of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

18 maart 2012
Tactisch sterk NAC pakt punt in Alkmaar


Net terug uit Alkmaar kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd van NAC. De koploper werd op 0-0 gehouden, een puike prestatie!

Met name in de eerste wedstrijd had AZ het betere van het spel en was NAC een paar keer gevaarlijk met diagonale schoten. Jelle ten Rouwelaar heerste in zijn strafschopgebied en dreef het klapvee tot wanhoop met uitstekende reddingen.

In de tweede helft startte NAC nog afwachtend, maar kreeg het naarmate de wedstrijd vorderde nog uitzicht op een onvervalste driepunter. Santi Kolk had tot drie maal toe de winnende op zijn schoen, maar was ongelukkig in de afwerking.

De welgeteld 50 (vijftig!) supporters die de moeite hadden genomen om NAC achterna te reizen hebben dit niet voor niks gedaan. Zij zagen een goed spelend NAC, onder aanvoering van Jelle, Koenders en een magistrale Lurling.

Al met al een prestatie om trots op te zijn, uit tegen de koploper is een punt boven verwachting.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Larsjuhnl

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 20:53u

Jammer, er had meer in gezeten!
Maar zeker geen slecht resultaat..
Ik zie vooruitgang de afgelopen weken, we gaan het wel redden dit seizoen

Sinds 1912

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:00u

Prima gespeeld, ze hebben laten zien in uitwedstrijden ook te kunnen voetballen! Reden voor mij dus om te gaan naar de kuip, de locos laten een bus rijden, er is inzet, dus ik ben erbij! Maar eerst Nek inpakken

dimitri

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:02u

2 punten verloren helaas. Misschien compensatie voor thuis, maar toch.
Maar hoe zit het met de mentaliteit als je tegen psv en az dit wel kan brengen en niet tegen excelsior, vvv etc dat zegt ook wel wat

10diego

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:11u

Hulde voir strijdplan, inzet, positiespel, flair en het punt. Laten we hier op voortborduren. GEWELDIG!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:15u

Spijker op Zun kop Dimitri !
Dit zag er erg sterk uit , kan je tactisch goed vinden maar ik denk dat het gewoon de instelling en strijd was wat goed ging , met durf bij balbezit er vol voor gaan om te proberen te scoren prima , hebben we nog een verdediging dat staat als een huis vaak , tel uit je winst !
Ik durf te stellen dat we de nacompetitie nu ontlopen hebben ..... , niet kwa punten maar zeker wel kwa spel.

Ginnekenees

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:33u

Mooi resultaat! Top mannen! Nek nu met dezelfde inzet inpakken! Come on dom gefluit tegen koenders zeg...

dbare

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:43u

veel meer dan waar ik op gerekend had
zo zie je maar dat wanneer je je ballen gewoon onderbind en in je broek bij je hebt, dat je dan best aardig kunt voetballen.

Niet meer dat laffe, terughoudende voetbal. Maar met lef en NOAD er voor gaan!!!

Ewout

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:43u

Aan de ene kant blij met een terecht punt maar aan de andere kant hebben we gewoon 2 punten verloren.....als Kolk die ballen erin had geschoten hadden we gewoon met 3 punten gestaan!

boppa

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:49u

@Iedereen,
1e helft had het 6 0 voor AZ kunnen staan alle hulde aan Jelle!!!!
De stad was Kut met halfvatjesvierders Lang Leve De Beyerd die er niet aan mee deed!!!

n@©

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:50u

Soms moet je wat mazzel hebben. We hadden op geen beter moment naar AZ kunnen gaan en hetzelfde vorige week voor psv. Maar wat geeft dat?
Mooie statistieken, de koploper heeft tegen ons slechts 1 puntje gepakt deze competitie.

dbare

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 21:55u

volgens mij zag ik Bonevacia zowaar ook eens aardig voetballen vandaag

Dat mag ook wel eens gezegd worden

rats

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 22:11u

Heel gedisciplineerd gebald, mooi om te zien met winst in de persoonlijke duels van bonevacia en Luickx. Zo gaan we het zeker redden met een schuin oog naar boven kijkend want ook een club als Grunn zit in zwaar weer.

CoNac

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 22:15u

JtR Man of the Match: het zegt aan de ene kant genoeg. Aan de andere kant: op basis van de tweede helft had er meer in gezeten! Al met al goede prestatie en weer een punt weggelopen van VVV. Nu deze mentaliteit nog tentoonstellen tegen de "mindere goden" en dit jaar is sportief gezien weer veilig.

FES

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 22:31u

De beste uitwedstrijd van de laatste twee jaar. Met name in de tweede helft speelde NAC powerplay en vielen de afvallende ballen elke keer bij NAC`ers in de voeten. Beide keepers hielden hun ploegen in de race. Dat wil zeggen dat AZ niet verder kwam dan afstandschoten, terwijl NAC via Kolk diverse keren de bal voor het intikken had.

AZ was achteraf tevreden met een puntje. Dat zegt genoeg. Mijn inziens was Esteban de man van de wedstrijd, omdat hij meer cruciale reddingen heeft verricht.

Kortom, een prima pot!

Alfa NAC

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 22:45u

Tactisch ook slim aangepakt door D`n Karel
dat mag ook wel is gezegd worden!

dimitri

Geplaatst: zondag 18 maart 2012 om 22:54u

@boppa

6-0 voor az bij rust? Jelle heeft voor rust 4 afstandschoten en 1 kopbal moeten houden, allemaal zonder echt groot gevaar, terwijl Kees de bal terug had moeten leggen op santi ipv zelf schieten. Dat was een grotere kans...

ctk

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 4:38u

Zeer goede wedstrijd van ons NAC, ik durf zelfs te zeggen dat dit de beste wedstrijd v/h seizoen was!
Alles klopte een keer en iedereen speelde goed, zelfs Kolk waar ik op zijn zachts gezegd niet echt gelukkig mee was als aankoop voetbalt zowaar met de week beter!
Bij de kansen die hij kreeg deed hij niet veel verkeerd, Estaban stond gewoon puik te keepen net zoals Jelle aan de andere kant.
Nu volgende week winnen van NEC en we kunnen weer naar boven kijken en eindelijk afstand nemen van die vervloekte 16e plaats...

Ratrace

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 7:27u

Inderdaad kwestie van NOAD, zo blijkt ook nu. Zeer goede wedstrijd en er had er maar 1 goed hoeven vallen..... Aangezien dat echter ook aan de kant van de kazen gold is dit een mooie eindstand. Jelle wederom echt meer dan geweldig gekeept. Bonevacia moet nog leren sneller over te spelen (waar de mogelijkheden zeker lagen) in plaats van 3 man dekking proberen uit te kappen (en dat gebeurde niet slechts 1 keer).

Ratrace

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 7:29u

Overigens was ik absoluut niet blij toen ik te horen kreeg dat Koenders nog een jaar erbij kreeg in Breda maar eerlijk is eerlijk: wat is die kerel gegroeid. Heeft gisteren een zeer goede wedstrijd staan ballen en met deze groei hoop ik volgend jaar nog van `m te kunnen genieten in Breda.

rienloo

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 7:42u

Van te voren teken je voor een punt, maar achteraf hadden het er drie kunnen zijn.
Zag geen zwakke schakels vandaag, alleen vond ik dat Karelse te laat wisselde. Boukhari liep te lang op zijn tandvlees en ook Bonevacia vond ik minder. Minimaal had bij de AZ inbreng van Martens ook Nac moeten wisselen.
Extra compliment voor Gillissen, die niet leek weggeweest te zijn.

200% NAC

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 7:45u

@ctk - Santi Kolk deed bij de kansen die hij kreeg niet veel verkeerd? Ik zag hem een vrije bal van 3 meter afstand van de goal over rammen in plaats van in het dak van de goal...

moho

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 8:03u

Klasse NAC , Klasse JK ! zeer sterke wedstrijd zonder zwakke schakels. Positiespel en inzet top , Had meer ingezeten maar dat gold voor 2 kanten.
Zaterdag de volgende finale tegen NEC in een kolkend Rat Verlegh........en dan hopelijk definitief weg van de onderste regionen.

Come on N.A.C.eeeeee

Gr.
Josip

N@C

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 8:46u

@ 200%...bal ging via het been van een kaas over en dus corner...vind inderdaad dat Santi niet veel verkeerd deed, maar dat de keeper gewoon mazzel had net steeds op de goede plaats te staan. Ach, twee punten verloren bij de kazen...had niet verwacht dat te kunnen zeggen! Nu nek nekken!

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 9:01u

Hulde voor dit NAC! Hoe belangrijk Gilissen is hebben we weer kunnen zien: ouderwets buffelen op het middenveld. Met deze opstelling as zaterdag erop klappen tegen NEC en zo uit de problemen voetballen

Hanske N

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 9:06u

Tja, de meesten roepen NOAD, eindelijk. Maar dat NOAD zeker gepaard met gaan met een goed tactisch plan en spelers die dat kunnen uitvoeren, wordt vaak vergeten. Daarom ben ik blij dat Tim Gillissen en Boukhari bij de selectie zitten. Het is geen toeval dat de puzzel stukjes in elkaar vallen. Hup NAC!

de puut

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 9:13u

Meestgestelde vraag door de heren journalisten aan de NAC spelers: "Wat doen jullie in het rechterrijtje". Hieruit blijkt wel, dat de ploeg beter kan voetballen dan menigeen denkt. Als die schlemielige 5 minuten er tegen VVV niet waren geweest, dan was NAC nu al practisch veilig geweest. Laten we die punten dan zaterdagavond maar gaan pakken in het "avondje NAC" tegen NEC. Alleen moet je die avond al naar het stadion gaan voor de 2 topkeepers die er bij beide teams onder de lat staan. Uitverkocht????

Al Pacino

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 9:33u

NAC Breda, mijn complimenten. Ik vermoed dat jullie EINDELIJK eens in de gaten krijgen, dat jullie inderdaad kunnen voetballen. En goed kunnen voetballen. De selectie is, zoals ik het al zo vaak heb aangegeven, een prima selectie. De ex-keeper moet alleen de patronen aangeven en daar slaagt hij helaas (nog) niet altijd in. Nu was het wel goed.
Voor mij waren de uitblinkers: Koenders, Luyckx, Boukhari, Bonevacia, Kolk en vanzelfsprekend Ten Rouwelaar. Jammer dat we geen doelpunt hebben kunnen scoren, maar ook bij AZ stond een meer dan uitstekende keeper in het doel. Voorts geniet ik steeds weer van de wijze waarop Boukhari spelers vrij kan spelen.

Nogmaals: goed gedaan NAC en nu NEC. Ook niet eenvoudig!     

Hop

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 10:24u

Zijn we eindelijk de volgende thuiswedstrijd van dat rare spandoek af op Vak G......
Nooit meer doen mannen, slaat nergens op !

Ginnekenees

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 10:53u

@hop; wat staat daar op dan?

inteldave

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 12:37u

van mij hoefde dat spandoek ook niet persé maar.......... het lijkt wel geholpen te hebben, hahaha

Peter13

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 13:39u

@Ginnekenees: ik neem aan dat het spandoek met "anders maken wij jullie het leven zuur" bedoeld wordt.

pannelap

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 15:18u

AZ was duidelijk vermoeid...... van powerplay wil ik duidelijk niet spreken. Frapant dat spelers wel de intentie hebben om te winnen tegen az, maar niet tegen vvv, excelsior....... het probleem met de instelling baard mij zorgen.

1 punt is netjes, uitstekend keepende Jelle..... hup NAC!

Sjak

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 18:01u

@pannelap als jij de loterij wint begin je vast te zeuren over de belasting.

pannelap

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 18:51u

Ik moet je helaas teleurstellen Sjak, ik gok niet en doe niet mee met de Lotto... ik drink alleen graag

Proost!

donvangeene

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 20:29u

NAC heeft weer fantastisch gespeeld: KLASSE tegen de koploper.
Gaat zo door en je eindigt in het linker rijtje.
Die Botteghin is een fantastische aankoop gebleken: hopelijk verkast hij niet naar België of indien het niet anders kan voor heel veul euri (dos milliónes ?), Santi Kolk ontwikkelt zich met de week beter: een echte pain in the ass voor de teenpartij; luijcks was weer als vanouds; Lurling speelde heel doordacht, balvast en durfde te passeren; Bonevacio was weer een goede controlerende midvelder (alleen de passings mogen wat beter); Koenders was wederom (zoals in zijn meeste wedstrijden !) goed bezig; El Ackchaoui is beter dan donny (jammer), dus een goede huurling; Buijs was verrassend sterk (letterlijk en figuurlijk), net een american-football player en uiteraard Jelle: eigenlijk is hij te goed voor NAC (slimme zet van de directie door hem vanaf het begin tot aanvoerder te bestempelen).
NAC verdiende eigenlijk te winnen, maar aan de overkant stond er nog iemand heel uitstekend te keepen, dus de selectie valt niente, maar dan ook niets te verwijten. Ze hebben getoond heel doelgericht te zijn, meer kan je niet eisen, toch

moho

Geplaatst: maandag 19 maart 2012 om 23:19u

NAC speelde misschien wel een van de betere wedstrijden van het seizoen. Inzet, tactisch en prima verzorgd spel.

Idd Gillissen belangrijk voor de ploeg, maar zondag geen zwakke plekken gezien. Wordt dringen om in de basis (terug) te komen.

Op naar een heet avondje NAC-NEC, een tegenstander die NAC niet echt ligt in thuiswedstrijden.......The Yellow Army zal zich moeten laten gelden om dat stukje extra te brengen.

Spelers en JK deze lijn doortrekken, om definitief weg te komen van de onderste regionen en dan maar kijken als Roda , Heracles en Fc Grunn blijven verliezen.

Tis Maandag maar nu al zin in Zaterdag,

Gr.
Josip

Den86

Geplaatst: dinsdag 20 maart 2012 om 14:36u

Laten we nou even heel eerlijk zijn en vooral ook nu kritisch blijven.
Het was inderdaad een goede wedstrijd van
Het was een zeer goede teamprestatie maar ik begrijp de lof die uitgaat naar Bonevacia niet echt. Verdedigend in de duels was het prima, maar zodra hij de bal heeft komt er een blinde pass naar voren die 9 van de 10 keer bij niemand aankomt.
Duels winnen maar vervolgens de bal weer onnodig inleveren.
Daarnaast vond ik Koenders sterk spelen maar waarom onnodig 3 man proberen uit te spelen, hakjes, scharen en achter het standbeen langs? Als hij het simpel had gehouden was er veel meer gevaar van hem gekomen (aanvallend gezien) want hij speelde echt een dijk van een wedstrijd.
Dit vasthouden en deze `slordigheidjes` eruit zien te halen en dan staan we zo weer in dat linker rijtje!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven