of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 mei 2009
United We Dance uitgelicht: Bertus Staigerpaip!


Een knalfeest gaat het worden. Met ieder jaar honderden NAC supporters over de vloeren van De Cordial en het Sponsorhome, springend op de tonen van de Feestbands, de Rock, de Hardcore en het Nederlandse lied, heeft het inmiddels bewezen een onmisbaar NAC evenement te zijn. Een feestvloer vol NAC supporters met ieder een andere muzieksmaak, maar united we dance voor NAC.

Eerder hadden we bands van hetzelfde genre Rock `n Loll. Eerst de WC Experience en vorig jaar het verassend fenomenale Lekke Band. Dit jaar hebben de Breda Loco`s weer een grote bekende naam naar het NAC stadion weten te halen: Bertus Staigerpaip.

Je zal het amper geloven, maar de roots van de band rond Bertus Staigerpaip gaan al helemaal terug tot 1986. Heel vroeger zeg maar. Een viertal hobbyistende rockliefhebbers richtten destijds een band op met als thema Bouwvakker. Begrijp het niet verkeerd, het moest geen Village People lijken, maar een band met als duidelijke hoofdmoot, humor, feest en rock `n roll. De band bestond uit artiesten met illustere namen als Traptrom Etje, Rocking Knelles, Tinus Tingel en Bertus Staigerpaip. Ze gingen een nog onbekend avontuur tegemoet.

Een hele poos bestonden hun bezigheden slechts uit wat repetities die uitmonden in onvervalste zattemans sessies voortgezet in de plaatselijke dorpskroeg, hier niet zo heel ver vandaan. Echter was een bandlid van mening dat ze toch eens een paar opgenomen nummers naar de grote plaotebaoze moesten sturen. Denkend dat ze voor de gek werden gehouden, kregen ze van alle 3 de maatschappijen een positief respons. Binnen 3 weken stonden ze te pingelen in de studio en na een jaar stonden ze vrolijk 120 maal in het voorprogramma van feestgigant Normaal van Bennie Jolink.

Daarna ging het heel snel met de band. Het startte met hits als “Had ik maar een vak geleerd” en “Rits”. De band werd een begrip op Rock `n Loll gebied (al dan niet de grondleggers van..) en waren wekelijks live op radio en televisie te volgen.

Na een tweetal wijzigingen in de bezetting van de band ging het succes vrolijk verder met hits als “Ik zat effe niet op te letten” en de absolute hitknaller “We zijn de jongens van de bouw” en beklommen Neerlands hitlijsten.

Na nog een album te hebben gemaakt, werd het allemaal wat rustiger rond de band. Dit als gevolg van het feit dat de zogenaamde dialect feestbands overal als paddenstoelen uit de grond schoten. Maar ook de opkomende internetdownload cultuur zorgde er voor dat er niet voldoende kapitaal was om te kunnen investeren in hoog kwalitatieve studio opnames. Iets wat voor met name feestbands veel tijd en geld kost. De band richtte zich voorts op het bestaande repertoire en deed weinig aan promotie. Dit bleek ook niet nodig, want de naam van de band bleek landelijk al flink gevestigd te zijn. Ook zonder een recentelijke single werd het nog steeds overal voor gevraagd en wist keer op keer de zalen plat te spelen.

Maar in 2007 kwamen ze langzaam weer terug met nieuw materiaal. Er werd met een grote producer weer een aantal nummers opgenomen en de megahit “We zijn de jongens van de bouw” kreeg een nieuw jasje:Anno 2009 maakt het zich op voor een nieuw hoogtepunt in hun indrukwekkende carrière. Ze staan zaterdag 23 mei op het Yellow podium van United We Dance. Wij zijn er helemaal klaar voor. Dat wordt feesten als nooit tevoren!

Zaterdag 23 mei, United We Dance, Rat Verlegh Stadion, kaarten slechts €10,-.Kijk op www.unitedwedance.nl voor meer informatie en voorverkoopadressen bij jou in de buurt!


Bron : De Rat, United We Dance


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


11-mei-2009
G-town Madness is terug op Black!...
10-mei-2009
United We Dance uitgelicht: DJ Pino...
09-mei-2009
UWD line up preview, deel 1: Wakiyan en Durat...
17-apr-2009
Online kaartverkoop United We Dance mogelijk...
02-mei-2009
Oei, dat wordt me een feestje!!!!...
12-mei-2009
United We Dance line up preview, deel 4: Rut...
14-mei-2009
Laatste NAC betaalmunten ook geldig op United...
15-mei-2009
United We Dance line-up preview: Extreme Crea...
18-mei-2009
Morgen laatste kans online kaarten kopen voor...
19-mei-2009
United We Dance: Club X is back @ the area na...
20-mei-2009
Eej pssst, Sunweb reischeque t.w.v. €500,-...
22-mei-2009
United We Dance: volg de opbouw live! Verslag...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 13 mei 2009 om 10:49u

Even off topic en met alle respect voor de jongens van Bertus Staigerpaip:

It is twenty five years ago today, BOB Maaskant told his boys to play!
And they went out to beat Veendam, with a marvellous 10 to 1!

Ik herinner me die wedstrijd als de dag van gisteren! (die smilie van die ouwe lul in een rolstoel is er nog niet bijgeplaatst; kan wel in plaats van die slapende smilie, want die doet het al 5 jaar niet!)
Johnny Dusbaba die een eigen goal maakte,
maar we gingen toch door tot de 10.

Na de 6-1 kwamen er voortdurend mensen het veld op, dat is wel jammer, want de score had veel hoger uit kunnen vallen. Toen de tiende erin lag, floot de scheidsrechter maar af. Al met al heeft die wedstrijd nog geen 70 minuten geduurd.

Vervolgens wonnen we ongeslagen de nac-competitie.

We made some f*cking history that day!

T.Plotseling

Geplaatst: woensdag 13 mei 2009 om 13:05u

HH ,die dag werd ook de kiem gelegd voor de intussen tot droefenis stemmende,tot in den treure uitgekauwde en zelfs in den duitschen bundesligakoekkompetition immens populaire feesttune na een doelpunt voor de thuisploeg. Ik zie die stumpers van de blaaskapel nog staan daar in de hoek van vak A en de beatrixtribune. Die waren allang blij dat er afgefloten werd, blaren op hun lippen hadden ze.

On topic, Rits is wel de meest briljante Prince cover allertijden !!

aNAConda

Geplaatst: woensdag 13 mei 2009 om 18:11u

die broek zit veel te strak ik krijg um nie uit.
inderdaad heerlijk om naar te luisteren :-)
maar ik hoor het verschil tusseen deze versie en de originele
heb ze nog wel eens gezien in een pommes du terre schuurtje ergens in babbelonienbroek

dimitri

Geplaatst: woensdag 13 mei 2009 om 22:45u

volgens mij hadden we toen ook een aardig spitsje: bob nogwat

ja, geweldige tijd

nacampeone

Geplaatst: donderdag 14 mei 2009 om 10:54u

Bertus Staigerpaip.
In 1986 een megahit in de regio Drimmelen met Cristine!
Een smakelijke rock&roll song over een bevallige dame aan de
pomp in Geertruidenberg!
Ben er speciaal een paar keer gaan tanken.
Vanaf dat moment een ware Bertus-Fan.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven