homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 juni 2011
NAC neemt C-elftal van rbc roosendaal over


Gisteren werd duidelijk dat rbc roosendaal spijtig genoeg ook niet verder zal gaan als amateurclub in de Hoofdklasse. Het vervolg in de amateurtak van het Nederlands voetbal was met name een wens om de ruim 100 jeugdvoetballers te kunnen blijven verzekeren van een jeugdopleiding. Maar de Roosendaalse club kreeg geen zekerheid over een accommodatie en kon zodoende niet op tijd het plan afronden om de naam rbc in de Hoofdklasse voort te zetten.

Hoe sneu dat ook is voor de roosendalers, het biedt perspectief voor de NAC jeugdopleiding. En zo is al geschied. Dat hield niet op bij de overgang van Ruben Hollemans naar Jong NAC. De NAC jeugdopleiding wil zo’n 10 a 11 jeugdspelers van het C-team van rbc overnemen, zo meldt Omroep Brabant. Volgens Jeffrey van As hoeft de overschrijving van deze spelers geen probleem op te leveren bij de knvb. Dit team moet met een aantal andere jeugdspelers de C2 gaan vormen. Het is uitgesloten dat NAC nog meer jeugdteams gaat overnemen. Daar heeft NAC simpelweg de ruimte niet voor.


Bron : De Rat, omroep brabant


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

Relaties


14-jun-2011
Jeffrey op talentenjacht...
14-jun-2011
Transfernieuwtjes...
08-jun-2011
RBC definitief failliet verklaard....
01-jun-2011
RBC vraagt faillissement aan...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

simmons

Geplaatst: donderdag 16 juni 2011 om 14:18u


Met dank aan REDNAC neem ik aan.....?

Bettie Akkumaai

Geplaatst: donderdag 16 juni 2011 om 15:02u

Kijk, DAT is nog eens volledig nutteloos en geldverspilling....

MalleBabbe

Geplaatst: donderdag 16 juni 2011 om 17:38u

Het is of alles of niets wat de jeugdopleiding betreft. Of je gaat verder met meer teams, dus straks ook weer een D2 en een B2, of je kapt ermee. 4 teams houden was natuurlijk volstrekt zinloos, hopelijk is dit de eerste aanzet naar een volwaardige jeugdopleiding.

Bettie Akkumaai

Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011 om 2:44u

Best Ad: waarom is het dan toch altijd een mistery mbt de volgende vraag: wat de gehele jeugdopleiding nou per jaar kost en opbrengt gemiddeld per jaar?!!?!?!?!?! Goed, daar zouden ze bij NAC noooooit een antwoord op kunnen vinden dus dan maar een iets minder moeilijke: waar blijkt nou toch uit dat de jeugdopleiding winstgevend is!?!?!

Pride of the South

Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011 om 9:52u

Ik denk dat het nog niet zo moeilijk is om de kosten van een jeugdopleiding te berekenen. Simpelweg een optelsommetje van materiaal, vervoer, stafleden en nog een paar kostenposten, plus wat overhead. Dan ben je er.

De grote vraag is natuurlijk wat die opleiding oplevert. Stel dat je eens in de 5 jaar een zelf opgeleide speler a 3 miljoen verkoopt (voorbeeld Ronnie Stam), dan is de opbrengst redelijk duidelijk. Maar het vervelende is; de opbrengst wordt pas op lange termijn (na pakweg 5 jaar) duidelijk.
En stel dat je ervoor kiest die ene speler niet te verkopen, maar hem te behouden voor de club, en hij speelt dus in lengte van dagen bij NAC, hoeveel is dat de club dan waard? Of stel dat die speler er na 8 jaar in NAC1 voor kiest om zijn contract niet te verlengen, en vervolgens transfervrij te vertrekken?

Kortom, er spelen 2 problemen bij het berekenen van de opbrengsten van een jeugdopleiding:
1. De opbrengsten zijn pas jaren later af te lezen
2. Hoe waardeer je die opbrengsten precies?

robbierafello

Geplaatst: vrijdag 17 juni 2011 om 14:40u

BELACHELIJK !!!!wat moet je met die gasten, prima dat er een een 2e team erbij komt, maar toch niet een heel team uit Roosendaal! Laat ie lekker naar JVOZ gaan. Meer dan genoeg talenten hier uit de regio die nu naar Willem 2 / RKC "vluchten omdat NAC ze niet kon oppikken. Nu is blijkbaar die ruimte wel en komt er een heel team over ??? Heel vreemd allemaal of zitten er (klein)zoontjes van de maffiosi Pollemans of schurk Heijnen in dit RBC Team ??

simmons

Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011 om 11:41u

en we pakken ook gelijk maar wat sponsors en supporters van ze over.

simmons

Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011 om 11:44u

en we pakken ook gelijk maar wat sponsors en supporters van ze over.

Morkai the Red

Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011 om 12:43u

@simmons Want RBC is failliet omdat ze zulke goede sponsors hadden?

on-topic: In de jeugd van RBC lopen wel een paar schitterende talenten rond, dus dit kan best wel eens een goede zet zijn.

Elke speler die uit de eigen jeugd de selectie van NAC haalt is geweldig, in de 1ste plaats dat het publiek ook wat lokaal en eigen talent te zien krijgt (emotioneel) en in de 2de plaats spaart het de kosten uit van een speler die van buiten moet worden gehaald.

simmons

Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011 om 14:31u

@morkai, inderdaad ja.

haha we pakken alles van RBC, speulerkes sponsorkes en supporterkus.....

STEENAKKER/ROOSENDAAL – Hoewel hij het niet gepast vond om meteen achter de sponsors van de failliete voetbalclub RBC aan te gaan, heeft een aantal al wel contact gezocht met algemeen directeur Ed Busselaar van NAC. “We merken dat er interesse is uit Roosendaal.”

Busselaar vindt het bovenal ‘ongelooflijk triest’ dat de Roosendaalse club ter ziele is gegaan. Daarom vond hij het niet gepast om meteen achter de sponsors aan te gaan. “Daar zijn we nooit mee bezig geweest. We zien RBC ook als een collega, niet als een concurrent waar we het geld moeten weghalen.”

Eens te meer benadrukt hij dat NAC bezig is met haar eigen positie. “Wij hebben onze eigen balans, die we zelf moeten financieren. Dat daar nu misschien wat geldschieters uit Roosendaal bij komen, is alleen maar mooi meegenomen. Maar we zijn echt bezig met ons zelf.”

Over het feit of RBC-supporters wellicht bij NAC aan kunnen kloppen voor een seizoenskaart, al dan niet met korting, is Busselaar positief. “Een geweldig idee, maar de mensen moeten het zelf initiëren. Wel is het zo dat onze eigen mensen eerst komen wat kaartjes betreft. Maar inderdaad, we richten ons wel op het westen.”

Daarmee doelt de algemeen directeur op de vele profclubs die er al in het oosten van Brabant te vinden zijn. “En nu RBC dus weg is, kunnen er nog meer liefhebbers naar ons komen, buiten de vele supporters die we al hebben.”


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven