homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 juni 2011
RBC-jeugd in z'n geheel naar NAC?


Als het aan Edwin Spitters, woordvoerder van de jeugdafdeling van RBC, ligt, gaat naast de C2 van RBC ook de rest van de jeugdafdeling over naar NAC.

" We moeten niet langer sentimenteel doen, het is voorbij in Roosendaal. De stichting is veel te laat begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor een doorstart bij een eventueel faillissement. Wat rest, is verantwoording nemen voor onze jeugd. Die proberen de beste oplossing te bieden. "

Het plan van Spitters staat nog in de kinderschoenen maar moet deze week nog vorm krijgen. NAC staat er volgens hem niet onwelwillig tegenover en ook de Gemeente Breda is inmiddels op de hoogte. Als locatie zou het oude JEKA-terrein in beeld zijn, al geeft Spitters aan daar nog niet over gesproken te hebben.

Dit plan zal echter wel een financieel plaatje tot gevolg hebben, en laat dat nu een probleem zijn bij NAC. Alhoewel, als de Roosendaalse sponsoren hun budget gewoon naar Breda overmaken dan kan het er ineens heel anders uitzien. Daarnaast zal de KNVB nog akkoord moeten geven om de teams alsnog in te delen. Dit verzoek is nog niet ingediend bij de bundesbond.

We leunen maar even rustig achterover. Zo hebben we een minimale jeugdopleiding en zo is de vijver ineens 120 jochies groter. Zolang het structureel geen geld kost lijkt het geen slechte zaak te zijn. De jeugd heeft de toekomst, nietwaar?


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bettie Akkumaai

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 1:37u

Tuurlijk kost NAC dit geen cent en gaat het bovendien een berg opleveren, wat een gouden toekomst is NAC hiermee weggelegt! Ik zeg DOEN, halen die jochies!

Al Pacino

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 8:58u

Om de jeugd van RBC te kunnen overnemen heeft NAC extra geld nodig. Het moet toch mogelijk zijn om het grootste deel van de sponsors van RBC te kunnen overnemen?!! Tenslotte hebben èn NAC èn RBC in dezelfde vijver moeten vissen. Dit is nu helaas voor RBC verleden tijd en nu moetenn wij in West Brabant en Zeeland het oog richten op een gezonde toekomst met ëén goede voetbalorganisatie, t.w. NAC. Voorts mag de jeugd van RBC niet de dupe worden van het gebrek aan geld. Dus, kom op sponsoren en met z`n allen NAC financieel steunen. Eendracht maakt macht. Ja toch?!!     

simmons

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 9:39u

@ al pacino, dat gaat wel goed komen denk ik zo.....

STEENAKKER/ROOSENDAAL – Hoewel hij het niet gepast vond om meteen achter de sponsors van de failliete voetbalclub RBC aan te gaan, heeft een aantal al wel contact gezocht met algemeen directeur Ed Busselaar van NAC. “We merken dat er interesse is uit Roosendaal.”

Busselaar vindt het bovenal ‘ongelooflijk triest’ dat de Roosendaalse club ter ziele is gegaan. Daarom vond hij het niet gepast om meteen achter de sponsors aan te gaan. “Daar zijn we nooit mee bezig geweest. We zien RBC ook als een collega, niet als een concurrent waar we het geld moeten weghalen.”

Eens te meer benadrukt hij dat NAC bezig is met haar eigen positie. “Wij hebben onze eigen balans, die we zelf moeten financieren. Dat daar nu misschien wat geldschieters uit Roosendaal bij komen, is alleen maar mooi meegenomen. Maar we zijn echt bezig met ons zelf.”

Over het feit of RBC-supporters wellicht bij NAC aan kunnen kloppen voor een seizoenskaart, al dan niet met korting, is Busselaar positief. “Een geweldig idee, maar de mensen moeten het zelf initiëren. Wel is het zo dat onze eigen mensen eerst komen wat kaartjes betreft. Maar inderdaad, we richten ons wel op het westen.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de vele profclubs die er al in het oosten van Brabant te vinden zijn. “En nu RBC dus weg is, kunnen er nog meer liefhebbers naar ons komen, buiten de vele supporters die we al hebben.”

10diego

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 10:49u

de jeugd van rbc wat moet je er mee? Die opleiding is niet beroemd om de afgeleverde talenten.

Sjak

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 12:26u

@ 10diego, die van NAC wel dan?
Ik zeg niet gelijk overnemen, maar ga eens kijken wat je samen kan doen, waar je samen sterk in kan zijn, er zitten in ieder geval wel mensen met een drive en visie.
Ik denk dat dit een kans is om een groot regionaal opleidingscentrum op te zetten in zuid west nederland, onze vrienden uit het oosten zijn ook vrijwel gestopt met de jeugd dus dit is een mooie kans en ik denk als NAC dit goed aanpakt echt de club van deze regio kan worden en uit kan groeien tot het niveau twente, PSV.

naceric

Geplaatst: zondag 19 juni 2011 om 17:23u

Ja.... tuurlijk

Eerst worden we een Zundertse club omdat er geen terrein beschikbaar zou zijn in Breda. Miljoenen worden betaalt om te gaan voetballen in Zundert.

En een half jaar later blijkt er gewoon een voetbal veld vrij te zijn op het oude Jeka terrein waar de jeugd kan voetballen.

Hoezo geld verspilling !?! Gemeente Breda bedankt he.....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven