of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 mei 2012
Vandaag in 1981 - Zeer belangrijke winst bij Excelsior


24 - 5 - 1924 SC Enschede - N.A.C. 4-0
NAC verliest dit duel in de Kampioenscompetitie kansloos. Of toch niet? De cijfers geven namelijk niet helemaal het juiste beeld van de verhoudingen in de wedstrijd. NAC, dat zonder Joop ter Beek, Sjef Mertens en Eduard van Roessel speelt, heeft grote delen van de wedstrijd het heft in handen. Frans Bakkeren is het dichtstebij een treffer, zijn schot raakt de paal. Voor rust valt de 1-0 als Elkink de bal langs doelman Louis van der Aa schiet. Ook na rust grote kansen voor NAC en de doelman van SC Enschede moet regelmartig in actie komen. Uit een counter maakt De Boer de 2-0 en vanaf dat moment is het gedaan met NAC. Alleen Antoon Verlegh krijgt nog een fraaie kans, hij schiet alleen voor het doel de bal in handen van de keeper. 10 minuten voor tijd de 3-0 van Wevers en in de slotminuut maakt Nagels er 4-0 van. Snel terug de trein in, morgen wacht een nieuwe wedstrijd om het Kampioenschap van Nederland. De tegenstander? Die zit waarschijnlijk in dezelfde trein, SC Enschede.

24 - 5 - 1925 N.A.C. - Go Ahead 6-2
De verdediging met Arjaan Philipse en Jan de Bruijn is in vorm, ook doelman Louis van der Aa staat een puike wedstrijd te spelen. Zij vormen de basis van de overwinning van NAC. Een overwinning waar NAC weinig mee opschiet. Het is de laatste wedstrijd in de Kampioenscompetitie en NAC kan hoogstens de tweede plaats bereiken. Koploper HBS is voor niemand meer in te halen. Fanny Petit maakt de 1-0 Met deze stand wordt de rust bereikt. De tweede goal is er eentje om in te lijsten. Petit rent langs de lijn en gaat voorbij een aantal tegenstanders en geeft voor. Joop ter Beek neemt de bal in één tijd op zijn pantoffel, 0-2. Een minuut later biedt Piet Pijpers Jan van den Broek de kans op 3-0. Van den Broek pakt het presentje aan. Na een combinatie met Ter beek maakt Van den Broek zjin tweede van de wedstrijd. Weer een aantal minuten later is het Ter Beek die zijn tweede van de middag binnenschiet, 5-0. Luks maakt de 5-1 en Halle na een doelworsteling de 5-2. Joop ter Beek voltooit zijn hattrick als hij de keeper passeert vlak voor het einde van de match.

24 - 5 - 1936 Ajax - N.A.C. 3-0
Na vijf minuten staat het 1-0. de voorzet is van Van Wijngaarden, de goal van Van Reenen. Toon Verwijmeren pakt daarna een strafschop van Van Dyck. Van der Linden en Kools zijn namens NAC dichtbij een doelpunt voor NAC. NAC bestormt bijna de gehele eerste helft het doel van Ajax, maar komt niet verder dan schoten op de paal en lat. 5 minuten na rust is het opnieuw Van Reenen die scoort en in de 12de minuut na rust valt de 3-0. Opnieuw is het Van Reenen die Verwijmeren passeert. Daarna is het echt gedaan met NAC. Een 3-0 verlies die op basis van de tweede helft meer dan terecht is, maar die eerste helft, als NAC daarin scoort.....

24 - 5 - 1959 Willem II - N.A.C. 1-5
Willem II speelt met veel amateurs en hierdoor wint NAC zeer eenvoudig. Leo Canjels maakt er 3, Laseroms en Overbeeke 1. Gruyts redt de eer voor de Tilburgers.

24 - 5 - 1962 Wilhelmina - N.A.C. 1-2
Borsten maakt de 1-0, Hein Van Gastel de 1-1 en Rob Peters beslist dit bekerduel.

24 - 5 - 1970 N.A.C. - P.S.V. 2-4
De 1-2 de Jacques Visschers maakt deze wedstrijd betekent zijn 125 goal in het shirt van het eerste van NAC in de competitie. Hij schiet een lange bal van Cock Luyten onberispelijk achter Pim Doesburg. Onmiddellijk na de aftrap biedt Bent Schmidt-Hansen Peter Ressel de kans op 1-3. Niet lang daarna de 2-3. Opnieuw de assist van Luyten en opnieuw de goal van Visschers. Maar weer kan NAC niet lang genieten van de aansluiting. Invaller doelman Wislaw Kitzman, Mari van Dongen valt geblesseerd uit, is kansloos op een doelpoging van Wietze Veenstra, 2-4. De 0-1 is van Peter Ressel En Schmidt-Hansen maakt de 0-2.

24 - 5 - 1981 Excelsior - N.A.C. 1-2
Een 4 puntenduel in Rotterdam. Beide clubs hebben 21 punten en er zijn nog 3 wedstrijden, inclusief deze wedstrijd, te spelen. NAC is op scherp gezet, het belang van deze wedstrijdis de week voorafgaande aan de match regelmatig besproken. En toch is de eerste grote mogelijkheid voor Excelsior. Frits von Seidlitz ziet tot zijn grote opluchting de bal op de lat uiteenspatten. NAC speeldtcompact met veel man achter de bal, op een gegeven moment zelfs met 5 verdedigers, Krijnen, Joore, Quaars, Beusenberg en Neeskens. Voorin staat Martien Vreijsen in de spits en zwerft Koos Waslander daar omheen. En dat terwijl NAC normaal gesproken met drie aanvallers op het veld staat. Tom Smits, Edy de Schepper en Ton Lokhoff bemannen het middenveld vanmiddag. NAC komt op voorsprong als NAC een vrije schop krijgt. Tom Smits lijkt de aangewezen man als plots Vreijsen de bal op doel schiet. Hij ziet dat de keeper, Peter Brunnings, verkeerd opgesteld staat. Hij schat de situatie goed in en zet NAC op 0-1. Hans Dorjee heeft in de eerste helft geen antwoord op de tactiek van NAC. De vrije verdediger is niet in staat om de vrijheid uit te buiten. En daarnaast is de vesting NAC niet te nemen. In de 52ste minuut krijgt NAC opnieuw een vrije trap, nu meer aan de zijkant. Ton Lokhoff, de middenvelder met een mooie voorzet, geeft de bal voor, De Schepper zorgt voor de nodige afleiding waar de verdedigers van Excelsior behoorlijk van in de war zijn en hierdoor is het vrije vogeltje Tom Smits. Hij beslist de wedstrijd voortijdig. Dat Simon van Vliet nog 1-2 maakt deert NAC niet. De vreugde in het volle uitvak is enorm. NAC maakt immers een belangrijke stap in prolongatie van de Eredivisie.

24 - 5 - 1986 N.A.C. - De Graafschap 2-1
777 toeschouwers! 0-1 Kelderman, 1-1 Jack Koumans, 2-1 John Smit.

24 - 5 - 1990 Go Ahead Eagles - N.A.C. 2-3
Karelse, Van den Dungen, Schrijvers, Koumans, Smit, Den Haan, Van Gils, D. van der Gijp, Remie, Cornelissen, Schapendonk (85. Matena) NAC verslaat Go Ahead in een krankzinnige wedstrijd. Na 15 minuten brengt Wanny van Gils NAC op voorsprong met een knal van 20 meter en na 41 minuten wordt het 0-2. Peter Remie benut een strafschop als Cornelissen door keeper Ensink is gevloerd. Overigens is de eerste poging van remie stuit op de keeper, de rebound schiet hij wel binnen. In de tweede helft is het John Linford die na 57 minuten Go Ahead op 1-2 brengt. Dennis van der Gijp lijkt in de 89ste minuut de wedstrijd te beslissen. Cees Marbus maakt een minuut later, op aangeven van Linford, de 2-3. 9.000 mensen zien John Blankestein twee keer geel geven aan zowel Ton Cornelissen als John Smit.

24 - 5 - 2005 v.v. Oosterhout - N.A.C. Breda 1-10
0-1 Anthony Lurling, 0-2 Anouar Diba, 0-3 Yuri Cornelisse, 0-4 Julian Jenner. 0-5 Anthony Lurliing, 0-6 Julian Jenner, 1-6 Devie de Ronde, 1-7 Anthony Lurling, 1-8 Anthony Lurling, 1-9 Adnan Barakat, 1-10 Yuri Cornelisse.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Joop ter Beek
Sjef Mertens
Eduard van Roessel
Frans Bakkeren
Louis van der Aa
Antoon 'Rat' Verlegh
Arjaan Philipse
Jan de Bruijn
Fanny Petit
Piet Pijpers
Jan van den Broek
Toon Verwijmeren
Cor Kools
Leo Canjels
Theo Laseroms
Louis Overbeeke
Hein van Gastel
Cock Luyten
Wisläw Kitzman
Mari van Dongen
Jacques Visschers
Ad Krijnen
Frits von Seydlitz Kurzbach
Anton Joore
Bertus Quaars
Jacques Beusenberg
Hans Neeskens
Martien Vreijsen
Koos Waslander
Tom Smits
Edy de Schepper
Ton Lokhoff
Hans Dorjee
Jack Koumans
John Smit
John Karelse
Hans van den Dungen
Danny Schrijvers
Gerard den Haan
Dennis van der Gijp
Wanny van Gils
Peter Remie
Ton Cornelissen
Cees Schapendonk
Peter Matena
Anthony Lurling
Anouar Diba
Yuri Cornelisse
Julian Jenner
Adnan Barakat


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven