homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 mei 2012
Vandaag in 2012 - Jimmy van Fessem mag terecht niet meedoen!


6 mei 1934 A.G.O.V.V. - NAC 1-5
Een makkelijke overwinning voor NAC in de beker. NAC bereikt de vijfde ronde van de KNVB-Beker.

6 mei 1948 Bleijerheide - NAC 3-0
In de vijfde minuut komt NAC al op achterstand. NAC is vol in de aanval als Bleyerheide countert. Messcherp en effectief omdat Strüver Jules Kools passeert. Ondanks een enorm veldoverwicht gaat Belyerheide met een voorsprong de rust in. De tweede helft is NAC minder en Adang maakt er 2-0 van. NAC raakt aan het einde van haar latijn en het is opnieuw Adang die scoort.

6 mei 1956 NAC - Eindhoven 1-0
Door deze zege wordt NAC medekoploper in de Hoofdklasse A van het betaalde voetbal. 28 wedstrijden gespeeld, 36 punten. Ook Fortuna'54 en Sparta hebben deze cijfers achter hun naam staan, zij hebben alleen een beter doelsaldo.

6 mei 1962 P.S.V. - NAC 4-1
Peter van de Merwe gaat over drie dagen zijn debuut maken in Oranje, maar krijgt vandaag een bittere nederlaag voor de kiezen. Een gezapig oefenpartijtje, zo mag deze wedstrijd wel omschreven worden. Voor rust maakt Pierre Kerkhoffs er al 1-0 en 2-0 van. Na rust de 3-0 door Wim Wolbers en de 4-0 komt van de voet van Gordon Nutt, die zijn laatste goal voor PSV maakt. Daan Schrijvers produceert nog wel zijn 5de treffer van het seizoen, maar meer dan voor de statistieken kunnen wij er niet van maken.

6 mei 1973 NAC - A.Z. `67 3-0
4 dagen eerder stond de nieuwe trainer van NAC voor het eerst voor de groep. Henk Wullems was tot die tijd trainer van Willem II, maar omdat de wegen van Ben Peeters en NAC gingen scheiden. Henk Wullems tekende enkele maanden geleden al een contract bij NAC voor het komende seizoen en sindsdien was hij niet echt geliefd meer bij Willem II. Vorige week zondag werd zijn auto nog beschadigd door heethoofdige supportres van Willem II en bij iedere wedstrijd kreeg hij steevast een fluitconcert te horen. Het bestuur was die situatie zat en zette Wullems op non-actief. Hierdoor kan Wullems vervroegd naar Breda. 4 dagen keihard trainen bij een club waar het, met uitzondering van de competitie, alles behalve goed gaat. Het Henk Wullems-effect is te zien tegen AZ? NAC wint in ieder geval overtuigend. Ze spelen ook overtuigend. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Gemert zit NAC fel op de bal. Vooral het middenveld overklast de tegenstander. Na een kwartier voetballen is er al een handvol kansen te tellen voor NAC. In de 18de minuut is het raak. De voorzet is van Martien Vreijsen, de goal van Addy Brouwers. Ook na rust scoort de linksbuiten voor NAC. Brouwers is één van de uitblinkers bij NAC, de ander is Vreijsen. Bertus Quaars maakt de middag van NAC nog mooier door zijn goal.

6 mei 1984 Telstar - NAC 0-1

6 mei 1991 Cambuur - NAC 1-2
Fabian Wilnis zet na een half uur NAC op 0-1. John Lammers verdubbelt de score in de 48ste minuuut, daid Loggie maakt de 1-2 twee minuten later.

6 mei 2000 NAC - R.B.C. Roosendaal 2-0
Dannie D'Hondt, Mensah, Penders, Van As, Steijn, Versteeg, Schreuder, Gudelj, Stewart, Simons en Archil Arveladze. Salmon (61 ste minuut), Van Vliet (73st) en Broers (86ste) vervangen respectievelijk Simons, Arveladze en Gudelj. NAC wint door goals van Van As en Salmon en promoveert naar de Eredivisie als kampioen van de Toto-divisie.

6 mei 2001 NAC - FC Utrecht 0-0
0-0, geel voor Alfred Schreuder. Bijna maakt Patrick Zwaanswijk zijn eerst goal voor NAC. Een diepe bal van Mark Schenning verlengt hij met zijn hoofd. De bal belandt boven Harold Wapenaar op de lat. Voor alle duidelijkheid; Zwaanswijk speelt dan nog voor FC Utrecht. Wie er wel spelen voor NAC? Gábor Babos, Csaba Fehér, Rob Penders, Mark Schenning (in de 82ste minuut vervangen door Jean-Philp Becht), Nebojsa Gudelj, Rick Versteeg, Arno Doomernik (83ste Cristiano), Alfred Schreuder, Earnest Stewart, Sergio (46ste Glen Salmon) en Bryan Roy.

6 mei 2003 NAC - FC Zwolle 2-0
Juist Arne Slot, voormalig Zwollenaar, maakt beide goals. De eerste in de tweede minuut op aangeven van Kevin Bobson en in de 78ste minuut de tweede en dan geeft Anouar Diba de assist.

6 mei 2005 NAC - R.B.C. Roosendaal 1-2
Ali Boussaboun scoort na een kwartier voetballen. Maar NAC, dat voor het laatst thuis won op 28 november van het vorige jaar, bakt er weer weinig van Jesper Hakansson scoort na een half uur en vlak voor tijd is het Elvis Hammond die zorgt voor een enorme teleurstelling bij alles en iedereen in Breda.

6 mei 2012 NAC - R.K.C. Waalwijk 3-2
De laatste wedstrijd van het seizoen. Dat laatste keer dat Jimmy van Fessem op de bank zit bij NAC. 4 seizoen stond hij bij NAC onder contract, verder dan 1 officiële wedstrijd komt Van Fessem niet. Zondag 27 juli 2008, het Lerkendal Stadion in Trondheim is de plek waar Van Fessem zijn enige echte wedstrijd in NAC 1 keept. Ook deze wedstrijd blijft Jimmy op de bank zitten en terecht. Je moet je beste 11 opstellen en de eerste doelman is Jelle ten Rouwelaar. NAC wint nadat het op 0-1 komt door een goal van Rick ten Voorde, er zijn 7 minuten gespeeld. NAC maakt snel gelijk dankzij een strafschop van Alex Schalk. In de tweede helft een prachtige goal van Ömer Bayram. 4 minuten later in de 63ste minuut wordt het 3-1. Robbert Schilder rondt fraai af na een even fraaie aanval. Aaron Meijers maakt het laatste doelpunt van het seizoen in het Rat Verleghstadion. Opstelling NAC? Ten Rouwelaar, Koenders, Luijxkc, Botteghin, El Akchaoui, Buijs, Sarpong, Schilder, Lurling, Schalk, Bayram. Schalk verlaat na 40 minuten geblesseerd het veld, Boukhari valt in voor hem. Gudelj is de andere invaller, hij vervangt Sarpong.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Jules Kools
Peter van de Merwe
Daan Schrijvers
Ben Peeters
Henk Wullems
Martien Vreijsen
Addy Brouwers
Bertus Quaars
Fabian Wilnis
John Lammers
Dannie de D'Hondt
Kofi Mensah
Rob Penders
Jeffrey van As
Rick Versteeg
Alfred Schreuder
Maurice Steijn
Earnest Stewart
Nemanja Gudelj
Nebojsa Gudelj
Archil Arveladze
Regillio Simons
Ferry van Vliet
Glen Salmon
Frank Broers
Patrick Zwaanswijk
Mark Schenning
Gábor Babos
Csaba Fehér
Jean-Philip Becht
Arno Doomernik
Cristiano dos Santos Rodrigues
Sergio Pacheco de Oliveira
Bryan Roy
Arne Slot
Kevin Bobson
Anouar Diba
Ali Boussaboun
Jim van Fessem
Jelle ten Rouwelaar
Milano Koenders
Kees Luijckx
Eric Botteghin
Youssef El Akchaoui
Jordy Buijs
Jeffrey Sarpong
Robbert Schilder
Anthony Lurling
Alex Schalk
Ömer Bayram
Nourdin Boukhari


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rubennacbreda

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 19:26u

van Fessem mocht terecht niet meedoen? Sorry hoor, maar ik vond het gewoon triest van Karelse. Laat de beste man nog 10 min keepen. Waar ging het nog om? en met van Fessem op doel, heb je echt geen clown op de goal hoor.

bertjeB

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 19:46u

Karelse moet beter weten. Had makkelijk 10 minuten van Fessem erin kunnen zetten. Heb je meteen een mooie applauswissel voor die rooie.
Maar ja, JK is nu eenmaal een boer met het inlevingsvermogen van een loden deur. Dat is al vaker dit seizoen gebleken.

referee

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 19:52u

Van Fessem had van mij ook wel 10 min mee mogen doen. Was een leuk bedankje geweest. JK zat zeker te :Z

rimaris

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 19:54u

Hele rare reacties door een paar plaatsen te stijgen haal je als club mooi een berg geld extra op. Dat lijkt me belangrijker

hondstrouw

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 19:57u

Ten Rouwelaar is veel beter dan van Fessem. Dankzij de 3-2 overwinning zijn we 1 plaats gestegen op de ranglijst. Toch weer 40-50 duizend euro aan extra TV-gelden. Dus het ging wel degelijk ergens om. Terecht dat Van Fessem er niet in mocht!

Rogo

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 20:01u

Dat is inderdaad terecht! Deze overwinning moest over de streep getrokken worden, hoe jammer ook voor superprof Van Fessem. Ik had de reacties wel eens willen zien als ten Rouwrlaar wel was gewisseld en de 3-3 alsnog was gevallen.

En by the way, we hebben hiermee geen 40.000 euro gewonnen, maar verloren. De te optimistische Busselaar had namelijk de 12e plaats begroot...

Subietpilskes

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 20:50u

Heel erg jammer dat Jimmy geen speelminuten gegund werden. Het publiek zat hierop echt te wachten. Karelse faalt opnieuw.

Beatrix92

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 21:14u

Ga weg .... de beste keept en dat is

referee

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 22:26u

@Rimaris e.a. als jullie goed naar de stand hadden gekeken was zelfs 3-3 goed geweest voor dezelfde plaats. En omdat NAC wat langer doorging dan de andere hadden die paar minuten voor Jimmy er ook wel ingezeten.

Gerrie de B.

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 22:51u

@ referee

Volgens mij teveel bavariaatjes op?! Bij 3-3 hadden we 1 punt gehad en zouden we dus op 36 punten zijn geëindigd, 1 ONDER Groningen, dus op plaats 14! Nu met winst staan we op 38 punten 1 BOVEN Groningen, dus plaats 13?!

lauraatjuh

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 23:03u

Moet je je toch eens voorstellen dat van Fessem 10 minuten mee doet en de 3-3 alsnog zou vallen. Nou dat zou ff een leuk afscheid zijn....

Rare reacties hoor, gewoon zoeken naar iets om op Karelse te zeiken.

Ten Rouwelaar is gewoon 1e keeper, terecht en het zou onzin zijn om van Fessem 10 minuten mee te laten doen omdat hij afscheid neemt.
Het is zijn werk, geen liefdadigheidsbal.

referee

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 23:15u

Ik kan inderdaad niet meer tellen. Dus voordat argument had ik beter
Maar had Jimmy wel gegunt om nog even mee te doen.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 6 mei 2012 om 23:22u

Jim v. Fessem wílde niet invallen vandaag , naar verluid " houdt ie niet van dat liefdadig gedoe" ( bron Dennis v. Bergen via twitter)

Hebben jullie mauwers daar ook eens aan gedacht.....? , alles om op Den Karel te `bashen` .....

referee

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 0:26u

Beetje zielig dat hier alles zo op voor of tegen JK wordt gezegd. JK heeft het prima gedaan dit seizoen. Veel randvoorwaarden waren en zijn rond uit slecht en dan nog 13e worden vind ik heel knap. Er zijn ook betere trainers in het land maar of die nu naar NAC willen is de vraag dus kan alleen maar voor JK.
Maar mag toch best zeggen dat ik het Jimmy had gegunt om nog wat te spelen. En als hij dat niet wilde helemaal prima.

bertjeB

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 9:42u

@Hoog: zei Dennis dat... oh dan is het waar. Hoe had ik anders kunnen denken. JK is de beste. In staat om met zijn charisma en tactisch inzicht deze groep tot grote hoogte te doen stijgen. Ik ga snel even alle tweets van Dennis teruglezen want waarschijnlijk heb ik nog meer dingen niet goed begrepen de afgelopen jaren..

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 10:05u

@bertjeB , hoeveel waarde jij hecht aan de tweets van een ochtendbladmedewerker die het gros van de stukjes die over NAC gaan schrijft in de Stem maakt mij niks uit , ik ga ervan uit dat ie zo`n (in belangrijkheid) nietig ding niet hoeft te liegen ......
Moet gezegd dat het helemaal past bij een `no-nonsens` kerel als Jim.

ctk

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 13:22u

Het is toch geen liefdadingheidsinstelling!
De beste moet keepen en dat is Jelle nou eenmaal, het had wel gekunnen als je 10 minuten voor tijd op 2 doelpunten verschil had gestaan.
Maar door Keesie die verschrikkelijk slecht speelde, beide tegengoals waren zijn fout kon dit dus niet!

Je vangt nu 40.000 euris meer en dat lijkt me net even iets belangrijker als dat softe gedoe...en Jim houd daar zelf ook niet van wat Hoog terecht opmerkte...

jordyvantreijen

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 13:30u

Voetbal is een PROFsport... De beste hoort dan ook te spelen! Dat Van Fessem er in had gemoeten is bullshit. Die ene plek hoger op de ranglijst is belangrijker dan sentimenten!

bertjeB

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 16:30u

@ctk en dhr. vantreijen: ff doorredeneren dan: als de beste speelt en voetbal een profsport is... ik mag aannemen dat de keuze voor Schalk en Gorter op de bank samen met Jens julie volledige goedkeuring kon wegdragen? Dat de invalbeurten van Lasnik ook in het teken stonden van "de beste speelt" Hou op joh.

darude

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 18:06u

John Karelse is een clubman in hart en nieren.
Recordhouder aantal wedstrijden voor onze club.
Hij verliet NAC pas toen Newcastle aanklopte (een stap waar NAC ook beter van werd).
Hij is de slechtst betaalde trainer in de eredivisie, omdat hij bij NAC trainer wil zijn.
Hij heeft met minimale middelen een leuk seizoen gedraaid, paar mooie thuiswedstrijden, 13e plaats eindresultaat.
Karel is de man die NAC ook in 2006 op de been hield, toen het kantje boord was.

Iets meer respect voor zo`n clubman. De beste stuurlui staan in de Bea, we weten het allemaal beter met wisseles, opstellingen en tacktiek.

bertjeB

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 18:37u

Darude: helemaal met je eens. Maar ik hoor net dat voetbal een PROFsport is. Dat de beste van/voor de club altijd moet spelen. Blijkbaar gelden er voor trainers andere sentimenten als ik jou begrijp. Oej, erg verwarrend allemaal

darude

Geplaatst: maandag 7 mei 2012 om 18:47u

Een professionele organisatie waarin de besten moeten spelen botst niet met respect voor een clubman die een grote staat van dienst heeft en, gezien het materiaal, een prima prestatie heeft geleverd.

pietbreda

Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012 om 15:51u

@darude,

Hij is de slechts betaalde trainer van de eredivisie ,omdat hij bij Nac trainer wil zijn????
Was er nog een club die m wil hebben dan? dacht t niet hoor.\
Denk dat hij best blij mag zijn dat hij hier een kans gekregen heeft,vind t nu niet direkt een trainer die ik ergens anders aan de bak zie komen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven