homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 mei 2012
Vandaag in 1974 - Dankjewel Feyenoord


12 mei 1957 Fortuna `54 - NAC 2-1
Het is Henk Angenent, achterneef van de vader van de winnaar van de Elfstedentocht, die 2 keer scoort. Louis Overbeeke is de man die namens NAC de weg naar het doel vindt.

12 mei 1959 Zeeuwse Selectie – NAC 2-6
Een vriedschappelijke wedstrijd voor 2500 toeschouwers in Vlissingen. 0-1 Cock Luyten in de 13de minuut. In de 27ste minuut maakt hij de 0-2 en zijn hattrick voltooit hij in de 35ste minuut via een strafschop. Ab Graaumans doet een duit in het zakje in de 41ste minuut, 0-4. Nog voor rust is Piet Wissels, linksbuiten en speler van Terneuze Boys, er het snelst bij als er een afgeslagen bal ingeschoten kan worden. Na rust, in de 59ste minuut wordt het zelfs 2-4, Rob Moens (Vlissingen) scoort. 8 minuten voortijd maakt Luyten zijn vierde en NAC's vijfde. Wil van den Hurk maakt de 2-6 even later.

12 mei 1963 NAC - Feijenoord 1-2
Een aantrekkelijk wedstrijd, zeker van NAC-zijde. Vlot voetbal leidt echter niet tot een overwinning voor NAC. Piet Kruiver zet in de 19de minuut de 0-1 op het bord, Hein van Gastel maakt gelijk. De 2 punten gaan echter in de koffers mee naar Rotterdam, Kruiver maakt ook de tweede van Feijenoord.

12 mei 1968 Ajax - NAC 3-0
1-0 en 2-0 Inge Danielson, 3-0 Henk Groot. Eén helft kan NAC Ajax van scoren afhouden. NAC heeft een muur van 10 spelers zijn de eigen 16 opgetrokken en geen goals tegenkrijgen is het doel van NAC. Zo nu en dan komt NAC er gevaarlijk uit via Frans Bouwmeester jr. en Jacques Visschers, hun schoten zijn niet scherp genoeg voor een doeplunt. NAC verkeert in degradatiegevaar, het staat voorlaatste. Gelukkig in de concurrent groot. PSV (ook 23 punten net als NAC), Fortuna'54 (24 punten) en DOS (25 punten) zijn de clubs waar NAC zich op gaat richten met nog twee wedstrijden te gaan.

12 mei 1971 Ajax - NAC 3-0
In het Olympisch Stadion wordt deze wedstrijd gespeeld. Ajax is vanaf de eerste minuut heer en meester. Bij NAC in het doel staat Mari van Dongen echter een berepartij te keepen. Als Johan Neeskens vanaf 3 meter probeert binnen te knallen blesseert Van Dongen zich aan zijn onderarm, Wislaw Kitzmann komt hem in de rust vervangen. Sjaak Swart scoort eerst op aangeven van Arie Haan en even later uit een scimmage. Dan gelooft Ajax het wel en halverwege de eerste helft krijgt Arie Delmotte NAC's eerste kans van de wedstrijd. Maar net als Addy Brouwers later in de wedstrijd weet hij niet te scoren. Wim Suurbier maakt de 3-0.

12 mei 1974 NAC - Feyenoord 1-0
We doen wel eens moeilijk over Feyenoord, maar er zijn momenten geweest dat NAC de Rotterdammers dankbaar moet zijn. Vandaag is zo'n dag. Feyenoord is al kampioen, NAC moet op de laatste dag van de competitie winnen om in de Eredivisie te blijven. Wiel Coerver, trainer van Feyenoord, houdt vaste basisspelers Treytel, Van Daelm Ramljak, Van Hanegem en Ressel uit de basis 11. Met bondscoach Fadrhonc op de tribune wilde hij Wery, Schneider en Israel in de spotlight zetten. Zij maken namelijk nog kans om bij de selektie van het Nederlands Elftal voor het komende WK te komen. Achteraf geeft de trainer ook toe dat hij NAC onderschat heeft.
Henk Wullems is op dat moment een veelgeplaagd man. De kritiek is er in overvloed en er wordt gezegd dat Geore Knobel de nieuwe trainer van NAC moet worden. Maar Wullems heeft een opdracht en dat is winnen. Niet alleen vanwege het sportieve gedeelte, ook vanwege de centen. De gemeente Breda en enkele bedrijven hebben 300.000 gulden beloofd aan NAC, op voorwaarde dat NAC wel het komende seizoen in de Eredivisie speelt.
NAC speelt tegen Feyenoord nerveus, gejaagd. Iets wat de laatste maanden de norm is geworden bij NAC. Veel blessures zorgen iedere week weer voor veranderingen in het elftal van NAC. In het begin van het seizoen hanteerde NAC nog veelal de lange bal. Henk van Rooy stond toen nog in de basis. Deze wedstrijd speelt de blonde spits niet en tapt NAC uit een ander vaatje, afstandsschoten. Dan moet je wel op doel richten! Bertus Quaars, met afstand de beste man van het veld, schiet op doel maar de bal gaat richting cornervlag. Bouwmeester houdt de bal binnen, geeft voor en vindt Quaars. De middenvelder maakt de zo belangrijke 1-0 voor NAC. Daarna krijgt NAC nog kansen om de wedstrijd te 'killen'. Martien Vreijsen, Theo Dierickx, Bouwmeester en Quaars kunnen NAC op 2-0 zetten. Ze houden blijkbaar van spanning. In de tweede helf, Feyenoord brengt Van Hanegem en Ressel, maar doet weinig moeite om te scoren. 'Niet echt schieten, jongens', klinkt het vanaf de tribunes. Ze luisteren goed. NAC houdt stand en wint de wedstrijd. De vreugde is groot onder de NAC supporters, NAC heeft het opnieuw geredt.

12 mei 1979 P.S.V. - NAC 2-0
Twee goals van Willy van der Kuylen.

12 mei 1981 Ajax - NAC 4-1
Woedend zijn ze bij NAC! Frank Rijkaard maakt duidelijk een overtreding enkele tellen voordat hij de bal tegen de touwen schiet. De scheidsrechter oordeelt anders en kent de goal toe. Wanny van Gils krijgt geel wegens protesteren. Na rust valt de 2-0. De krullen op het hoofd van Gerald Vanenburg zijn de laatste onderdelen van een mens die de bal raken voordat de bal in het doel verdwijnt. Ton Lokhoff brengt NAC in diezelfde minuut alweer dichterbij Ajax , 2-1. 120 seconden later vergroot Rijkaard Ajax's voorsprong alweer. Als Ad Krijnen Martin Wiggemans onderuithaalt in het strafschopgebied mag Rijkaard zijn derde maken vanaf 11 meter.

12 mei 1987 Zeeuws Elftal – NAC 1-3
In Kappele speelt NAC aan het einde van het seizoen gewoon vriendschappelijk. NAC is dan nog volop in de race voor de 4de periodetitel. NAC doet het rustig aan en het enige wat trainer Leen Looyen zijn spelers meegeeft is 'Blij heel!'. Dat gebeurt ook. Zonder blessures en met een 1-3 winst stapt NAC weer in de bus richting Breda. De Zeeuwen komen in de 39ste minuut op voorsprong door een goal van Boudewijn van Cranenbroeck. Hij verschalkt in de 39ste minuut Jan Formmanoy. Rob Landsbergen in de 46ste en 62ste minuut keert de wedstrijd. Frans de Ley schiet in de 81ste minuut van de rand van de 16 NAC naar de 1-3.

12 mei 1988 NAC - Veendam 1-1
870 toeschouwers zijn aanwezig bij deze wedstrijd. Hubert Baardemans en Van Buren maken de 1-0 en 1-1.

12 mei 1990 NAC - Go Ahead Eagles 0-2
De eerste wedstrijd in Groep A van de NA-competitie. In de reguliere competitie won NAC nog vrij makkelijk met 4-0 van de ploeg uit Deventer, nu staat het al na 5 minuten achter. John Linford, een man met een NAC-verleden veslaat John Karelse van dichtbij. Ook bij de 0-2 in de 75ste minuut is het Linford die de NAC-doelman passeert. John Smit en Wanny van Gils krijgen geel.

12 mei 1995 NAC – OUD-NAC
Wat een mooi afscheid van de Beatrixstraat had moeten worden eindigt schandalig. Tientallen baldadige idioten klimmen voor het einde van de wedstrijd over de hekken, slopen de doelen, slopen het administratiekantoor van NAC, gooien stenen naar politie enzovoort, enzovoort. Naar aanleiding van deze vernielingen worden later 3 levenslange stadioverboden uitgereikt en mogen twee 'fans' de eerste 10 jaar niet in het nieuwe stadion komen.

12 mei 1997 Roda JC - NAC 2-1
Roda begint het duel als kersverse bekerhouder en heeft de nodige festiviteiten achter de rug. NAC kan niet profitenen. Van Houdt en Van der Heyden scoren voor Roda, Stanley MacDonald maakt de NAC-treffer.

12 mei 2007 NAC - Vitesse 0-1
De eerste wedstrijd in de play-offs voor de Intertoto won Vitesse met 3-2, NAC heeft dus een kans om het duel over twee wedstrijden te winnen. Anduele Pryor treft als enige doel deze match. Het is de afscheidswedstrijd van Arne Slot, Mike Zonneveld, Danny Mathijssen en Tamás Petö .

12 mei 2008 NAC - SC Heerenveen 2-2
De eerste wedstrijd in Heerenveen heeft NAC verloren met 2-0 en als dan Joonas Kolkka na 28 minuten gloort er Europese hoop voor NAC. Het duel is immer er één uit de play-offs die recht geeft op een Europees ticket. Maar na 42 minuten staat het 1-1, Gerald Sibon maakt hem. Na 74 minuten is het voorlopig gedaan met de aspiraties van NAC. Opnieuw scoort Sibon. Dat Rogier Veenstra in de 84ste minuut scoort er één voor de statistieken. NAC mag het nog proberen tegen NEC.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Relaties

Louis Overbeeke
Cock Luyten
Ad Graaumans
Wil van der Hurk
Hein van Gastel
Frans Bouwmeester jr.
Jacques Visschers
Mari van Dongen
Wisläw Kitzman
Arie Delmotte
Addy Brouwers
Henk Wullems
Henk van Rooy
Bertus Quaars
Martien Vreijsen
Theo Dierckx
Wanny van Gils
Ton Lokhoff
Ad Krijnen
Leen Looyen
Jan Formannoy
Rob Landsbergen
Frans de Leij
Hubert Baardemans
John Karelse
John Linford
John Smit
Stanley Mac Donald
Arne Slot
Mike Zonneveld
Danny Mathijssen
Tamás Petö
Joonas Kolkka
Rogier Veenstra


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Peter13

Geplaatst: zondag 13 mei 2012 om 5:38u

Bij NAC- Feyenoord in `74 waren de Feyenoord-supporters niet blij met de prestatie van hun team. Halverwege de tweede helft (als ik het me goed herinner tenminste, ik was een klein manneke) wilden ze boos het veld op lopen. Met name Van Hanegem heeft ze toen weer rustig gekregen, maar de sfeer bleef toch wat dreigend. Volgens mij werd er geen seconde blessuretijd bijgetrokken. En na afloop was het veld voor de NAC-supporters.

De Fraans

Geplaatst: zondag 13 mei 2012 om 17:54u

Off topic: Net gehoord: de Graafschap gedegradeerd? Michael de Leeuw NU HALEN!!!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven