homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 februari 2012
Nooit meer nacompetitie!


NAC en Nacompetitie, het was geen succesvolle combinatie 20 jaar geleden. Steeds dicht bij promotie, maar telkens stond er een andere ploeg aan het eind van de rit met de handen omhoog. Zo ging het ook in 1990, het jaar waarin NAC de competitie als tweede eindigde, na een straatlengte achterstand op SVV. In een onderonsje met nummer 9 Go Ahead Eagles en nummer 16 SC Heerenveen mocht NAC uitvechten welke club uiteindelijk kans zou maken op die felbegeerde promotieplaats.

NAC was favoriet, en zoals meestal bij NAC, dan lukt het niet. Thuis werd met 0-2 verloren van de Eagles, waarna NAC op bezoek mocht naar Heerenveen. Een welverdiende zege werd er terug naar Breda gebracht, waarna NAC op eigen veld vervolgens de (toen nog) 2 punten weer aan de friezen gaf. Het slotduel in Deventer werd vervolgens knap met 2-3 gewonnen, waardoor alledrie de ploegen op 4 punten stonden. Het doelsaldo werd van belang, en u raadt het al: NAC eindigde de nacompetitie als laatste.

Nog een keer de tackles van Den Haan, de lange manen van Verbeek, de sigaar van Fritz Korbach en de reddingen van Karelse zien? Of nog even genieten van de vrolijke deuntjes van de blaaskapel ? U wordt op uw wenken bediend! Beelden van zowel de uitwedstrijd, als van de wedstrijd aan de roemruchte Beatrixstraat.

Quizvraag: welk dier loopt na 20 seconden links in beeld, en waarom liep dat beest daar?

Vandaag is de laatste dag dat je kaarten kunt kopen voor de wedstrijd Heerenveen-NAC, aanstaande vrijdag. Ben er dus nog even heel snel bij, want heerenveen uit, dat wil je toch niet missen?


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rats

Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012 om 0:37u

tja, aangezien ik (nog) geen vooruitgang bij nac zie mogen we aan het eind van de rit een gat in de lucht springen als we de nacompetitie ontlopen. Het verlengen van het contract van Karelse (nogmaals niks persoonlijks) lijkt wel weer een daad zoals Ed al eerder aangaf van vriendjespolitiek terwijl de supporters wel het beste mogen verlangen,

kho

Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012 om 8:15u

Alhoewel ik nog wel vertrouwen heb in de huidige selectie, inclusief technische staf, sluit ik niet uit dat we nog wel een keer nacompetitie spelen.

Helaas verkeert N.A.C. momenteel niet in de situatie dat we de komende 3 jaar eens lekker kunnen groeien en uitbreiden.
Het zal dus een kwestie van overleven worden en als je een keer een slecht seizoen hebt kan het zo maar gebeuren dat je nacompetitie speelt ( zie seizoen 2005/2006 )

En over degene die roept dat vroeger alles beter was : in de tijd dat ik voor het eerst naar N.A.C. ging ( van af 1978 ) speelde N.A.C. regelmatig mee om degradatie.
En al zeg ik het zelf : daar zaten toch wel mooie wedstrijden bij.

petros

Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012 om 8:18u

Het is idd allemaal zorgelijk en ik ben het met de vorige spreker eens....niets persoonlijks tov Karelse...maar hij is te onervaren voor dit niveau....Hij speelt met heel veel belangen ( en geld van derden ) en kan maar door blijven gaan...het Lokhof verhaal dient zich in gedachten weer aan. Het spelersmateriaal van NAC moet toereikend zijn om hoger op de ranglijst te kunnen staan dan nu het geval is. De wisselvalligheid van deze ploeg had al lang ondervangen moeten zijn.
En als het een mentaal probleem betreft werk je daar aan met deskundige counsellors. Counsellors heeft NAC ingehuurd, maar is dit bureau wel geschikt om met sportmensen te werken vraag ik mij sterk af. Niet iedere counsellor of opgeleidt is geschikt voor de sportwereld. ( Ik spreek uit ervaring )Met een gerichte aanpak op dit gebied had er al lang veel meer progressie waargenomen moeten worden. Jelle geeft het excact aan; Ik mis de topsportmentaliteit. Ik zie het als een collectief blunderen van de heren die het allemaal uit mogen maken, de onervarenheid van Karelse en de ontoereikendheid van de gehuurde counsellors. Ik hou mijn hart vast als het seizoen doorgaat zoals het nu gaat.....en dan zullen we cahteraf allemaal roepen; We stonden er bij en keken er naar.................

Sjak

Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012 om 10:05u

@Petros, ik denk dat je analyse de juiste is, ik denk zowiezo dat de cultuur bij NAC, zie de opmerkingen van Ed en Jelle, het verschi zijn van de sportieve groei van NAC en Heerenveen. NAC was in die tijd een grotere club dan Heerenveen en zeker zo groot als AZ, noem het maar op, maar NAC is altijd in handen gebleven van aannemers en glazenwassers, een grote sponsor of geldschieter heeft NAC nooit gehad. NAC is duidelijk blijven hangen de laatste 15 jaar. De vraag is of NAC kan veranderen en of ze willen veranderen, is het gewoon niet zo dat het voor de supporters en de club niet zoveel uitmaakt op welk niveau het team speelt, agge maar leut het? Als dat het geval is dan ben ik weg bij NAC, dan ga ik liever op zondagmiddag bij een amateurclub kijken ipv van vrijdag- of maandagavond, dan werkt een normaal mens, dan krijg je een goed biertje voor minder geld en je ziet hetzelfde voetbal met veel passie..

william83

Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012 om 21:55u

en laat je club maar in de steek................


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven