homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 juni 2010
Clubraad veegt de vloer aan met de NAC-organisatie


Ze hebben het vorige week beloofd: “als NAC niet met de stukken naar buiten komt, dan doen wij het wel”, en ze hebben woord gehouden. In een uitgebreide rapportage maakt de Clubraad duidelijk wanneer, waar, en (soms tussen de regels door) ook door wie er fouten zijn gemaakt en waarom de communicatie nu allemaal zo lang op zich heeft laten wachten.

Uit de stukken blijkt dat de NAC-organisatie een slangenkuil is, waarin de gaten met gaten gedicht werden, financiële rapportages net zoveel waarde hebben als de Malawi Kwacha, een afspraak zelden bindend is en waarin op uitvoerend en controlerend gebied mensen hebben liggen slapen.

Overschrijding van spelersbudgetten, kostenoverschrijding en een dramatische uitvoering van de verbouwing, het speculeren op de verkoop van spelers, achterstallige betalingen, het niet opvolgen van opdrachten of het nakomen van afspraken, luchtfietserij, schoonpoetserij, hier een daar een leugentje om bestwil, niets lijkt te dol bij ons goeie ouwe NAC.

De conclusie is keihard: de verantwoordelijken moeten hun spullen pakken, het liefst vandaag nog, en de organisatie moet op de schop, zodat deze problemen nu echt voor de allerlaatste keer zijn voorgekomen. Dat het Bestuur het advies van de supportersvertegenwoordiging zowat 1-op-1 heeft opgevolgd zegt genoeg over de inhoud van dit stuk, dat vorige week is opgesteld. Het ziet er gewoon goed uit, en ja, dat mag ook best eens gezegd worden.

De Clubraad eindigt het verhaal met het uitspreken van het vertrouwen in het saneringsplan van Bas van Bavel, en verzoekt het bestuur met klem om een betrouwbare begroting op te stellen zonder luchtkastelen en transferopbrengsten die nooit komen, en daarnaast om eigendom te behouden over de transferrechten, merchandise en horeca.

Het flink stuk leesvoer is via deze link te openen.

Zoals bekend houdt de Clubraad vanavond een open avond in Toren 3, waarin ze nader ingaan op de rapportage, verantwoording afleggen over de door hen gemaakte keuzes en zullen ze proberen de vragen naar aanleiding van dit stuk (en dus de financiële situatie) te beantwoorden.


Bron : De Rat, Clubraad NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


01-jun-2010
Persconferentie live...
01-jun-2010
Mommers weg, Ouwerkerk interim-directeur
28-mei-2010
Geldschieters woest om dik 3 miljoen s...
27-mei-2010
Nog 5 dagen......
24-jun-2010
NAC dient claim in van 7,5 ton...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 3:07u

Raffles place, 28 gr, regen

Brave mensen,

Dit roept toch wel heel erg veel vragen op. Waarom heeft de CR zo ontzettend lang gewacht ? Al jaren staan de lichten op rood en de alarmbellen op tilt. Er zijn de meest trieste dingen gebeurd maar in de notulen van de CR ging het over geneuzel van inkomende en uitgaande post en de vraag of de frikandellen nu wel goudbruin van kleur waren ipv wit.

Dat van Bavel nu de kant van de supporters kiest (of vice versa) is suspect. Verdacht. De man maakt deel uit van de oude kliek die alles maar liet gebeuren. Sterker nog, van Bavel zat in de interviewcommissie die Mommers aanstelde. Van Bavel had strategie ontwikkeling. Als je dan na 6 jaar talmen en dralen op de proppen komt met een samenwerkingsverband met de kruiken dan vraagt bd zich af wat van Bavel allemaal heeft uitgevroten de laatste jaren.

Het is een beschamende charade geworden. Eentje waarvoor uitvoerig gewaarschuwd is. Criticasters werden van gene zijde beschimpt en beschuldigd. Daarvoor zijn nooit excuses gekomen. En die zijn wel op zijn plaats.

Morkai the Red

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 3:39u

Ik ben het vaak met Harry B.D. eens, maar de clubraad is verkeerd voorgelicht geweest en de zaken die nu aan het licht komen zijn door het bestuur / Theo M. verhuld en nooit zo voorgelegd gekregen.

De clubraad werd gewoon voorgelogen / bepaalde zaken niet verteld.


Prima, dat de clubraad nu openheid van zaken ` afdwingt` al is het te laat. van Bavel heeft wel het hart op de goede plaats, maar zat ook in het bestuur wat verantwoordelijkheid had.

Theo M. werd teveel vrijheid (`carte blanche` ) gegeven en dat wreekt zich nu vreselijk. De echte verantwoordelijke zit met zijn NLP ` vaardigheden` ` ziek` thuis. Terwijl hij met pek en veren de stad / het land uit had moeten worden uitgejaagd.

De voormalige voorzitter komt met een tenenkrommend zwakzinnig verhaal, wat alleen maar het beeld bevestigd dat deze figuur niet geschikt is of ooit is geweest voor een dergelijke bestuursfunctie.

Bas v. Bavel zorg dat alles boven tafel komt en geef duidelijk en eerlijk aan wat de huidige situatie is en draag vervolgens de verantwoordelijkheid over aan de nieuwe mensen die de puinhoop op mogen ruimen.
Dan doe je al meer dan de onkundigen en lafbekken die het schip al hebben verlaten en alleen maar aan zichzelf hebben gedacht ten koste van NAC. Je zult niet meer terug kunnen (of willen) keren in het bestuur, omdat je door deze situatie bent ` belast`, maar doe nu wat juist is en juist voor NAC.


Je bent niet alleen schuldig wanneer je handelingen verricht met de nodige gevolgen (Theo M.) maar ook schuldig wanneer je hebt nagelaten om handelingen te verrichten, waardoor bepaalde gevolgen zich hebben voorgedaan (bestuur van NAC).

Het bestuur had Theo M. nooit zijn gang moeten laten gaan.


harry b.d.

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 4:23u

De teneur van dit rapport mag dan OK zijn, er staat wel een aantal grote fouten in.

Blunder nummer 1: "expliciet moet worden vermeld dat over de voorgaande 5 jaar geen twijfels zijn over het functioneren van de algemeen directeur.

Dit is of een pertinente leugen of de CR heeft geweldig lopen snurken.


Blunder nummer 2: "de investering in de professionele organisatie drukt het resultaat".

Niemand vraag door. De meeste door Tejo aangetrokken personeelsleden maken helemaal geen professionele indruk. Het is gezwam in de ruimte. Personeelsbeleid bij NAC is een drama.


Verwachte opbrengsten uit spelersverkoop als bate opgenomen ? Wie heeft hier zitten te slapen ? Heeft men wel genoeg doorgevraagd tijdens de vele sessies met de RvA waarin Theo met zijn spreadsheetje in Excel format langskwam ? Volgens informatie bd werd dit onderdeel maanden/jarenlang binnen tien minuten afgehamerd. Waarom horen we daar niks over ?

Dan het verhaal trainingsaccomodatie en het drama Zundert: dit wisten we toch allemaal al ? Luchtkasteel is toch gewoon de oorzaak van het wegjagen van de jeugd en het eerste bij het stadion ? Waarom kon dat niet op een geplande manier gebeuren en waarom was hierover geen fatsoenlijke deal met de bouwers bereikt ter compensatie ? Dit komt allemaal erg chaotisch en triest over. De kostenoverschrijding is slechts een gevolg hiervan. Dat dit ging gebeuren wist iedereen in het bestuur, of ze hadden het kunnen weten.


Al met al een veel te rooskleurige begroting aan de opbrengstenkant. Maar die is niet van maart mensen ! Het slappe verhaal dat er een lijk is ontdekt in de spelerssalarissendossiers heeft het bestuur volledig aan zichzelf te wijten: door Tejo Carte Blanche te geven !! Stelletje idioten, hoe vaak en hoe lang is hiervoor niet gewaarschuwd !

Ook het verhaal van ontbreken van scherpte in het bestuur is jarenlang gelardeerd aan de meest genante voorbeelden op deze site te lezen geweest. Zat van Bavel niet ook in dit bestuur ? wuifden zij niet alle kritiek weg ? Zes jaar lang hebben deze lui niet 1 keer een fout toegegeven !

De conclusie dat de CR bestond uit peace, love en brave mensen die willoos om de tuin zijn geleid door een snaaise algemeen directeur gaat er bij bd niet in. Dat kan je roepen na 1 misschien nog 2 jaar. Maar niet na 6 jaar waarna je elkaar van haver tot gort hoort te kennen.

Dit hele scenario was onvermijdelijk, maar er is wel jarenlang de andere kant op gekeken. Ook door de CR, ook door van Bavel.

Vanaf de Equator, nog altijd kokend van woede, gegroet.

Peppie&kokkie

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 6:48u

@harry b.d
Rustig nou maar , daar hebben ze pilletjes voor bij de apotheker .
Ik verwacht komende tijd nog meer veranderingen. Het valt me wel op dat ik RM nog niet heb horen spreken.............

maximale

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 7:10u

Goed werkstuk van de CR. Helder, voor iedereen toegankelijk. En hoewel niet alle namen expliciet worden genoemd van degenen, die de fout in gingen of het lieten afweten, is inderdaad `tussen de regels door` af te leiden wie bedoeld wordt/worden. Ook de aanbevelingen van de CR staan als een huis, waarin weliswaar nog wat aannemerswerk te verrichten is, maar het begin is er. De toon is gezet.
Peppie&Kokkie: op NAC.nl is te lezen hoe Maaskant reageert op de situatie. Hij maakt een frisse, gretige indruk, ook al staat de reactie bol van de algemeenheden, maar je kunt nu niet het tactische plan voor het nieuwe seizoen van hem verwachten.

von F

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 9:03u

Duidelijk stuk, mooie grondslag voor de aanklacht wegens onbehoorlijk bestuur. Na 6 jaar zogenaamd saneren kan er nu eindelijk echt gesaneerd gaan worden, het mes in de waterhoofdorganisatie!

Dan nog een vraag, wanneer wordt het rapport van een onafhankelijke accountant gepresenteerd? De genoemde 3,1 miljoen is nog steeds op basis van NAC haar eigen `administratie` en die is niet echt betrouwbaar gebleken. Daarnaast geeft men ruiterlijk toe dat er geen financiele expertise in huis is, kortom wie garandeert/onderbouwt dat het hierbij blijft?

Keizerstad

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 9:14u

Van Bavel treft ook Blaam!

Vreselijk om te zien hoe men hier op de site nu alweer roept dat Van Bavel een man is met het hart op de juiste plek. Hoezo? Hij heeft aantoonbaar verzaakt!

Nu staat hij zelfverzekerd en rustig de pers te woord en dat maakt hem direct geschikt voor een nieuwe functie binnen NAC? Zou hij niet een cursus NLP hebben gevolgd om de naďeve supporters weer met een kluitje het riet in te sturen?

Als we Van Bavel moeten afrekenen op feiten, dan moet ook hij het veld ruimen. Ronduit slecht bestuurd de afgelopen jaren. Uitspraken als `Van Bavel geeft mij een goed gevoel` en `Van Bavel komt over als een betrouwbaar persoon` getuigen van een kortzichtigheid die zijns gelijke nog moet tegenkomen.

Het toppunt is wederom 3X hoog:

"integerder kun je ze niet krijgen"

Denk toch eens na!

hanske B.

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 9:25u

Aardig rapport. Wel mosterd na de maaltijd.
Heb het idee dat de CR niet echt attent is geweest.
Of verschrikkelijk naďef.
Men had in ieder geval eerder aan de bel moeten hangen.

Maar ja, daar is wel lef voor nodig.
Achteraf is het makkelijk lullen.

Hanske N

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 9:44u

Goed leesbaar document. Ik vind het goed te lezen, dat er onderzocht wordt of een juridische procedure (dossier) succesvol kan worden gestart en afgerond, inzake functioneren van Algemeen directeur. Onvoorstelbaar dat in de hele linie, men zo enorm verzaakt heeft. En moedwillig alles voor zoete koek, heeft aangenomen. Vertrouwen is goed, controle is beter. Ik krijg de indruk dat het een bekleden van een functie bij NAC, een leuke hobby is, in plaats van een zware verantwoordelijke job! Ik voel me enorm in de maling genomen, door TM en zijn kornuiten. Niks belang van NAC, eigen belang en ego hebben de boventoon gevoerd. Pek en veren.....schandpaal op de grote markt....

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 10:12u

Los van de overige inhoud: dit rapport laat slechts één conclusie ten aanzien van de positie van TM mogelijk. Wieberen. En wel a.s.a.p.

De Wortel

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 10:20u

Uitermate professioneel in elkaar gezet door de CR en (door de regels heen lezende) het is gelijk erg duidelijk welke oetlul nooit en te nimmer ook maar 1 teen op Bredaas grondgebied mag zetten...

Ongelooflijk hoe Mommers zijn (deels eigen) saneerwerk van de afgelopen jaren in 1 jaar hoogstpersoonlijk naar de klote heeft geholpen.

Keihard juridisch aanpakken deze man met wel 20 `gezichten`, misschien is dit heerschap uiteindelijk nog een grote oplichter dan Oltmans indertijd geweest is...

hannibal

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 10:21u

aardi rapport, respect voor alle tijd en inspanningen die deze lui zonder enig mandaat van NAC er in stoppen.
Ik lees wel wat tegenstrijdigheden: er wordt jarenlang een beleid gevoerd wat operationeel niet in orde is maar vanwege de incidentele baten wel in de plus uitkomt. De zegekar rijdt uit want oh oh wat gaat het goed. Dan is er geen tafelzilver meer- en zeg niet dat daar niet voor gewaarschuwd is- en dan is het inees een waardeloos beleid???? Het mag ook niet raar zijn dat een al op vele onwaarheden betrapte directeur vervolgens met kunst en vliegwerk probeert zijn hagje te redden.
Al met al is het rapport wel een brevet van onvermogen voor het gehele MT van NAC alsmede iedereen in het pluche.
Enerzijds vind ik het wel ok dat BvB de kar wil trekken, anderzijds , tja, beste Bas, toch wel erg blind en naief geweest....
Enm de CR, leuk rapport maar waarom wordt er hier met hand en tand maandenlang gedaan alsof alles best ok cq onder controle is?
Zelfs in persoonlijk email verkeer tussen mij en de cr ben ik voor van alles en nog wat uitgemaakt, en ik snapte er geen hol van etc en alles wat ik, zeker en petit committee vertelde, is gewoon bewaarheid. Ik hoef geen veer in m`n hol, zeker niet, maar ik vind dat sommigen in de CR best wel mogen uitleggen waarom ze zolang hier hebben geroepen dat t goed kwanm terwijl ze wisten dat het een zooi was. Overigens, nu de CR zich dus ook heeft laten ringeloren, trekken ze daar zelf ook nog conclusies uit? wrdt er op zijn minst naar externe adviseurs gezocht om iig vanuit de CR dit soort debaccles te vermijden???

Jannie F7

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 10:26u

Ook van Bavel moet gewoon wegwezen.

Saillant detail is dat ik niemand meer hoor over de abnormale salarisverhoging van RM bij het tekenen van zijn nieuw 3 jarig contract.

RM gaat 100.000 euro meer verdienen per jaar!!!!
Dit voor bewezen diensten!!!

Het contract maakt hem na nog eens 3 jaar NAC miljonair, met dank aan ES, TM en alle andere slopers!!!!!

hannibal

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 10:33u

vraagje voor de CR en onze huisjurist: in hoeverre zijn de contracten die tejo sloot en duidelijk tegen de afspraken in waren, terug te draaien cq op hem te verhalen?

klaas

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 11:24u

Wat zou er nog over zijn van het potje van de club van 1912?

Ik heb destijds besloten om NAC tegen zichzelf te beschermen en niet een grote zak extern geld naar de Rat Verlegh straat te brengen. Geen spijt van, ik neem ieder jaar wel een klein zakje mee...

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 11:43u

Tanjong Pagar, 30 gr

Met dit rapport in de hand en de gebeurtenissen van de afgelopen dagen indachtig zou het een aantal mensen sieren eens een keer heel erg nederig excuses te maken voor het wangedrag van de afgelopen maanden en jaren.

Steeds weer werd ontkend dat we in de problemen zaten. Steeds weer die zalvende woorden over beterschap en naar de toekomst kijken. Keer op keer gevolgd door onappetijtelijke terechtwijzingen van de brengers van de boodschappen. Wat voor feiten en bewijzen ook werden aangebracht, hoe stuitend de anekdotes en exhibits ook, het was nooit genoeg. Coute que coute moesten lieden als vd Hoeven, van Bavel en Mommers de hand boven het hoofd worden gehouden. De dragers van de witte mijters beschuldigden anderen openlijk van het verspreiden van leugens (ook JH).

De hele toestand en verdeeldheid in de achterban vindt haar oorsprong in de arrogantie, naiviteit en vooringenomenheid van een aantal bestuursleden die ten principale menen (ook volgens hun eigen uitspraken) dat er op het internet uitsluitend randdebielen rondhangen. Dat vinden deze fossielen.

En nu zijn ze zelfs gepikeerd dat ze ten val gebracht zijn. Wat vdH en petite comite op dit moment uitkraamt is niet meer relevant, maar wel bij de beesten af. Anderen zijn schuldig.

Afgezien van het grote MEA CULPA en SORRY JONGENS dat door bestuursgetrouwen en leden nog altijd niet is uitgesproken, is het tevens een zaak van fatsoen en karakter.

Enfin, vanuit de Oost nog dank voor de vele sms-en en telefoontjes, zelfs die vanuit de marge van de teraardebestelling van een groot NAC speler van vroeger. Ons NAC werd gisteren, op 1 juni, twee keer begraven.


maximale

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 12:39u

"Zelfs die vanuit de marge van de teraardebestelling van een oud NAC-speler," Harry, Harry toch. Moet je nu alles er bij halen om je gelijk `meer glorie` te geven? Dus degenen, die het fatsoen hadden om NAC-functionarissen te blijven steunen, totdat het tegendeel bewezen was, moeten op hun knieën voor jou, the allmighty? Over arrogantie gesproken...
Een excuus aan iemand die sec de door hem of haar ontdekte feiten aan het licht brengt en die wetenschap deelt met de medesupporters, zou terecht zijn. Let op het woordje `sec`. De manier waarop jij je postings echter doorspekt met op de man gerichte beledigingen, soms (volgens de letter van de wet) onterechte beschuldigingen en verdachtmakingen, oogsten niet veel respect. En dan druk ik het zachtjes uit. Wellicht is het je in de loop der tijd ontgaan dat de echte kanjers in het bedrijfsleven en/of op vooraanstaande posities pas echt gewaardeerd worden als ze hun optreden met een zekere bescheidenheid en zelfrelativering `brengen`. Zij staan tussen de mensen in, ook op wie zij kritiek hebben. Het lijkt jou er echter alleen maar om te gaan om één man, en one man only, het gelijk van de wereld te geven: jijzelf. Dat komt niet echt sympathiek en benaderbaar over Harry. Je snoeft over al je zogeheten verblijven in tophotels en restaurants. Een man, die werkelijk `in bonus` is, heeft dat niet nodig en zal zich daar nimmer op voor laten staan. Die praat daar niet over. iemand die niet in jouw pulletje past krijgt het etiket `bokhond`. Het zal allemaal wel. Je hebt al die jaren inderdaad je bedenkingen (laat ik het zo maar noemen) omtrent Mommers en V.d. Hoeven beschreven. Het lijkt er op dat je gebruik hebt gemaakt van een bron, een klokkeluider, op de NAC-burelen, dan wel van een uiterst goed geďnformeerde (hoofd)sponsor. Had je die wetenschap op een wat toegankelijkere manier met ons gedeeld en had je je onthouden van die vaak stuitende beledigingen (ook al záten die mensen fout) aan het adres van Mommers, VdHoeven en Van Bavel, dan zou je veel meer mensen voor je hebben ingenomen. Je koos er voor om nooit je bronnen prijs te geven. Dat is prijzenswaardig, maar waarom noem je ze dan? Iedereen weet en begrijpt wie je bedoelt met `Bouw 1` en `Bouw 2`. Door ze op die manier op te voeren zet je ze in het verdachtenbankje en doe je er verder het zwijgen toe. Dat is wellicht nog erger.
Ik weet niet of je nog aast op een bestuursfunctie Harry, want daarover heb je je nooit uitgelaten. Je gaf slechts anoniem te kennen dat JIJ het in ieder geval beter zou doen. Beter dan `die bokhonden` en liet je nooit uit over je NAC-aspiraties. Tot vorige week, toen je te kennen gaf dat de verantwoordelijken en stakeholders zich maar eens netjes moesten komen melden op je Huis-Alp. Lijkt toch impliciet op een beschikbaarstelling, niet? Als dat het geval is, vind je dan niet dat het (om het maar eufemistisch te zeggen) een beetje dom is om (tot zover bekend) de enige kapitaalverstrekker, Bouw 1, zo met de grond gelijk te maken? Moet ook hij op zijn knietjes excuses aanbieden? Wat wil je nu Harry? Behalve je gelijk, wat je in een aantal opzichten hebt.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 12:57u

@ maximale

Los van de overige inhoud van je stuk: ik denk dat Hbd inmiddels nauwelijks meer als "anonieme poster" bestempeld mag worden, gezien het gulzige genoegen waarmee anderen het feit dat ze menen te weten wie achter dat psuedoniem schuil gaat met naam en toenaam menen te moeten delen.

maximale

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 13:10u

P.N., Ik hoorde dat zijn `vermoede ware identiteit` door anderen (wie, dat weet ik ook niet, leve het internet) weer ontkend is. Boeit me ook niet. Voor mij is hij anoniem. Dat recht heeft ie. Gaat hij idd voor een bestuurspositie, dan is hij die anonimiteit kwijt en ik betwijfel of hij dat doet, gezien al zijn uitingen op De Rat.

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 13:25u

Hier is nog een lijk dat TM zelf in de kast heeft gestopt.

Hij zegt wel dat ie ziek thuis zit, maar volgens mij zit ie zijn reet eraf te lachen.

Want wat staat er in zijn contract: het mag alleen met zijn welnemen ontbonden worden. Dat was een voorwaarde die hij inbouwde toen hij tekende. Voor het geval dat ie toch ooit eens naar de Lampjes mocht.

Ik vraag me af wie er nu voor gaat zorgen dat we met zo weinig mogelijk schade van TM afkomen.

Goh, hoe zou het eigenlijk met Roelant Oltmans zijn?

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 13:39u

Lieve mensen, als Amoah nu gewoon tien doelpunten maakt op het WK, dan is het probleem toch opgelost? Of ben ik nou gek?

Jiggy

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 14:45u

@ Hugh Hefner

Kweetnie of jij gisteravond nog voetbal heb gekeken ?

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 14:57u

@ HH

Tja, da`s nog eens een leuke!

Maar goed, ervan uitgaande dat TM statutair directeur is, dan zijn de statuten van de BV leidend. `t Wordt ook spannend als ie ook nog eens (al dan niet qq) in de OR zit.

Maar al het vorenstaande laat onverlet dat ik gespannen wacht op de formele mededeling zijdens NAC dat men niet meer met TM verder wil en van hem af gaat zien te komen.

De mededeling van BvB dat men nog niet weet of hij terug komt is onacceptabel.

HV

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:22u

Vooral voer voor nog meer vragen; de vastlegging is in het document terug te vinden, verantwoording nauwelijks. Na een jaren durend dutje van zowel het bestuur, de RvA en de CR is men blijkbaar gewekt door het telefoontje waarin de directeur zich ziek heeft gemeld. Vreemd verhaal, tot vanavond.

Peppie&kokkie

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:28u

``He Peppie``, ja Kokkie,
Heb je het al gehoord?
``Nee kokkie``

``Die Harry b.d die zit lekker te genieten he``?

``Tja hij heeft gelijk, , heeft zich gewoon ziek gemeld.
dat meen je niet, is geen domme gast maar blaast zich ondertussen wel een beetje op he"?

``Ja maar hij is terug en al lang, maar dan in een andere ``ik``.

``Is een pseudo, of hoe heet dat ook al weer``?

``een Spuidoniem, ja een spui-doniem en niemand heeft tem gezien``

Da meen je niet?

Ja echt , hij zit overal en nergens, maar je leest hem wel.

``Vertel is ken ik hem``?

`` Das gewoon Theo``

``Nee, joh die lijkt er niet op``

``Jawel das zijn 2ling broer, net zoals wij.

``Dat meen je nie``?`

``Echt waar en weet je van wie ik het weet?``

``Van Juffrouw Jannie f7``
Lees meer in de ``story`` deze week!

De Wortel

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:33u

@WW & PN: volgens mij zijn ze binnen NAC al jaren bezig een OR op te richten, maar is dat op heden nog steeds niet gelukt.
Mocht er een OR zijn, is Mommers zeer waarschijnlijk `bestuurder` en direct aanspreekpunt voor de OR.
Geniet hij geen enkele vorm van beschermingen kan NAC nog steeds hem op basis van handelsonbekwaamheid de laan uit sturen zonder dat ze ook maar 1 cent extra (zijn tenslotte al dankzij Mommers zijn `genereusiteit` al meer dan genoeg zuurverdiende saneercentjes kwijt) kwijt zijn.

Don Leon

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:38u

Ontoerekeningsvatbaar verklaren. Is dat misschien een goeie?

darude

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:39u

Het doet me goed te zien dat de CR de strontkar naar buiten rijdt. Het rapport oogt voor een club vrijwilligers vakkundig en helder. Theo had de vrije hand en dat was een blunder van jewelste. De man bepaalde nota bene zijn eigen salaris. Kenmerkend voor de blinde naďviteit waarmee zijn aanstellen en controleren is omgeven.

Dit rapport is een expliciete blijk van disfunctioneren van de volledige directie, MT en bestuur. In dat licht bezien bevreemd het me zéér dat de CR nu al zo nadrukkelijk achter Van Bavel staat. Zoals Mommers ooit als de Messias binnen gehaald werd en carte blanche kreeg, wordt Van Bavel nu bewierrookt. De man zat ten tijde van het Mommers-fiasco wél aan tafel heren! Dit gaat veel te makkelijk.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 15:55u

@ Don Leon

Ja, en als een bank een recht van hypotheek heeft op z`n Geldrops stulpje, dan heeft die bank het recht van parate executie, zoals dat zo mooi heet. Maar niet van TM, maar van het onderpand.

Het zou overigens wel een oplossiing zijn en moet wellicht maar in de statuten van de B.V. komen te staan als "tegenpool" van een golden parachute: indien daarentegen komt vast te staan dat een bestuurder de supporters heeft voorgelogen, dan hebben die supporters het recht van parate executie.

Waterdonker

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 16:32u

@WW @PN,

Het OR-lidmaastchap geeft een medewerker bescherming ten aanzien van de punten die hij/zij dient te beoordelen, te behandelen en over dient te stemmen. Op grond van deze uitkomsten, die als het goed is, de mening van de achterban vertegenwoordigd of in het belang is van de achterban, kan een medewerker niet ontslagen worden.

Wanneer een medewerker echter aantoonbaar disfunctioneert in zijn/haar dagelijkse werkzaamheden, dan is het OR-lidmaatschap absoluut geen belemmering om de medewerker te ontslaan.

En voorzover mijn kennis gaat ben ik ook overtuigd dat TM geen onderdeel uit kan maken van de OR, aangezien hij de `tegenpartij` is van de OR en dus het bestuursorgaan vertegenwoordigd.

Forza

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 16:37u

@ WW

Ik sta ook volledig achter hetgeen ik eerder heb geschreven, maar al deze omstandigheden (statutair of titulair, clausules, ziekte, OR-lidmaatschap, voor mijn part wet gelijke behandeling en gewetensbezwaren, verzin nog maar wat leuks) zijn hobbels die wel genomen moet worden.

In vind dat je in dit soort zaken het ijzer moet smeden als het heet is. Het gaat er om dat je de rechter met droge ogen moet kunnen zeggen: wij kunnen en willen niet verder met deze man.

Door de mededeling van BvB dat nog niet bekend is of TM terugkeert, laat je ruimte voor een gewiekst advocaat om te gaan zeggen: zie je wel, op 1 juni 2010 was alles bekend, de voorzitter/directeur a.i. trad zelfs af, maar of mijn client weg moest, dat wist men nog niet en dat heeft men zelfs in de pers gecommuniceerd; zo erg was het dus allemaal niet wat er is gebeurd. En dat TM naar een advocaat stapt (lees: al lang is gestapt), dat lijkt me zo klaar als een klontje.

Je moet gebruik maken van het momentum. Dat momentum lijkt mij nu aanwezig.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 16:48u

@ hannibal

Contracten zijn met de beste wil van de wereld niet terug te draaien.

Simpel voorbeeld: je koopt bij garage nieuwe wagen en wordt door directeur zelf geholpen. Hoe zou jij reageren als je maanden later door de garage zou worden gebeld dat ze het contract terugdraaien omdat de directeur destijds gek bleek te zijn geweest? Daar zou jij toch ook heel hard om lachen?

Het zou eventueel anders kunnen zijn wanneer TM en andere partij onder één hoedje hebben gespeeld. Maar daar wil ik in het geheel niet aan denken.

Dan de bestuurdersaansprakelijkheid.

We hebben het hier over de zgn. interne bestuurdersaansprakelijkheid, oftewel, zoals dat begrip door de rechtspraak is uitgekristalliseerd, de aansprakelijkheid die voortvloeit uit de relatie die de bestuurder heeft met de rechtspersoon en de verplichtingen die de bestuurder ten opzichte van die rechtspersoon heeft.

Kort samengevat: indien je als bestuurder met jouw handelen de vennootschap of het bedrijf schade berokkent, dan kan je daarvoor onder omstandigheden aansprakelijk zijn.

Deze aansprakelijkheid vloeit voort uit art. 2 van het Burgerlijk Wetboek, welk artikel bepaalt dat je als bestuurder verplicht bent om de aan jou opgedragen taak behoorlijk te vervullen. Oftewel: een bestuurder kan aansprakelijk gesteld worden indien er een ernstig verwijtbare onbehoorlijke taakvervulling is vastgesteld. Daarbij dient te worden gedacht aan handelingen in strijd met wettelijke, statutaire of andere regels die zijn opgesteld om de rechtspersoon te beschermen

Voer voor juristen derhalve.

Ik denk dat partijen er goed aan doen met gesloten beurs afscheid te nemen van elkaar, tenzij er echt onomstotelijk aantoonbaar sprake is van aan opzet grenzend gekloot.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 16:49u

Stomme smilies: artikel 2 : 9.

TinusDeP....

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 17:23u

zal blij zijn als het nieuwe seizoen weer begint... word hier een beetje moe van... kunnen we het weer een keer over voetbal hebben?

hannibal

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 19:53u

Tinus, of over drank, vrouwen en auto`s...alles beter dan dit....

maximale

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 20:27u

@ Hannibal, een nieuw feuilleton wellicht: "Komt een directeur bij de dokter" ?

Zatte P

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 22:21u

Waarom is de kwestie TvE onderbelicht gebleven in dit stuk? Past heel goed thuis in deze opsomming van schandalige misstanden bij ons NAC...

Jiggy

Geplaatst: woensdag 2 juni 2010 om 23:30u

Leuk zo`n "voetbal" forum.

Kom op Harry er valt toch vast wel iets negatiefs te zeggen over deze speler wat je kunt combineren met besluitvorming, bestuurszaken en financiele blunders?

Ik vind het echt jammer dat je de laatste dagen over veel dingen gelijk had die je al tijden geleden had aangekondigd. Ik ben namelijk al mijn hele leven een NAC Fan en kijk liever door mijn geel/zwarte bril naar mijn favoriete club. Omdat het mijn "geliefde is", mijn clubje, de plek waar ik mijn eerste stappen in een stadion zette, mijn eerste goed geleerde scheldwoordjes, mijn eerste pilsje, mijn eerste smerige frikandel bij dat stinkende friettentje naast de oude eretribune op at, in mijn veel te grote NAC-shirt. (waar ik na het verplicht afstaan aan mijn moeder voor de was) snel weer in ging slapen onder mijn NAC dekbedovertrek, met een laatste blik op de spelerskaarten die aan de muur gespeld waren, voordat ik mijn ogen sloot onder de aan het plafond bevestigde NAC vlag om de volgende dag met mijn NAC Tas en NAC Broodtrommeltje naar school te gaan. Om `s middags mezelf met mijn vrienden voor te doen op het trapveldje als de nieuwe NAC sterspelers.

NAC zit voor mij net als zovelen hier zo diep in ons hart, het is geen club meer voor ons, het is een levenswijze. Iets waar je voor thuisblijft, iets waarbij je eventjes loskomt uit de dagelijke realiteit om zodoende je clubje naar de overwinning te schreeuwen en bier te drinken met je NAC kameraden. Voor een club die waarschijnlijk nooit kampioen wordt, maar waar we zo intens genieten van die kleine dingen. Opdat we een leuke avond(middag) hadden gehad met en bij NAC.

Zoals de meeste Nederlanders betaamt heb je een mening die je graag geeft of deelt. In mijn ogen zijn daar de fora ook voor. Echter dit is een fansite, een fansite waar op je het liefst met je geel/zwarte bril, gekleurd nieuws bekijkt en je mening deelt met andere metgezellen. Het zijn helaas nu zwarte dagen waar we op terugkijken, maar zouden we dan alsjeblieft niet een beetje positief kunnen blijven met z`n allen. Om elkaar en onze geliefde NAC te steunen. Waarbij we zeiken op alles wat beweegt, bier drinken en "kut" roepen, omdat het leuk is, maar niet omdat we het zo objectief denken te menen of bedoelen. Zodat we hier niet langer rond hoeven te hangen als zakelijke analisten die wel kunnen lezen/vertellen hoe het fout is, hoe hef fout ging, maar niet kunnen aanhalen hoe het in de toekomst "beter" zou kunnen gaan worden. Zou het niet prachtig zijn als we jouw nu eens gelijk zouden kunnen gaan geven, omtrent eventuele oplossingen die jij aan ons fans zou projecteren. Dat is mijn ogen postief met een forum omgaan waar enkel fans huizen. Feiten noemen en alles door een negatieve bril benaderen is leuk, maar is daar geen ander forum te gebruiken dan een voetbal forum van mijn oh zo geliefde clubje? Waar we juist nu met z`n allen massaal achter moeten gaan staan in deze zware tijd?

Ik richt mijn betoog niet eens zozeer op jouw Harry, omdat ik uit de tijd op heb kunnen maken dat jij enkel jouw mening wil geven en het luisteren naar anderen of er direct op reageren (zonder omweg op een directe vraag) meestal ontloopt en ontwijkt. Ik richt het nu dan ook op de NAC fans die ik liever hartverscheurende pogingen zie doen om nu massaal achter hun geliefde club te gaan staan, dan dat ze jouw in jouw negativiteit blijven volgen. Immers leert het verleden dat wanneer iemand negativiteit projecteert in een negatieve tijd "aanhangers" krijgt, opdat ze zijn wijsheid geloven. Gelukkig zijn de grote van de wereld de mensen geworden en gebleven, die met positieve oplossingen kwamen in negatieve tijden. Ik ben namelijk van mening dat elke negatieve NAC fan die zijn negativeit ook daadwerkelijk oprecht meent, een verlies is voor deze club.

Dit is een voetbal forum voor NAC fans, van mijn geliefde club NAC uit de prachtige stad Breda. Ik ben heus een realist maar ik draag het liefst mijn geel/zwarte bril en roep het liefst, come`on NAC in tijden dat het wat minder gaat! Opdat positiviteit, daadwerkelijke liefde uit kan stralen....


Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 3 juni 2010 om 0:19u

@Jiggy ,
Mee eens dat in deze zwarte tijden nogal makkelijk de `populisten` onder ons geloofd worden en gevolgd , net zoals in de landelijke politiek populistische uitspraken over b.v. minderheden..... , zie het maar de weg van de minste weerstand.
Maar ...... , het gaat niet best , het gaat zeg maar gerust BAGGER ! , nu mag je gerust een ongezouten reactie geven hier , daar is de Rat ook vooral voor.
Natuurlijk is het gezeik van mensen die werkelijk elk item op de Rat negatief benaderen niet geloofwaardig , maar mensen die realistisch positief als ook negatief reageren moeten altijd gewoon kunnen reageren natuurlijk , maar dat vind ik.....

Grappig stukje tekst wil ik u niet onthouden , grappig omdat het van iemand komt die werkelijk iedereen in en om NAC inclusief spelers , technische leiding , bestuurders , noem maar op , zelfs de koffiejuffrouw bij wijze van spreken tot op het bot heeft beledigd en nóg , nu ook de nieuwe interim Directeur wordt afgeserveerd door dit heerschap voordat ie begonnen is.... , let vooral op de woorden `fatsoen` en karakter .....!

"Afgezien van het grote MEA CULPA en SORRY JONGENS dat door bestuursgetrouwen en leden nog altijd niet is uitgesproken, is het tevens een zaak van fatsoen en karakter."

Grappig toch ....... , vooruit , sorry H.....

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 3 juni 2010 om 3:59u

De grootste fout die de RvA met Schipper en Dees erin hebben gemaakt is te denken dat ze met het NAC Bestuur onder vdH een soort van evenwichtige representatie van stakeholders en Bredase maatschappij hadden.

Dat is een grote misvatting. Want als DIT stelletje het beste wat Breda te bieden heeft moet voorstellen dan schaamt bd zich diep.

Dat is dus ook gewoon het probleem. Dit bestuur is er niet in geslaagd, mede door het aantrekken van een uiterst controversionele en soms gewoon rare directeur, de boel bijelkaar te houden en alle vereende krachten in de achterban samen te smeden tot een voor ons NAC boeiend geheel. Het werd klein bier, slap gelul en lui gezwam van een stelletje grauwsnorren met het formaat van lokale politici.

Jiggy

Geplaatst: donderdag 3 juni 2010 om 10:34u

@ 3xH

Daar ben ik het volledig met je eens...

moho

Geplaatst: vrijdag 4 juni 2010 om 0:06u

Publiek geheim dat Leonardo en Amoah nu meer dan de norm verdienen, hoe zit dat met RM en die contractverlenging en die opgenomen afkoopsom.......

Gooi dat ook maar op tafel in deze moeilijke tijden waarbij elke euro telt of gaat tellen.

Na eea te hebben laten bezinken komt het verhaal tijdens de persconferentie mij toch allemaal net iets te gelikt over, toch nog een paar lijkjes in de kast die men angstvallig dichthoud ??

Tot slot benieuwd naar evt puntenmindering KNVB, Kessler`s laatste kunstje dat ie ons flikt ? en niet te vergeten de nieuwe sportieve doelstelling 12-15 ? maar we hebben dan wel eens een keer een normale voorbereiding volgens RM met oefenpotjes tegen Baronie en zo (terwijl het missen van de play off ook werd aangehaald als onderdeel van de oorzaken)

Elk nadeel heeft zijn voordeel.....ik denk dat deze hele kwestie wel tot gevolg heeft dat the yellow army weer ouderwets rumoerig wordt hetgeen ten goede zal komen aan de passie op de tribunes.
Onze club terug en snel un bietje , en wij gaan niet opzij !

Gr.
Josip

10diego

Geplaatst: vrijdag 4 juni 2010 om 13:58u

@ vriend moho,

Metname het Amoah verhaal interesseert me. De directeur heeft de onderhandelingen geopend en een bod gedaan, werxd ziek, de zaak liep veel vetraging op. Waarschijnlijk omdat het 1 van de dossiers was dingen in stonden die buiten de bevoegdheid vielen. Uiteindelijk is er velengd, ver na februari, dus ver na dat `de storm opkwam`. Interim directeur heeft het contract verlengd, ik ben erg benieuwd of dat conform het salarishuis is gegaan.

Snoyl schijnt een som aan tekengeld ontvangen te hebben waar je meerdere Burger King vestigingen van kan kopen en leeg eten. Maar omdat dan ook gelijk te doen....

10diego

Geplaatst: vrijdag 4 juni 2010 om 14:02u

@jiggy,

aansteker

Geplaatst: vrijdag 4 juni 2010 om 18:00u

10diego, ik weet niet hoe je aan je informatie komt, maar je hebt volkomen gelijk mbt Snoyl...........

Dit geldt idd óók voor Amoah rn Leo.

Hebben ook alle 3 de maximale 250.000 euro (=salarisplafond bij NAC).

Is zeker voor Snoyl n belachelijke zaak!!

petruske

Geplaatst: zondag 6 juni 2010 om 10:50u

nac moet eens beginnen met al die personen te dumpen die
bij Nac in dienst zijn, maar totaal geen meerwaarde hebben.
de zogenaamde personen die dan in dienst zijn als scout en weet ik al niet meer, die smorgens binnekomen de krant lezen en smiddaggs weer vertrokken zijn. maar bij feesten en partijen vooraan staan
ze vreten en feesten mee , en Nac gaat naar de kloten


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven