homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

21 augustus 2010
Maaskant: Ik zal NAC missen


Robert Maaskant, die vandaag NAC verruilt voor Wisla Krakow, zegt NAC te zullen gaan missen.

”Ik ga NAC absoluut missen, ik heb hier met heel veel plezier gewerkt”. Mooie woorden van een trainer die een subtopper in de eredivisie verlaat voor een topper in Polen. Volgens RM is er in Polen maar één doelstelling en dat is kampioen worden en daarna de groepsfase van de CL halen. Het is natuurlijk nogal een verschil eej.


Bron : telegraaf, De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29

Relaties

Robert Maaskant

22-aug-2010
Gerucht: Maaskant neemt Janse mee naar Polen...
23-aug-2010
Maaskant: “Ik wil ooit terugkeren bij NAC”...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Henk Telefoon

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:26u

Henk Telefoon zal RM in ieder gval niet missen .

bou

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:38u

Doelstelling is kampioen worden en dan halen ze RM??? Lekker beleid

demajoor1979

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:44u

hier nogmaals mijn idee over een nieuwe buitenlandse trainert

tis jammer maar wie denkt beter te kunnen moet dat zeker niet laten heb wel een leuke opvolger in gedachte wel een buitenlander maar als hij zijn noad mentaliteit in nac kan krijgen zoals hij vroeger speelde zou ik hem graag bij nac aan de bak zien

welke ex naccer zou dit zijn?

melchior9

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:45u

popovic is vrij

maximale

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:47u

Tja majoor, Graham Arnold was natuurlijk een speler naar mijn hart, maar dat garandeert niet dat hij dús ook een goede trainer is.

GB

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:51u

Laat Aandewiel het maar een tijdje doen of Karelse. Hebben allebei de papieren en al een contract. Lijkt me onzin om nu geld aan een andere trainer uit te gaan geven.

Daarnaast mooie kans om te gaan bouwen met de jonkies, ja idd. dan kost dat weer geld omdat je ze een minimum contract moet aanbieden maar laten we in godsnaam gaan bouwen aan iets dat over een paar jaar iets oplevert ipv weer allerlei "oude" spelers te gaan halen.

Ik zeg bouwen met jeugd en bestaande trainers, dan maar even iets omlaag en wat langer er over doen maar ben dat gejojo nu wel beu.
Ben benieuwd wat HbD overigens aan het doen is, ben het vaak absoluut niet eens met die gast maar hij krijgt (ondanks zijn eeuwige gezeur e negativiteit) nu wel een kans om een dansje op zn Alp te doen. Niet dat ik het wil zien min you maar het is m gegund.

U zijt gegroet!

GB

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:51u

mind you en nog wat foutjes tja ach......

lauraatjuh

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 16:57u

Hij zal het zo ontzettend missen dat hij er voor kiest per direct weg te gaan?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 17:05u

Robbert mist NAC , geloof ik best maar zou hij ook het wanbeleid missen , de mensen op internetfora die ongefundeerd en zonder feitenkennis Robbert tot aan de enkels afzaagde .....?

Veel succes Robbert , bedankt voor die wedstrijd in de kuip , je weet wel , die 0-4 ! , de drie maal winst in één seizoen op die kruikjes etc. ,
niet alles ging goed maar als je van alles beloofd wordt en men zet je te kakken telkens ......

demajoor1979

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 17:16u

en wie weet krijg je met arnold ook wel een gaatje in de markt van australie al is hij wel bondscoach he

evelknievel

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 17:22u

@ Demajoor,

Ik denk dat het niet echt een haalbare kaart is om Australische spelers binnen te hengelen.
Omdat het geen Europeanen zijn moet je ze volle bak betalen hey..

Helter

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 17:23u

RM hoopt ooit nog eens de kans te krijgen terug te mogen komen.
Wat mij betreft van harte welkom als er weer eens eens deskundig bestuur zit, wat meer centen en wat minder onbeschofte supporters.

lifesport

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 17:40u

misschien is pastoor van excelcior wat? rustig, slim , en probeert het uiterste van elke speler naar boven te halen, , want dat zie ik karelse nog niet doen, met alle respect hoor , maar als je vorig jaar in de rust van rkc-NAC op eredivisie life aankondigd dat de traktiek na rust is " afwachten wat rkc doet en daar op reageren " waar train je dan door de weeks op als je zo instelling heb als je tegen een ploeg moest die 10 plaatsen lager stond

Ivos

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 18:18u

Nou Robert, bedankt voor de moeite. Echt rouwig ben ik er ook weer niet om dat ie gaat.
Ik hoop echter wel dat ze Karels en Aandewiel nu een kans krijgen en dat NAC geen geld gaat steken in n nieuwe trainer. Wacht eerst de Arveladze-zaak maar ns af, probeer tot de winterstop de jeugdspelers maar eens goed uit dan kunnen we daarna alsnog zien. Die jonge gasten zijn erop gebrand om zich te laten zien, dus wie weet pakt t goed uit.

Jack

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 18:19u

@GB Helemaal eens!

boelie

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 18:33u

Mooie woorden......

Maar goed, nou hou ik erover op. Mn reacties eerder deze dag waren tamelijk gekruid, maar ik was ff goed pissig. Het is dat `per direct` wat me niet zo aanstaat. Een zinkend schip verlaten, daar heeft het wat van weg in mijn optiek.

Anderzijds denk ik er nu ook wat genuanceerder over: we zijn mooi van dat veel te lange 3 jaren contract af, en we krijgen nog een zak geld ook. En das heel gunstig natuurlijk.

Houdoe en bedankt.

Elmo

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 18:36u

Wist niet dat Wisla zo graag degradatievoetbal wil gaan spelen...

076loco

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 19:17u

Als ik een stucadoor nodig heb bel ik wel!

fdemoor

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 19:22u

Laat hem lekker gaan, zand erover. Dit was het jaar dat hij het helemaal alleen moest doen!! En wat doe je dan...... je vlucht naar polen!! Lekker veilig. Denken jullie nou werkelijk dat dit al niet langer speelt. Is wel heel erg makkelijk om in het begin van het seizoen je cluppie in de steek te laten.

Jamais

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 19:32u

Logische keuze! Ik snap RM wel...

En NAC? The ship is sinking...als we niet degraderen dan mag de vlag uit. Zolang dezelfde mensen als 10 jaar geleden aan het roer blijven staan, verandert er geen ene moer. HELAAS!!!

darude

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 21:23u

Holle supportersretoriek over zinkende schepen geeft geen pas in deze. Maaskant is voorgelogen door wijlen Mommers cs toen vorig seizoen de zaak finaal uit de klauw gierde op financieel gebied. Het resultaat is een sterk uitgeklede selectie die nauwelijks eredivisiewaardig is. Daarmee moest hij het seizoen in, met en passent een irreele doelstelling waarop hij uiteindelijk afgerekend zou worden.

De zaak werd zelfs zo penibel dat Maaskant met een halve bank moest werken, waar zie je dát in het betaalde voetbal? Elke tweedeklas amateur tekent zestien man op het wedstrijdformulier, maar de BVO NAC kan geen zestien spelers betalen. Onder dergelijke omstandigheden is niet te werken. Dat is de voorgeschiedenis. Mommers verliet het zinkende schip door zich ziek te melden, Maaskant stapt over van een wankelmoedige organisatie naar een Poolse titelpretendent. Geef hem geen ongelijk.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 22:14u

Ik zal maaskant in elk geval niet missen. Over `holle retoriek` gesproken - daar was maaskant zelf natuurlijk de koning van. Kijk anders even NAC.nl terug op de dagen voorafgaand aan wedstrijden vorig seizoen. Ik moet hem wel meegeven dat hij het voor elkaar kreeg om telkens weer andere beeldspraak te gebruiken. Het is ook een talent om op 27 verschillende manieren "we gaan het de tegenstander heul moeilijk maken" te kunnen zeggen. Zou maaskant dat op zijn CV hebben gezegd richting die Polen?

Anyway, het valt natuurlijk van 2 kanten te bekijken. Wat mij betreft heeft maaskant zijn zogenaamde kennis en kunde niet bewezen in de afgelopen 2 jaar. Geen enkele gedachte/systeem in het spel, niet willen werken met jeugd, geen enkele speler aantoonbaar beter gemaakt en altijd zijn eigen ego boven de club gesteld. Ik begrijp echt niet dat er mensen zijn die rouwig om zijn vertrek zijn. Maar goed, er zijn vast ook mensen die mij niet begrijpen.

Alle minpunten van maaskant kun je natuurlijk onder het tapijt schuiven met het verhaal dat hij `moest roeien met de riemen enz` of `was voorgelogen door mommers etc` en misschien is dat allemaal best waar. Maar als we een kans willen maken om uit deze ellende te komen, dan was dat met maaskant nooit gelukt. Daar ben ik van overtuigd.

En de mensen die vanaf het begin riepen dat het `maaskant-effect` na anderhalf jaar uitgewerkt is, en hij uiteindelijk de club achterlaat in ellende (je kunt niet zeggen dat hij iets heeft opgebouwd de afgelopen jaren, op geen enkele manier) - die mensen hebben gewoon gelijk gekregen. Jammergenoeg, maar het is wel zo.

Nogmaals: er is maar 1 way out, en dat is het Go Ahead model. Alle shit eruit werken, en gewoon met talenten gaan werken. Geen groteske pogingen om spelers als Reuser, Leonardo en Van der Leegte binnen te halen, gewoon werken met Gorter, Kwakman, Bouwman, Gillissen, Luyckx, Schilder, Gudelj en alles wat daarom heen loopt. Ik zie dat best zitten.

Hopelijk kunnen we dit boek snel sluiten en allemaal weer achter NAC gaan staan. Als 1 publiek. Het doet er ook helemaal niet toe wie er gelijk heeft en OF er iemand gelijk heeft - onze club terug. En wel NU.

Ik ga er in elk geval alles voor doen tegen VVV. Tot dan!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 22:22u

En nog helemaal vergeten. Iemand toevallig het stuk over MVV gelezen in de papieren VI van deze week? Interessante mening van de nieuwe voorzitter daar over `het oude bestuur`....

Vanavond niet in Heerenveen geweest helaas, maar de hele pot op EL gezien. Jammer, maar meer zat er niet echt in denk ik. Ik word persoonlijk wel heel blij van Gudelj - en die Bouwman komt er ook wel, al was zijn invalbeurt eigenlijk te kort om goed te kunnen oordelen. Nu Idabdelhay die ECHT zijn talent gaat benutten en Leonardo die iets harder loopt, minder op de grond blijft liggen en betere (hardere!) passes naar een medespeler geeft en we komen er echt wel.

Come on NAC - we hebben al vaker in de shit gezeten en we zijn er ook vaak weer uitgekomen.

Dit is de mooiste club ter wereld.

Fretj.

Geplaatst: zaterdag 21 augustus 2010 om 23:31u

Maaskant ik jou niet!!!
HUP NAC

DJ

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 0:33u

WIJ GAAN ONS HANDHAVEN! Naar mijn mening een mooie prijs voor dit seizoen!

BREDA VOORUIT

darude

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 0:35u

Alcoholvrije Sint,

Ik ben ook zeker niet rouwig om het vertrek van Maaskant, dat is een heel andere discussie. Er is een zéér beperkt aantal trainers voorhanden die meer dan de som der delen halen uit een selectie en spelers daadwerkelijk beter maken. Maaskant is niet een van hen.

Dat gezegd hebbende betreur ik wél dat we door volslagen ridicuul kamikazebeleid van Mommers cs een ontzettend moeilijk seizoen tegemoet gaan. We hebben niet meer dan zestien (!!) selectiespelers die voor augustus een eredivisiewedstrijd gespeeld hadden. Waaronder twee keepers. Met zo`n beperkte groep is handhaving het hoogst haalbare. Ik vind het ook fijn om eigen jeugd te kunnen aanmoedigen tegen VVV, maar de wetenschap dat nacompetitie er dik in zit spreekt me dan minder aan: Top Oss uit met Davy Zafarin die op een haar na de 2-0 tegen de touwen schoot in de beslissingswedstrijd.

Met deze selectie wordt NAC afhankelijk van balletjes binnenkant paal. Stuit`ie erin dan kan het zomaar afgelopen zijn met onze schitterende club, want degradatie betekent wederom einde NAC. Tenenkrommend te zien hoe onze schitterende club steeds weer geleid wordt door volslagen randdebielen die er een gigantische puinhoop van maken. Tijd voor een sterke algemeen directeur met voetbalachtergrond, een zakelijk netwerk, kennis van zaken, leiderschapskwaliteiten en een clubhart. De zoektocht schijnt in volle gang te zijn.

boelie

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 3:06u

@ da rude

Kan me daar deels in vinden. Mommers heeft deze malaise inderdaad ingeluid, maar ik had van Maaskant toch niet verwacht dat ie in zo`n fase zijn heil `per direct` elders zou zoeken.

Anderzijds, in zijn contract was een clausule opgenomen m.b.t. sportieve verbetering. En met uitzicht op CL voetbal is dat het natuurlijk ook. Koeman zei het destijds ook toen hij hals over kop psv verliet: zo`n trein komt niet vaak voorbij.

En nou ik weer wat ben afgekoeld, mag ook wel gezegd worden dat we tijdens het eerste seizoen van Maaskant een aantal goeie fiskes hebben kunnen bouwen: `we staan op 1`, het winnen van de play offs, en als gevolg daarvan het memorabele Europese avontuur. Door die pluspunten eerder niet aan te halen, deed ik hem natuurlijk tekort.

Enfin, we gaan weer verder met een schone lei. Zal het dan ook wat positiever houden nu, want ons clubke heeft inderdaad meer aan steun dan aan al dat geouwehoer.

HUP NAC!

harry b.d.

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 5:59u

Bij NAC zijn er opeens geen doelstellingen meer. Het ambitieniveau is teruggeschroefd. Er gaan lagere TV inkomsten komen, er is geen plan op technisch gebied, de jeugdopleiding is afgebroken, overal zijn mensen op weg naar de uitgang, er is geen zichtbare leiding en het stelletje bokhonden dat anderen met scheldpartijen overlaadde is nu radeloos.

moho

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 6:14u

NOAD, 12e man en overleven moet mogelijk zijn om vandaaruit weer op te krabblen.......ZAL NOOIT VERLOREN GAAN !!!

Geen gepiep door microfoon over spreekkoren en plateautjes/trappen die vol staan, wdelcome to the jungle en de ploeg incl. jonge honden boven zichzelf uit laten stijgen ........

Gr.
Josip

RM.......benieuwd naar zijn houdbaarheid in Polen......Hebben ze daar ook een Cafe Noir ?

dn Zeeuw

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 9:14u

Ben het met GB eens; niet vervangen, maar op laten vangen door de bestaande staf. Eigenlijk is het al over de top als je een stel - zoveel zijn het er niet meer- profvoetballers (die dus zelf al behoorlijk wat moeten kunnen) met zoveel man leiding moet geven. Bij de F-jes sta je met minder begeleiding en daar moet je de veters nog strikken!

Welke leidinggevende hier (over een mannetje of 20) heeft een stuk of 3 rechterhandjes ter beschikking om zijn taak uit te voeren? Niet nodig dus, scheelt weer een berg poen!

10diego

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 11:11u

Voorronde Europa met NAC, beste ranking sinds 8 jaar met MVV, gepromoveerd met RBC, Europees voetbal met Willem II en opgehaald door een Poolse topclub door een nieuwe TD die zijn werk heel goed heeft kunnen beoordelen. Maar goed, de meeste bezoekers van deze site waarderen slechts zichzelf, het bier en spelers die er alles aan doen om populaair te zijn bij de fans. Dan moet je dus de kroeg in en uit de school klappen.

Tuur

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 11:42u

Schreuder of Van Wonderen halen.

ijpelaart

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 12:07u

Ernie Brandts heeft nog geen club geloof ik.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 13:08u

Ik durf wel te stellen dat het een zegen is voor NAC dat maaskant oprot (sorry: er tussenuit knijpt). Nu kunnen we eindelijk gaan bouwen op het niveau waar we daadwerkelijk op zitten, in plaats van met mooie woorden recht op de afgrond afrennen. Alle shit eruit werken en NOAD!

De discussie of maaskant wel of niet goed was en wiens schuld het allemaal wel niet was dat we staan waar we staan, vind ik niet zo relevant meer. We kunnen elkaar wel zwart blijven maken (ook hier - you know who you are) maar daar gaan we onze club niet mee helpen. Zaterdag volle bak erachter!!

Morkai the Red

Geplaatst: zondag 22 augustus 2010 om 14:41u

Maaskant wordt niet gemist. Hij heeft voortgebouwd op een oudere selectie en nu het financieel penibel is en er geen zicht meer is dat er gevestigde spelers gehaald kunnen worden, vertrekt Maaskant naar de volgende job, waar hij hetzelfde kunstje op een ander niveau uit gaat voeren.

Maaskant is /was geen trainer die een speler beter kan maken. Hij kan alleen voortborduren op de kwaliteiten die reeds in een speler aanwezig zijn.

NAC isnu gedwongen om te kiezen voor een `opbouwtrainer`, hopelijk zijn die kwaliteiten bij Karelse / Aandewiel aanwezig, want ik vind het onzin om een trainer te halen met gelijkwaardige of zelfs minder kwaliteiten dan de mensen die je reeds in huis hebt.

Erwin Koemand of andere namen die bij mensen in hun fantasie voorkomen (ook omdat ze in de stal van Ploegsma zitten) lijken me voorzien van een behoorlijk prijskaartje en voor NAC niet direct haalbaar. Bovendien lijken me trainers uit deze prijscategorie ook niet direct enthousiast als ze de financiële (on)mogelijkheden en de huidige selectie zien.

moho

Geplaatst: maandag 23 augustus 2010 om 5:54u

@10diego.....als ik jou was zou ik RM achterna reizen en een seizoenkaart nemen van Witikveul Krakau......

Btw de hoogste waardering was een 3e plaats onder EB, die alleen vanwege de net uitgevonden playoffs regels geen direct Europees voetbal opleverde. (blijft eeuwig zonde dat PZ in de laatste comp wedstrijd tegen NEC afhaakte voor de playoffs voorronde Championsleague !).
HTC werd 4e, best of the rest en RM 5e na play off winst.

RM had dit seizoen op eenzelfde ,manier geeindigd zoals bij RBC, W2, GAE en W2, een team als een dolend schip zonder koers om maar in RM`s beeldspraak mee te gaan....

U zijt gegroet,

Josip

KeesdeJongh

Geplaatst: maandag 23 augustus 2010 om 10:45u

Mijn god, ik ben blij dat hij weg is! Hij had idd Kerst niet gehaald vrees ik, en nog een afkoopsom ontvangen... moeten we blij mee zijn!!! Hij heeft niet gebracht waar we op gehoopt hadden alleen een applaus nadat Kolka de assist had gegeven tegen AZ... Mr. Maaskant heeft geteerd op de successen van Brandts! Bourgondisch voetbal hebben we onder Maaskant gespeeld! We zijn naar de kloten geholpen onder Maaskant, arrogant mannetje en dan gewoon vertrekken met de noorderzon! Zaterdag winnen! Anders krijgen we een heel zwaar jaar! sportieve groet en een hele fijne week,     


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven