homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 oktober 2010
Onderzoek Europa naar NAC willem 1? Update


Hoppa, we zijn weer in het nieuws. Het jachtseizoen voor 'Europa' is geopend, de Europese Commissie is een vooronderzoek gestart naar vitesse, NAC en mvv. Onderwerp van onderzoek is het al dan niet ontvangen van ongeoorloofde staatssteun aan de clubs door de betrokken gemeenten.

Althans, dat meldt de Telegraaf in dikke zwarte letters. Lees je echter verder, dan lijken onze riooljournalisten het over onze oosterburen te hebben en niet over de parel van het zuiden. Want, waar in de kop over NAC wordt gesproken, gaat het in de toelichting over willem 2. En dat lijkt ons stukken waarschijnlijker.

Een club mag geen financieel voordeel hebben van het gebruik van het stadion, dus moet een gemeente die eigenaar is van een stadion dit complex voor meer evenementen gebruiken dan alleen voetbal. De huur moet minimaal gelijk zijn aan de financiële lasten die de gemeente door de aankoop heeft.

De werkwijze van de overheden zal onder de loep genomen worden om te kijken of de gang van zaken allemaal wel volgens de regeltjes is gegaan. Blijkbaar zijn er klachten binnengekomen over deze drie gemeenten, waardoor de commissie zich nu geroepen voelt om hier nader onderzoek naar te verrichten.

Als blijkt dat het verkeerd is gegaan kunnen er sancties opgelegd worden, zoals het terugvorderen van het verstrekte geld.

Voor zover wij weten heeft de gemeente elke cent die aan NAC is geleend altijd uitvoerig getoetst, en zijn alle procedures voor Europese aanbesteding telkens in acht genomen. NAC betaalt een marktconforme huur en er is geen euro zonder tegenprestatie onze kant op gekomen

NAC, kom er maar in met een officiële ontkrachting van dit stukje tekst in de Telegraaf. Bevestig ons even dat het hier niet om ons NAC gaat, en vraag gelijk de Telegraaf om het foutje even recht te zetten?

Update

En NAC ontkracht het bericht inmiddels inderdaad op de eigen site. Hieronder één op één:

GEEN ONDERZOEK EU NAAR STAATSSTEUN AAN NAC

De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar mogelijke staatssteun aan drie Nederlandse voetbalclubs. In tegenstelling tot sommige berichten in de media is NAC geen onderwerp van onderzoek.

NAC heeft vanwege de berichtgeving vanochtend contact gehad met de Europese Unie in Brussel. "Neen, we richten ons onderzoek niet op NAC", zei een woordvoerster desgevraagd. "Het betreft willem the second." De andere genoemde clubs zijn vitesse en mvv. Voor de verbouwing van het Rat Verlegh Stadion en de ontwikkeling van het Stadionkwartier heeft de gemeente Breda overigens uitgebreid van verzekerd dat de investering en de ontwikkeling in lijn zouden zijn met de Europese regelgeving op het gebied van mededinging.


Bron : De Rat, de Telegraaf, in afwachting op NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

1912

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 8:49u

Je gaat toch niet reageren op een bericht in "De 020 leugenaar".

jmhsweres

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 8:52u

kaart ik als goed burger een misstand aan, w2 dus. Komt jou cluppie in de teledinges, snel rechtzetten dus

Rizu

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 9:52u

Ik ben toch bang dat we weer tegen iets gaan aanlopen waar we niet blij van worden.DDit kan ons wel weer eens veel geld gaan kosten.

Doeve

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:00u

Ben bang dat ook wij weer onder vuur komen te liggen. Check:
http://www.nu.nl/sport/2359138/onderzoek-europese-commissie-vitesse-.html

Het lijkt ook echt nooit op te houden. Nu maar hopen dat alles volgens de regeltjes is gegaan, want anders lijkt het over en sluiten voor NAC.

Kunnen we altijd nog een begrafenisonderneming starten...lijken genoeg!

DirtyBird_NAC

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:03u

Gaat helaas OOK on NAC...
Niet allen BN de stemmingmakers, de geletraaf maar ook andere kanalen berichtten inmiddels heirover.

HV

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:11u

Ze gebruiken allemaal De Telegraaf als bron; lijkt me een foutje dat door iedereen wordt overgenomen. Het voorval met de 1,2 miljoen euro steun dat enkele bronnen ook aan NAC toeschrijven heeft zich alleen in Tilburg voorgedaan. En zover ik weet is de huur van het stadion bij NAC zelfs hoger dan de werkelijke kosten voor de Gemeente, waarmee het ruim aan de richtlijnen voldoet.

klaas

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:13u

Half augustus was NAC iig nog niet in de picture bij de europese commissie (zie email hier: http://brandpunt.kro.nl//Images/mail-europese-commissie-bew_tcm240-261567.jpg)

Brigadas

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:21u

Ik vraag me ook af wat hier van waar is. NAC heeft helemaal geen steun gehad. De gemeente (eigenaar) heeft geld beschikbaar gesteld voor de verbouwing van het stadion, maar dat betaald NAC met een hogere huur terug.

Tuur

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:25u

Helaas zou ik DROL graag geloven, maar met dit soort berichten hou ik mijn hart vast. Want als er iemand hier een jaartje geleden had gezegd dat NAC nu 4,2 mln verlies had gedraaid in 1 jaar en dat TM schuldige was, dan was hij verketterd en als azijnzeiker betiteld.

Als ik 1 ding heb geleerd in de meer dan 35 jaar supporterschap bij NAC is het wel dat niets is zoals het lijkt en dat lijken uit de kast vallen als rijpe appels om de zoveel tijd... Dus laten we hopen dat er volgens de regels is gewerkt.

1 ding is in ieder geval altijd zeer opmerkelijk geweest en dat is dat opeens -zonder dat er stukken van waren - bleek dat de grond die NAC van de ondergang moet redden van NAC bleek te zijn en alleen het stadion van de gemeente.....

Waarbij ik overigens nog steeds zeer van mening ben dat overheidssteun voor een voetbalclub die zoveel betekent voor een stad helemaal geen vreemde zaak is. Of is overheidssteun voor bv. een schouwburg ook verboden? Maar dat is een andere discussie.

wawadeheer

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:26u

Welk geld hebben wij van de gemeente mogen ontvangen dan?

Alle ontvangen gelden van de afgelopen jaren zijn doorbereked in de huur, inclusief de bijdrage ind ecember van 2009.
Ik voorzie hier dan ook geen problemen.

Edoch, met NAC weet je het nooit zeker. Ruik ik daar nu iets vies? Zal wel weer een lijk zijn dat nog in de kast zit

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:37u

Ons NAC betaalt inderdaad een stevige huur voor het stadion. Maar dat viel ook wel te verwachten want Hennekam en van Baveltje zijn nu eenmaal niet de sterkste onderhandelaars. Eerder slappe accepteerders. Rennen naar de overheid omdat ze in de markt niemand kunnen vinden. En dan klem komen te zitten in de jungle van regelgeving. Dat kan toch geen verrassing zijn ?

Ondertussen zijn de stumpers bezig met het zoeken naar nieuwe bestuursleden, maar het wil allemaal niet erg vlotten. De huidige club heeft geen mandaat van de achterban meer na de fabelachtige bokken die zij de afgelopen jaren schoten, resulterend in een bijna-faillissement van ons NAC. Het is een maatje te groot voor de heren om een successvol operating model te definieren en dat te managen. Zodat we eens een keer niet afhankelijk zijn van gokkende directieleden en grillen van de transfermarkt. Enfin, zaken als de afwikkeling van de affaire Mommers en het moeizame geploeter richting toekomst, zij zijn er weer eens niet transparant over. Want, zullen zij in koor roepen "we staan toch 8e en we zitten nog in de beker" ..... - wanneer riepen zij dat voor het laatst !

PS - Jantje H is al veelvuldig erop gewezen dat de steun aan de kruiken moest stoppen. Doorgaan zal leiden tot zijn politieke val.

Nohnny

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:45u

het gaat er de commisie om WAT de huur is die NAC aan de gemeente betaald, meestal zijn dit symbolische bedragen, en dat willen ze juist onderzoeken.
Als de huur waardig is aan de waarde van het stadion, is er voor NAC niets aan de hand, mocht de huur echter een schandalig laag bedrag zijn dan kan de commisie eisen dat NAC het verschil terug moet betalen aan de gemeente

Joop NAC

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 10:45u

Uit het brabants dagblad hetvolgende

Vooronderzoek Europese Commissie naar clubs
dinsdag 19 oktober 2010 | 10:18

Tekstgrootte

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is een vooronderzoek gestart naar de gang van zaken bij de Nederlandse voetbalclubs Vitesse, Willem II en MVV. Een woordvoerder van EU-commissaris Joaquin Almunia (Concurrentie) heeft dit dinsdag laten weten naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De commissie gaat onderzoeken of de clubs ongeoorloofde steun hebben ontvangen van hun gemeente. Er zijn daarover de afgelopen maanden klachten binnengekomen. Als die klachten gegrond blijken te zijn, zal er een vervolgonderzoek komen. Dat zou kunnen leiden tot sancties voor de gemeenten en de clubs.

Volgens de Europese regels moet een gemeente die een stadion in bezit heeft dit gebruiken voor meer dan alleen voetbal. Vaak gebeurt dat echter niet en dan zou een club geen financieel voordeel mogen hebben van het gebruik van het stadion.

Lijkt dus niet over NAC te gaan...

inteldave

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 11:12u

gaat niet om nac.
zie www.nac.nl

Sgele

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 11:17u

Via Twitter:

http://desmond.yfrog.com/Himg826/scaled.php?tn=0&server=826&filename=xsce.jpg&xsize=640&ysize=640

Krickert

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 11:38u

Gaat inderdaad niet over NAC.

Op nac.nl staat dat nac heeft gebeld met de comissie, en die zeiden dat het om "willem the second" MVV en Vitesse ging.

Toch een foutje van de EU, maar die wisten natuurlijk niet dat de nieuwe naam "willem the first" is.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 11:40u

De gemeente geeft NAC steun. Alleen is er wel afgesproken dat dit een sigaar uit eigen doos moet zijn. Dus betaalt ons NAC een pittige huur en is het verhaal rond Luchtkasteel het probleem van NAC en niet van de gemeente.

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:03u

Het was net op het nieuws op Sky Radio. NAC werd NIET genoemd.

1912

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:07u

Loos alarm

Dennix

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:29u

Ik vind dat de KNVB een nieuwe wet zou moeten implementeren. Namelijk, dat voetbal b.v.`s bedrijven zijn en dat de gemeente daar op geen enkele mogelijk bij betrokken mag zijn. Sociale belangen mijn ass, dan meoten ze een opkoper regelen of een doorstart maken, dat gebeurt met jouw en mijn b.v. toch ook?!

VB

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:29u

@PN

sky radio?!? Had je hoger ingeschat dan oude whitney houston plaatjes...

Martinus

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:50u

Dat zijn nog eens fouten in de krant. Ach ja, De Telegraaf he...

Mieshoop

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:53u

Complimenten aan NAC voor de communicatie hieromtrent. Eerst navragen bij de EU en vervolgens het bericht op de website ontkrachten. Het lijkt zowaar op non-reactieve communicatie.

PN icm sky radio, hmm, felix de columna cadet

boelie

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 12:58u

willem the second? willem the last!

Ata

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 15:05u

Als er iets te ontkrachten valt, is NAC er ineens al de kippen bij. Jammer dat er aan het meeste slechte nieuws het afgelopen jaar weinig te ontkrachten viel...

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 15:23u

@ VB

Lunchroom .........

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 17:01u

Moeten we nu spastisch gaan doen dat we geen onderwerp van onderzoek zijn door de europese commissie ? Hebben we dan echt niets beters te doen ? Waar blijft de transparantie over de vele vragen die nog altijd leven, over in welk business model ons NAC gaat opereren, welke visie en welke concrete sportieve doelstellingen er geformuleerd gaan worden, welke mensen daar echt bij passen en hoe het staat met de Patient van het Jaar ?

PS - Sky Radio zit in een aantal Zwitserse kantons gewoon op de kabel. Kom je een bakkerij binnen in pak m beet Sagogn of Lugano hoor je die huisvrouwentune gevolgd door de filemeldingen en het weer in Nederland.....

Tuur

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 17:01u

@ Dennix

Eens, maar jouw redenatie klopt alleen niet. Als jouw BV net zoveel belang zou hebben voor Breda als NAC, dan zou je wel degelijk aanspraak kunnen maken op allerlei subsidies. Overigens kan dat nu al. Er zijn duizenden potjes in EU en NL waar bedrijven subsidie uit trekken.

Kijk zolang een stad allerlei evenementen sponsort, moet het ook het grootste evenement van de stad kunnen sponsoren. Toch?

Alleen is het wel belangrijk dat die f...ng salarissen omlaag gaan. Want sponsoren van miljonairs met gemeenschapsgeld, dat gaat er bij mij ook niet in.

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 17:14u

@ Har

In Portugal zelfde laken een pak: in de meest toeristische supermercado van Praia d`Oura staat de hele dag Sky Radio aan.
Dan sta je dus tussen alle kreeftrood verbrande en half aangeschoten Engelsen en Duitsers voor de kassa te wachten met 10 km op de A12 op de achtergrond.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 19 oktober 2010 om 17:56u

NAC onderwerp voor een onderzoek door Europa is één ding ...... maar er vallen nu toch wat mensen door de mand `goeiesmorgens` !! , skai redijoo , en gewoon ook zeggen dat je daar naar luisterd hé .... , natuurlijk wel in verdekte bewoording zoals de mensen ook plechten te zeggen dat ze nooit roddelblaaikes kopen , ze zien ze in bij de kapper ......tuurlijk.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven