homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

20 maart 2009
Fakkelgate part 2


Gistermiddag mocht NAC in de zeister bossen temidden van vele kndb-bobo’s zichzelf verdedigen m.b.t. fakkelgate

Waar NAC aangaf er alles aan gedaan te hebben om het te voorkomen, al een aantal jaren qua supportersrellen op de goede weg te zijn en ook nog eens een ‘vuurwerkconvenant’ te hebben afgesloten met Clubraad, SV en Breda Loco’s (met als doel het voorkomen van ‘illegaal’ vuurwerk en waar mogelijk legaal, door de club georganiseerd vuurwerk in het stadion), pleitte de kndb-advocaat (vast familie van kessler) NAC noch immer schuldig.

Nog opmerkelijker is het feit dat de dom-bondjes advocaat de voorwaardelijke straf van 1 wedstrijd zonder publiek naar aanleiding van de spreekkoren in de plee-offs tegen pluskut (jaja: daar zijn ze weer) nu gebruikt als argumentatie om de voorwaardelijke straf om te zetten in een onvoorwaardelijke.
Kortom: de kndb scheert spreekkoren over 1 kam met fakkels...

NAC pleit voor vrijspraak, kndb pleit voor een wedstrijd zonder publiek en de uitspraak van het domme bondje zal over 2 weken plaatsvinden.

HUP NAC, HUP FAKKELS, KNDB: MAFFIA!!!


Bron : De RAT/NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties


09-mrt-2009
'Fakkelgate' op 19 maart voor tuchtcommissie ...
19-mrt-2009
Fakkelgate vandaag in behandeling...
02-apr-2009
Duel zonder publiek blijft gehandhaafd rea...
06-apr-2009
NAC in beroep tegen uitspraak knvb...
20-apr-2009
Beroep fakkelgate op 12 mei...
27-apr-2009
NAC - de graafschap met publiek...
13-mei-2009
Hoger beroep fakkelgate blijkt een farce te z...

Site van:
Hoger beroep fakkelgate


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

inteldave

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 7:01u

Die twee weken "bedenktijd" is natuurlijk uitermate handig om af te wachten wat de kazen doen. Oftwel :hoe groot is de kans dat het domme bondje die schaal in een leeg stadion moet uitreiken......

Keizerstad

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 7:06u

Het lijkt er nu toch echt op dat we een flinke financiële tegenslag te verwerken krijgen. Met twee partijen die qua standpunten zover uit elkaar liggen, is voor NAC zelfs een gulden middenweg een strop.

We krijgen ofwel een boete waar je U tegen zegt, ofwel een wedstrijd zonder publiek waardoor we eveneens veel inkomsten mislopen. (kaartverkoop, catering etc)

Het meest opmerkelijke aspect van deze zaak vind ik nog wel dat nu een heel stadion gestraft wordt voor de misdragingen van enkelen. Op zich niets nieuws, maar als de knvb haar zin krijgt, lijkt het me ten minste de moeite waard om eens binnen het burgerrecht te zoeken naar mogelijkheden om een en ander aan te vechten. Hoe kun je goedwillende betalende seizoenskaarthouders immers onthouden van een wedstrijd waar ze reeds lange tijd voor betaald hebben?

Enfin, dat laat ik graag aan experts over. Het mag duidelijk zijn dat NAC weer eens in de hoek zit waar de klappen vallen, maar in dit geval mijns inziens wezenlijk terecht. Het afsteken van vuurwerk op de tribunes is simpelweg levensgevaarlijk. Mensen kunnen in aanraking komen met het vuur, as kan in de ogen komen, het stadion kan in brand vliegen etc. Het klopt dat het ditmaal goed is gegaan, maar dat doet niets af aan de ernst van de zaak. Moeten er eerst doden vallen of is het inderdaad verstandiger om een ramp te voorkomen? De kans dat er iets gebeurt is klein, maar als er iets misgaat zijn de gevolgen vaak niet te overzien. In de Beatrix zijn we al een keer door het oog van de naald gekropen, maar er zijn voorbeelden van rampen met dodelijke afloop! (bv: Bradford)

Het is goed dat er actie wordt ondernomen om de supporters tegen zichzelf en elkaar te beschermen. Over de manier waarop dat moet gebeuren durf ik me niet uit te laten. Er spelen verschillende factoren een rol: Er was sprake van een voorwaardelijke straf, er ligt `jurisprudentie` (Groningen) en het betreft maar een kleine groep overtreders.

Ik wacht af hoe dit afloopt, maar één ding staat vast: NAC staat voor sfeer, dus sfeer zullen we altijd maken. Eventueel met georganiseerd vuurwerk (niet mijn voorkeur), eventueel met creatieve en ludieke spreekkoren en natuurlijk spandoeken. We zijn tegendraads en bourgondisch genoeg om daar een mouw aan te passen.

Anything that doesn`t kill us, makes us stronger!

m.v.g.

Donny Gorter fan

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 7:25u

Nou Keizerstad, je hebt het over het benadelen van de goedwillende seizoenkaarthouders. Zijn de fakkel afstekers dan per definitie `kwaadwillend`?
Levensgevaarlijk zeg je. Volgens mij gebeuren er bij het afsteken van fakkels minder ongelukken dan bij het barbecueën. Ik denk dat de heren die dit verzonnen hebben wel hebben nagedacht dat actie niet in combinatie had gekunnen met een pleerollen actie.. Levensgevaarlijk vind ik dus wel erg overdreven term.

Laten we hopen op het beste en vertrouwen op het redelijke verstand van de rechter.

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 7:34u

Wat kun je eigenlijk verwachten van een orgaan waar trias politica met elkaar gefuseerd zijn?

De KNVB gaat weer aan het rechtssysteem voorbij, schuift jurisprudentie terzijde en poogt in haar pleidooi om twee afzonderlijke delicten tot één straf te bundelen.
Absoluut buiten elke proportie, te meer daar NAC aangeeft alles in het werk te stellen om zulks te voorkomen.

Een orgaan dat zijn eigen rechtssysteem creert, onderhoud en uitvoert is op zich al een lachertje. Meten met twee maten, en toepassing van willekeur. Dat er gestraft wordt is niet erg, maar let dan wel op de jurisprudentie.

Wat mij betreft passeren we de KNVB en gaan we eens kijken hoe de UEFA of het internationaal sporttribunaal in Lausanne tegen deze rechtsongelijkheid aan kijken...

boelie

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 8:01u

Dus negatieve spreekkoren richting de scheids telt men op bij het verhogen van de sfeer d.m.v. fakkels... Alsof het beide dezelfde `misdragingen` zijn. Van de zotte.

"Dames en heren, wilt u allen zo vriendelijk zijn om de hele wedstrijd stil te zitten, uw kop te houden, op teken van de bond te klapperen, en vooral verder te gaan met het vullen van de zakken van onze op handen gedragen directeur henk kessler. En vergeet u niet bij thuiskomst nog even een abbonnement op eredivisie live af te sluiten. Verder mag u fijn kapot vallen. Prettige wedstrijd."

De wezel

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 8:06u

Tis gewoon simpel. Het mag niet. PUNT. Dus als je het dan toch in je botte hersens haalt om het hele stadion in de rook te zetten (ja ik vond het ook mooi, daar niet van), dan heeft dat gewoon consequenties. Zou een bak zijn als dat niet gebeurt want dan gaat iedereen het weer doen en de combinatie vuur en grote mensenmassa`s is nu eenmaal riskant.

Dus inderdaad, iedereen is de dupe van een actie die door een minderheid is bedacht (of het nou mooi was of niet, dat doet er niet toe).

gravehound

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 8:37u

Wederom lui die roepen dat het afsteken van fakkels ten kostte gaan van de "goede" scc houder. Kom op gasten, wij zijn NAC. Ge ed een SCC gekocht van NAC! Wat verwacht je?! Sfeer, `n avondje nac, bier op de tribunes, massale zangkoren, 1 voor allen, allen voor 1 mentaliteit. Nog niet zo lang geleden had je bij wijze van spreke, bij aankoop van een nac seizoenskaart een fakkel cadeau gekregen! Ik wil zeggen, je weet waar je naartoe gaat als je een NAC scc neemt. Als ik een dierentuinkaartje koop, dan verwacht ik ook apen te zien.

Droopy

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 9:10u

@ De Wezel
Eerst oordelen over de herseninhoud van de initiatiefnemers en vervolgens complimenten geven voor de vertoonde show.
Ik mis je boodschap. Als de KNVB enkel 1000 euro had opgelegd, had je dan geklaagd? Door de eis van de knvb voelt nu (in tegenstelling tot voorgaande opgelegde sancties) niet alleen NAC (althans, de sfeerpot) de straf, maar ook het publiek. En nou? Moet men nou ineens boos zijn op die jongens? Gingen zij bewust voor een wedstrijd zonder publiek? Wilden zij de club schaden? Hebben zij het publiek ernstig in gevaar gebracht? Heb jij daar iemand tijdens de wedstrijd en daarna zijn zorgen over horen uiten?

chiel

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 9:17u

Levensgevaarlijk, Keizerstad? Stel je niet aan. Als je normaal met fakkels omgaat, zijn ze net zo gevaarlijk als sterretjes. En daar zag ik met oud en nieuw m`n nichtje van 5 nog vrolijk mee rondlopen. Ik vind het een typisch voorbeeld van de overgereguleerde samenleving waar risico niet meer mag bestaan. Onbegonnen werk... BAH!

RudiNAC

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 9:46u

WW heeft gelijk. Onderstaand komt van Voetbalprimeur.nl

KNVB legt FC Utrecht boete op
FC Utrecht heeft van de voetbalbond KNVB een geldboete van 1000 euro opgelegd gekregen voor het afsteken van vuurwerk door de aanhang bij het duel met ADO Den Haag. Dat gebeurde op 8 februari.


De KNVB bestrafte Feyenoord met een voorwaardelijke boete van 7500 euro vanwege kwetsende spreekkoren bij de wedstrijd tegen FC Groningen.

De club kan het betalen van de geldstraf ontlopen door uiterlijk voor 9 april een plan van aanpak voor het voorkomen van verbaal geweld op te stellen en in te dienen bij het bestuur betaald voetbal.


Tweety

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 9:48u

Allereerst vind ik de kritiek op de organisatoren van de sfeeracties en het moment waarop ze (al dan niet in bedekte termen) geuit worden hypocriet.
Ik kom al jaren bij NAC en heb tot op heden nog nooit van bovenstaande personen ook maar 1 regel gezien waarbij ze kritiek leveren. Ik weet zeker dat ze zelfs bij de samenvattingen trots waren dat ze bij dat kippenvelmoment aanwezig waren.
Maar nu lekker populistisch zaniken Dit soort mensen moeten de politiek in, daar hoor je thuis.

Ik stel voor dat er een groot spandoek op de Ere komt met daarop "knvb klasse justitie"
Daaronder doeken met allerlei incidenten met vuurwerk (met clubnaam erbij) met daarbij de uitgedeelde straf (tribune in de fik, vuurwerk naar keeper, fakkels bij andere ploegen etc. etc.).
Het verschil in straffen als ze zo direct naast elkaar staan spreekt dan voor zich.
Hierbij moet niet gekeken worden of we er dan beter of slechter vanaf komen. Dat is niet het statement dat je wil maken.

Je zorgt dan verder dat ze goed te zien zijn bij opkomst spelers en de media doet de rest. Er zijn altijd wel van deie figuren die uit zijn op een sappig verhaal dus waarom daar niet eens een keer gebruik van maken.

Vooralsnog blijkt wel dat men in Zeist liever heeft dat je je tribunes afsteekt of een striker naar een keeper gooit dan dat je met een fakkel in de hand op de tribune staat. En als je dan een fakkel afsteekt dan kun je dat beter in amsterdam of enschede doen dan in Breda.

Al Pacino

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 10:06u

Keizerstad, ik ben het voor een zeer groot gedeelte met jou eens.
Mijn voorkeur zou uitgaan naar de inschakeling van de burgerrechter om hem eens te laten beoordelen of het correct is om alle NAC-supporters over één kam te scheren. Op het moment dat de toortsen werden ontstoken, dacht ik: "Oh jé daar gaan we weer. Dit wordt weer een straf van de KNVB."

Donny Gorter-fan, het lijkt mij niet te gaan om `kwaadwillende` of `goedwillende` fans. Het gaat er om, goed je verstand gebruiken en de liefde voor je club. Ik weet dat vele dingen leuk zijn om te doen, maar ik weet ook dat bepaalde zaken SLECHT zijn voor het imago van je club en grote financiële consequenties kan hebben. Dus denk ik eerst na alvorens actie te ondernemen en onthoud ik mij om acties te ondernemen die slecht zijn voor mijn club.

Gravehound. Inderdaad als ik naar de dierentuin ga, verwacht ik ook apen te zien. Zo verwacht ik, als ik naar een voetbalwedstrijd ga, ook voetbal te zien en GEEN APEN. Nu worden vele goedwillende VOETBAL-supporters gestraft met het niet mogen bijwonen van een wedstrijd van HUN club. En dat is onrechtvaardig. Het zou correct zijn als de KNVB aangeeft dat de mensen op bepaalde tribunes worden uitgesloten. Hoewel ik mij realiseer dat ook dan supporters de dupe worden die de vuurwerktoortsen niet hebben aangeraakt. Het grootste gedeelte van de groep van de `goedwillende` supporters zou door zo`n maatregel dan in ieder geval worden ontzien.

Al met al is het weer triest om je met zo`n item te moeten bezighouden. De sfeer tussen de NAC-supporters onderling wordt verpest en de club wordt financieel benadeeld. Dit vind ik eigenlijk nog het ergste van alles.
Tenslotte hoop ik dat alles alsnog met een sisser (triestwoord) zal aflopen en dat men bij de KNVB zich zal realiseren dat men alle clubs op dezelfde wijze dient te behandelen. Geen willekeur, geen partijdigheid, geen vriendjes politiek en geen discriminatie. Laat de straf voor NAC vallen binnen de grenzen die door de huidige jurisprudentie is gevormd.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 10:24u

Keizerstad , beetje overspannen reactie w.b. gevaarzetting , vind je niet...... Het gevaar in de Beatrixstraat was natuurlijk dat plastic golfplatendak en in je Engelse voorbeeld betrof het een houten tribune notabene , nogal een verschil met een betonnen tribune zoals nu bij ons dacht ik zo......
Bij alles wat je doet loop je risico mensen , moeten we dan braaf binnen blijven en eredivisielive opzetten ....?
Dierentuinen verwachten we apen in ja , en wat als één van die apen Bonito heet en de gracht om het verblijf blijkt niet afdoende , wa dan ??

Boete opleggen , hooguit een jaar voorwaardelijk een duel zonder publiek bij herhaling in dat jaar , lijkt me voldoende , ruim zelfs !

Nummer 13

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 10:33u

Jezus, wat verschrikkelijk zijn sommige reacties toch. Met quotes als `Dus denk ik eerst na alvorens actie te ondernemen en onthoud ik mij om acties te ondernemen die slecht zijn voor mijn club` en `Nu worden vele goedwillende VOETBAL-supporters gestraft met het niet mogen bijwonen van een wedstrijd van HUN club. En dat is onrechtvaardig. Het zou correct zijn als de KNVB aangeeft dat de mensen op bepaalde tribunes worden uitgesloten` tonen sommige leeghoofden maar weer aan hoe hypocriet ze zijn. Tijdens en net na de wedstrijd o zo trots dat ons NAC mede dankzij de fantastische sfeer EN DUS OOK DE FAKKELS van ajaks wint maar als er dan een straf komt als eerste zeiken dat dan maar de B-Side op slot moet. Bah!

HV

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 10:48u

@Al Pacino: Geloof je echt dat er voorafgaand aan dit soort acties niet wordt nagedacht over de mogelijke gevolgen? Dat de KNVB een voorwaardelijke straf voor spreekkoren, die zou worden omgezet naar onvoorwaardelijk na het opnieuw staken van een wedstrijd bij nieuwe spreekkoren, ook omzet na een incident met vuurwerk is zo ongeloofwaardig dat niemand daar rekening mee had kunnen houden.

De `goedwillende supporters` als Al Paconi en Keizerstad die hun clubliefde tonen door enkel hun kaartje te betalen en op hun achterste te gaan zitten nodig uit om zich buiten de wedstrijden om ook eens 10 tot 20 uur per week voor `hun` club in te zetten; dat doen die kwaadwillende eikels die ze een SV aan willen naaien namelijk ook.

Jewe

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 12:28u

Die openbare aanklager van de KNVB (J. van Krieken) houdt er gewoon niet zo van als er mensen in een stadion naar een wedstrijd zitten te kijken. Zo wil hij de Graafschap ook een wedstrijd zonder publiek laten spelen omdat daar iemand de grensrechter omver heeft geduwd... Lijkt me gewoon een kwestie van levenslang stadionverbod en een mooie geldboeten, maar nee, meneer van Krieken wil meteen het hele stadion leeg hebben...

simmons

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 13:03u

echt een totaal geval van WILLEKEUR (understatement!!), want ff terugkijkend naar wa fotokes op verschillende fansites/hyves hadden ze (dat blondje)elke week wel verschillende clubs zo`n boette kunnen uitdelen,en hadden er HEEEL WAT clubs om de andere thuiswedstrijd een stadion zonder volk gehad.

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 13:32u

Als het door een vlaag van verstandsverbijstering cq. klassejustitie toch tot een publiekloze wedstrijd mocht komen dan stel ik voor tijdens die wedstrijd de gehele eretribune vol te hangen met spandoeken die op ludieke wijze duidelijk maken dat de knvb belachelijk bezig is. Een paar voorbeelden:
"Als het aan de knvb ligt, wordt elke wedstrijd zo saai als deze"
"Tijdelijke te huur aangeboden: 17.254 plastic stoeltjes"
"T`is stil aan de overkant"
"Nee geachte TV kijker, u hebt niet te vroeg afgestemd"
"Stilte a.u.b. , hier wordt gevoetbald"
"Waarschuwing: Vuurwerk werkt sfeerverhogend, gebruik het dus nooit in een stadion"

Iemand anders nog suggesties?

simmons

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 14:05u

@ waddinxveen,jazeker wa dacht je van met z`n ALLE de bewuste wedstrijd in ZEIST gaan kijken!

Waddinxveen

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 15:59u

`t zal me niets verbazen als ze het in zeist zo weten te regelen dat de wedstrijd dan door "een technische storing" niet op eredivisielive te zien is...

Maar ik bedoelde eigenlijk spandoeksuggesties simmons...

hannibal

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 16:12u

gelul om nix. Als de menezjers de weg zouden weten in t zeister woud was dit allang met een taakstrafje weggewerkt.........

Travelersmountineer

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 17:30u

Laten we voor de uitspraak lekker naar de zeister bossen gaan, en de mesnen ontvangen door een haag van fakkels.

Cheerio

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 17:35u

Jullie gaan voorbij aan de essentie. Namelijk dat een positieve (!) actie (het creeëren van een ambiance die hoort bij zo`n wedstrijd) leidt tot een zo`n straf. Zeker in vergelijking met veel mildere straffen voor negatieve gedragingen zoals spreekkoren, gooien van vuurwerk of andere voorwerpen, rellen etc. etc.

Het kan toch niet zo zijn dat deze actie, die niemand schaadt hoogstens de eigen veiligheid (valt over te twisten), zo buitenproportioneel wordt bestraft. De bond maakt zich hier compleet belachelijk!

Daarnaast, als ik een dierentuinkaartje koop, dan verwacht ik ook apen te zien!

moho

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 19:42u

fakkels waren ,zijn en zullen altijd sfeerverhogend blijven !!!!!!
Rijen 100.000 klapers in de Beatrixstraat achter de goalen ONVERGETELKIJK !! Edje Nijpels met gezelschap op de ere tribune met volop bengaalse fakkels. Dat is NAC mensen ipv stellingen als "kwaadwillende NAC supporters" (kom op zeg dan snap je er dus echt niets van.....)

Een beetje bond met voetbalhart zou dergelijke sfeervolle en fanatieke cup avondjes toe moeten juichen ipv de KNVB beker (Amstelcup of weet ik hoe dat ding heet) dood laten bloeien en nog meer te vercommercialiseren door `gestuurde lotingen` via corrupte lotings apparaten. NAC-PSV, NAC-AJAX (!!) en NAC-Groningen waren de afgelopen seizoenen onvergetelijk en historisch (ook Quick Boys uit was fantastisch). Ook supporters van tegenstanders zijn jaloers en spreken vol lof over "ons avondje" .

Stadion verboden en wedstrijden (onvoorwaardelijk) zonder publiek voor "klapvee" en "Fietstas" publiek ipv voor geel zwart volksvermaak pur sang tijdens een "Avondje NAC voor de beker" in het Rat Verlegh !

Tip voor de volgende Thuis beker weddstrijd (jan/feb 2010): 100.000 klappers buiten het stadion maar wel duidelijk hoorbaar, een grote vuurwerkshow boven het stadion maar buiten het stadion aangestoken (om KNVB `juridisch` buiten spel te zetten...)
Come on N.A.C.eeeeeee

Gr.
Josipwolferine

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 19:50u

Slaat echt totaal allemaal nergens op, wij niet in het stadion dus de tegen partij al helemaal niet . Kom op zeg dit laten we ons toch niet aandoen. Wij gaan niet, wij gaan niet opzij!!! kl*te Kessler en kriekke zij gaan de singel in zij gaan de singel in haha nee als dit gebeurd word ik gek niet normaal wat denken ze wel niet honglijers .UIT

200% NAC

Geplaatst: vrijdag 20 maart 2009 om 22:20u

Dit gaan ze bij de KNVB weten......

Blauwe Kei

Geplaatst: zaterdag 21 maart 2009 om 15:56u

2 weken jaja, even afwachten wat AZ en de concurrenten doen zeker?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven