homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 mei 2010
Voor het geval…


…je geen idee hebt , hoe je deze zon-loze zondag toch nog enigszins nuttig kunt besteden, niet van rommelmarkten houdt en/of inmiddels alweer last hebt van voetbalafkickverschijnselen: vanmiddag om half 3 trapt de amateurtrots van Breda aan de Blauwe Kei af voor de laatste competitiepot van het seizoen.

Is dat dan zo nieuwswaardig? Nopes!
Het feit dat Baronie in deze thuiswedstrijd tegen desk kampioen kan worden, maakt het wel weer een bijzondere pot.
De Baronnen staan 2e in de zondag hoofdklasse B, koploper gemert (2 punten voorsprong) moet ballen in hellmond tussen de woonwagens van de nr 3 uit de competie dijkse boys.

Hoewel Baronie het niet in eigen hand heeft, zijn er toch volop kansen voor een klein fiske in Breda! (en daarnaast hebben ze bij Baronie ook nog eens zo iets als een kantine waar i.i.g. geen lieshouts slootwater uit de tap komt… ).


Bron : De RAT


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Tarzan

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 13:32u

Ook leuk natuurlijk,

Maar ik denk dat ik aan de radio gekluisterd zit om te luisteren hoe de Stillems in het schip gaan met 0 - 2 tegen FC Eindhoven.

10diego

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 16:30u

Maaskant analyseert voor RTL bij Sparta-Helmond. Denk dat hij volgende keer de stekker van het strijkijzer in het stopcontact moet doen. Een goed gestreken overhemdziet er wel representatief uit.

danny b

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 19:10u

Baronie heeft met 5-0 (toch?) gewonnen, maar gemert heeft ook gewonnen, dus geen kampioenschap voor Baronie.
Desalwelteplus was het erg gezellig op de Blauwe Kei

MLbreda

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 19:12u

@ 10diego

Ja idd... dat ongestreken lilluke overhemd viel mij ook al op ja !!

T.Plotseling

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 19:58u

En voor het geval er nog mensen van plan waren volgend seizoen naar onze Noord-Duitse vrienden te gaan, die zijn weer te bewonderen tegen pakweg Schalke-04 of FC von Gaal.
Jawel St. Pauli is gepromoveerd!

Wimke1

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 20:52u

Kunnen we geen poll houden over Maaskant?

Hoeveel supporters hebben nog vertrouwen in de kwaliteiten van deze trainer?

moho

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 22:10u

@wimke, ik niet maar das logisch.

Het feit dat onze trainert zich weer leent voor analyse van sparta-helmond is weer veelzeggend.
Kan eigen team nog niet analyseren met toevalsvoetbal als gevolg !

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: zondag 9 mei 2010 om 22:15u

Btw is de doelstelling voor volgend seizoen al bepaald of nog in de maak ?
Handhaving of rangschikking 6 tm 9 met beker als belangrijke troef buiten de competitie.

Ben benieuwd.......

Gr.
Josip

harry b.d.

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 2:28u

De komende trits voetballoze weekenden zijn voor "onze" bestuurs en directieleden een welkome pauze. Eindelijk uitrusten van dat keiharde werken. Die 15-uur per week aan NAC besteden hakken er natuurlijk erg in en de vakantie is dan wel verdiend. Eindelijk even geen gezeik met uitwedstrijden (waar de helft van de bestuursleden sowieso al niet meer naar toe ging) en enfin ook geen thuiswedstrijden met die vervelende vragen over verbouwing en selectie. Eindelijk rust, rust rust. Eindelijk even geen NAC. Ze benijden Mommers, die het toch maar mooi voor elkaar kreeg met betaald verlof te gaan. Voor de wanprestaties van deze jokkende manager hadden ze helaas geen middel om in te grijpen, maar deze sick-break kwam hoogst gelegen.

Nee mensen, we gaan even een maandje op zwart. ergens na het WK gaan deze lieden dan weer eens denken aan volgend seizoen. De verherbouwing interesseert even helemaal niemand meer.

Het is rustig. Rust in en rond de club. Een diepe rust. De rust van het graf.


Vanuit een pompend warme Oost, 32 gr, den groeten.

Atlanta

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 9:47u

In Maaskant heb ik zeker wel vertrouwen. Met een 13 begroting op een haar naast de play offs niet gehaald. Is gewoon een goede prestatie. Zeker als je ziet hoe veel en hoe vaak er spelers geblesseerd en geschorst waren. De beker was gewoon pech, scoor je 2 maal in de eerste 10 minuten had je in de halve finale gestaan, dat heeft toch niks met een trainer te maken. Vorig seizoen europees voetbal gehaad. Ik vindt dat Maaskant meer dan goed heeft gepresteerd de afgelopen 2 sezioenen zeker met de beschikbare spelers. Een van de weinig goede besluiten van het bestuur is geweest om hem een meerjarig contract te geven. Prima. Je ziet wel hoe populair Brands is..... alleen hier maar al 2 jaar geen fatsoenlijke club meer gehad, zelf Volendam wilde hem niet terug en koos voor Sturing.... Nou dat zegt wel genoeg over zijn kwaliteiten, en de mensen maar schreeuwen hier dat de succes zijn verdiensten zijn, heel vreemd allemaal. Ik heb ook het gevoel dat de nieuwe generatie supporters allemaal klakkeloos commentaar leverd op de prestaties, 2 jaar achter elkaar europees voetbal halen is niet realistisch voor onze club, wakker worden jongens. Wordt dan lekker supporter van psv ofzo, als je persee elke week 3 punten wil, laat ons lekker NAC blijven. Bah. Forza Maaskant

moho

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 10:03u

@atlanta.....nieuwe generatie suporters ?
Idd een gewelidig seizoen conform de doelstelling met slechts een paar bevredigende optredens in het rat chasse theater, waar resultaat steeds meer ondergeschikt raakt al gaan steeds meer supporters inzien dat er geen duidelijk idee achter het spelconcept sit. Rm was zelf ook grotendeels verantwoordelijk voor de vele spelerswisselingen, elke week weer een ander konijn uit de hoed waarbij er totaal geen sprake was van een ingespeeld team. Spelers die meerdere malen hebben aangegeven dat ze niet wisten wat ze moesten doen en op 2 gedachten hinkten met grote gaten in de formatie tot gevolg.
Schei uit over gae, een alles of niets tactiek in het eerste kwartier zonder een plan b toen een vroege goal uitbleef en een verdedigende opstelling met 3-4 spelers niet op een plaats waar ze tot hun recht komen. De zaterdag erop stonden de poppetjes in 1 keer we`ll op de juiste plaats getuige het feit dat rm het volledig bij het foute eoind had.
Maar goed rm presteert fantastisch in jouw ogen, benieuwd als we straks grijs op een plaats staan tussen 12 en 15.

Amoah nog niet bijgetekend en met het wk in aantocht lijkt het mij verstandig dat er spijkers met koppen worden geslagen. Pz weg, maar kruiswijk zie ik niet voor nac tekenen. Tim hofstede voor de breedte afgeserveerd ?
Hopelijk nog een paar slimme transfers (of huur) in aanloop naar nieuwe seizoen, want anders is het grote indekken al begonnen voordat de competitie start.
Komt er niemand bij , dan graag realistisch spel uitgaande van de (on)mogelijkheden. Ook goed als het maar punten oplevert ipv tegen beter weten in `net niet` voetbal spelen, oftewel toevalsvoetbal of chasse voetbal wat geen punten oplevert.

Vanaf een warm strand ;-)

Gr
Josip

10diego

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 10:52u

voor zwaanswijk is in Nederland net zo veel interesse als voor Brandts.

Voor Kruiswijk is veel interesse, wat zou dat zeggen over de speler in kwestie?

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 11:07u

@ 10diego

Dat ie 10 jaar jonger is dan Zwaanswijk?

Atlanta

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 11:09u

@ Josip. Tja als NAC volgend jaar15 staat dan doet Maaskant het natuurlijk niet goed. Maar om nu te zeggen dat het zwaar slecht is waar NAC heeft gestaan dit zeizoen vindt ik erg overtrokken. Tot de laatste dag mee gespeeld om de play offs, met een minimale selectie met veel blessures en schorsingen. En dan gezien de 13e begroting toch 3 plaatsen er boven eindigen is gewoon dik naar behoren. Dat de mensen denken dat NAC alles zomaar kan winnen en altijd aanvallend moet spelen hecht ik geen waarde aan. We zijn gelukkig maar gewoon NAC, als we volgend jaar weer om de laatste dag mee kunnen spelen om de play offs is het seizoen weer geslaagd, of denken mensen nu echt dat je met deze selectie en de financiele middelen 4e of 5e kan worden?? Ja dat kan als alles maar dan ook alles mee zit in een seizoen. Dat gebeurd 1 maal in de 30 jaar. ( seizoen met Brandts ) Maar de clubs hebben dat allemaal ingezien dat, dit niet de verdienste van Brandts was die 3e plaats, want geen 1 club wil hem hebben. Verbeek presteert bij heracles ook uniek en die wordt wel gelijk verkocht aan az, zegt genoeg lijkt me.

10diego

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 11:33u

@portugees, dat klopt en dat maakt het besluit van NAC zo begrijpelijk. Veder helemaal niets ten nadele van Patrick.

10diego

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 11:35u

@atlanta, ik ben volledig het met je eens, maar de meerderheid denkt en kijkt niet zo positief.

hannibal

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 12:01u

NAC hoeft helemaal geen 3e of 6e te worden.
NAC moet met beschikbare middelen herkenbaar zgn NOAD voetbal spelen.
onder RM speelt NAC al 2 jaar toevalsvoetbal. Taktiek is niet te herkennen, wisselbeleid zum kotzen met als dieptepunten w2 thuis en de eeuwige cairo.
RM blinkt alleen uit in geraaskal en `eigen straatje schoonvegen`
en dat is jammer....

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 13:43u

@ Atlanta

Ik ben geschokt door je verhaal. Ik hoop dat je dit niet meent.

Het verhaal van de begroting vs. de plaats op de ranglijst wordt er doorgaans alleen maar door de Klapveedefensie bijgehaald. Volgens mij maakt het ook niet zoveel uit. Het is eerder zo dat je een top 4/5 hebt met buitensporige begrotingen, dan 2 clubs die `ertussen vallen`, vervolgens een rijtje van een club of 8 die min of meer vergelijkbaar zijn en dan een paar `zekere degradanten`, meestal met 1 uitschieter.

Vervolgens wordt het verschil gemaakt, binnen het middensegment, door de vindingrijkheid van de scouting, de consistentie en doordachtheid van het technische beleid, de ambitie het lef en de visie op technisch en commercieel gebied en de capaciteiten van trainer en selectie. Kijk maar naar Heracles.

Maaskant is een babbelaar. Een veel-gescheer-en-weinig-wol trainer. En heeft het dit seizoen gewoon NIET goed gedaan. Warrige opstellingen, GEEN tactiek, onduidelijke wissels en alleen maar de schuld afschuiven, terwijl hij ABSOLUUT niet het beste uit de selectie heeft gehaald.

Ik ga niet zeggen dat Brands en Vlemmings dat wel hebben gedaan, want blijkbaar was dat niet hun verdienste (...), maar dat betekent voor mij ook dat zeker het begin van vorig seizoen niet de verdienste van Maaskant was. Het team stond al, de tactiek was bekend, het was aan Maaskant om daarmee aanvallender te gaan voetballen. Anderhalf seizoen heeft hij erover gedaan om de organisatie en de automatismen definitief uit het team te halen, en daar NIETS voor terug te brengen. Het is een ongeorganiseerde chaos, met narcist Maaskant aan het hoofd.

Maar goed, wat kun je verwachten met deze parodie op `beleidsbepalers`?

rat84

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 13:48u

@ Atlanta ben het (deels) met je eens. Nac heeft het zeker niet slecht gedaan, alleen vind ik de beker wel uitgelopen op een debacle! Wij hebben alleen "zwakke" tegenstanders gehad en niet één wedstrijd fatsoenlijk gespeeld... Verder hebben we toch een aantal zeer geslaagde wedstrijden gehad (Nac-pisvee, Nac-ajakkes). Volgend seizoen weer eerste rijtje en minstens halve finale beker, hugodver!!!

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 13:52u

@ 0%

"Klapveedefensie" en "veel-gescheer-en-weinig-wol trainer" .

Bravo! Het Nederlands is weer twee mooie begrippen rijker.

ijpelaart

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 15:32u

Onder EB zag ik een solide verdediging en een duidelijk spel-beeld en volgens mij werden we ook heel wat minder kwijt gespeeld. En dan had de beste man ook nog heel wat minder aanvallende kwaliteiten tot zijn beschikking. Noem het geluk als je wilt... ik niet.

10diego

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 15:48u

@ijpelaart: onder Brandts bleven veel sponsors na de rust aan de bar staan bij de tv, omdat het niet om aan te zien was, ik heb het niet over de units en zeg ook niet dat het onder Maaskant altijd even leuk was om te zien. Maar het spel dat onder Brandts werd gespeeld wordt op deze site met de maand beter.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 16:50u

@ 10diego

Het spel was niet leuk om te zien. Het was echter absoluut niet slecht, en het is zeker een stuk `beter` dan wat we onder Maaskant te zien hebben gekregen. De vraag is of het `beter` en saaier moet, of `beter` en leuker.

Of gewoon voornamelijk leuker, spectaculairder.

rat84

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 16:52u

beter? leuker? spectaculairder????
Als ik maar 90 min. NOAD zie HUGODVER!!!!

HV

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 16:53u

@ijpelaart: Onder EB moesten ze me na de wedstrijd altijd wakker maken. Maar om jou even wakker te maken: Welke aanvallende kwaliteiten heeft NAC extra onder Maaskant t.o.v. EB?

vuilerat

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 17:39u

@Atlanta

Koop een bril zou ik zeggen. met deze spelersgroep kun je 6-9 worden. Wij hebben dit jaar gefaald met afschuwelijk voetbal door een slechte instelling. Die instelling komt natuurlijk mede tot stand door de trainer. Nac had een paar plekken hoger moeten staan, punt uit. Nac heeft gewoon verschrikkelijk slecht gespeeld, het kan 20x beter, man. ik ben geen fan van Maaskant, maar ik ben wel reëel, hij moet komend seizoen beter presteren anders mag hij van mij naar China.     

10diego

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 18:03u

@AS, ik heb in 2 jaar Maaskant meer goede en leuke wedstrijden gezien dan in 2 jaar Brandts. En ja, de laatste 3 maanden zijn we niet verwend. De oorzaak daarvan ligt niet alleen bij de trainer. Al zal hij zelf vinden dat de reden helemaal niet bij de trainer ligt.

ijpelaart

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 18:06u

@HV: we hadden volgens mij niet de Leo Amoah combi. Ook schilder vind ik een behoorlijke aanwinst. Ik vind Maaskant niet de slechtste (al begrijp ik soms geen bal van zijn visie) maar ik ben er van overtuigt dat EB meer uit deze slectie gehaalt zou hebben. En idd de wedstrijden onder EB waren soms saai, maar zelden onverdiend. Dit seizoen heb ik me vaker geirriteerd aan het spel, de wissels, inzet of juist gebrek daar aan en natuurlijk het zaad-dodend commentaar van onze huidige trainer slaat soms alles. Ook het 3e eindigen vond ik geweldig. Het eind resultaat van de playoffs staat daar los van voor mij.

Mooie wedstrijden waren er ook onder EB...
[url=http://www.youtube.com/watch?v=cQCN6bnlNCo]hopelijk werkt dit als je t aanklikt[/url]

Atlanta

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 18:31u

Met deze selectie een plaats tussen de 6e en 9e? Lijkt me echt niet reeel. Pakweg 5 jaar geleden zou iedereen nog tekeken voor een 10e plaats en voor het mee doen om europees voetbal op de laatste speeldag. Maar omdat we 2 jaar lang iets boven stand hebben geleefd moeten we elk jaar maar ergens in de top 8 eindigen.
Maaskant heeft niet veel keus gehad in zijn opstellingen, als je geen spits hebt kan je er ook geen opstellen, als je geen goede jeugdspelers hebt kan je die niet opstellen. Als Leo en Amowah en Penders heel het seizoen fit waren geweest en hij van Fessem in het doel had gezet waren we wellicht een plaats of 2 hoger geindigd, maar helaas blessures, interland verplichtingen en schorsingen kan je niets tegen doen als trainer zijnde. Ook in de jeugd loopt er niet veel rond dat het niveau van het 1e aan kan. Als je geen spelers hebt of iedere week andere is het lastig schuiven, maar dan toch 10e eindigen is een knappe prestatie. De wedstrijden onder Brandts waren echt niet veel beter dan wat de meeste hier zeggen, vaak met afbraak voetbal en dichtgeknepen billen onterrecht met 1 doelpunt verschil winnen en na 4 maanden was de pijp al leeg. Nee geef mij Maaskant maar met een beetje lef en ballen

HV

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 19:22u

@ijpelaart: En hoe vaak hebben die twee dit seizoen samen kunnen spelen? Een stuk of 6 wedstrijden?

En die pot tegen Ajax was geweldig, maar dit was meer dan een droom die uitkwam: http://www.youtube.com/watch?v=0FfZU_bHUWk

piair

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 19:58u

Sommige schrijven dat het spel van Brandts achteraf steeds beter maar ook steeds saaier lijkt te zijn, nu dat is niet mijn mening, ik zat echt te genieten als een tegenstander en zeker eentje uit de top zich helemaal stukliep op onze defensie en dat na een vloeiend mooie counter er zelf een te maken waarna je heerlijk achterover kon hangen en al wist dat Penders/Zwaanswijk echt niemand meer doorlieten.

Zeker bij uitwedstrijden vond ik dit geweldig, waarbij het ene na het andere record sneuvelden.

Maaskant moet zich nog steeds bewijzen vind ik en heeft als nadeel dat hij wat minder sympathiek overkomt als Brandts, maar is voor Nac misschien toch ook wel een trainer die aansluit bij de kwaliteiten van de selectie, na de 3e plek onder Brandts nu 8e en uiteindelijk 10e is het de beurt aan Maaskant om de weg naar boven weer in te slaan.

Met name de onnodige overtredingen en bijbehorende kaarten, de slecht uitgevoerde dode spelmomenten en de wissels kunnen wat mij betreft een stuk beter uitgevoerd worden. De aankopen daarentegen zijn weer okay, zeker als er nog een speler als Kruiswijk of dergelijke bijgehaald kunnen worden, maar ook zwaanswijk mag van mij best een jaartje blijven,

Come on NAC !!


ijpelaart

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 20:29u

@HV: Toch ik geloof er heilig in dat tegenstanders zwaarder opkeek tegen het nac van EB als tegen het nac van RM.

moho

Geplaatst: maandag 10 mei 2010 om 23:06u

Er is geen club meer bang van nac, onder eb duidelijk we`ll

Gegroepeerd verdedigen, lang sterk balbezit op eigen helft en dodelijk in de tegenaanval.

Nu poreus geheel, niet compact, penders en zwaanswijk die geforceerd rond de middenlijn staan te verdedigen en daardoor stuk kwetsbaarder.
Lurling, kolka, leo en amoah lopen geforceerd te jagen en zijn vaak na 20 min uitgeblust ipv loeren op de ruimte om dodelijk toe te slaan. En zo kan ik nog we`ll een tijdje doorgaan.

Nac-ajac 4-2, nac-feyenoord 4-1, nac-psv 1-1 en heel veel thuis-en uitoverwinningen, wat was dat saai, maar voor mij als een droom.
Maar bovenal noad in hoofdletters !!!!!

Niets meer van over, spelstijl wordt niet aangepast aan kwaliteiten van spelersgroep maar opgelegd door een raaskallende trainer die het over vlammen, vonken, pijn doen en weet ik wat niet meer onzin zoals we willen voor de supporters winnen in de kuip, hoezo open deuren ??

Kortom we`ll woorden maar weinig tot geen daden, in combinatie met een hoop gepiep op scheidsrechters en conflictjes met spelers.
Denk ook dat we nog lang niet het einde hebben gezien van deze trend.

We zijn maar nac, ja en, ik wil een duidelijke spelstijl zien met een team dat door het vuur gaat voor trainer en publiek. Dit seizoen weinig gezien en totaal verkeerde agressie met rode kaarten tot gevolg met een rm die vaak onnodig olie op het vuur gooide met wilde gebaren en zielig commentaar na afloop......

Nog 3 jaar zucht !

Gr.
Josip

bertjeB

Geplaatst: dinsdag 11 mei 2010 om 10:16u

Ik hoop dat Maaskant hier meeleest want hij heeft met het bovenstaande stukje van Atlanta zijn persbericht voor mei 2011 al te pakken.....

Nilles

Geplaatst: donderdag 13 mei 2010 om 0:12u

Onder EB was het een soort Italiaans voetbal wat we speelde zonder de vele overtredingen, maar wel erg saai.
Maar ik wil mijn vertrouwen in RM nog niet opzeggen. ik heb een mooi seizoen gehad met de EL, de goede wedstrijden thuis tegen de `toppers` en helemaal niets in Stilburg tot 3 keer toe.
Alleen overheerst de erge nasmaak van de competitie.

Ik hoop alleen dat RM de touwtjes strak in handen houd, want als ik het zo hoor van bepaalde opstroomende jeugdspelers hoe Maaskant zich gedraagd als het goed gaat dat dat alleen maar nadelig werkt voor de spelersgroep.
Het blijkt dus dat we met deze selectie moeten spelen alsof iedere wedstrijd een finale is...
Toch wil ik mijn vertrouwen in onze club niet opzeggen en volgend seizoen 100% NOAD zien en RM moet en kan kan dat gewoon leveren!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven