of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 mei 2008
Selectie wijt het aan zichzelf


Een gevoel van teleurstelling overheerst binnen de selectie na de nederlaag gisteren in hoerenveen. In tegenstelling tot de wedstrijden tegen fc pluskut, waarin de Geel Zwarten compleet kansloos waren, was er gisteren wel dégelijk perspectief op een gunstige uitslag, zoniet op een overwinning. Maar de wedstrijd werd uiteindelijk door een gebrek aan scherpte en allertheid simpel weggegeven met 2-0. Een achterstand die buitengewoon lastig is weg te poetsen. Ernie ‘always look on the bright side of life’ Brandts behoudt zoals altijd nog de hoop: “In voetbal is niets onmogelijk.”.

Binnen de selectie dreigt de moed echter steeds dieper in de schoenen te zakken. Edwin de Graaf ziet het in ieder geval allemaal niet meer zitten: "Hou je het bij 1-0, dan liggen er nog kansen in de return. Nu moeten we maandag drie keer scoren. En ik geloof niet dat ik in mijn NAC-tijd vaak met drie doelpunten verschil heb gewonnen. We hebben de nederlaag gewoon aan onszelf te danken. In de eerste helft staan we goed, geven we weinig weg. Maar in de tweede helft doen we dat wel twee keer. Daar baal ik enorm van. Ik heb er steeds vertrouwen in gehad dat we UEFA-cup zouden halen, maar we hebben het vandaag zo makkelijk weggegeven. We zullen ons weer op moeten laden.”.

Ook Rob Penders is behoorlijk gefrustreerd over de verspeelde kans: “Ik ben niet alleen boos op mijn medespelers, vooral ook op mezelf. Twee keer gaf ik Sibon gelegenheid om te koppen.”.

Brandts wijt het verlies aan het gebrek aan kwalitiet: “Vóór de doelpunten lieten we ons al veel te ver terug zakken. We hadden moeite met het opportunistische spel van Heerenveen na rust. Je merkt dan dat je een stabiele factor als Patrick Zwaanswijk mist.”

Een andere stabiele factor, Rogier Molhoek, viel gisteren ook vroegtijdig uit met een bloeduitstorting op zijn enkel. Of hij er voor de return weer bij is, is nog onduidelijk. Indien hij kán spelen zal in hij ieder geval niet gespaard worden vanwege de matige uitgangspostitie: ”De eerst volgende wedstrijd is elke keer het belangrijkste. Ook nu. We geven ons echt nog niet gewonnen.”, aldus Brandts.

Het wordt al met al inderdaad een hele kluif om die pompebledders er alsnog onder te krijgen. Het enige wat wij als supporters kunnen, nee móeten doen is buitengewoon massaal en luidruchtig acte de presence geven aanstaande maandag. De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit!

WE’RE NAC AND %$*@# PROUD OF IT!!


Bron : De Rat, NACblog.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Ernie Brandts
Edwin de Graaf

08-mei-2008 HEE-NAC (2-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Ata

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 10:17u

Logisch, zulke uitspraken direct na een wedstrijd. Toch zal die knop nog één of drie keer om moeten. En niet alleen bij de spelers, ook bij een deel van de achterban.

Dat we het verlies aan onszelf wijten, is een waarheid als een bus...

Breda77

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 10:21u

De titel is hoopvol: De selctie wijt het aan zichzelf...
( Juist, helemaal waar )

Hoopvol omdat ze nu ook inzien dat het aan hun ligt, en niet aan de scheids, speeltijd, of aan de supporters.

De rest is niet hoopvol..Doelend op de reactie van de spelers....
Er is werk aan de winkel voor meneer Vlemmings...

De wereldwonderen die er zijn, zijn al bekend.....

Jamais

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 11:10u

Klip en klaar dat het aan NAC ligt ja. Als je zelf niet scoort dan wordt het verdomde moeilijk. Over scheidsrechters laat ik mij sowieso niet meer uit, ongeacht of het goed of slecht is. Dat NAC maandag voor een stunt gaat zorgen, acht ik uitgesloten. Vergeet het maar. Heerenveen scoort vast één keer (en anders scoort NAC geen drie keer) en dan kunnen we het shaken. Het kan hooguit een kolderieke wedstrijd worden met een ‘fraaie’ 3-3 op het scorebord ofzo. Relativerend en realistisch gezien is NAC ook verreweg de minste ploeg van de vier die om CL strijden. Een verrassing is het hele gebeuren niet, hooguit een deceptie.

Ben ook benieuwd naar de ambiance. Die was gisteren wederom van het type ‘zomeravondvoetbal’ wat enigszins wel klopte natuurlijk. Dit seizoen naast de pot gepiest, maar de komende jaren mogen we blij zijn met de play-offs ben ik van mening. Strijden met Groningen of NEC om het laatste ticket is reëel.

Arjanvanl

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 11:13u

Beetje jammer van Edwin, maar ook wel weer realistisch..
Gisteren bij de samenvatting had ik goede hoop bij het zien van de eerste helft, maar hoe kinderlijk eenvoudig die doelpunten worden weggegeven?!

Zo aan de samenvatting te zien speelde Gillisen een redelijke pot, maar waarom Feher niet gewoon op het veld staat is mij een raadsel. Die jongen heeft CL ervaring.. Ervaring die je in beslissende wedstrijden (ondanks een zwakkere vorm) hard nodig hebt.

1-0 had te doen geweest, nu maar gokken op een stabiele wedstrijd van Penders en Loran (of VanGessel) aanstaande maandag en een bevlieging van Amoah (speelde die echt mee gisteren???) en Lurling.

De wedstrijden dat het er thuis om ging de afgelopen jaren werden allemaal glorieus gewonnen (feyenoord, ajaks, psv...), maar ik vrees dat er deze keer op 2e pinksterdag om 14.30u met 24 graden niet de meest ideale omstandigheden heersen voor een stunt(je)...

Toch zal ik er weer zitten, al hoor ik voldoende geluiden van mensen die voor andere bezigheden kiezen, errug jammer!!!


De twaalfde man

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 11:19u

Ik heb weken met een erectie en mijn hoofd in de wolken gelopen: Mijn cluppie is DERDE van Nederland. Nu de plee offs ons hard met de neus op de feiten drukken, begint er bij mij toch een kutgevoel naar binnen te sluipen. Wordt je 7e of 8e, dan heb je goed seizoen gedraaid en mag je als bonus ook nog eens proberen een UEFA ticket binnen te halen. Dan is plee offs een extraatje, ook voor de supporters. En haal je dan geen Europees, da`s dan jammer, niemand gaat er dan minder zat en gelukkig naar huis. Ik zie dat bij ons nu helemaal niet meer zo. We hebben geen bonus, we hebben geen extraatje. 34 Wedstrijden het zweet in de naad, derde worden en dan ... Tja, dan verder voorlopig nog niks. Plee off voor voorronde Champions League is op zich niet verkeerd, door de geweldige Europese prestaties van onze grote tobclubs, is er maar één zo`n ticket aan Nederland te vergeven. Dat was voor ons wél de bonus geweest, en haal je dat niet, dan moet de nummer drie gewoon (!!) UEFA cup spelen. Een hoop toeschouwers komen al niet meer opdagen, en maandag speel je alweer een wedstrijd die er voor 90%niet meer toe doet, laten we eerlijk zijn. Dus weer een week wachten tot NEC of Groningen hun toetje tegen NAC afmaken. Vorig seizoen werd er nogal smakelijk gelachen met Louis en AZ, die derde eindigden, en daarna bijna het zelfde lot ondergingen. Nu zijn we zelf de klos van het bondje en geen klein bietje ok. En de klos mede van onze eigen bestuurders, want alle clubs hebben destijds hiermee ingestemd. Kut plee offs. Zure bek krijg ik ervan.

Sjefke01

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 11:22u

Kom op mannen waar we allemaal zo trots op zijn koppies omhoog en er vol op knallen tegen heerenveen maandag en we kunnen nog gewoon winnen.

Nooit opgeven al wordt het 2-0 dan hebben we alsnog een verlenging die we er uit slepen.

Godverdomme alle energie en agressie erin gooien en mooi en aanvallend voetbal laten zien zo hebben we ajakkes toch ook van het veld gespeeld dat kan ook met Heerenveen gebeuren.

MH te Breda

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 11:50u

Het laatste half uur was bagger. Verder heb ik een best goede wedstrijd gezien met mooie combinaties. Helaas geen goals voor ons, maar kansloos waren we niet. Het ontbrak aan geluk en niet aan het spel. Kom je met 0 - 1 voor krijg je een heel ander beeld/spel. Natuurlijk zouden we soms ook andere beslissingen nemen dan Brandts. Dat wil niet zeggen dat Brandts verkeerde beslissingen neemt. Hij heeft ons tenslotte ons wel naar de 3e plaats gebracht. En als we 7e waren geworden hadden we nu in het zelfde schuitje gezeten. Nog steeds geen uefa. Verliezen van twente is geen schande (wel de manier waarom) en van heerenveen verliezen is ook geen schande.

Zou schande zijn als stadion maar voor de helft gevuld is.

danny b

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 12:56u

WW was niet de enige die de bui aan zag komen na de vreemde en misplaatste vertoning, instelling en atmosfeer voorafgaand, tijdens en na NAC – nec. Op die manier zo’n pot ingaan is vragen om problemen.

De snit is eruit, maar je bent –op papier- nog steeds dichtbij... ik zeg doorpersen!

Sjefke01

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 12:58u

@ MH te Breda

Inderdaad het zou een schande zijn als het stadion maar voor de helft is gevuld dus gaat allen naar de ticketbox en help ons aller nac een handje mee naar de Uefa cup want het zit er nog gewoon in tegen heerenveen

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 13:17u

Quote: «Brandts wijt het verlies aan het gebrek aan kwalitiet:»

Dat vindt ik nou ook. Ik wil meer kwalitieten!

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 13:18u

vind ik, met een D. De hitte begint me aan de ballen te knagen...

boelie

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 14:40u

Da`s frysk voor kwaliteit.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 9 mei 2008 om 19:18u

`k wist na de uitwedstrijd tegen H.veen even niet meer waar de afkorting NOAD voor stond .......... , nu begint het weer te dagen...... , wedden dat ik Maandag 14:30 het helemaal weer weet !
Ik heb ook het idee dat meer mensjes daar last van hadden/hebben


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven