat. Bulder maakt de 2-1. Dan valt de goal van Hoogstede, maar is het wel een goal. Be Quickers protesteren en zelfs een grensrechter is het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Boas, die naar de middenstip blijft wijzen. Omdat alle daaropvolgende aanvallen van Be-Q mislukken wordt de wedstrijd met 2-2 afgesloten.

25 - 5 - 1924 N.A.C. - SC Enschede 3-1
Een dag eerder speelden deze twee club ook al tegen elkaar in Enschede. Toen verloor NAC in de Kampioenscompetitie met 4-0, vandaag is het tijd voor revanche. Het begin van NAC is furieus. Na 3 minuten staat NAC al voor als Rat Verlegh de bal aan Frans Bakkeren heeft gegeven. Diens schot is de doelman van Enschede te machtig. De hevige regenval maakt goed voetbal haast onmogelijk. Het veld en bal worden galdder. Toch rondt Verlegh na 39 minuten een mooie aanval van NAC goed af. Als Jan de Bruijn een schot van De Boer van richting verandert staat het voor rust 2-1. In de tweede helft daalt het niveau van de wedstrijd verder. Beide ploegen zijn niet in staat om met de omstandigheden om te gaan, maar beide ploegen hebben ook niet meer om voor te spelen de achterstand op koplopers Feijenoord en Stromvogels is al haast niet meer te overbruggen. De supporters en het bestuur van Enschede is het niet eens met veel beslissingen van de scheidsrechter. Als Jo Sillekens 5 minuten voor tijd de 3-1 maakt stapt de voorzitter van Enschede het veld in en sommeert zijn spelers het veld af te komen. Het tumult dat ontstaat is hevig. Slechts 1 speler, De Boer, luistert naar zijn voorzitter. Met 10 man vervolgen de tukkers het duel, maar zij kunnen de stand niet meer veranderen.

25 - 5 - 1930 N.A.C. - Unitas 3-0
Gespeeld onder bar slechte weersomstandigheden.

25 - 5 - 1961 N.A.C. - A.D.O. 4-3
Dit duel in de 8ste finales van de beker wint NAC. Een uitwedstrijd bij RBC wacht in de kwartfinale.

25 - 5 - 1985 Go Ahead Eagles - N.A.C. 4-0
Het debuut van Johan van der Laar in de Eredivisie. Na 56 minuten mag hij Jacques Sweres komen vervangen. NAC start met Christol van Campenhout, Jack Koumans, Edy de Schepper, Wim Flight, Peter Remie, Jacques Sweres, Tom Smits, Joost Bedert, Guus van Schijndel, John Linford en Guus van der Borgt. De Deventergoals zijn van Hans Voskamp, René Eijkelkamp, Henk ten Cate en Jack Koumans doet een duit in het zakkie met een eigen doelpunt.

25 - 5 - 2001
Een inktzwarte dag voor alles en iedereen bij en rondom NAC. Ferry van Vliet en zijn vriendin Fiona van Rosendaal zitten in hun auto als het plotsklaps helemaal fout gaat. Rijdend op de linkerrijstrook van de A-17 tussen hectometerpaaltjes 5.1 en 5.2 komt de Smart in de middenberm terecht, de auto slaat 5 keer over de kop en Fiona wordt uit de auto geslingerd. Op de rechterrjistrook komt de auto tot stilstand. Beide inzittenden zijn op slag dood .Twee jonge mensen worden uit het leven gerukt. Het geplande tripje van de NAC-selectie naar Gran Ganaria wordt ingeruild voor eencrematie, trainer Henk ten Cate vliegt onmiddellijk terug vanuit Boedapest, waar hij een keeper bekeek, naar Nederland als hij het nieuws verneemt. De wereld staat even stil en op zijn kop tegelijk. Op de dag dat Ferry zijn vriendin zou gaan voorstellen aan zijn ouders is het niet Ferry die op de stoep staat, maar twee agenten die komen vragen of zij mee naar Breda willen komen. Jan en Sara van Vliet wordt gevraagd of zij het ontzielde lichaam van Ferry willen komen identificeren. Ferry had zijn identiteitspapieren niet bij zich.
De talentrijke speler, maar veel belangrijker zeer geliefde zoon en broer, collega en vriend, Ferry van Vliet is er niet meer. Wat een ongelooflijk zwarte dag in de geschiedenis van NAC!

25 - 5 - 1997 FC Twente - N.A.C. 4-0
De degradatie was al een feit, maar dan nog even met 4-0 verliezen bij Twente. De goals komen op naam van Youri Pertov, Erik ten Hag en John Bosman (2x). De spelers die verliezen: John Karelse, Maarten Atmodikoro (72.min Marc Minnaert), Ruud Brood, Jeffrey van As, Tony Vidmar, Geert Brusselers, Jan Gaasbeek, Earnest Stewart, Richard Roelofsen, Tom-Kare Staurvik (79.min Dominique Diroux) en Barry van Galen.

25 - 5 - 2003 N.A.C. Breda - A.Z. 4-0
Eén van de mooiste goals ooit gescoord in het Rat Verlegh-stadion komt op naam van Alfred Schreuder. De assist is van Mark Schenning,maar die is eigenlijk ietwat onzuiver. Schreuder neemt de bal ineens op zijn slof, hij staat dan net voorbij de rand van de middencirkel. De bal zeilt door de lucht over de doelman van AZ Zwarthoed heen tegen de touwen. Een prachtige, wonderschone goal. Het betekent vlak voor rust de 2-0. De 1-0 in de 31ste minuut komt na aangeven van Schreuder op naam van Rob Penders, de 2-0 valt in de 44ste minuut. Na 52 minuten staat het 3-0 als Orlando Engelaar, NAC's topscorer dat seizoen, een penalty benut. De 4-0 wordt gemaakt door Marcel Koning. Koning maakt na maandenlang blessureleed zijn rentree deze match. Voor Yassine Abdellaoui is NAC – AZ de laatste keer dat hij een NAC-shirt om zijn schouders draagt.

25 - 5 - 2004 Leones - N.A.C. Breda 1-11
7 goals van Nourdin Boukhari, 2 goals van Ali Boussaboun en treffers van Henk Vos en Orlando Engelaar zorgen voor de 11 Nac-treffers. Joep Gerrits is de held in Beneden-Leeuwen als hij de 1-9 maakt.

25 - 5 - 2005 V.V.G.Z. - N.A.C. Breda 0-3
VVGZ bestaat dit jaar 75 jaar en de wedstrijd is een onderdeel van de viering van dit feit. Ex-NAC`er Rick Versteeg speelt de eerste helft mee bij de club uit Zwijndrecht. Bij NAC is er het debuut van Yvo van Engelen, de tweede helft staat hij op het veld. NAC wint door goals van Julian Jenner, Arne Slot en Anouar Diba.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Tokki Wouterlood van Doesburg
Sjef Mertens
Antoon 'Rat' Verlegh
Eduard van Roessel
Ben Hoogstede
Piet Simons
Brouwer
Roeland
Henk Wolf
Frans Bakkeren
Jan de Bruijn
Jo Sillekens
Johan van der Laar
Jack Sweres
Christol van Campenhout
Jack Koumans
Edy de Schepper
Willem Flight
Peter Remie
Tom Smits
Joost Bedert
Guus van Schijndel
John Linford
Guus van der Borgt
Henk ten Cate
Ferry van Vliet
John Karelse
Maarten Atmodikoro
Marc Minnaert
Ruud Brood
Jeffrey van As
Tony Vidmar
Geert Brusselers
Jan Gaasbeek
Earnest Stewart
Richard Roelofsen
Tom Kare Staurvik
Dominique Diroux
Barry van Galen
Alfred Schreuder
Mark Schenning
Rob Penders
Orlando Engelaar
Marcel Koning
Yassine Abdellaoui
Nourdin Boukhari
Ali Boussaboun
Henk Vos
Rick Versteeg
Yvo van Engelen
Julian Jenner
Arne Slot
Anouar Diba
Jacques Piederiet sr.
Theo Piederiet


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Judge M.

Geplaatst: zaterdag 26 mei 2012 om 13:29u

Zie je wel dat er Tokkies bij NAC gevoetbald hebben..


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven