of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 april 2010
Commerciële tegenvaller


De Gemeente Breda heeft besloten met ingang van volgend seizoen afstand van de skybox in het Rat Verlegh Stadion te doen. Dit geintje gaat ruim een ton huurinkomsten per jaar schelen. 'We vonden die box te duur en niet efficiënt genoeg. Het is leuk om daar je contacten uit te nodigen, maar dat kan ook ergens anders en goedkoper.' liet wethouder Wilbert Willems www.bredavandaag.nl weten.


Bron : De Rat, Bredavandaag.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 12:28u

Is natuurlijk te zot voor woorden. Indien het waar is, dan zegt dat veel over de actuele verhouding tussen NAC en gemeente.

Arjanvanl

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 12:37u

NAC = Breda
Breda = NAC

??????????????????

Say no more

BRR

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 12:49u

Dit is klinisch gezien natuurlijk meer dan waar:

`We vonden die box te duur en niet efficiënt genoeg. Het is leuk om daar je contacten uit te nodigen, maar dat kan ook ergens anders en goedkoper.`

remy196

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 12:53u

Tsja, als je in Breda woont betaal je dus ook mee voor zo`n skybox, in het kader van de lastenverlaging misschien niet eens zo`n slechte beslissing voor een gemeente, voor NAC natuurlijk minder leuk.

10diego

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 12:59u

is best logisch, wat moet een gemeente in hemelsnaam met een box bij een voetbalclub?

wessel

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 13:11u

Hoef niet te vragen waar die willems vandaan komt
Nou Janus zijn kont gekeerd heeft ziet die kruik zijn kans schoon om NAC een loer te draaien

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 13:14u

@ 10Diego

Wat een domme opmerking..

Henk Telefoon

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 13:22u

Dus ik neem aan dat de verplichting BREDA bij NAC BREDA ook komt te vervallen ?

Dan zijn wij weer lekker ouderwets NAC !!

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 13:29u

@ 10diego

Wat ze er wel en niet mee moeten is een volstrekt zinloze discussie; vaak - en ik neem aan dat dat ook bij NAC het geval is - zijn boxen van gemeentes en bedrijven gevuld met eigen werknemers en vriendjes en vriendinnetjes.

`t Gaat wat mij betreft om het commitment en de financiele bijdrage die hiermee wordt gegeven.

De gemeente snijdt hiermee niet alleen in de sponsorbijdrage aan NAC, maar snijdt ook - en da`s wellicht nog wel het belangrijkste - een van de contactlijnen naar NAC rechtstreeks door.

En dat is, zo vind ik, op z`n minst opmerkelijk.

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 13:45u

De titel van dit artikel is onterecht ratdaxie. Ik gok dat de gemeente bij de redding van NAC een lagere huur voor die unit heeft weten te bedingen dan de ton die er normaal zo`n beetje voor gevangen wordt. Nu kan NAC de unit weer voor de normale prijs verhuren aan één van de bedrijven die op de wachtlijst staan. Voor een bedrijf is zo`n unit (niet skybox, zo heten ze alleen bij ajax) namelijk echt een prachtmogelijkheid om je relaties op en top te ontvangen.

Voor de gemeente is dit een logische beslissing aangezien men daar flink moet bezuinigen en die jongens de unit waarschijnlijk toch al niet echt nuttig gebruikten. Als gemeente ben je namelijk altijd klant en zou je dus uitgenodigd moeten worden in plaats van relaties uit te nodigen. Sterker nog, als ik de gemeente was en een miljoenentekort had, zou ik zelfs het hele stadion proberen terug te verkopen aan NAC. Het mes zou dan aan twee kanten snijden: men krijgt direct een berg geld binnen en NAC is weer baas in eigen huis en over 30 jaar zelfs volledig zonder huur- cq. hypothecaire lasten.

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 14:00u

Na een ruzie over korting en het vervolgens niet meer teruggebeld worden heeft men eenzijdig de knoop doorgehakt.

Mermans

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 14:24u

Dit is natuurlijk een normale beslissing van de gemeente, er zijn tekorten en er moet dus bezuinigd worden. Het pretboxje voor de (teveel) ambtenaren en de nutteloze parkeerplaatsen in de Chasséparking zijn daar dus logische keuzes voor. Gemeente steunt NAC al meer dan genoeg.

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 14:27u

Dat moet dan ongeveer zo gegaan zijn:

Tring tring.
Hee Hans, hier spreekt de burgemeester. We zitten krap bij kas, dus we willen vanaf volgend seizoen nog veel minder onze unit gaan betalen.
Peter, hier Hans, er is een aantal bedrijven wat die mooie unit van jullie maar al te graag voor de volle mep over wil nemen. Dus even goede vrienden als jullie bij dit besluit blijven, maar dan zien we jullie voortaan alleen als jullie uitgenodigd worden door andere bedrijven.
Tuut, tuut, tuut...

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 14:29u

Of heb jij inmiddels al een smeuiger versie kunnen verzinnen harry?

Travelersmountineer

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 14:41u

een commerciële tegenvaller wordt het pas als de unit niet meer verhuurd kan worden. nu kan zoals hier door sommige gesuggereerd er misschien wel extra inkomsten gegenereerd worden.
Maar gezien de economische situatie wordt het misschien toch lastiger om zo iets te verhuren.
Verder vind ik het een normale beslissing van de Gemeente. we praten hier over een publieke instelling die geen baat heeft bij zo`n unit. het zelfde geldt trouwens voor scholen, die kunnen hun geld ook beter gebruiken.

hannibal

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 16:16u

gezien alle juichberichten vanuit de hoek van de supersales boys verwacht binnen 1-2 dagen een bericht op nac.nl te lezen dat de box voor de mega hoofdprijs aan een ander verhuurd is.
zal mi niet meevallen , enerzijds vanwege de crisis en anderzijds omdat het nieuwe/leuke/nut van zo`n doos er wel een beetje af is.
ken geen dooshouder bij welke club dan ook die niet zeurt dat t hem zo veel moeite kost die zooi iedere pot vol te krijgen.

Hanske N

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 16:49u

Dit is echte City marketing...

rat84

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 16:53u

graag of nie, verhuur maar aan iemand die wel de volle mep betaald! wij gaan allemaal meer betalen voor een stoeltje / 1/2m2 staanplaats, dus de gemeente ook punt uit, einde discussie!

Al Pacino

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 19:52u

BREDA = NAC. NAC = BREDA. In BREDA: NAC BREDA. In het vervolg maar gewoon FC NAC ?!!

10diego

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 21:06u

dat een bedrijf een box huurt snap ik en moeten zij zelf weten, maar dat er ambtenaren en hun familie op kosten van de gemeenschap naar het voetbal gaan is onzin. Klanten mee ? Kan ik me niet voorstellen. Toeleveranciers mee? Hoe zit dat dan met compliance? Dat de gemeente de club meerdere keren heeft gered na wanbeleid is prachtig, dat daar voor de vorm de huur van box tegenover stond is begrijpelijk. Maar dat de gemeente een box huurt is niet te verantwoorden.

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 21:25u

@ 10diego

Ga dat dan maar eens uitleggen aan al die andere gemeentes die ook een doos huren bij de lokale BVO. Ik heb zelfs gehoord dat in de Arena twee boxen woren gehuurd door omliggende gemeentes.

10diego

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 21:40u

@portugees, vind het echt belachelijk.

Ook dat er bedrijven zijn die met miljarden staatssteun zijn gered en vervolgens miljoenen in sportsponsoring stoppen. Denk aan Fortis en Aegon. Ja, ik weet dat een bedrijf aan relatiemarketing moet doen en dat er geinvesteerd moet worden in naamsbekenheid. Maar ik vind dat bedrijven eerst hun eigen broek moeten kunnen ophouden alvorens ze de grote jongen aan uithangen.

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 21:44u

@ 10diego

Ga dat dan maar eens uitleggen aan al die andere gemeentes die ook een doos huren bij de lokale BVO. Ik heb zelfs gehoord dat in de Arena twee boxen woren gehuurd door omliggende gemeentes.

Waddinxveen

Geplaatst: dinsdag 27 april 2010 om 21:54u

hannibal, van welke planeet kom jij in vredesnaam?

Als je contacten binnen NAC goed waren had je geweten dat er een wachtlijst voor units is.

Als je als bedrijf een unit tijdens eredivisiewedstrijden nog niet eens vol kunt krijgen met relaties ben je te klein voor dit werk en moet je gewoon lekker een paar stoeltjes nemen. Elke fatsoenlijke commercieele afdeling krijgt zo`n "doos" gewoon elke wedstrijd vol, zo ook het bedrijf waar ik werk en zelfs bij meeerdere eredivisieclubs. Het werkt bovendien als een tiet kan ik jevertellen, zelfs toen het crisis was...

Tuur

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 10:28u

Misschien wil de gemeente tilburg de box overnemen, want daar gaat de NAC jeugd toch voetballen..

Als NAC alle banden doorsnijdt met Breda, dan moet men niet raar opkijken als dit pas het begin is van nog een hele serie commerciele tegenvallers.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 11:57u

De ene gaat , de andere komt , wat een gezeur.....:Z

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 13:12u

@ Hoog ....

Excuseer, maar dat vind ik nou een bijzonder stupide opmerking.

Die opmerking gaat wellicht op in het geval Schildersbedrijf Jansen gaat en Loodgietersbedrijf Pietersen ervoor in de plaats komt (ook dan overigens de vraag: waarom niet allebei? ).

Maar de gemeente Breda is van een andere categorie: `t is de huisbaas, `t is de gemeente die zich graag met NAC associeert (widde nog: `t etiketje "Breda" achter NAC) en het contact met de gemeente is voor een club als NAC van levensbelang.

Ik beschouw de opzegging door de gemeente echt als een behoorlijk negatief signaal.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 13:24u

`Negatief signaal` in de zin van ....?

Ben er ook niet blij mee , maar ook ík ben burger van Breda en zie graag dat de belastingcenten van ook mij goed gebruikt worden , niet dat geld aan NAC besteed niet goed is , maar als de Gemeente afgewogen heeft dat het nut van zo`n skybox (achterlijke naam ...) niet opweegt tegen de kosten... , lijkt me gewone gezonde bedrijfvoering.
Zoals eerder gezegt hierboven , misschien verdienen ze er straks meer mee dan die ene ton , slaat gelijk de titel boven dit stuk als een tang op un vérekuh !

Maar ik zal de plank wel weer mis slaan......

Jack

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 17:18u

Dit zat er aan te komen. Breda heeft een coalitie gekregen met een kleine CDA, zonder PvdA en daarvoor in de plaats Groen Links met de Tilburgse wethouder Willems en de VVD/D66 Deze partijen hebben ook in het verleden niet veel opgehad met NAC. 8 jaar geleden stemden de VVD zelfs tegen de redding van de gemeenteraad bij het dreigende bankroet van NAC Overigens ook GroenLinks stemde tegen. Helaas het nieuwe college dus.

Toch is het erg jammer, juist bij NAC loopt het totale regionale bedrijfsleven rond. Kunnen buitenlandse gasten, bijvoorbeeld grote Chineese of Amerikaanse ondernemers een sterk staaltje citymarketing beleven. Ook vanuit de veiligheidsgedachte is het verstandig om korte lijntjes te hebben met politie, stewards en directie van NAC. Dit zet de gemeente allemaal op de tocht.

Toch begrijp ik de afweging wel. Het gebruik van de box werd niet goed benut. Te vaak zaten er ambtenaren en familieleden van wethouders in de box. Dat heeft inderdaad weinig toegevoegde waarde. Jammer is het dat de gemeente het gebruik van de box niet eens geëvalueerd heeft met de gemeenteraad bijvoorbeeld.

Zegt eigenlijk alles over het huidige stadsbestuur. Daar moeten we het de komende jaren echt niet van hebben helaas!

GB

Geplaatst: woensdag 28 april 2010 om 18:16u

Erg simpel,

Groot tekort dan bezuinigen

hannibal

Geplaatst: donderdag 29 april 2010 om 9:51u

@waddinxveen: ik ga er dan ook vanuit dat die box gauw gevuld is, wel lezen he! Wat ik zo om me heen hoor - van ondernemers, dat zijn dus mensen die hun eigen geld uitgeven en niet dat van een ander zzoals de gemeente of corporate NL doet - is de lol er wel wat af; zelfs iemand die partymanagement tot kunst verheven heeft als Aad Ouborg had er eenpaar jaar geleden al moeite mee. Je kunt als beslissingsnemer probleemloos elke week naar een netwerk/relatie ding toe als je dat wilt . je ziet bij veel clubs dat ook de dozen bevolkt worden door onderknuppels, willekeurig gekozen klanten en mensen die `ook wel eens een uitje verdienen`- dat heeft allemaal weinig zin , vinden velen in deze tijden.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven