of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 maart 2010
Forumavond jeugdopleiding in aantocht?


Er is overig NAC nieuws zat, maar uiteraard heeft de voorgenomen nekomdraaiing van onze clubcultuur alle prioriteit. Zo ook bij de CR, die op korte termijn een forumavond met alle betrokkenen wil beleggen.

Zie hieronder het persbericht:


Naar aanleiding van de berichtgeving over de plannen met de jeugdopleiding heeft de Clubraad een verzoek neergelegd bij NAC om medewerking te verlenen aan een Forumavond.

Inmiddels heeft de Clubraad een aantal keer contact gehad met het NAC-bestuur over dit gevoelige onderwerp, waarbij men aangaf graag de beweegredenen voor dit plan toe te willen lichten. Ook de directie heeft haar medewerking toegezegd.

De berichtgeving van afgelopen vrijdag heeft de Clubraad onaangenaam verrast. De Clubraad is nooit verzocht om advies uit te brengen over een heroriëntering ten aanzien van NAC-opleidingen. De intentieverklaring voor de samenwerking met Willem II en RKC heeft de Clubraad volledig verrast.

Op basis van de beschikbare informatie kan de Clubraad geen positief advies geven over deze ontwikkeling. Het emotionele aspect is helder, maar ook rationeel gezien lijkt een fusie met beide clubs geen logische keuze. De Clubraad is erg benieuwd naar de motivatie van NAC en wil hierover graag met NAC van gedachten wisselen. Vanwege de opgelopen emotie is er gekozen voor een forumavond.

De datum van de Forumavond is nog niet bekend ivm het niet beschikbaar zijn van de Cordial, Cafe Beatrix of het supportershome. Streven is om deze forumavond nog deze week in te plannen, mocht dat niet lukken dan zal worden uitgeweken naar volgende week vrijdag.


Bron : De Rat, Clubraad NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


23-mrt-2010
Jeugd op de schop; succescoach Remie mag opzo...
26-mrt-2010
Vrijdagmiddagbericht: fusie NAC en stillem2 n...
27-mrt-2010
NAC dondert de clubcultuur weg!...
29-mrt-2010
Breda Loco's fel tegen fusie jeugdopleiding m...
29-mrt-2010
Ook Korebrits blijkt gepasseerd door directie...
30-mrt-2010
Laat de kurken maar knallen! Fusieplan afg...
30-mrt-2010
NAC geeft uitleg over omslag...
30-mrt-2010
WIJ eisen opheldering!...

Site van:
Clubraad NAC


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

raraNAC

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:10u

heeft 0 zin dit.
Ik acht de kans niet erg groot dat de fusie niet door gaat.
achterbakse honden.
Ik kom uiteraard wel even kijken, ik hoop met mij zo`n 5000 andere mensen. Als we hier met 10 man aankomen staan we echt voor lul.

Bredaholic

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:10u

Mag iedere supporter daarbij zijn?

Ik wil de uitleg van NAC wel is horen!
Achterbaks gedoe

Pike Mujkic

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:16u

Prima initiatief, belangrijk is wel dat;

- Opkomst masaal is / kan zijn.
- We duidelijk maken dat we echt niet met WII samen willen-
- Dat we dat doen zonder ordinair geschreeuw en scheldpartijen.
- Dat men bij NAC dit niet gebruikt pseudo democratie.

TvM

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:18u

Niet geinteresseerd. We worden toch niet serieus genomen.
Wanneer komt er actie?

jmhsweres

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:19u

@hierboven Ik denk welm dat er zo veel mogelijk mensen moeten zijn, zonder geschreeuw!!

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:41u

denk eerlijk gezegd dat de opkomst minimaal is omdat a) kort dag, werk en zo en b) het toch geen hol uitmaakt, dat hebben eerdere avonden wel bewezen!

Smikkelhut

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:41u

Wordt dat weer net zo sfeervol als met Oltmans destijds?

danny b

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:49u

@ hannibal,

Een forumavond over zoiets belangrijks als dit (voortbestaan club(cultuur)) is wel even heel wat anders dan een forumavond over de sportieve prestaties als die al 3 jaar naar behoren zijn.

Ik verwacht en ga ook zeker uit van een hoge, hele hoge opkomst! Een belangrijker onderwerp is niet denkbaar.

HV

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:49u

Als NAC enkel van plan is om uit te leggen waarom het wel door zal gaan kunnen ze beter thuis blijven. Ik verwacht uitleg over het bepaald niet nette spelletje dat is gespeeld en naar welk alternatief nu wordt gezocht.

GB

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:54u

Opkomst kort dag? Niet gaan? Zijn jullie nu helemaal van de pot gerukt. Wel commentaar spuien maar als er dan een forumavond komt waar de verantwoordelijken aan ded tand worden gevoeld niet gaan??!!

Dan ben je wel heel erg dom, iedereen die het er niet mee eens is moet gewoon gaan!! Daar is deze avond voor, om je ongenoegen te laten blijken.
En de excuses van geen tijd etcc. Zijn nog dommer. ALs dit je aan je hart gaat ga je gewoon, punt. Einde dicussie!

Diegenen die niet gaan vanwege, geen effect, geen tijd, geen zin moeten dan ook hier de muil dicht houden!
Allen, gewoon gaan godver!!

U zijt gegroet!

Martijn

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 14:55u

Een forumavond over iets waarover klaarblijkelijk al besloten is, is een grote farce. Bedoeld om het ‘gepeupel’ (wij, supporters) het gevoel te geven dat er geluisterd wordt en dat er nog enige invloed uitgeoefend kan worden op dit hele gebeuren.

Feit is dat het NAC bestuur/management haar supporters niet serieus neemt. Anders waren supporters betrokken geweest bij dit besluit.
Feit is dat het NAC bestuur/management NAC’s cultuur al enkele jaren aan het verkwanselen is. Anders was het cultuurhandvest geaccepteerd en gerespecteerd geweest door NAC en hadden we ander gezeik (zoals pasfoto`s enkele jaren geleden) ook niet hoeven te hebben.
Feit is dat over dit gedrocht al besloten is en dat het enige dat rest ‘slikken of stikken’ is.

Feit is dus dat een forumavond op voorhand al gedoemd is te mislukken.

Redcat

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:01u

Geen tijd ??? Alles moeten wijken voor dit, NO WAY met stillem II. Zo veel mogelijk mensen daar naar toe. Het intresseerd ze geen reet en als we daar straks maar met 100 man staan dan denken dat ze er mee weg kunnen komen, Stelletje Bloedhonden zijn het. En straks met zun allen naar die Avond.

Come on NAC !!

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:12u

calm down, gents! een forumavond heeft alleen maar zin als de directie cq het bestuur op voorhandaangeeft dat eea nog geen voldongen feit is en dat de stem van de achterban nog een streep door het onzalige verhaal kan zetten. Als men daartoe niet bereid is heeft ook een forumavond geen zin.
Als de bereidheid er wel is is het zaak een enorme massa te mobiliseren en het mogelijk maken dat mensen bij afwezigheid dit ook kunnen laten merken.
dit kan bv door een formulier op alle fan sites te plaatsen waarin heel correct aan NAC wordt kenbaar gemaakt dat supporter X met scc nr Y de bvo NAC verzoekt van dit onzalige plan af te zien.
Of voor de farizeers die voor zijn, een pro besluit regeltje.
eenieder kan dit dan invullen en opsturen en eea kan overhandigd worden.
Misschien kunnen we de lijders/leiders `dwingen`een enquite te houden onder sponsors en scc-ers. Uitkomst bindend, vooraf minimale respons afspreken etc - allemaal niet zo ingewikkeld, snel; te regelen en objectief.....
wat denk je zelf wat het antwoord gaat zijn........

ctk

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:14u

Ik neem aan dat als je een grote bek via deze site kunt opzetten dat je dan ook echt bent geinteresseerd in het wel en wee van de jeugd en dat je dan ook geen smoezen moet lopen verzinnen als ``kort dag`` of iets dergelijks!
Maar waarschijnlijk komen er niet meer dan zo`n 100 man op af, dat hebben andere forumavonden wel bewezen!

Overigens ben ik geen tegenstander van een fusie!
Simpelweg omdat NAC niet veel anders kan in mijn ogen....

Boeroe

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:16u

Ik zeg met 20000 man aanwezig zijn!!...

We moeten gewoon laten merken dat dit niet kan zo bij NAC..
KLAAR!!


en wie er nie is en wel hier zeurt....moet inderdaad voortaan gewoon zijn mond houden!

HV

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:19u

Een supporter van W2 heeft een helder stuk geschreven met een goede onderbouwing: http://www.tilbo.com/your-voice/9099-afbraakpoging-clubcultuur-willem-ii.html

Als je dat leest ga je je nog meer afvragen wel voordeel NAC bij de fusie heeft; elke reden die ik tot nu toe heb gehoord wordt in het stuk ontkracht, en dan met name in dit deel:

quote:
Helaas is er de laatste jaren weinig te vieren op de velden van de vereniging. Het zijn vooral de jongere jeugdteams die de kampioenschappen vieren. Vorig seizoen werd de opgeheven E2 kampioen en de seizoenen daarvoor gingen alleen de D3, D2 en de E1 er met de eerste plaats vandoor. De B1 degradeerde twee jaar geleden en eindigde vorig seizoen als vierde in de Eerste Divisie. Dat het elftal van Jan de Hoon dit seizoen uitkomt in de Eredivisie is alleen maar omdat Willem II haar opleiding samenvoegde met die van RKC Waalwijk. De fusie met de Oosterburen heeft tot nu toe alleen voor de C- en D-elftallen succes, want de A- en B-elftallen staan in de grijze middenmoot of nog lager. Het koningsteam, de A1, zal alle zeilen nog bij moeten zetten om niet te degraderen naar de Eerste Divisie. Maar de kern van mijn betoog is min of meer genoemd. Het samengaan, fuseren of hoe je het ook noemen wilt met andere clubs. Op zich is daar niks mis mee, want dat gebeurt in het bedrijfsleven elke dag. Maar wat levert het eigenlijk op voor de betrokken bedrijven en in dit geval de drie verenigingen die willen samengaan.

De accommodatie waarop de jeugdteams van Willem II en RKC Waalwijk tot aan de fusie hun trainingen afwerkten en de wedstrijden speelden zijn niet meer van deze tijd. In Tilburg worden deze velden gedeeld met de Vereniging Willem II en dat komt de gesteldheid van de velden niet ten goede. Er zijn teams die hun wedstrijden en trainingen afwerken op de velden van VV Gudok en RKSV Ons Vios. Willem II wil heel graag een nieuwe accommodatie gaan bouwen met alles erop en eraan. Een mini-Herdgang moet verrijzen achter het stadion, waarin negen velden, medische ruimtes en kantoren, een tribune en een grote publiekskantine zijn voorzien. Ook zullen de wedstrijden van Jong Willem II en het Vrouwenteam daar gespeeld gaan worden. Alleen heeft Willem II het niet in eigen hand of dit allemaal gerealiseerd kan worden, want de club is afhankelijk van de al jaren gewenste hockeyfusie tussen Forward en Tilburg en de financiële steun van de provincie Noord-Brabant.


Verkijkt NAC zich niet enorm op de kwaliteit die de opleiding van Willem 2 in het verleden had? En laat NAC zich hier niet gewoon keihard misbruiken om een mooie accommodatie voor Jong w2 en de dames van w2 neer te zetten onder de rook van het w2 stadion?

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:20u

letterlijk van nac.nl.....

NAC is een club van het volk, diepgeworteld in de stad Breda. Het voetbal van NAC is brutaal, dapper, strijdvaardig, met passie, opportunistisch, trots en vol teamgeest.

NAC kent een unieke identiteit: "het avondje NAC". Ze zijn tegen-draads, een tikkeltje anders. Origineel, creatief en eigenwijs. NAC is bourgondisch: plezier, genieten, lekker eten en drinken, gezelligheid. Maar ook saamhorig, bij komen mensen samen, om samen toe te juichen, om samen te vieren, om samen te treuren. Het schept een sterke band en geeft die band door van generatie op generatie. Tot slot is NAC zelfbewust. Ze kent haar eigen achtergrond en geschiedenis, is daar trots op en is authentiek.


Sportieve ambitie en ondernemersinstinct

In 2012 wil NAC tot de negen beste clubs van de eredivisie behoren en de beste jeugdopleiding van Zuidwest-Nederland hebben. Voor veel meer mensen is NAC de belangrijkste vrijetijdsbesteding, naast het gezin
..............
hahahahahahahahahahahahahhahaha oh, was t serieus bedoeld?!

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:24u

HV, mogelijk wel maar bij ons is t natuurlijk ook huilen met de pet.
Waarschijnlijk zijn wij de minst zieke van de 3. Alhowel, als plan bouw niet gaat zoals gepland en hoppe zijn NACen terugwil vanwege niet-prestatie en de in de stad liggende optie gecashed moet worden heeft NAC waarschijnlijk meer schuld dan w2 en rkc damen....

TvM

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:33u

Het niet verschijnen op de forumavond kan voor sommigen best wel eens een tip zijn. De emoties lopen namelijk flink op. De manier waarop men bij NAC dit er door heen heeft gedrukt, is voor menigeen daarbij de druppel. Ik wil ook helemaal niet discussieren over het waarom. Er is namelijk geen waarom. Waar ligt jouw grens? Als we onze clubkleuren veranderen? Als we een stadionverbod krijgen bij een scheet? Geen bier op de tribunes? Niet alleen de meest populaire speler van dit moment afserveren maar pas wanneer we dit doen bij de meest populaire allertijden? Jeugd naar Rotterdam? Juist he he, we zijn er. Allemaal wakker nu? Het gaat namelijk ergens om. Prima om mee te denken met hoe het allemaal beter kan, maar niet ten koste van dit soort fratsen! Heren verantwoordelijken, u wordt bedankt. Veel succes in uw verdere carriere. Niet door naar de volgende ronde.

Tuur

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:47u

De CR moet hier duidelijke afspraken over maken.

1. Voldoende spreektijd voor de supporters
2. Een microfoon etc, zodat supporters echt een zegje kunnen doen
3. Een onafhankelijk gespreksleider.
4. Het belangrijkste: Het Bestuur moet vooraf aangeven dat zij de stem van supporters als doorslaggevend zullen meenemen.

Het bestuur mag dan -en dat moet in alle openheid en zonder ze direct aan te vallen- ons overtuigen waarom deze fusie zou moeten.
Vervolgens kunnen de diverse supportersorganen zich beraden en eventueel een veto uitspreken. Iedere andere vorm van een Form avond is een minachting naar de supporters toe en zou wat mij betreft moeten leiden tot het aftreden van het voltallige bestuur.

(Let op: De Directie verwijt ik veel minder. Zij hebben de opdracht om een zou goed mogelijke begroting neer te zetten. Het bestuur moet echter de grenzen aangeven en bewaken).

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 15:48u

2 dingen. Ik lees net dit:

Een van de belangrijkste vragen die bij gezamenlijke jeugdopleidingen wordt gesteld: en wat als zich bij de opleiding een geweldig talent aandient, wie mag hem dan contracteren? Dat antwoord is eenvoudig en helder: de voetballer mag zelf kiezen voor welke club hij wil spelen.

Wat een Sesamstraatoplossing. Is er echt iemand die denkt dat dat gaat werken?

Bovendien hebben rkc en willem ii blijkbaar hun 65.000 euro subsidie van de kvb al gehad, omdat ze met zijn 2-en samen zijn gegaan. Wetende dat het bij beide clubs (financieel) niet rooskleurig gaat, gaat dit NAC financieel helemaal NIETS opleveren, behalve een korte-termijn-politieke kostensanering door het hart uit de club weg te snijden.

Heren directie: u bent de zwakste schakel. U heeft het opnieuw bewezen. Mommers en Stewart OPGEROT.

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 16:10u

Tuur, wb verantwoording toch enige nuance. Een paar jaar geleden rapporteerde tejo na maanden na einde competitie (okt-dec zo`n beetje) pas aan bestuur hoe t met de centjes was. tejo is alleen heerser en rapporteert aan het bestuur. OF die hebben zitten slapen of die spelen mee onder 1 hoedje. in geval van meespelen ook wieberen maar feit blijft dat tejo beleid maakt en niet het bestuur want dat is hun taak niet.

ijpelaart

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 16:22u

Als je zo`n reaktie niet verwacht van t publiek heb je dan wel een binding met nac vraag ik me af?

Tuur

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 16:44u

@ Hannibal

Ik neem toch aan dat het bestuur de grenzen aangeeft. Als Mommers alleenheerser is en zijn beleid niet hoeft te toetsten, dan is dat Mommers toch niet te verwijten?? Wat doet het bestuur anders? Alleen lintjes doorknippen? Dan is juist het bestuur incapabel.

De verantwoordelijkheid voor goedkeuring van beleid op dit soort wezenlijke punten ligt altijd bij het bestuur van een BVO en niet bij de directie. Ik probeer echt niet om Mommers uit de wind te houden, maar als niemand hem durft te corrigeren, dan zijn deze mensen niet geschikt. Dus wat mij betreft zijn ze het of er mee eens en eindverantwoordelijk of het er niet mee eens, maar niet geschikt om er iets aan te doen.

Ik verwacht echter dat de bal gewoon bij de KNVB wordt neergelegd, want die zijn niet aanwezig op een Forumavond. NAC zal wel de kaart gaan spelen dat ze gedwongen worden.....

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 16:47u

@Thuur, natuurlijk, qua competentie hebje gelijk; bestuur is even verantwoordelijk want slaapkoppen doe je maar in je eigen tijd. Ik ga er echter vanuit dat dit gedrocht uit koker tejo komt.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 17:05u

Mag Joop Korebrits ook een paar vraagskes komen stellen ?

Ik vind het persoonlijk legitiem om te fuseren , alleen kan er nu wellicht een streep doorheen enkel omdat men het ietske te achterbaks heeft gehandeld....

Jack

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 20:24u

Goed initiatief van de CR. Het lijkt me wel belangrijk dat er snel een datum geprikt wordt. Het rumoer neemt toe en dat is niet goed voor onze club.

Laten we de avond eerst maar eens afwachten voordat er allemaal harde uitspraken gedaan worden over hoogverraad enzo. De laatste 8 jaar hebben de beleidsmakers toch vaak het gelijk aan hun zijde gehad, dus enige krediet mogen ze wel hebben van mij.

zo veel jaren lang

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 21:39u

S P A R T A!!!

Cortgene

Baronie

RBC als ze willen

Dordt (als het dan toch moet...)

Bels

maar,

NEVER redwhiteblue!!!

Deblauweolifant

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 0:32u

Seizoen 2015-2016

Inmiddels is het 5 jaar geleden dat de felomstreden fusie tussen de jeugdafdelingen Willem II-RKC en NAC een feit is. Dit ging toendertijd niet zonder slag of stoot.

Iedereen kan zich de bezetting van het speelveld tijdens de wedstrijd NAC Breda-RODA nog herrinneren met als resultaat 849 stadionverboden, vele euro`s vernielingen en gemollestreerde bestuurders.

Inmiddels zijn we 5 seizoenen verder! Sinds 2012-2013 is er al helemaal geen sprake meer van jeugdopleidingen bij BVO`s in Nederland. Talentvolle spelertjes uit Brabant, Zeeland worden geselecteerd voor de VAB (voetbal accademie brabant) zonder dat er hier clubbelangen bij zijn gemoeid!

Op vliegveld Gilze-Rijen is een prachtig opleidingscentrum ontwikkeld waar talentvolle spelertjes van 10 tot 18 jaar kunnen trainen, leren en ontwikkelen wat er in 2015 toe heeft geleidt dat NAC Breda 4 Bredase talenten (tevens spelers van Oranje onder 18 jaar) voor het bedrag van 80.000,00 heeft kunnen overnemen.

Uit deze talentvolle selectie die landelijk de vloer aanveegde met District Amsterdam, Rotterdam I en VAF (voetbal accademie Friesland) kozen ook nog 4 spelers voor eerste divisie club Willem II en 5 spelers voor RKC Waalwijk wat zich evenals NAC op de laatste speeldag plaatste voor Europees voetbal.

Kortom als de prognose van de KNVB (naar voorbeeld van het succesverhaal uit Frankrijk met de districten) en de gezamelijk BVO`s uitkomt dan floreert het Nederlandse jeugdvoetbal binnen 5 jaar weer op een dusdanig niveau dat de gehele Nederlandse BVO`s er vruchten van gaan plukken en niet zoals nu dat PSV, AJAX, Feyenoord de opleiders zijn van vele jeugdige talenten en dat clubs als NAC Breda jaarlijks 1 mlj weggooien in een bodemloze put, zonder dat er maar 1 talenvolle speler doorkomt!

Als dit het verhaal is dan kan ik er mee leven, dan verlochenen we niet onze clubcultuur maar nemen we gewoon afscheid van een eigen opleiding! Het nieuw te vormen opleidingscentrum moet met geen enkele BVO meer verbonden worden en derhalve op eigen poten staan! Alleen hebben de BVO`s de taak om geschikte trainers, kader te vinden en uiteindelijk de keuze uit de talenten!

Ik ben benieuwd wat de heren te zeggen hebben!

Tuur

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:16u

@ Deblauweolifant

Wat ben jij een onvoorstelbaar domme rukker zeg.
Ga lekker ergens anders domme verhalen ophangen over geweldige trainingscomplexen in Gilze etc... NAC is godverdomme NAC en het kan me geen ruk schelen waar NAC eindigt of welke spelers er voorbij komen. Als de CLUB NAC maar overeind blijft. Een club waar de beste spelers uit de regio en daarbuiten van alle leeftijden van moeten kunnen dromen. Een club van voor en door het volk.
Wordt jij lekker toeschouwer bij ajax ofzo. Daar zitten nog zo`n 25.000 bioscoopbezoekers uit heel NL, die het volledig met je eens zullen zijn.

De wezel

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:10u

Mot dat geen rood wit blauwe olifant zijn......


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven