homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 maart 2010
Breda Loco's fel tegen fusie jeugdopleiding met willem ii


Ook de Breda Loco's zijn boos. Lees hieronder hun bericht:


De Breda Loco's zijn fel tegen de vergevorderde plannen van NAC om de eigen jeugdopleiding te laten fuseren met de reeds gecombineerde jeugdopleidingen van Willem 2 en RKC. Door voor een samenvoeging met de jeugdopleiding van aartsrivaal Willem 2 te kiezen hebben de directie en het bestuur van NAC zich de woede van de supporters op de hals gehaald. Hiermee toont het bestuur totaal geen gevoel te hebben voor de historie en cultuur van de club, en gooit het de eigen identiteit overboord.

De Breda Loco's zijn ook van mening dat door de directie van NAC een zeer smerig spelletje is gespeeld door de onderhandeling stil te houden en daarmee de supporters voor een voldongen feit te stellen. Met deze manier van handelen lijkt NAC bewust een enorm gat te hebben geslagen tussen de bestuurders en de supporters van de club. De gekozen manier van handelen is een volksclub onwaardig. Ook blijkt uit deze manier van handelen dat de directie zich altijd bewust is geweest van de gevoeligheid van de samenvoeging van de jeugdopleiding met Willem 2, en er bewust voor heeft gekozen zich niks aan te trekken van de clubcultuur en de mening van de supporters. Ook de door de bestuurders zelf gekozen kernwaarden 'saamhorig' en 'zelfbewust' zijn hiermee overboord gegooid.

Op dit moment beraad het bestuur van de Stichting Breda Loco's zich nog op de te nemen acties. Gezien het vergevorderd stadium van de onderhandelingen zullen deze niet lang op zich laten wachten. Van de directie van NAC wordt in elk geval verwacht dat zij de onderhandelingen met de jeugdopleiding van RKC en Willem 2 per direct, al dan niet voorlopig, zullen staken en eerst het gesprek aan zullen gaan met de eigen supporters. Van het bestuur wordt geëist dat zij nooit in zullen stemmen met de huidige plannen. Enige tekst en uitleg over zowel de fusieplannen als de handelswijze van zowel de directie als het bestuur lijkt op zijn plaats te zijn.


Bron : De Rat, Breda Loco's


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


29-mrt-2010
Forumavond jeugdopleiding in aantocht?...
30-mrt-2010
Laat de kurken maar knallen! Fusieplan afg...
30-mrt-2010
NAC geeft uitleg over omslag...
30-mrt-2010
Breda Loco's opgelucht maar ook teleurgesteld...
30-mrt-2010
WIJ eisen opheldering!...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Peer11

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:09u

Juist, actie!! Kan niet hard genoeg zijn wat mij betreft. NAC is van ons en niet van een paar passanten!!!

Nil

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:25u

Helemaal mee eens. Laat het bestuur maar met uitleg komen.

boelie

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:27u

Onder `saamhorig` verstaan de heren hoogverraders blijkbaar dat ze er bij de eerste de beste gelegenheid vuistdiep invliegen bij dat tuig uit stilburg. !

Kom maar op met die acties, ik stel me bij deze volledig beschikbaar!

Pride of the South

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:40u

Helemaal mee eens. Terugfluiten die boel.

Het gaat hier gvd niet om het verlengen of beëindigen van een contractje, of het aantrekken van een nieuwe spits. Het gaat hier om het afstoten van een belangrijk onderdeel van de organisatie, en één van de sterkhouders ten behoeve van behoud van de eigen identiteit. Over de voors en tegens zou mijns inziens een gezonde discussie gevoerd kunnen worden (en dan hebben we het niet alleen om het bespreken van de kille cijfers, maar ook over sentimenten), maar het kan absoluut niet zo zijn dat een op één hand te tellen gezelschap binnen onze club deze cruciale beslissing zonder enig overleg neemt.

Dit is een beslissing die verstrekkende gevolgen heeft voor ons NAC in de komende decennia. Een beslissing waar passanten (want zo mogen we bepaalde bestuurders toch noemen) in dat tijdperk geen last meer van zullen hebben. Daarnaast is het een beslissing waar wij om 5 voor 12 mee worden geconfronteerd, als een -min of meer- voldongen feit. Wordt de fan uberhaupt nog serieus genomen, of worden we enkel gezien als een stel lastpakken omdat we een spandoek ophangen dat sociaal en maatschappelijk gezien misschien wat minder gewenst is, of omdat we zo nu en dan de scheidsrechter uitmaken voor rotte vis?

Deblauweolifant

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:43u

Vrees dat het allemaal te laat komt! De beslissingen zijn al genomen (onder druk en met tijdslimiet van KNVB!!) en afhaken op dit moment gaat NAC, geld, aanzien en de jeugdopleiding, toekomst kosten!

Opties om met Baronie samen te gaan is er geen, aangezien dit niet voldoet aan de eisen van de KNVB. En de kans om met RBC, JOVZ en Dordt samen te gaan is door NAC vorig jaar zelf om zeep geholpen, maar zou ook de KNVB waarschijnlijk niet goedgekeurd zijn!

Al met al zal deze situatie (RJO RKC-Willem II-NAC) maar een paar jaar duren! Vanaf komend seizoen worden jeugdspelers niet meer aangenomen door 1 van deze clubs maar de Voetbal Academie Brabant en derhalve zal er over een aantal jaar ook geen probleem meer ontstaan om oorsprong, afkomst of samengang!

Uiteindelijk is het gezamelijke doel om medio 2016 op 1 locatie centraal in het gebied een eigen zelfstandig en nieuwe opleidingsaccomodatie te realiseren zodat er geen enkele band meer zal zijn met de huidige clubs en de VAB als zelfstandig orgaan zal gaan fungeren waar dan de BVO`s uit mogen gaan kiezen! Dit wil ook automatisch zeggen dat deze VAB de broek zelf moeten hooghouden en dit kunnen door sponsoren, participanten maar vooral de vergoedingen die de BVO`s dan moeten betalen voor de spelers die men uitkiest! (momenteel 12.000 per opleidingsseizoen, maar zal de komende jaren dan oplopen!)

Dit alles is al 2 jaar geleden voorgelegd door de KNVB (naar voorbeeld uit Frankrijk) aan de BVO `s en door de BVO`s (en ook dus NAC) goedgekeurd en unaniem aangenomen! (helaas hebben wij als supporters hier niets van mogen vernemen van directie!??)


Dus acties zijn logisch, prima maar vrees dat het geen enkel resultaat gaat opleveren buiten frustraties!!

De Wortel

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:45u

Bestuur is bezig met hoogverraad en doet dat ook nog eens op een NAC-onwaardige, achterbakse wijze...

NOOIT SAMEN MET DE KRUIKEN, OP GEEN ENKELE WIJZE!!!

thaj

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 12:50u

Ook helemaal mee eens! Dit is echt van de zotte!
Harde acties en laten we het gezamelijk doen!
Niemand is groter dan de club

Pike Mujkic

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:00u

Clubkleuren voor VAB zijn al bekend............diep zwart.

hannibal

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:08u

@blauwe olifant; je weet het allemaal zo goed, dan ook wel het volgende: hoezo kan de bond een bvo knalhard voorschrijven hun eigen jeugdopleiding op te doeken? en dan nog, waarom kan er geen NAC-amateurs naast waar de jeugd in ondergebracht wordt?
NAC amateurs kan dan snel naar hoofd/topklaswe doorstoten en jeugd in alle hoogste afdelingen uitkomen. Ieder talent uit de regio wil daar voor spelen, dat lijkt me glashelder!

1912

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:09u

Hoogverraad??? Natuurlijk niet.
Vanzelfsprekend spreek je eerst met de partijen hoe zij de inrichting zien en wat de mogelijkheden zijn voordat je naar buiten treedt.

Natuurlijk zijn we als NAC verplicht om deze zet te maken.
De hele voetbalwereld is pure commercie en het is moeilijk en zwaar voor een club als Nac om een rolletje van betekenis te blijven spelen.
Niet meedoen en je emotie de bovenhand laten spelen is een langzame dood van onze club.

M.1912

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:15u

"It`s better to burn out than to fade away,"

evil ash

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:54u

Zit Dozer nog bij de Loco`s? Want dat lijkt me dan een ongemakkelijke situatie.

HV

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 13:58u

@evil ash: Juist om lastige situaties te voorkomen is hij al geruime tijd geleden uit het bestuur van de Loco`s gestapt.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 16:53u

Absoluut een goed fatsoenlijk , eerlijk statement van de loco`s
Zo kan het dus ook !
Ik ben het er niet mee eens , maar een protest op deze wijze kan ik mee leven.

Worden de acties gewelddadig of dreigender heb je kans dat men de steun van vele NAC-supporters die wel de fusie begrijpen/steunen niet meer krijgt wanneer men weer collecteert bij de poorten.....

Ik blijf erbij , als men beter had gecommuniceerd dan hadden er veel meer mensen begrip gehad met deze fusie...... , maar dat vind ik...

Kamprat

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 18:02u

Het enige wat ze kunnen besturen is d`r eigen dikke vette bak onder hun reet!

Geelzucht

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 19:53u

Geelzucht meld zich bij deze aan om actie te voeren tegen het aso-beleid van Nac passanten. Dit moet stoppen en er moeten bij deze koppen rollen.

evil ash

Geplaatst: maandag 29 maart 2010 om 20:05u

Snap gewoon niet waar we het over hebben. Zeven ton kost de jeugdopleiding per jaar. Als je een beetje bezuinigt, dan kom je op ruim 6 ton uit. Dat zijn de salarissen van Cairo, VDL en Reuser bij elkaar opgeteld. EN die doen volgend jaar niet meer mee. Is toch niets, op de begroting van 17 miljoen, daar waar NAC na de verbouwing van het stadion naartoe wil.

Deblauweolifant

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 0:17u

Hannibal,

Het is niet gezegd dat NAC niet zou mogen samenwerken met amateurverenigingen of zelfs fuseren. Het enige wat ze dan mislopen zijn de 65.000,00 die elke deelnemende club binnen een RJO krijgt. Tevens heeft de KNVB duidelijk gemaakt dat er maar plaats is voor 12 tot 14 RJO in Nederland en aangezien die plaatsen reeds zijn vergeven aan andere wel met elkaar samenwerkende BVO`s is er verder geen plaats meer!

Verder kan NAC nu gewoon samengaan met Baronie, Jeka, WDS`19 of welke amateur vereniging uit Breda dan ook, echter dan vervalt automatisch het predicaat BVO opleiding, mag je niet meer deelnemen aan de landelijke BVO/RJO competitie die volgend jaar gaat aanvangen!

Het grootste probleem als je niet deelneemt aan de plannen van de KNVB is dat je uiteindelijk de hoofdprijs moet betalen voor talentvolle spelers die je dan ergens uit welke RJO zou willen overnemen! Terwijl nu de bedoeling is dat er jaarlijks 8 tot 10 echte talenten die jaarlijks landelijk op het hoogste niveau weerstand hebben gehad doorstromen naar verschillende BVO`s!!

Vorig jaar heeft NAC geweigerd om op een voorstel van RBC, RKC en Dordrecht in te gaan, zodat ze een sterke onderhandeling hadden richting KNVB. NAC stelde zich dusdanig arrogant en hautain op dat de andere partijen het hebben afgekapt! Nu heeft NAC geen enkele reeele optie meer over dan aan te sluiten bij Willem II-RKC!

Dennix

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 5:27u

VAB - Van Alles Bijeengeschraapt...

hannibal

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 9:32u

thankx Blauwe, die wijsheid, is die ook ergens terug te vinden/ te lezen, zonder dat ik een uur moet google-en? Misschien wel aardig om text integraal op DROL te plaatsen?

ElGordo

Geplaatst: dinsdag 30 maart 2010 om 10:17u

ACTIES BIJ HET STADION. PERS ERBIJ HALEN en de LANDELIJKE PERS ERBIJ!

EN DAN EENS KIJKEN HOE HET BESTUUR REAGEERT!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven