homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 juli 2010
Van Bavel 'It was mommers, theo mommers...'


Aan NAC de dubieuze eer om als eerste club op het hoogste niveau met een negatief puntenaantal aan de competitie te beginnen.

Hamvraag is natuurlijk: wie is de schuldige hieraan?

Voorzitter Bas van Bavel is helder: "De algemeen directeur. Hij gaat over operationele zaken. Maar als gehele club, inclusief bestuur, vóelen wij ons verantwoordelijk.”

Interim-directeur Bernard Ouwerkerk vindt het erg vreemd dat de voetbaltak van NAC wordt bestraft voor een fout van de directie. Naar zijn mening moet een financieel delict financiële consequenties hebben en geen sportieve. " Een boete was passender geweest " , aldus de voormalig gemeentesecretaris. Waarna hij verwijst naar de andere clubs die op de nominatie staan voor minpunten ,Ik begreep dat er nog meer zaken lopen en dat tot dusver alleen in onze zaak uitspraak is gedaan.” Hierbij verwijst Ouwerkerk ondermeer naar MVV, wat een puntenaftrek van min 8 boven het hoofd lijkt te hangen.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe het nu uiteindelijk zover heeft kunnen komen met die betalingen aan het CFK is nog steeds onduidelijk. Waarom dat zulke ingrijpende posten niet worden betaald is schandalig en gevaarlijk tegelijk. Heeft Mommie alles persoonlijk tegengehouden? En wat is de rol van de financieel manager hierin? Of de externe accountant?


Bron : De Rat, NACblog


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29

Relaties


26-jul-2010
NAC begint op min één...
22-jun-2010
knvb wacht met opzet tot na 30 juni met uitsp...
16-jun-2010
Nog geen duidelijkheid over dreigende puntenm...
03-aug-2010
“mvv kreeg uitstel voor betaling CFK-gelden”...
05-feb-2011
NAC aan tafel met Theo...
12-feb-2011
Voorzitter Bas van Bavel vertrekt...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

kennerbreda

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 9:26u

Gedane zaken nemen geen keer....gejank om het verleden heeft niet zo veel zin meer. Het lijkt bij NAC 1 keer in de 7 a 8 jr gruwelijk mis te gaan, kijk de statistieken er maar op na sinds sinds begin jaren 80. En de gemeente Breda laat het elke keer maar gebeuren, ongelooflijk zoveel mismanagement in onze stad. En natuurlijk draait de gewone man er weer voor op, ach we doen het er maar mee, wat motten we anders?
Of men er van geleerd heeft, ik waag het te betwijfelen. Hopelijk is de sportieve schade voor komend siezoen niet al te groot....Ik houd goede moed want ja je bent en blijft toch NAC supporter. Las vanochtend een stuk van Boukhari in het AD: nou die komt dus nie...

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 10:05u

Het hoge woord is er uit. Men kiest voor de solo artiest Mommers als enige schuldige van het hele debakel. De man die zij zelf aan het volk presenteerden als zijnde de juiste man op de juiste plaats en met de juiste achtergrond. Ondanks vele waarschuwingen, kanttekeningen en alarmbellen bleven zij jarenlang aan Theodoor vasthouden. Men was tevreden, heel tevreden. En dan opeens....

Wij moeten nu geloven in het scenario dat een ervaren BVO manager waarover men jarenlang tevreden was nu plotsklaps als een donderslag bij heldere hemel een doodzonde begaat door de betaling aan het CFK op te schorten en tegelijkertijd zijn bazen daarover niet inlicht.

Ja dat moeten wij geloven !

Als het allemaal zo simpel is als Basje stelt is het dus nog erger gesteld geweest binnen ons NAC. Dan hadden ze geen idee waar hun directeur mee bezig was, was er geen controle en deden ze maar wat. Dat is nog een graadje erger. Dus, van Bavel, waarom is de zaak Theofiel dan nog niet geregeld ? Toch allemaal zo zwart wit duidelijk ? Of toch niet, geldt ook hier weer het adagium, niets is wat het lijkt ?

10diego

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 10:06u

@kennerbreda, "en de gemeente laat het gebeuren", die stelling snap ik niet. NAC laat het golgens mij egbeuren en de gemeente lost het telkens op.

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 10:31u

Het meest bizarre van alles is dat Mommers zich blijft verschuilen achter zijn fysieke gesteldheid. Iedereen weet dat Mommers nooit meer terug gaat komen bij NAC. Daarvoor heeft hij teveel onverantwoorde risico`s genomen. Zeker gezien zijn verleden zou het de verstandigste keuze zijn om de eer aan jezelf te houden en wegens gezondheidsomstandigheden je contract in te leveren. Een arbeidsrechtelijk geschil wil je gewoon niet op je record hebben staan, want je komt dan in dit wereldje echt nooit meer aan de bak. Als je je terugtrekt om rustig aan weer fit te worden kan je altijd nog bij een andere club aan de slag.

dn Zeeuw

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 10:47u

Mommers -1

Deze meneer verdient een penalty op de bips; wie wil deze strafschop nemen?

Wanneer worden de strepen gezet?
- Mommers weg (afgehandeld en wel, ziek of niet, zonder een cent mee te geven, hij heeft al genoeg verkwist)
- z.s.m. puntjes pakken om de -1 weg te poetsen
- alle ballen op Leo en Amoah waardoor ze een goede eerste seizoenshelft draaien zodat ze voor leuk geld weg kunnen (dat hoop ik al een jaar...)

kennerbreda

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 10:57u

@10diego

Wat ik bedoel te zeggen is dat de gemeente het idd telkens oplost en vervolgens nalaat maatregelen te treffen zodat NAC niet in herhaling valt....als toezichthouder faalt de gemeente keer op keer.
Gaten blijven dichten is niet de oplossing; zelf zitting nemen in het NAC bestuursorgaan op wat voor wijze dan ook is noodzakelijk. En wel zodanig dat een alg directeur niet in een vlaag van opportunisme een paar megavette contracten afsluit

drankie

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 11:13u

En weer is NAC de dupe gvd ut wor eens tijd dat we met een delegatie gaan vergaderen in Zeist.

Dennix

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 12:18u

NAC zal NAC niet zijn zonder vreemde unica`s: de enige club in NL dat derde wordt maar geen Europees voetbal haalt...

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 13:22u

Het gedrag van Mommers begon natuurlijk wel de spuigaten uit te lopen het laatste jaar. Je moest wel heel blind zijn om hier niet uit af te kunnen leiden dat het schip keihard ging stranden. Toch waren velen compleet verrast. Neem bijvoorbeeld de jongetjes van de CR. Gepiepeld en wel. Driedubbel genomen. En ondertussen maar genieten van de privileges als rondlopen in het VIP gedeelte. In januari zaten van Bavel en Mommers in de vergadering van de CR. Van Bavel wil nu beweren dat hij toen van niks wist. Die zat er dus voor spek en bonen bij, onderwijl geringeloord door zijn eigen directeur. Te gek voor woorden !

De waarheid op tafel en snel een beetje, stelletje bokhonden !

von F

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 15:35u

Waar heb ik dat toch vaker gehoord dat `ik wist van niks`. Alle ballen op Mommers begint nu beschamende vormen aan te nemen, of was dit part of the deal met het vertrek en de bijbehorende (gouden) handdruk? Ben benieuwd hoeveel TM als afkoopsom in z`n eigen contract had opgenomen trouwens, maar als het per kilo stront wordt afgerekend dan is het eerste rijtje in de quote 500 wel in zicht ondertussen.

dn Zeeuw

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 17:19u

@von F

Als we elke 50 kilo stront die we over hem heenkieperen wegstrepen tegen een lijk dat uit de kast komt rollen denk ik niet dat zijn handdruk zo goudomrand is.....

Als je het ene jaar trots mooi weer loopt te spelen (zwarte cijfers), moet je je ook als een vent gedragen als blijkt dat je de zaak besodemieterd hebt (een "verwachte belastingteruggave" vond ik al erg doorzichtig).
Gezond of niet, zijn ballen heeft hij toch nog? Met een beetje kloten had hij onderhand wel eens het boetekleed aan kunnen trekken. Als hij zelf dat jasje niet aandoet, dan helpen we hem toch effe?

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 17:37u

p.s. Het stadion is welliswaar opgeleverd, maar wel met de kanttekening dat alle hekken tussen de tribunes afgekeurd zijn. Ze bleken te laag en de spijlen waren door een beetje Jerommeke zo van elkaar te buigen. Benieuwd wie verantwoordelijk is voor deze miskleun...

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 18:30u

Een goede lezer heeft al lang door waar Mommers op uit was: hij meldde doodleuk dat hij al een tijdje klachten had. Met terugwerkende kracht dus eigenlijk al in november ziek ofzo. Ach ja en als er dan wat fouten gemaakt waren, dan telden die niet op zijn conduitestaat want hij was immers eigenlijk al niet helemaal wel meer. Erger nog: vd Hoeven verklaarde met droge ogen dat Tejo al een keer bij hem was gekomen met de mededeling van "ongezond". We gaan het straks meemaken dat er een juridische fabel gecreerd gaat worden waarbij vd Hoeven weliswaar overal van op de hoogte was maar werkte aan een handover en Theo nergens voor verantwoordelijk gehouden kon worden "want ziek".

Doodziek worden we van dit soort type lui. En als van Bavel zich vernatwoordelijk voelt is er maar 1 conclusie mogelijk: zelf zo snel mogelijk wegwezen.

jasien

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 18:47u

waar ik doodziek van wordt is het kommetaar van hary de b

Geelzucht

Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010 om 22:50u

Ik vind het angstvallig stil omtrent Mommie. Hij was ziek, maar geen enkel bericht meer over een mogelijk herstel. Word dit weer een nieuwe doofpotaffaire? Moet er weer een zak geld over de tafel komen omtrent het afkopen van zijn contract?

Over dit vind ik geen nieuws is slecht nieuws. NAC verschuild zich wederom achter een rookgordijn. Transparantie werd ons beloofd, maar in welk jaargang gaat het dan van kracht?

dun ert

Geplaatst: woensdag 28 juli 2010 om 7:55u

Het lijkt de BP wel: Bestuurders lopen te klooien en de beste stuurlui (Harry b.d. schijnbaar met z`n oeverloos gezeik) staan aan wal.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 28 juli 2010 om 10:49u

Deze schuldtoewijzing van van Bavel aan het adres van de nu toch wel chronisch zieke "algemeen directeur" werpt een ander licht op het gedrag van bestuurders en directie van ons NAC. In januari zaten Mommers en van Bavel allebei voor de CR. Beetje neuzelen over witte frikandellen, spandoeken en inkomende post. Op het zelfde tijdstip dat lieden van de CR zich laafden aan de teksten van deze grote leiders, er grapjes werden gemaakt en vervolgens quasi serieus over "belangrijke dingen" werd vergaderd was Mommers bezig ons NAC naar de kloten te rijden. In dezelfde tijdspanne dat bepaalde CR leden bijna verblind achter hun leiders stonden en critici min of meer als leugenaars wegzetten besloot de algemeen directeur (volgens van Bavel dus in zijn eentje - wordt vervolgd overigens - ) een actie te ondernemen die ons NAC zwaar in de problemen zou brengen en flink wat negatieve publiciteit en schade tot gevolg. Dus je zit als een stelletje talking heads een beetje de grote broek aan te trekken en ondertussen blijk je gewoon op de Titanic te zitten. Voel je je dan niet enorm belazerd ? Voor gek gezet ?

Van Bavel en Mommers zijn onbetrouwbaar gebleken. Van Bavel en vd Hoeven vanwege het volledig gebrek aan controle over Mommers en Theo, tja, daarover kon en kan geen twijfel zijn ALS je het maar wilde zien.

Keesje Ketting

Geplaatst: woensdag 28 juli 2010 om 10:55u

Tejo is vast niet de enige die ervoor heeft gezorgd dat ons NAC dit seizoen degradatievoetbal gaat spelen !!
Wat wel benden peil is .... hij heeft zich ziek gemeld ....... zegt genoeg..... wees een vent meld je beter en neem je ontslag !
Nac is bestuurlijk en technisch weer terug bij af met die technische man zonder uitstraling ( van as) in zak en ........ Als we jeffrey zien dan vragen we of hij mee tikkertje gaat spelen...........

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 30 juli 2010 om 12:20u

Hoorde gisteren de burgemeester van Duisburg ook zeggen dat hij niet verantwoordelijk was voor operative Sachen. Wat een enge lui dit soort type bestuurders dat "operationele zaken" gebruikt als slagzin om zich ergens uit te lullen. Fout !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven