of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 juni 2010
NAC dient claim in van 7,5 ton


Zoals bekend wordt een groot deel van de financiële problemen veroorzaakt door kostenoverschrijding van de verbouwing. NAC is daar zelf deels schuldig aan, maar ook de gemeente (als opdrachtgever en eigenaar) heeft volgens NAC enkele steken laten vallen. Van de totale overschrijding van bijna anderhalf miljoen is de gemeente Breda volgens NAC voor 7,5 ton verantwoordelijk. Gisteravond is bij de Gemeenteraad een claim weggelegd voor dit bedrag.

In september besluit diezelfde gemeenteraad overigens over de 3e fase van de verherbebouwing: de extra verdieping op het hoofdgebouw, waar de oliesjeiks en bankbobo's na afdracht van vele miljoenen een bitterballeke kunnen graaien.

Hoe de gemeente op de claim zal reageren is nog niet bekend, de ervaring leert ons dat de formule NAC + claims = rechtzaak < winst niet altijd een doorslaand succes is gebleken.


Bron : De Rat, bndestem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


15-jun-2010
De verbouwing is gestart...
02-jun-2010
Clubraad veegt de vloer aan met de NAC-org...
07-jul-2010
Hoe zit het nu met die 7,5 ton?...
28-feb-2011
Gemeente betaalt voorschot op claim...
27-sep-2011
Weer uitstel uitspraak arbitragezaak...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hannibal

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 9:35u

dat wordt iig weer lachen; iemand moet de schuld krijgen.....ambtenaar van dienst? vast niet want dan is het gedaan met meedewerking ten burele stadhuis. NAC? nou ja, een beetje, makkelijk iig dat tejo al thuis zit.
gemeente is straatarm momenteel dus na de schuldvraag de volgende: wie gaat het betalen? NAC? waarvan? de gemmente? en die verrekent het dan met de huur? Of doneert de gemeente die 7.5 ton? Dan springt iedere andere vv/hc/tc etc binnen de stadsgrenzen de gemeente in de nek.....
Allerbelangrijkste: wat wordt er vanaf NU gedaan om weer zo`n echec te voorkomen?

Dennix

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 9:37u

Is er ooit ergens ter wereld een verbouwing goedkoper uit uitgevallen?!?!

Subietpilskes

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 9:57u

Lijkt me zo klaar als een klontje. NAC is huurder en betaalt huur. Gemeente is verhuurder en is opdrachtgever vanj de verbouwing.
Verbouwing loopt uit, NAC moet kosten maken. Dus zijn die kosten voor de gemeente. Duidelijk toch?
Het is vroeg warm vandaag! Subiet maar een kouw pilske pakken

akes

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 10:20u

50-50 lijkt me best te doen. Het huurder / verhuurder verhaal zal contractueel wel vast staan, ben dus benieuwd wat er staat te gebeuren!

Djurre

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 10:23u

Kunnen we misschien benutten om de twee punten die we in mindering krijgen terug te kopen!

Krijgt de Snor toch gelijk (aldus elfvoetbal.nl)

hannibal

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 10:43u

dat er over gesteggeld wordt mag er op duiden dat eea niet duidelijk is afgesproken, vooraf....

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 10:58u

Al eerder werd onthuld dat project Luchtkasteel een aaneenrijging van misverstanden, fouten, blunders en ruzies was.

Hoe kan er onduidelijkheid bestaan over een overschrijding van 1.5 miljoen ? Hoe is dat mogelijk.

Het moge duidelijk zijn dat Mommers hier betrokken is geweest. Contractuele puinhopen zijn aan hem wel toevertrouwd. Niet doordenken, dingen vaag houden, alles alleen willen doen en maar wat aanrommelen.

De set-up van dit project is om te grienen. Dat kan en kon niet goed gaan. En dat met zogenaamd zoveel Bouwkennis rond en bij NAC. Voor Bouw 1 en Bouw 2 moet het toch een fluitje van een cent zijn om hieraan sturing te geven ? Of staan zij alleen aan de zijkant te wachten tot de houten gulden hun kant opvalt ?

Enfin, wat er aan de hand is is het volgende: de projectleiding van de gemeente coordineert tussen NAC en de aannemer, grosso modo. Nu is het zo dat er begonnen is met de bouw zonder dat afspraken gedetailleerd genoeg op papier stonden. Haastwerk zeg maar. Hierdoor ontstond er een vacuum waardoor de uitvoerders vragen begonnen te stellen aan NAC in de trant van "wat bedoelen jullie eigenlijk met dat en dat" en hoe zit dat eigenlijk. Toen moesten er beslissingen worden genomen, kleine, maar ook grote. En op dat moment was het voor de uitvoerders makkelijk om te zeggen: ja hoor eens hier als het zo moet dan "kost het duurder". Bij NAC zal men bij hoog en laag beweren dat de interpretatie van de uitvoerders "nieuwe eisen" onjuist is en het een vuile rotstreek is. Maar die vlieger gaat natuurlijk niet op.

Helaas komt de gemeente hier ook niet geweldig uit. Het projectmanagement lijkt zwak. Is er voldoende tegengas gegeven ? Is Mommers en co te verstaan gegeven dat de kostenoverschrijdingen vanwege de "nieuwe eisen" op het konto van NAC zouden komen ? Is er duidelijke taal gesproken of heeft men de zaak laten belopen en is achteraf bij het verzamelen van de bonnen gebleken dat de boel uit de klauw is gegierd ? Zonder dat er iemand aan de bel hing.

Wie een rondje langs de betrokkenen belt hoort schrijnende verhalen. Iedereen wijst naar elkaar. Behalve Theo, want die neemt de fone niet op "nu even geen NAC voor mij" is een bekende uitspraak van de man uit Woensel.

Enfin, er zijn alleen maar verliezers in dit trieste verhaal. Nogmaals, een blunder van de eerste orde om ooit te beginnen aan de verherbebouwing. Degenen die dat er bij NAC hebben doorgejaagd verdienen het aan de schandpaal genageld te worden. Stelletje bokhonden !

Peppie&kokkie

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 12:00u

Laat alle partijen maar met een handtekening komen!Wie de minste heeft is het sjaakie
De gemeente heeft nac paar keer gered en nu krijgen ze nog de deksel op hen kop, wat een stel amateurs zitten er ook bij Nac

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 13:16u

Ik verwijs naar mijn eerdere posting over dit onderwerp onder het bericht over de oefenwedstrijd in St. Willibrord: ik vermoed zomaar een één-tweetje tussen NAC en gemeente om NAC 7,5 ton te kunnen toestoppen zonder daar al te veel verantwoording over te hoeven afleggen.

10diego

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 13:37u

@portugees, ik denk dat je gelijk hebt.

Tuur

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 15:00u

Op micormanagement niveau, maar geloof me, dat kan snel in de papieren lopen. Bij de verbouwing zijn heel veel dingen fout gegaan omdat niemand precies wist hoe het stadion nu precies in elkaar zat. Voorbeeldje: Beton storten en dat een week later weer moeten openbreken omdat er een leiding onder loopt die niemand wist te liggen etc.

De enige die namelijk iedere centimeter van het stadion kende, werd op persoonlijke gronden ontslagen. TvE zijn ontslag is op de manier nog veeel duurder uitgevallen dan de vergoeding en rechtszaken/detectives etc die al zo`n 3 a 4 ton hebben gekost. En dat allemaal omdat deze man een paar kids wat eerder naar huis stuurde??

Dat zaakje, wat niet echt belangrijk leek, heeft buiten gezichtsverlies (want alle rechtzaken verloren) en de onfastoenlijke omgang met iemand die al decenia bij de club rondloopt, ook nog eens meer dan een half miljoen euro gekost.....
Hoe dom kun je zijn!!

10diego

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 15:41u

@tuur, als de stadionbeheerder al deze info had en die niet toegankelijk heeft gemaakt voor anderen maar in zijn hoofd heeft laten zitten, is dat eerder een gebrek in zijnfunctioneren dan een kwaliteit.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 15:42u

@ P.N. wat is er mis met dat (zeer doorzichtige inderdaad) gang van zaken ? , de Gemeente kan toch weer bij de biereco`s (wie er dan ook schuld heeft) een claim leggen etc. etc.
Zo gaan die dingen schijnbaar.

Subietpilskes

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 15:57u

Ja zo gaan de dingen in de bouwwereld. Er wordt wat afgeschoven met geld. Count on me als ik jullie zeg dat NAC gewoon die 7 ton gaat vangen. Via wat trucs links en rechts zal de Gemeente er ook niet armer op worden.
Ik neem er nog maar een, t is benauwd he

hannibal

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 16:27u

ik kan me niet voorstellen dat het links tuig op het stadshuis het zomaar laat gebeuren dat `bleeder` NAC nog ff wat extra toegestopt krijgt. De gemeente is net zo platzak als NAC en er waait een nieuwe wind....Door dit naar buiten te brengen ontneem je eigenlijk de mogelijkheid tot ritselen

mevr. van ballegooien

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 16:58u

Hebben jullie nu nog niet in de gaten hoe goed het liep toen mijnheer Mommers op zijn post was ?
Toen hoorde je van dit soort zaken niets omdat alles met strakke hand werd geleid door Theo zelf.
Zelfs de zeer kritische jongens van de CR waren altijd heel tevreden over Theo. Nooit hebben ze 1 woordje kritiek geuit over het functioneren van Theo toen Theo nog niet ziek was. Ze waren dikke vrinden met Theo.

Of de gemeente gaat betalen weet ik niet, maar ik weet wel dat het niet Theodoor zijn schuld is.
Mocht de gemeente niet betalen dan moeten de supporters maar wat extra`s uitleggen, geld hebben die supporters genoeg als je ziet hoeveel bier ze op wedstrijd dagen drinken. Bah.

Ik heb zojuist een mooie beterschapskaart aan Theo gestuurd en geschreven dat ik hoop dat hij snel beter wordt en terug komt.
Want zonder Theo is het een grote troep bij NAC.

En dan neemt iemand het nog op voor TvE op deze site, een zekere Tuur, zal wel een hooligan zijn. TvE was zeer waarschijnlijk een gemene dief... Dat is zelfs door Theo in het geheim gefilmd. Ik vond/vind dat van Theo echt heldhaftig, net als in een spionage film....

HOEZEE VOOR THEO.

Loes van Ballegooien.

hannibal

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 17:55u

Loes, wil je met harrie trouwen?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 24 juni 2010 om 19:17u

Aanplakbiljetten waren al lollig van Loesje.....

Stringiamci a coorte,
siam pronti alla morte,
l`Italia chiamò!

Arrivederci Italia !

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 25 juni 2010 om 5:37u

Aan deze claimcultuur moet snel een einde komen.

Waarom anders geen claim indienen bij vd Hoeven, Mommers en van Bavel voor het laten ontsporen van de club ondanks jarenlange waarschuwingen ?

1912

Geplaatst: vrijdag 25 juni 2010 om 9:33u

Ik hou van Loes

Tuur

Geplaatst: vrijdag 25 juni 2010 om 12:06u

Haha heel goed Loes!

en 10diego: Een stadionbeheerder van een voetbalclub die alle leidingen en kabels gaat beschrijven voor zijn ontslag.... Laat me aub niet lachen. Ik neem het overigens niet op voor TvE, dat heeft de rechter al gedaan, ik constateer alleen dat het niet verstandig is om vlak voor een verbouwing diegene buiten te trappen die blijkbaar ongeveer als enige weet hoe dat stadion in elkaar zit. Maar ach, die paar ton extra kosten omdat iedereen daar als een kip zonder kop rondliep, de stadionmanager er niet meer was en de grote baas ziek thuis zat, who cares.
Volgens de boekjes had die stadionbeheerder alles moeten beschrijven en dus kan niemand iets kwalijk genomen worden!

They all have done a fantastic job!!

Laten we allemaal stoppen met kritiek leveren, want dat is natuurlijk eenvoudig te weerleggen door het management. En ze hebben toch hun conclusies getrokken. De kleurloze voorzitter is vertrokken samen met een paar bestuurders die toch al weg zouden gaan. En iedereen gaat weer vrolijk over tot de orde van de dag. Met een claim bij de gemeente (belastingbetaler), miljoenen schuld, 2 punten aftrek, gezichtsverlies, vertragingen, een bejaarde selectie en een directeur die ziek thuis zit. TOPPERS!!!

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010 om 12:13u

Voordat we over rare bedragen als 7.5 ton praten, waarom beginnen we niet gewoon klein bij die 20.000 euro die we nog gingen ophalen bij dat architectenbureau in Tilburg ?

PS - nog altijd grafstilte vanuit Woensel. Er rondomheen gonst het van de geruchten over onderzoek dit en onderzoek dat. Niet normaal meer.

moho

Geplaatst: maandag 28 juni 2010 om 0:10u

Zit weer op 1 lijn met Tuur:

Gr.
Josip


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven