homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 september 2009
De Rat zoekt materiaal voor rubrieken!


Zaterdag 17 oktober komt rond de wedstrijd NAC – vitesse de papieren uitgave van de Rat weer uit. Dit unieke fanzine staat, zoals je weet, vol met ongecensureerde supportersliteratuur van hoog niveau. Verslagen en meningen rechtstreeks van de tribune. Scherpe ludieke cartoons afgewisseld met analyses en interessante reportages. Met veel zorg, liefde en toewijding samengesteld door uw Ratdaxie en haar trouwe schare medewerkers.

Willen wij als club mee in de commercie? Nee, het liefst blijven we zo oldskool mogelijk. Dat vormt je identiteit. Die identiteit heb je nodig om uniek te blijven. Daarbij hoort een papieren fanzine als De Rat, en we kunnen er als club trots op zijn dat we daar nog over beschikken. Een steeds unieker wordend fenomeen in supportersland. And still standing!

Om het fanzine boeiend en van een hoge kwaliteit te kunnen houden, hebben we nog steeds jouw inbreng nodig. Columns, grappen, oproepen, beeldmateriaal, noem maar op.

Maar ook tips zijn voldoende. Zo schenken we elke editie van De Rat aandacht aan een aantal rubrieken. Een aantal voorbeelden:

Spandoeken
Iedere editie lichten we een spandoek uit, die bij NAC op de tribune hangt. Een razend interessant onderwerp. Ieder spandoek heeft namelijk zijn eigenlijk verhaal. Wie zijn de makers. Hoe is het ontwerp tot stand gekomen. We hebben er in de rubriek al een groot aantal voorbij zien komen. Het Ernie doek, Ferry Good, Mtiliga, Kwakman Vakman, en zo kunnen we er nog veel meer opnoemen. Er zit meer achter dan je vaak denkt. Heb je zelf een spandoek en wil je daar meer over vertellen, neem dan contact met ons op. Of zie je iedere week een spandoek hangen waar jij dolgraag meer over wil weten, tip ons dan, en wij zoeken het voor je uit!

Graffiti
Je passeert ze bijna dagelijks, en iedere keer weten ze een voorzichtige come on NAC! kreet bij je los te maken. De geel-zwarte kunstwerkjes die de openbare ruimte NAC-gestemder kleuren. In voorgaande edities deden de makers van de kunstwerken boven de A58 en station Gilze Rijen hun verhaal. Maar wij willen meer!

NAC tattoo
Intussen komen we om in de inzendingen, maar vind je dat jij een bijzondere uiting van jouw liefde voor de stad Breda of de club NAC op jouw lichaam hebt vereeuwigd, knip hem dan uit en stuur hem op naar De Rat.

Clubs die op NAC lijken
Hoe groot is de kans ….dat er ergens in de wereld net zo’n club als NAC zou zijn. Zelfde kleuren, zelfde logo, zelfde mascotte, zelfde oprichtingsjaar, zelfde publiek, zelfde liedjes, zelfde fanzine, zelfde stadion, en dezelfde niet-indrukwekkende erelijst. Die kans is net zo groot als dat Frans Bauer ooit Minister President wordt. Maar toch zijn er clubs die op een aantal vlakken aardig in de buurt komen. In de laatste editie namen we AIK Stockholm onder de loep en troffen daar een paar zeer opmerkelijke gelijkenissen aan. Wij deden uitgebreid research en het resultaat was te lezen in Rat 84. Ken jij ook van dit soort clubs? Geef ons een tip, en wij gaan op onderzoek uit. Heb je er zelf ervaringen mee, zet zelf wat op papier en stuur het naar ons op!

Materiaal en suggesties kunnen opgestuurd worden naar redactie@derat.nl, en we zijn je daar heel dankbaar voor!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


08-okt-2009
Deadline Rat 85: vrijdag 9 oktober!...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

sega

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 15:01u

Twee weken terug bij onze oosterburen een Kingzine ontvangen. Ze melden daar in heel erg trots dat ze de enige fanzine zijn die nog GRATIS is. Dat het blaadje daardoor wel bijna helemaal vol staat met reclame van "nog meer nieuwe sponsors" vinden ze schijnbaar niet zo erg.

Ik ben blij dat ik voor de absoluut lage prijs van 1,50 (mag wat mij betreft best wel omhoog) een blaadje krijgt waar bijna geee reclame in staat waardoor er alleen maar meer ruimte overblijft voor NAC-proat. En de sponsors zijn ook al jaren dezelfde.

Ik zal eens kijken of ik mijn oude hobby van fot-fuck weer kan oppakken.

babosje1

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 15:04u

Wordt het niet eens tijd om in muntjes te gaan betalen voor De Rat?
Kunde gelijk richting de tap lopen??

toontje1

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 16:39u

in een rubriek van de spits vandaag geen17000 maar............Het vangen van meer dan 80.000 ratten heeft boer Mokhairul Islam in Bangladesh de titel kampioen rattenvangen 2009 opgeleverd. Hij kreeg vandaag in Dhaka een ongelooflijke prijs overhandigd: een 14 inch televisie. Dat heeft het Bengaalse ministerie van Landbouw laten weten.

Islam leverde 83.450 staartjes in bij het ministerie. Hij zette daardoor de winnaar van vorig jaar in de schaduw, die nog geen 40.000 ratten wist te vangen. Islam zette zijn record met behulp van vallen, vergif, hekken waar stroom op staat en overstromingen. ``Als ik een rat zie dan vlieg ik er zonder over na te denken op af en dood ik hem``, aldus de glunderende winnaar

Cheerio

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 19:33u

Betaal eigenlijk standaard 2 euro aan zo`n lelijkerd van De Rat. Nog steeds een van de beste papieren fanzines van het land! Hoorde zondag trouwens dat het Lunatic News ermee opgehouden is (misschien al een tijdje?!). Denk dat de fanzine-hype weer aardig is gaan liggen en kwaliteit zal blijven voortbestaan. Ga zo door, lees hem altijd met veel plezier. En van mijn ouwe ook altijd de complimenten, bij deze! Overigens, is editie 84 nog voorhanden?! Weggegeven aan een alleraardigste (lees: blonde) Friezin in de stad...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 23:38u

Da`s nu duidelijk een schoolvoorbeeld van een doodzonde ! , wie geeft er nu z`n rat weg ??, ik zeg tien stokslagen en excuses `aan de ingang van het stadion` geven aan eenieder die de poortjes door stiefelt ........ , ja Cheerio , we moeten streng zijn

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 1 oktober 2009 om 9:34u

Hoog > Ik wil het hierbij toch opnemen voor Cheerio. Je ziet toch dat hij dat heeft gedaan voor het goede doel!

Hij moet natuurlijk wel een foto van die Friezin op DROL plaatsen, als bewijs.

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 1 oktober 2009 om 10:02u

Sega > D`r valt toch wat voor te zeggen, zo`n advertentieblaadje van de Stillempjes. Vind tegenwoordig nog maar eens een sponsor! Ik bedoel: in de staf van NAC lopen nog wel wat figuren rond die daar grote moeite mee hebben.

Ik vraag me alleen af hoe je je objectiviteit kunt behouden met zoveel adverteerders. Wat is dat de macht van de vijfde colonne? Wordt een van de sponsor in een redactioneel stuk met de grond gelijk gemaakt, dan heb je kans dat het volgende nummer al helemaal niet meer verschijnt.

Dan toch maar 1,50 euro...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 1 oktober 2009 om 10:53u

@H.H. nou oké , dan wel een sappig kiekje waarbij je direct het idee hebt , JOT ! , daar zou een weldenkend mens z`n papieren Rat voor weggeven ....... , kan ze direct als `Ratchick` in de eerstvolgende..

Jawel Cheerio , je medesupporter H.H. heeft het voor mekaar , ik zeg nu 5 stokslagen , scheelt weer toch ?

Cheerio

Geplaatst: zondag 4 oktober 2009 om 21:17u

Sorry heren, late reactie. Heb helaas geen foto, wel d`r telefoonnummer. Gratis af te halen trouwens, want ik heb el een eigen blonde (nee, geen friezzzzzin). Met carnaval zouden ze weer komen, dus sla je slag!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven