of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 juni 2010
Teamplay@NAC (NAC Street League) wint landelijke hoofdprijs!


Hoppa, een weer eens een keer wat positief nieuws. Een van de weinige takken van de NAC beweging dat momenteel wl resultaat bereikt. De vertegenwoordigers van de maatschappelijke tak van NAC, mochten gisteren naar Amsterdam (Nederland Hongarije) om op sportcomplex De Toekomst en de Arena de prijsuitreiking bij te wonen van Meer Dan Voetbal.

Teamplay@NAC met onder andere zijn NAC Street League draagt het label Meer Dan Voetbal. Het label wordt toegekend aan maatschappelijke voetbalprojecten. Dit kunnen projecten zijn van voetbalorganisaties, zowel betaald als amateur, maar ook projecten van de overheid en maatschappelijke organisaties. Projecten die het label dragen komen in aanmerking voor de Meer dan Voetbal Awards. Deze worden n keer per jaar uitgereikt aan de projecten die het meest bijdragen aan de maatschappelijke themas participatie, gezondheid en sportiviteit & respect. Dat gebeurde dus gisteren.

Een onafhankelijke jury onder leiding van de voormalig staatssecretaris voor sport Jet Bussemaker koos de NAC Street League uit als beste maatschappelijke project boven de twee andere kandidaten, Sloterdijk en Cambuur Werkt.
NAC ligt het op haar site als volgt toe: iDe NAC Street League dankt de uitverkiezing aan verschillende aspecten. Zo had de organisatie Meer Dan Voetbal, waarin de KNVB zijn maatschappelijke projecten heeft ondergebracht, al aangegeven dat aspecten als sportiviteit en respect, participatie en gezondheid belangrijk waren. Juist in de opzet van NAC Street League komen deze aspecten sterk terug.
Jet Bussemaker noemde het maatschappelijk project van NAC het meest bijzonder: Het project draagt bij aan de cohesie van verschillende wijken. Het is geweldig om te zien dat NAC zoveel partijen aan zich weet te binden. Het feit dat al deze partijen voetbal als bindmiddel gezamenlijk inzetten voor de samenleving is erg indrukwekkend. Ook Jan Peter Balkenende, die de prijs overhandigde aan Teamplay@NAC directeur Hubert Rovers, was lovend over de maatschappelijke rol die NAC op zich heeft genomen in Breda. Het is fantastisch dat NAC met dit initiatief zoveel mensen in Breda en omgeving weet te binden. De club neemt zijn voorbeeldrol serieus en is daarmee een voorbeeld voor andere clubs. Voetbal draagt op deze manier bij aan een binding en cohesie in de samenleving.

Ook was de jury lovend over het feit dat de opzet van dit toernooi ook elders in het land kan worden toegepast, wat een meerwaarde betekent voor de maatschappelijke projecten in het betaald voetbal. Inmiddels hebben Willem II, PSV, NEC, VVV en Go Ahead Eagles een eigen versie van de Street League opgestart.

Voormalig voorzitter van de Breda Locos en trots Directeur van de Stichting Teamplay@NAC Hubert Rovers, ontving gisteren de Award uit handen van Jan Peter Balkenende en is erg blij met deze grote landelijke onderscheiding: Ik ben trots op de prijs, die waardering betekent voor NAC en voor alle medewerkers en vrijwilligers van Teamplay@NAC. Het stimuleert ons om door te gaan. Volgend jaar beginnen wij naast de NAC Street League en de Junior Street League de Ladies Street League, zodat de participatie van vrouwen groter wordt. Wij verwachten daar veel van!

Kijkers tip: zoek bij uitzendinggemist naar Buitenhof van zondag 6 juni, tussen minuut 20 en 25, waar NAC namens Balkenende nog eens een dikke veer in zijn reet gestoken krijgt.
Maar ook vanavond bij Studio Voetbal (22.25 uur Nederland 1). Michael van Praag (studiogast) en Jack van Gelder waren gisteren aanwezig bij de uitreiking en hebben beelden gemaakt. Daar kunnen we dus nog iets van verwachten!

Fanzine De Rat feliciteert Teamplay@NAC met deze award. Ga zo door met jullie fantastische werk!


Bron : De Rat, NAC.nl, meerdanvoetbal, eredivisievoetbal.com


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


20-apr-2010
Morgen G-teams voetbaltoernooi van Teamplay@N...
10-mrt-2010
Zaterdag inname oude mobieltjes: Teamplay@NAC...
01-mrt-2010
Hubert Rovers benoemd tot directeur Teamplay@...
20-jan-2010
Werkbezoek zeister dom bondje aan de Parel va...
24-apr-2009
Teamplay@NAC scoort FMO subsidie van Gemeente...
07-jun-2010
Harry Potters day out: NACs Meer dan voetbal...
23-jul-2010
NAC (Ladies) Street League klaar voor de star...
09-jun-2011
Jaja, en we klikken massaal door voor NAC!...
13-jul-2011
Morgen NAC Street League toernooi op de Markt...
14-jul-2013
Teamplay in financile problemen. Eskes veegt...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 21:32u

Trots vrijwilliger!

gefeliciteerd jongens!

robbb

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 21:34u

ik kan hier aleen maar een welgemeendlaten horen

Cheerio

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 22:06u

Gefeliciteerd gasten! Goed nieuws in deze barre dagen. Altijd mooi om op zo`n manier erkenning te krijgen. Ga zo door!

moho

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 22:19u

Hulde ! Nac positief in het nieuws .....dat ging weer een hele tijd terug !

Gr.
Josip

Bikster

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 23:12u

van harte en meer dan verdiend!

danny b

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 23:18u

Echt iets om apetrots op te zijn! Hulde aan alle mensen rondom de Street League!

Mieshoop

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 23:22u

De andere zijde van onze mooie club, waar we doorgaans geen zicht op hebben. Erg goed neergezet door Huubke en consorten, dat moet gezegd, chapeau!

portugeese naccer

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 23:27u

Zag het net bij Kale Jack & Co.

Helemaal TOP!

maximale

Geplaatst: maandag 7 juni 2010 om 6:58u

Klasse mannen! Proficiat.

de puut

Geplaatst: maandag 7 juni 2010 om 9:28u

Houdt dit positieve bericht nu eens vast, want NAC is het niet waard een tranendal te worden. Gewoon het nieuwe seizoen beginnen met een volkomen opgeschoonde directie. Niet meer mensen in zo`n directie dan nodig is, dus alle overbodige of dubbele functies schrappen (bezuinigend). Met een gemotiveerde en verjongde selectie alles geven in de competitie, dan gaat het fantastische NAC-publiek er wel achterstaan en dan met 19.000 fans elke tegenstander van het veld schreeuwen. H, h,he`,h, hup NAC.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 7 juni 2010 om 16:32u

En nu al een paar seizoenen alweer zie ik de Streetleaguevoetballertjes trots in hun tenue in de wijk lopen steeds als ze weer mogen spelen voor hn wijk.
Want dr gaat het om bij dit soort maatschappelijke dingen , samen , zwart , blank , kereltjes met alle kansen samen met die brakken uit kansarme gezinnen waarbij veel ouders meehelpen met de organisatie van het team van hun kids.
Veel hangt af van de goede leiding van de scheidsrechters , ik heb het idee dat dr het succes ook ligt , mensen die vooral letten op sportiviteit naast de voetbalregeltjes.

Hartelijk gefeliciteerd Teamplay@NAC (streetleague) met jullie zeer verdiende hoofdprijs !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven