homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 maart 2010
'NAC vervreemdt zich meer en meer van Breda'


Dat de onbespreekbare fusie alle gemoederen flink bezig houdt moge duidelijk zijn. Zo plaatste ook Dennis van Bergen, de vaste NAC-watcher van BN/DeStem, vandaag een column in zijn dagblaaike. Ook hij laat –zij het op ietwat beschaafdere wijze- erg weinig heel van de gezamelijke brainfade van Theo Mommers en Earnest Stewart. En aangezien Dennis ook één van onze trouwe lezers is, vindt ie het vast niet erg dat we zijn heldere stukske proza hieronder één op één plaatsen:

NAC VERVREEMDT ZICH MEER EN MEER VAN BREDA
De fusie van de NAC-jeugd met die van rkc en willem ii is een economische keuze. Maar daarmee trapt de Bredase club veel mensen op hun Geel-Zwarte ziel.

Scholen zo groot als fabrieken, ziekenhuizen met meer managers dan verplegers; waar voelen de mensen zich nog wél thuis? Bij de vertrouwde voetbalclubs, waar op zaterdagochtend de jeugd de wei in dartelt.

In tijden van crisis gaan ook die clubs nu mee in schaalvergroting om kosten te besparen. De jeugd van NAC vloeit samen met die van willem ii en rkc, omdat er bij de afzonderlijke clubs te weinig spelers doorbreken. Eerder staakte de Bredase clubleiding nog hoogstpersoonlijk de gesprekken met het geïnteresseerde rbc. Nu is de geboorte van de voetbal academie brabant (vab) –op de bevalling na- een feit.

Een vooruitzicht dat niet te pruimen is voor de échte NAC-fan. En waarom ook? NAC had toch geen last van de crisis? Het ging de club financieel toch allemaal voor de wind? In werkelijkheid voelt de club de economische malheur natuurlijk wel degelijk. Zeker wanneer straks de sponsorcontracten aflopen en geldschieters af zullen haken, is elke ton die NAC minder hoeft te besteden aan de opleiding meegenomen.

Maar de vraag is of een fusie met deze Brabantse buurtjes de oplossing is om kosten te besparen. Wat voegt het immers toe? Wat hebben de fusies heerenveen/emmen en vitesse/agovv feitelijk opgeleverd? Stroomt daar plots veel ‘eigen jeugd’ door richting eerste teams? Nee, dus. NAC gaat nu samen met één club die zeker degradeert en één die al jaren op het punt staat om af te dalen naar de eerste divisie. Laagvliegers die vanwege hun miljoenenschulden flink moeten saneren om de zaak financieel rond kunnen breien. De ooit zo florerende jeugdopleiding van willem ii stelt al een tijdje weinig meer voor.

Met de komst van ‘fc brabant’ hopen de clubs niettemin meer spelers af te leveren in de eerste elftallen. Dit is geheel in lijn met het beleid dat de knvb voorstaat. Maar hoe gaat dit in de praktijk als zich echt een groot talent aandient? Voor wie kiest hij dan? Clubs zullen elkaar buiten het gezichtsveld geforceerd overbieden om zo’n jeugdige speler in te lijven. Gevolg: bonje.

Maar los van het zakelijk aspect, wegen de emotionele gevolgen natuurlijk veel zwaarder in Breda. Zoals dat is tilburg en waalwijk ongetwijfeld ook het geval zal zijn. Het besluit om een club te gaan vormen met rivaal willem ii en rkc wordt door de aanhang van de volksclub gezien als hoogverraad. Want wat staat er tegenover? NAC verkoopt zijn ziel en wisselt zijn imago in voor iets wat de Bredanaar niet wil hebben. Dat van een inwisselbare club, waar kennelijk allen de pegels tellen. Daar is niets tegendraads of Bourgondisch aan.

In het kille financiële beleid van de laatste jaren wordt enig clubgevoel steeds nadrukkelijker over het hoofd gezien. Meer en meer vervreemdt NAC zich van Breda, z’n achterban en van steeds meer échte clubmensen. Het eerste elftal traint op 25 kilometer afstand van de stad en fanatiekelingen die vandaag de dag naar de NAC-jeugd gaan kijken, moeten volgend seizoen juichen voor vab. Spelend in neutrale kloffies. En ook nog eens in tilburg. Uit het Bredase straatbeeld is NAC, op de tweewekelijkse wedstrijd van het eerste na, dan zo goed als verdwenen.


Bron : De Rat, Dennis van Bergen, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties


28-mrt-2010
Column Chris van Nijnatten over fusie eredivi...
26-mrt-2010
Vrijdagmiddagbericht: fusie NAC en stillem2 n...
30-mrt-2010
NAC geeft uitleg over omslag...
20-apr-2010
Volgend seizoen 2 jeugdelftallen minder...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Cheerio

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 23:04u

De voordelen (?) wegen absoluut niet op tegen de nadelen. De club vertrekt gewoon voor een groot deel uit de stad, volstrekt onacceptabel.

Daarnaast is dit het zoveelste voorbeeld van het vakkundig om zeep helpen van onze tot voor kort prachtige clubcultuur. Dit kan toch niet?!?!

boelie

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 23:25u

Ja inderdaad, wélke voordelen?

Alles wat als voordeel wordt aangemerkt door onze transparante directie, wordt door de schrijver op kinderlijk eenvoudige wijze van tafel geveegd.

Dat onderstreept nog maar eens hoe verschrikkelijk ondoordacht het passantenduo te werk is gegaan.

Bredaholic

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 23:26u

Mijn bloed kookt nog steeds godverdomme!
Moet al een takke end fietsen om een trainingkje van NAC 1 bij te wonen. Vroegah kon ik nog wel is in een tussenuurtje afdalen naar `t Rat Verlegh maar dat zit er ook al een tijdje niet meer in. Het bestuur verdient een schop voor hun hol, of een fakkel in hun hol mag wat mij betreft ook

vab

De Papa Chicco

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 23:42u

Wat ik al jaren opmerk krijgt nu steeds meer vorm, het begon al bij de bouw van dit `stadion`

NAC zal nooit meer zo zijn als het was en NAC Inc. neemt het vanaf dit moment over en wij moeten er allemaal aan wennen, onze kindjes zullen niet beter weten en zullen vast en zeker de verhaaltjes van vader en opa mogen aanhoren..
Zij zullen `avondje NAC` net zo ervaren als wij nu Rat Verlegh ervaren..

Dank u mommers, verduveld ratje

moho

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 0:24u

"It ain`t over till it`s over"

Het feit dat dit zg al beklonken is zonder enige communicatie levert een vet probleem op voor de heren beleidmakers.

Breda zal zich roeren...........en hopelijk zien de heren hun fout tijdig in en hebben ze de ballen om de stekker er alsnog uit te trekken.
Zo niet dan kan dit seizoen nog wel eens een erg vreemd slot krijgen, waarbij de focus niet op het sportieve vlak ligt.

Ook na een nachtjes slapen kookt mijn bloed nog steeds en ben bang dat dat zal blijven tot "men" tot inzicht komt en het volk serieus gaat nemen ipv als melkkoe te beschouwen.

Gr.
Josip

gebruikersnaam

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 0:41u

Pappa chico ik ben speciaal lid geworden om ff te reageren.
Je hebt het mooi samengevat wij zullen straks mooie verhalen gaan vertellen wat voor mooie club Breda had.
Alleen zoals ze nu tegen ons zeggen dat Rat Verlegh door een ongeluk is komen te overlijden moeten wij zeggen als ze vragen waarom het er niet meer is "wij stonden erbij en keken ernaar" dan krabben we ons zelf toch wel achter de oren. Stel je voor Dat dit het nou is....
De zomerstop is perfect tegen een overdosis maar daarna moet het toch weer snel gebeuren maar niet dat het vuur alweer na 5 wedstrijden is gedoofd
Moeten we niet eens stoppen met afwachten met dat de sfeer nog wel zal komen...
Als wij het niet doen doet niemand het. het is al begonnen door de onderlingen strijd net voor en tijdens de verhuizing.
Ik zal nooit vergeten dat bij de opening Nac supporters werden verwijderd die gewoon bij het meubilair horen onder een luid applaus. Toen Vak G en B side toen weer de echte en die niet echte. De jonge gasten kan je nix kwalijk nemen hoe moeten zij nou weten wat de Nac cultuur is zonder opleiding zoals wij die wel hebben gehad van onze medesupporters. Dat kan alleen met een ouderwetse actie iedereen die de Nac cultuur mist de eerste helft in de stad kijken hoe dood het is en of er nog geld te verdienen valt.
Iedereen heeft zo zn ding om zich nog niet thuis te voelen maar ondertussen zijn we met onze principes alleen maar slechter mee geworden.
De echte wat ze vroeger gekke noemden waren zo gek nog niet dit moet toch stiekem een pluim in jullie reet zijn.
Als we Nac supporter waren om de prijzen dan hadden we nooit 98 jaar bestaan dus salarissen nog verder naar beneden en ga iets verzinnen met de jeugd aan de andere kant van Breda.

Zeeuwsche Rat

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 1:26u

Na 2 dagen met kokend bloed rondlopen en vervolgens 2 dagen tot bezinning is mijn mening iets bijgesteld, maar het verhaal blijft eigenlijk hetzelfde.

Dat de jeugdopleiding van NAC niet heel lekker loopt de afgelopen jaren is op zich een feit, een sporadisch talentje daargelaten. Dus is het onderzoeken (!) van een fusie niet eens zo slecht idee. Maar waarom moet dat, zelfs nog even los gezien van de sentimenten, met Willem II en RKC. Waarom dichter naar PSV toekruipen qua verzorgingsgebied, en niet juist de expansie de andere kant oprichten. Bijvoorbeeld RBC, een samenwerking met JVOZ (voetbalschool in Zeeland die op dit moment groeit als kool) en misschien zelfs nog met Dordrecht. Er staat immers ook dat NAC ambieert om de grootste jeugdopleiding van `Zuid-West Nederland` te krijgen.

Allemaal vragen die gesteld moeten (!) worden aan NAC. Hopen dat de CR rap met een datum voor een forumavond komt....

Dennix

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 5:20u

Gewoon simpel, NAC is een bedrijf, en door te fuseren bespaar je. Doe je het als manager of directeur gewoon goed, zo is de realiteit helaas. Mijn idee is de jeugdopleiding volledig opheffen (heeft met dank aan Bosman toch geen effect meer) beter alles gooien op het aankoopbeleid...

piair

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 7:52u

De grootste jeugdopleiding in Zuid-West Nederland, dat klinkt goed ja maar niet naar het Oosten, wat valt daar nu te halen.

Als er al een topper doorbreekt zul je nog tegen de andere 2 clubs moeten opbieden om deze speler voor jou te laten spelen, ofwel de eigen jeugd heeft 3 clubs voor het uitzoeken en kan dus geld vragen, zeker als het een echt talent blijkt te zijn. haha je eigen jeugdtalent gewoon moeten kopen is wel tegendraads ja.

Zoals door andere ook al gezegd, Nac is zich in rap tempo aan het vervreemden van de stad en zelfs van de regio, walgelijk gewoon. Ben nu eerlijk, wie wil dat zijn zoontje straks in Tilburg speelt ??

Zeg dit niet gauw, maar Mommers lekker snel wegwezen,

Zag trouwens gisteren bij VI dat Maaskant wordt genoemd bij AZ, ben ik de enige dit beetje raar vind, aan de andere kant; vraag er 1 a 2 ton voor en stop dit weer in eigen jeugd in Breda waar het hoort. Bel vervolgens Brandts, die ook nog eens lekker goedkoop is en we zijn weer klaar voor volgend jaar, dat is pas eigenzinnig en tegendraads.

Ratrace

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 8:10u

Hebben we het nog steeds niet in de gaten met z`n allen? A.s. donderdag krijgen we op SBS6 `s avonds de melding dat de beste 1 april grap van heel Nederland afkomstig is van de mooiste voetbalclub (aldus ondergetekende) uit Nederland. Gezien de vele (wellicht honderden) reacties die het losgemaakt heeft kan het worden gerekend tot de beste 1 april grap van het laatste decennium en staan we met z`n allen met een dikke smile tegen de beeldbuizen aangedrukt, ons afvragend hoe we er ooit in zijn getrapt en het bestuur zo lomp hebben kunnen inschatten.

Mocht bovenstaand verhaal niet deels op waarheid berusten, dan maar 1 ding richting bestuur: :Z

Atlanta

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 8:28u

Het zou goed zijn als er een forum avond of iets over zou komen. Mensen hier weten totaal niet hoe de vork in de steel zit en geven alleen maar commentaar. Het is de KNVB die een jeugdsammening voeging wilt het is niet NAC die het inititief heeft genomen. Iedereen zegt toch altijd hier met hun kritiek op Maaskant of op wie dan ook dat er meer jeugd in moet, hoe kan dat in vredesnaam als we die niet hebben. Er stromen de laatste jaren echt geen talenten door naar NAC1, dat is toch niet de bedoeling. Dat je straks samen gaat met RKC en W2 is alleen maar positief, een 2 x zo grote vijver om talenten uit te halen. De spelertjes mogen zelf kiezen, en NAC staat verruit het hoogste aansgeschreven van deze 3 clubs, dus 3 maal zoveel kans op jeugdig talent en financiele klappers. Dat dit niet eerder naar buiten is gebracht is het enige minpuntje. Iedereen vindt het vreselijk maar ik denk dat nog geen 5% van de NAC supporters elke week naar de jeugd gaat kijken, laat staan dat ze de jeugdspelers kennen. Wat maakt het dan toch uit, het gaat toch om NAC1! Het is jammer dat het zo gaat, maar probeer er ook de voordelen in te zien, natuurlijk is het minder om met w2 samen te werking maar als de KNVB je geen keuze laat heb je geen keus. Deze beslissing had Lokhoff, Spelbos of Derks ook moeten maken.

Korneev

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 8:49u

@ Atlanta:

Dream on Atlanta, heb je niet gelezen hoe het gesteld is met de WII opleiding en de accomedatie?? Tja wat als NAC een paar jaar minder draait en WII of RKC in het linkerrijtje speelt, welke talenten kiezen dan nog om voor NAC te spelen. NAC doet het de afgelopen jaren sportief goed, maar dat is geen garantie dat we vast in de subtop meedraaien. Wij zijn NAC en dat kan pieken en dalen maat!!!

dbare

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:10u

offtopic,

volgens de telegraaf is NAC in gesprek met Zwaanswijk voor een langer contract

Tuur

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:10u

@ Atlanta

NAC had jaren geen cent te besteden en dus leed ook de jeugdopleiding daaronder. Nu NAC financieel enigzins aan het opkrabbelen is is het juist tijd om in de jeugdopleiding te investeren. Maar dan doe je dat niet 2 clubs die er het slechtst voorstaan van de hele eredivisie en financieel geen stuiver hebben en los daarvan ook nog een rivaal zijn.

Iedereen die het puur zakelijk bekijkt en niet met een NAC hart, zelf die mensen moeten toch snappen dat er in Brabant te veel betaald voetbalclubs zijn. Moet je dan als sterkere club 2 zieltogende clubs gaan helpen door samen een jeugdopleiding te faciliteren???
Ook puur zakelijk gezien is dat de domste zet die je kan doen.


Maldini

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:24u

Hoe staat hier de Bredase gemeenteraad eigenlijk tegenover? Ik ben niet blij met de toevoeging Breda, maar deze toevoeging is in het verleden niet voor niets geweest lijkt me.

Daarnaast ontbreekt elke logica. doet er alles aan om de jeugd uit Breda en omstreken naar het stadion te lokken, door bijvoorbeeld de streetleague en andere maatschappelijke projecten. Is het niet gewoon zo dat je deze jeugd naar het stadion lokt door jongens uit de regio in de jeugdopleiding van te laten voetballen?

Hoe dan ook, er blijven veel vragen onbeantwoord. Wellicht moet er gewoon eens goed naar de jeugdopleiding gekeken worden en een duidelijk beleid worden uitgestippeld net als bijvoorbeeld bij AJAX. Begrijp me goed, ik ben geen AJAX-supporter, maar daar gaan ze weer terug naar de basis. De club bepaalt hoe er gespeeld wordt door heel de organisatie, zodat het voor iedereen herkenbaar is en blijft. Daarnaast is een trainer die jeugd durft op te stellen van cruciaal belang.

peanut

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:28u

ACTIE ACTIE ACTIE!

JAGAS

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:34u

@ Ratrace
Dan zitten er nu een paar zich helemaal krom te lachen...
ik kan maar 1 ding zeggen... ik hoop het van harte, want deze fusie kost me mijn (NAC) hart

Tuur

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:42u

@ Ratrace

Dan kus ik Theo zijn kont. Maar na de ontslagen van clubmensen als TvE en PR ben ik bang dat het zover niet zal komen...

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:02u

Goh BN de Stem wil wat extra lezers winnen en schrijft wat het volk wil lezen.
wat doen mensen toch vreemd als er veranderingen komen. Elke realiteitszin is weg. Een supporterssite waar de emotie de boventoon voert. Waar de trainer belachelijk wordt gemaakt, waar het bestuur belachelijk wordt gemaakt en waar het woord WII werkt als een rode lap op een stier. Elke verandering wordt door deze mensen als iets fouts gezien, het nieuwe stadion, het biermerk, de nieuwe shirts, het afscheid nemen van een verdediger van 35 jarige leeftijd, enz enz.

Dat NAC al een aantal jaren sportief en financieel goed presteert vergeet men, hoewel er zijn er nog bij die de met veel geluk en afbraakvoetbal gerealiseerde derde plaats (die NIETS opleverde) als de norm hanteren.

Nu gaat het al dagen over een jeugdopleiding die niets voortbrengt en waarvan het samenvoegen met een aanal andere jeugdopleidingen ineens wordt gezien als het verkwantselen van de clubcultuur, wanbeleid en verraad. Oei oei, veranderingen zijn zo eng. Laten we lekker doorgaan met deze jeugdopleiding, met de super trainer Peter Remie die nog geen enkel talent heeft afgeleverd. Maar ja, Peter is een jonge van de stad, drinkt bier met de supporters en heeft in het verleden in het eerste gespeeld. Een jongen van de club, ja houden die man, doorgaan. Dat is cultuur bewaken. Maakt geen reet uit dat er al jaren niemand doorbreekt.

Volgens mij heeft het wegdoen van de kansloze jeugdopleiding van NAC niks met cultuur te maken. En het samenvoegen van jeugdopleidingen heeft niets te maken met een fusie.

Waar staat de C voor bij NAC?

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:07u

voetbalprimeur weet te melden dat de deur voor zwanswijk op meer dan een kier staat. Zou leuk zijn voor Patrick, goeie gast.

Waarschijnlijk is de veel jongere en ex- jong Oranje verdediger Kruiswijk niet haalbaar. Dat is best jammer. Nu hebben we nog een centrum zonder snelheid en kunnen we nog niet verder van de eigen goal gaan voetballen. Maar wat maakt het uit, Patrick hoort bij NAC en volgens velen is hij ondanks zijn Ajax, Utrecht en Japanse verleden een echte NAC-er. Waarschijnlijk mede omdat hij hard werkt en bier drinkt met de supporters. Zo wordt je een cultuurdrager.

De wezel

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:25u

Zolang je dat bierdrinken wel met mate doet wel ja... anders eindig je als P. Remie......

Ik zie tussen alle bezwaren eigenlijk maar 1 positief punt.... als de jeugd straks moet kiezen tussen 3 clubs.... en slechts 1 daarvan speelt eredivisie..... dan heb je wel een streepje voor natuurlijk...

Tuur

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:27u

@ 10diego

Je hebt wel een punt. En ik zou misschien zelfs wel achter je staan als ik geen supporter was en de NAC gevoelens opzij zou zetten. Alleen deze fusie van de jeugdopleidingen heeft geen enkele zin.
Als het nu echt een doel diende, dan kan je er nog over denken.

Voorbeeld: Onlangs is jeugdspeler Sweres (de zoon van) van NAC naar PSV gegaan. Was een supertalent en dus onhoudbaar voor NAC. Dat was met een regionale jeugdopleiding niet anders geweest. Als een speler moet kiezen tussen PSV of NAC (of W2 of RKC) dan is de keuze snel gemaakt.
Echte talenten vertrekken dus toch.

Samengaan met 2 clubs die echt aan de financiele afrond staan is zakelijk gezien ook al eens een enorm risico. Wie gaat de kosten dragen als 1 van beiden omvalt (en dat is echt niet onwaarschijnlijk).

Samengaan met een directe concurrent is ondenkbaar, niet alleen van vanwege de rivaliteit, maar juist ook omdat je deze concurrent helpt.

NAC is juist hard op weg de 2e club van Brabant te worden en dat zal een aanzuigende werking hebben op talenten. Daar heeft NAC die andere clubs echt niet bij nodig. Bovendien is NAC de kapitaalkrachtigste, hoe belabberd NAC er ook voorstaat. Dit zijn allemaal achterhoede gevechten die nauwelijks iets opleveren. Je denkt toch niet dat die regionale opleiding gratis is? Als je daar kwaliteit wilt bieden, dan zijn de kosten ook hoog. En die gaan echt niet door 3.
Dan blijven er uiteindelijk bedragen aan besparing over die maar een heel klein deel van de begroting uitmaken. Moet je daarvoor je club amputeren en een wezenlijk deel van de cultuur wegsnijden?

Lees mijn column hier op de rat en zie wat het werkelijke probleem is. Ik ben echt niet tegen vooruitgang, integendeel. Maar het moet wel nut hebben. De enorme commercialisering van het voetbal heeft alleen maar geleid tot gigantische salarissen en heeft Nederland internationaal voorgoed op achterstand gezet. Ik kan geen voordeel noemen van deze "vooruitgang" in het voetbal.

naceric

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:37u

Leuke afleidingsmanouver om nu Zwaanswijk toch te laten blijven.

Nac vervreemt zich nit, De heren Mommers en consorten waaronder Heja en enkele Gemeente raadsleden In Breda vervreemden zich in Breda. Het begint al bijhet feit m het stadionskwartier te laten bouwen. Voor een paar rotcenten gooi je eigen trainingsvelden weg.

Met als doel persoonlijk gewin voor Mijnheer Hoppen. Die Mijnheer Mommers waarschijnlijk vol op zijn mond heeft gekust.

Donny Gorter fan

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:39u

@ 10diego, over het fusie verhaal

In je eerste alnea omschrijf je precies wat de NAC aanhang typeert. Is dit ooit wel eens anders geweest? Ik hoop niet dat je dit verbaast.

Uit de rest van je verhaal blijkt dat je totaal niet begrijpt in welke facetten van de club de clubcultuur schuilt. Ja, die zit ook in de jeugdopleiding. Maar uit de overtuiging waarin je het brengt denk ik dat het een hele opgave gaat worden om je hier van te overtuigen. Jij hebt daar gewoon totaal geen feeling bij. Dat is niet erg, maar respecteer wel de mensen die dat wél hebbe. Als iedereen zo zou denken als jij, dan was NAC net zo`n grijze inwisselbare club als de rest.

ctk

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:42u

Nou is dit gezeik al een paar dagen aan de gang, kan het aub ook een keer over normaal voetbal gaan.....ppffffff
Wat maakt iedereen zich plots druk over de jeugd, als ze moeten spelen staan er hooguit 100 man te kijken....

Leuk om akties voor te bereiden, zal de sfeer ten goede komen en de relschoppers staan al klaar!
Denk nou eens ff na met z`n allen......

Tuur

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:52u

@ CTK

Ga lekker TV kijken, voetbal genoeg daar. Hoef je je ook niet druk te maken over clubgevoel, traditie, history, samenhorigheid, trots etc.
Daaaaag!

#BB#

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:58u

@ CTK, blijf voortaan thuis, Ik zal nooit maar dan ook nooit samen gaan met die k*t kruiken zeikers. Zoals gezegd door vele, een fusie voor de jeugd oke, maar niet met stillem II!!!

rahag1976

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:01u

Het zou wel een geweldige 1 april grap zijn.....

janiki

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:06u

Nog 2 dagen en dan is het 1 april!!!!

Hoop nog steeds dat dit alles een grote grap is.

hanske B.

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:10u

Mijn zoontje kan een redelijk potje voetballen. Normaal zou je dan zo trots als een pauw zijn wanneer hij gevraagd zou worden door NAC. Je moet er toch niet aan denken dat je 3 of 4 x in de week naar Tilburg zou moeten afreizen.

Dan zou ik hem lekker bij Baronie laten gaan ballen. Ook niet mijn favoriete-club, maar wat mij betreft een betere optie dan spelen voor MSJC aka de Mommers/Stewart Judas Combinatie.

Zoals ik reeds eerder zei komt er voor Hanske een einde aan 35 jaar NAC, wanneer dit walgelijke plan doorgaat. En ik weet zeker dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan. En ik ben niet de enigste die er zo over denkt.

"Mooi was die Tijd"

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:13u

@donny gorter fan, wellicht kun je een poging wagen om aan mij uit te leggen in welke facetten de clubcultuur schuilt en in het geval van NAC ben ik metname geinteresseerd in invloed van de niet presterende jeugdopleiding op de cultuur.

Moeten we dan niet gewoon doorgaan in de huidge vorm, maar dan tegen lagere kosten. Gewoon voor de cultuur, maakt niet uit dat het niets oplevert?

@tuur.
Als je van mening bent dat NAC de 2e club van Brabant aan het worden is en RKC en WII op sterven na dood zijn, dan zijn dit toch geen directe concurrenten?

Is je mening over contract en kosten gebaseerd op aannames of op feiten? Ik ga je stuk lezen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer objectief kan kijken naar de reacties hier. Simpelweg omdat velen heel hard anderen na brullen zonder zelf na te denken.Veel meelopers en de teneur van veel stukken van veel opinievormers (jij bent er daar 1 van) is bij bijna alles tegen het management. Mijn (vervelende?) eigenschap is om dan juist met meer begrip te kijken naar de beslissingen van hen die WEL verantwoordelijkheid dragen en bezig zijn met de lange termijn van de club. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel veel beslissingen van de beleidsbepalers gewoon goed en logisch vind. Ze hebben een winkel met € 15 mio omzet ofzo te runnen in moeilijke tijden. Zij dienen daarbij ook nog eens een aantal jaren vooruit te kijken en dat is iets wat in het verleden niet of nauwelijks is gebeurd bij NAC.

TvM

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:24u

Beste mensen,
wederom is het duidelijk dat een aantal lieden op deze plaats tweespalt proberen te zaaien in plaats van zich te scharen achter de collectieve verontwaardiging welke simpelweg iedere nac-supporter zou behoren te voelen. Aandacht verleggen naar het gemis van communicatie en steeds weer proberen inhoudelijk het waarom te vergoeielijken. Er is hier echter geen waarom. Een deel van je club gaat fuseren in een stad welke je wel als laatste zou bedenken.
Dat zijn de feiten. Voortuitgang prima, behoud van kernwaarden voorop. Ever and first!

gravehound

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:29u

Iemand rekening gehouden met het posten van zijn/haar reactie met komende donderdag?!

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:33u

@gravehound. Reken maar, dat weet iedereen. Maar met NAC kun je niets uitsluiten. We blijven dus gewoon schuppen.

Atlanta

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:40u

Inderdaad, normaal zie en hoor je niemand over de jeugd. Je hoort alleen opmerkingen als er stroomt de laatste tijd geen jeugd door. Nogmaals het is geen keuze van NAC deze keuze/beslissing is in handen van de KNVB. NAC kan hier niets aan doen, dit is hetzelfde dat NAC niets kan doen aan die belachelijke aanvangstijden, 18.45, 20, 45 enz. Natuurlijk is het klotte om samen te werken met 2w, maar als NAC er beter en groter van wordt is het toch niet zo een ramp, de jeugd komt toch geen hond op af. Het is alleen maar mooi dat NAC dat al de taleten uit heel de regio Breda, tilburg en Waalwijk kan binnen halen en zodoende de stilbo`s nog kleiner kan maken en kan uitlachen.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:52u

En ik me maar afvragen waarom mijn NAC-gevoel al maanden (jaren?) weg aan het ebben is. Het antwoord is simpel. Het HART is weg uit de club. Stukje bij beetje wordt het weggesneden door de crisis-interim-manager theo m.

Kan het ook anders? Lees de VI eens over Go Ahead Eagles. Niks geen luchtkastelen, uitbreiding naar 25.000 die uiteindelijk alleen nog maar enkele tientallen extra stoelen in gaat houden. Er is weinig echt meer in deze club. En dat doet pijn.

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 11:54u

Beste Hanske, als je het beste met je kind voor hebt, zorg je dat hij de beste opleiding krijgt en niet de dupe wordt van papa`s emoties.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 12:01u

Ik hou op met reageren. Als mensen het beleid van mommers en consorten `goed voor de lange termijn` gaan noemen, is het eind zoek. Kortetermijnpolitiek zonder daadwerkelijke vooruitgang, daar zijn we al jaren slachtoffer van. En dat gaan we nu weer worden.

hannibal

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 12:05u

10Diego, je hebt best wel een paar punten maar een jeugdopleiding hoort bij een club - het moet iig geval anders, beter, maar niet op deze manier.
Je haalt je betoog ernstig onder uit door te stellen dat NAC goed gerund wordt. Na 6-7 jaar tejo zijn we gewoon weer terug bij af.
Als bestuursleden na jarenlang het zwijgen ertoe gedaan te hebebn ineens in het SVhome uit de school klappen over dramatische cijfer dan weten we genoeg : er moet zwaar, heel zwaar geld bij!
en een van de redenen dat we nix meer ter compensatie hebben is dat er nix van waarde op het veld staat en ook nix vanuit de jeugd doorkomt - daar moet iets aan gebeuren, maar niet met w2 in tilburg.

dbare

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 12:10u

kan niet anders concluderen dan dat 10Diego de enige is hier die verder kan kijken dan zijn emotie lang is.
95% hier schreeuwt alleen maar moord en brand omdat andere dat ook doen. Hierbij worden dingen geroepen als Clubcultuur begint bij de Jeugd, en de jeugd is het kloppend hart van NAC, de jeugd is de toekomst.......blablabla...

Als dat waar zou zijn, zou je nu juist blij moeten zijn dat men iets constructiefs doet met de jeugd, want de huidige jeugd is al jaren op sterven na dood. Dat zou betekenen dat NAC dat ook is. En dat is dus niet zo.

de NAC cultuur zit op de tribune, zit in onze vezels, zit in ons zuidelijkere bloed, zit in Breda, zit tussen je oren, zit in je beleving.
Daar zit dat!!!!

En niet in een zogenaamde jeugdopleiding.
Ik ga al 15 jaar onafgebroken naar NAC en mijn gevoel en beleving voor NAC zal echt niet veranderen omdat de jeugd nu eventueel op een ander terreintje voetbalt met eventueel een ander shirtje aan

boelie

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 12:53u

@ dbare, 10diego en de rest van de fusievrinden:


NAC is wel degelijk op sterven na dood.

Vroeger bestond NAC uit een rebels zooitje Geel-Zwarte gekken die hun ploeg overal massaal achterna reisden, en elke wedstrijd, in voor en tegenspoed, zich de longen uit het lijf schreeuwden. En schijt aan de gevestigde orde! Wij vinden dat het zó moet, dus dan doet wij dat zo! Klaar.

Tegenwoordig is het steeds meer een stel makke schapen aan het worden, dat bij thuiswedstrijden een beetje doelloos naar het veld staat te gapen, en de uitwedstrijden lekker warm thuis op eredivisie-live bekijkt, precies zoals de knvb het hebben wil.

Allemaal het gevolg van ons `braafste jongetje in de klas beleid`. En dat jongetje schuift nu weer braaf aan bij zijn nieuwe vriendjes uit tilburg. Vroeger ondenkbaar, Breda zou in brand staan! Maar nu zijn er blijkbaar toch echt mensen die er de schouders voor ophalen. Juist met jullie reacties onderstrepen jullie de teloorgang van de NAC-cultuur.

En het niet eens zijn met veranderingen is logisch, en in dit geval ook zeer terecht. Je wordt supporter van een club omdat je van die club houdt zoals ie is. Als dat dan veranderd, is het gewoon jouw club niet meer. Of spreek ik nu teveel vanuit mijn emotie?

Dat zou zomaar kunnen, want voetbal IS wat mij betreft emotie. NAC is voor mij niet die tweewekelijkse pot in eigen huis. NAC is voor mij (en velen met mij) een way of life. Een way of life die ik door een stel passanten steeds verder ontmanteld zie worden. Over my dead body!

ctk

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 12:59u

@dbare,

Ben het volledig met je eens, de meeste hier reageren om te reageren maar hebben zelf helemaal niets met de jeugd, ik durf te stellen dat 90% van de reageerders hier nog nooit naar de jeugd is gaan kijken!

En voor degene die toch al iets tegen TM en ES hadden is dit koren op de molen en eindelijk krijgen ze medestanders, iets wat ze al jaren niet hebben....

Zijn jullie vergeten dat NAC een aantal jaren geleden op sterven na dood was en alleen door op de juiste manieren te bezuinigen is gered....en daar is toch echt o.a. TM voor verantwoordelijk.
En daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor, wat anderen ook zeggen!

dbare

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 14:11u

Beste boeli

Met alle respect, maar hoe kun je met je 28 jaar oud in godsnaam praten over hoe het "vroeger" er aan toe ging. Dat kan ik ook niet dus jij ook niet.

Ik snap dat je NACgevoel in elke vezel wellicht geraakt is, maar draaf je nu niet een beetje ver door.....

Er is meer in het leven

boelie

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 17:32u

Er is meer in het leven...? Zoals...?

Maar met mijn 28 kinderjaartjes heb ik wel degelijk een grote verandering zien plaatsvinden van hoe NAC beleefd wordt. Van platgedrukt worden tegen het hek door een stel schuimbekkende fanatiekelingen aan de beatrixstraat, tot aan het stelletje makke schapen dat nu doelloos naar het gras staat te staren, en wat schouderophalend danwel goedkeurend reageert voor een fusie met de aartsrivaal.

Begrijp me niet verkeerd. Ik bezoek regelmatig jeugdwedstrijden, en wedstrijden van Jong NAC bezoek ik vrijwel elke week, dus ook de uitpotjes. En er moet inderdaad wel degelijk kritisch naar de jeugd gekeken worden. Maar buiten het feit dat heulen met de vijand gewoon `not done` is, zal deze fusie met twee clubs die al jaren balanceren op het randje van de afgrond niks, maar dan ook helemaal niks, positiefs opleveren voor NAC. Dat is zo klaar als een klontje. Het is slechts de makkelijkste uitweg voor de twee heren met een tilburgs verleden.

En ik heb Mommers ook hoog zitten, wat betreft de manier waarop hij NAC destijds gered heeft. Maar daarna is het alleen nog maar pappen en nathouden geweest, en wordt er nauwelijks progressie geboekt.

But who cares (for now)? Mommie en zijn Stewie hebben het licht gezien! Pak ik vanavond toch nog een paar tjes op al die makke schaapjes...

10diego

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 17:45u

@boelie:

is dit wat je wil dan

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/128645/NAC_moet_plan_van_aanpak_maken_voor_spreekkoren.html

moho

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 19:11u

Nog niet zo lang geleden was NAC op sterven na dood en was er in het Rat Verlegh een soort concert om geld op te halen. (alle gekken waren er inclusief bengaalse fakkels zoveel als je wilde)
In die tijd stak Janus oomen gelukkig de reddende hand toe en kwam met een constructie waarbij zowel NAC als de gemeente gebaat was

NAC was gered, iedereen blij, maar de RBC trainer in die tijd, die bij hoog en laag beweert dat hij geelzwart bloed in de aderen heeft , vond het nodig om de hulp van de gemeente BREDAAAH om "zijn cluppie: te redden hevig te bekritiseren in de hoop stieken NAC sponsors naar Roosendaal te lokken ten koste van het voortbestaan van zijn "eeuwige liefde"

Denk daar maar eens over na en kom dan niet aan dat de zakelijkheid van de RBC trainer met geelzwart bloed destijds logisch was.......
Voetbal is emotie en als iets in je hart en bloed zit telt zakelijkheid simpelweg niet !!!!!!

Gr.
Josip


gebruikersnaam

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 19:17u

nee 10diego .
Vroeger ging het ook van die scheids die moet er uit die scheids die er uit tot aan de hoofd tribune toe.

Wat jij stelt over de jeugd in NL loopt maar een beperkt aantal tallenten rond deze zijn bij iedere makelaar en club bekend dus al met al schiet je er niets mee op hoe goed je opleiding ook is. Het gaat er om als je dan net een twijffel geval hebt je deze naar NAC haalt omdat die jongen weet dat het er nooit saai is en als je werkt je gewaardeerd wordt.
En Mommers is zeker goed bezig geweest met zijn saneringsplan heeft ie super gedaan maar iets vasthouden en in de toekomst kijken zijn tegenoversgestelde dingen. Daar is gewoon een andere type manager voor nodig.

boelie

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 23:11u

@ 10diego

Nee, das niet wat ik wil. Maar dan bedoel ik eigenlijk de walgelijk betuttelende wijze waarop de knvb elke vorm van emotie de kop in probeert te drukken. Dat er hier veel geroepen wordt, betekent dat het voetbal hier echt leeft. Thank God!

Overigens zijn dat soort spreekkoren op mij ook niet van toepassing. Ik steek m`n energie liever in het toeschreeuwen van mijn eigen club, of een LUDIEK spreekkoor richting scheids of tegenstander. Er zit namelijk een heeeele grote ruimte tussen het gedrag van de makke schapen en het uiten van ondoordachte spreekkoren.

Maar vreemd genoeg vertonen die gedragingen toch ook een duidelijke overeenkomst; ze benadelen beiden de club...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven