homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

1 november 2007
Problemen op Denis Neville Tribune veroorzaakt door individu


De jarenlange vriendschapsband met Sparta is niet kapot te krijgen, en zullen we ook zeker niet kapot laten maken door acties van enkele individuen.

Wat is er gebeurd? Het begon met de enorme run op 2000 kaarten voor de voor NAC supporters gereserveerde Bok de Korver tribune. Heldere lichten van de ticketbox verkochten aan tientallen NAC supporters kaarten voor de Denis Neville Tribune, in de veronderstelling dat dat vak juist voor hen bestemd was. Velen kwamen daar op tijd achter. Anderen niet. Voor die Sparta vakken was destijds ook nog geen CC-verplichting.

De melding van NAC gisterenmiddag op haar site over de mogelijkheid voor deze mensen om hun kaarten alsnog om te wisselen voor een plek op het uitvak, lijkt niet iedereen op tijd te hebben bereikt. Alles met als gevolg dat er gisterenavond uiteindelijk alsnog een groep van zo´n 30 NAC supporters op de Denis Neville Tribune terecht kwam.

Dat was op zich nog geen probleem. Ook volgens Sparta supporters, die dat feit nog wel accepteerden, mede door de goede verstandhouding tussen de supportersgroepen. Neemt niet weg dat het fijner is dat iedereen gewoon in zijn eigen vak plaatsneemt. De NAC supporters zorgen tot het incident niet voor problemen. Er werden zelfs pro Sparta liederen gezongen. De consternatie begon in de rust. Onderstaand het verhaal van een getuige van het incident, een reactie op de site van ITWM.nl:

"Zat n 10A en kon het hele tafereel dus op de voet volgen. Er zat inderdaad een mannetje of 30 van NAC op de DN, die behalve wat zingen verder niet irritant aanwezig waren. In de rust was er een supporter van Sparta die het nodig vond in z'n eentje de Bredanaars even de huid vol te gaan schelden. Dit duurde 2 tot 3 minuten waarna hij werd ingesloten bovenaan de trap. Zelfs toen werd er nog niet eens gevochten. Die Spartaan bleef maar doorgaan (was zelf absoluut ook niet meer helder) en het was dus wachten tot het fout ging. Dat gebeurde uiteindelijk omdat de NAC'ers reageerden op de geflipte Spartaan en hij een aantal tikken moest incasseren. Rondom hen vielen direct daarna ook de nodige klappen. Nadat de Spartaan naar beneden was gesprongen verplaatsten de schermutselingen zich daar naartoe en werd de Spartaan er tussenuit gehaald. Die ging van achter het hek gewoon door met schelden en uitdagen. Na tussenkomst van wat stewards, de politie en beveiliging van NAC werden de NAC'ers uiteindelijk naar buiten geleid.
Kern van het verhaal; door toedoen van 1 doorgesnoven (hoop voor z'n omgeving in ieder geval dat hij niet altijd zo is) Spartaan loopt het uit de hand. Zonde, want dit zal wel weer en combi e.d. tot gevolg hebben..."


Wij hopen dat NAC, Sparta en lokale driehoek de zaken helder blijven zien over wat hier werkelijk fout is gegaan en dat daar geen overhaaste onnodige conclusies aan verbonden worden. Waar mensen komen, kan wrijving ontstaan, zo gaat dat in de kroeg ook. Er mag misschien geconcludeerd worden dat dit niet zozeer een clubgerelateerd incident was, maar meer een reactie op het gedrag van een individu.

Sparta blijft de club van Rotterdam. Deze domme actie mag absoluut geen reden zijn om de traditionele bokaalstrijd ter nagedachtenis aan Andro Knel ook zelfs nog maar aan het wankelen te brengen.

Meningen over dit incident zullen er ongetwijfeld zijn. Maar domme ongefundeerde veronderstellingen over wie wat en hoe (het zullen wel weer die en die.., en ik heb van horen zeggen..) zullen onherroepelijk worden verwijderd. Denk na bij wat je zegt. Er staat een hoop mee op het spel.


Bron : De Rat, Sparta Fanzine ´In The Winning Mood´


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29

Relaties


31-okt-2007
NAC BEKERT VERDER...
31-okt-2007
Bredase Bode: ook sparta-fanzine heeft er zin...
31-okt-2007
Voorbeschouwing Sparta - NAC...
31-okt-2007
Ook Bredase Bode blikt vooruit op sparta - NA...
31-okt-2007
NAC-supporters: op tijd naar Sparta ivm verwa...
31-okt-2007
Geen trommels, toeters en weet ik wat nog mee...
15-okt-2007
Uitvak Sparta - NAC uitverkocht!!...
11-okt-2007
NAC veroorzaakt prijsdaling kaartjes op Spart...
08-okt-2007
Bekerpot Sparta-NAC: 2.000 kaarten eigen v...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Brammetje de B.

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 13:56u

Hadden zelf ook kaartjes voor de Denis Nevile, op tijd omgeruild dus. Vind het van sommige mensen rare reacties dat het bij voorbaat NACsupporters zijn geweest die het incident veroorzaakten. Blijkt dus niet zo te zijn... Kan me er wel iets bij voorstellen dat je na twee á drie minuten een tik uitdeelt.

Hanske N

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 14:23u

Sfeer was perfect, mijn collega, een Spartaan vond dit ook. Terecht dat je door 1 incident niet de uitstekende relatie met Sparta op het spel zet. Gelukkig hebben ze in Rotjeknor niet een doorgeslagen Pvda`er als burgervader. Dus het zal wel loslopen.

heavy66

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 15:23u

Lees als Spartaan verschillende reacties op de gebeurtenissen van gisterenavond. Lees hier net dat de `schuld` bij 1 spartaan gelegd wordt.
Zelf stond ik gisteren bij het supportershome waar Spartanen en Nac`ers samen binnen een biertje stonden te drinken, zoals het deze twee clubs betaamd.
Onderweg naar het stadion, kwam ik een groep vanca 100 NAC`ers tegen die het niet bij een biertje wilde laten. Luid schreeuwend "Wij haten Rotterdam" werd richting supportershome gelopen. Van deze groep is een gedeelte op de DN tribune gekomen. Wat er precies gebeurt is, wie er begonnen is ofzo heb ik niet gezien, maar was (gezien ik wist wie er van NAC binnenzaten) wel te verwachten.
Een goed poortbeleid had dit kunnen voorkomen, maar helaas is dit niet gebeurt.
Waar of bij wie de fout ligt maakt mij geen reet uit, vind het alleen klote dat het is gebeurt. Ik was 1 van de eerste die bij de bloemenhulde aan Andro aanwezig was en heb toen een goede band opgebouwd (helaas wat verwaterd) met de oude B Side kern. Verschillende malen aan de Beatrixstraat aanwezig geweest (op de B side). Vind dat dit incident deze onderlinge band niet mag verzieken en hoop dat er nog jaren om de Andro Knel bokaal gestreden mag worden.

Cheers en suc6
Een echte Rotturdammer

Theo

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 15:39u


De beleving bij Sparta is iets anders dan de onze. Lees http://www.sparta.net/Default.aspx?g=posts&t=3341

De Wortel

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 16:18u

Heb t zelf niet van dichtbij gezien, aangezien ik "braaf" in het uitvak zat en wil ook niet meedoen met t "vingerwijzen" naar dees en geen. Wat wel overduidelijk is, is het feit dat er van het veiligheidsbeleid bij Sparta echt geen sodemieter klopt. Als de groep uit Breda voor de wedstrijd richting uitvak was begeleidt was er sowieso niets gebeurd. Geloof nl. niet echt dat deze groep "met voorbedachte rade" iets van plan was, anders was dat al wel ergens tussen centraal station en t kasteel gebeurd (zat met deze groep nog voor de pot te pilsen in een cafe vlakbij t kasteel en van een opgefokte stemming was absoluut geen sprake, eerder t tegenovergestelde).
Kordaat ingrijpen van de security had heel wat kunnen voorkomen, maar blijkbaar heeft men "Sparta-Piet" op spangen ingeruild voor een cloon van "alles onder controle" Jacques Sweres...

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 16:44u

@WW: middelvinders langs de a27?
sinds dat parkeerplaats Liesbosch dicht is gaat men dus daar naartoe?

Plofkuiken

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 16:49u

Heel jammer dat een paar mensen zich niet weten te gedragen. Ik woon in j*dorp en straks kan ik weer met de buscombi naar dit soort wedstrijden ipv meej de luxewaoge... Dank, eikels!

Hoezo heet je eigenlijk WW als je elke dag in de auto naar werk zit??

NACdeClub

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 17:37u

Het probleem is ontstaan doordat voor de gehele wedstrijd geen CC nodig was. Je kon dus als NACsupporter een kaartje kopen voor het gehele stadion. ----> Daar ligt natuurlijk het begin van het probleem ---> Tel daarbij op het wedstrijdverloop, de bierconsumptie (op de niet NACvakken) en voetbalsupporters over het algemeen (erg fanatiek en meelevend)--->De vlam is hierdoor om het minst of geringste al in de pan(zelfs bij amateurwedstrijden zie je dit)----> Het is dan een te natieve gedachten dat NAC en Sparta het zo goed kunnen vinden omdaardoor de NACsupporters maar over te laten plaatsnemen.

Daarnaast ligt inderdaad bij de beveiliging en politie ook een stukje vervolg schuld, door NAC`ers niet optijd van de SPARTA vakken af te plukken... (Want wat was er gebeurd als er zo maar 30 SCF`ers ook ergens anoniem een kaarjte hadden gekocht voor deze wedstrijd??? MAW het had nog erger kunnen zijn...

Ik en vele andere hadden ook kaarten voor de DN tribune, maar zijn gewoon zo als het hoort (en wat het gezelligst is) in het NACvak gaan zitten.

Ik hoop dat SPARTA, NAC en de lokale 3-hoek niet door deze blunder van de Ticketbox (en misschien SPARTA en NAC zelf) nu ineens deze wedstrijd als combi oplegt...

Overigens nog een tip voor SPARTA en de lokale 3-hoek.. Zorg dat de bezoekers een afgeschermde parkeerplaats krijgen.. dit kan in de toekomst ook veel problemen voorkomen. Nu moetsen veel NAC`ers de auto ver uit elkaar zetten.. en door de hele wijk heen. Het overzicht is hierdoor helemaal zoek en mensen met kwade ideeen kunnen dan veel makkelijker toeslaan. Verder bescherm je hierdoor ook veel beter de (goedwillende) supporters.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 17:49u

@WW , tja waarom worden eigenlijk die klote regeltjes verzonnen zoals cobi , geen bier voor Bea , pasfotoreg. , enz. enz. , misschien wel omdat men elkaar niet het licht in de ogen gunt tegenwoordig.....? , nou vergeet het maar mooi , dan heb je het `treintje slopen` `busje slopen` , `cafétje slopen` in vroegere tijden nooit meegemaakt zeker ....? , was af en toe een gekkenhuis als NAC supporters op stap gingen met een krat bier achter hun kiezen , lokale ordehandhavers met de handen in het haar achterlatend.
Ik ben het ook vaak niet eens met die regels maar als supporters die geen geweldadig verleden hebben met elkaar , zelfs samen een wedstrijdje spelen voorafgaand aan een duel van de clubs met elkaar op de vuist gaan dan moet je toch i.i.g. er voor zorgen dat men niet bij elkaar in één vak kan komen ?
Komt bij dat dit denk ik NAC supporters zijn die eigenlijk dát ook wilden toen ze een ticket kochten want als je bewust een kaartje koopt om tussen het thuispubliek te zitten dan hou je je gemak wel en kleed je jezelf neutraal lijkt me , vraag eens aan Hannibal met dochtertje , gaat gewoon goed.

Hier was natuurlijk de fout duidelijk aan de poort als je leest dat het een man of 30 betreft die er duidelijk ook uit zagen als NAC supporter , weiger ze dan de toegang en dirigeer ze het gastenvak in....! , men wist notabene dat er een aantal een kaart per ongeluk had gekocht van die tribune.

@heavy66 (goud bouwjaar trouwens!) , geen angst kerel , de goede band met elkaar gaat niet zomaar verloren , je weet `t , er is maar één club in Rot.D. ! , net zoals jij zal zeggen dat er maar één in Brabant is......

Dusty

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 18:48u

Ik heb de wedstrijd gezien in het vak recht tegenover het overigens fantastische NAC-vak. Ik stond midden tussen de meest fanatieke Sparta aanhang. De supporters daar wisten van mijn vriend, die dat vertelde, dat ik een NAC supporter was. Desondanks een geweldige avond gehad met respect over en weer. Na de wedstrijd werd ik zelfs gefeliciteerd met de overwinning. Laat dit een voorbeeld zijn van hoe het ook kan. En nu maar hopen op een thuiswedstrijd, als de heren van de KNVB eens normaal willen loten

heavy66

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 18:55u

Probeer aan te geven dat wat mij betreft de band met NAC nooit kapot zal gaan al is het alleen al om Andro en de supergezellige wedstrijden die ik heb meegemaakt aan de Beatrixstraat.
Veel reacties op www.ITWM.nl gaan gewoon helemaal nergens over. Dit was een incident, dat op verschillende manieren voorkomen had kunnen worden maar helaas heeft plaatsgevonden.

De club van Rotterdam en de Parel van het Zuiden friend4ever

den Boeman

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 19:41u

@ Theo; Heb die link ff aangeklikt.
De enige reactie waar ik echt jeuk van kreeg, was die van ons "eigen" Svenneke.
Al ben ik er persoonlijk wel een groot voorstander van om gewoon lekker door te gaan met de AK-bokaal.

Niet te hopen dat dit incidentje gevolgen heeft voor t combiloze karakter van deze pot.......

Schippers

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 19:42u

Schippers heeft zelf in de afgelopen 30 jaar nog nooit problemen gehad met de mensen van Sparta. Behalve dat we weleens met dikke cijfers op de broek kregen in de tijden van Loggie, Lenkeek, Geels, vd Gijp en Van Gaal, viel alleen de uitermate warme ontvangst op. Twee jaar geleden kreeg Schippers van een sparta bestuurslid nog in detail te horen hoe de Mendez zaak in elkaar zat. Bleek onze Tejo de boel toch aardig opgeleukt te hebben.

Enfin, ik vraag mij dan dus af waarom iemand zich door een hese zatlap laat provoceren ? En zeker als je met 0-2 voorstaat.
Er zal wel meer aan de hand zijn geweest. Een redelijk massale kloppartij die ver boven het gebruikelijke duw en trekwerk uitging moet het geweest zijn. Jammer mensen, maar een fikse ban is dan wel terecht. Voor Sparta en NAC. En voor de aanstichter gewoon als in Engeland: boete van 20.000 euro. Geen gezeik.

hannibal

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 20:28u

@Hoog - voor de goede orde, Hannibal en dochter waren van verre te herkennen aan NAC sjaals die met trots zowel in de locale McD als in Spangen gedragen werden. Wij stonden echter wel gewoon op de bokdekorvertribune.
wat er bij mij niet ingaat is dat zgn NAC fans doelbewust op de nevilletribune gaan zitten terwijl daartoe geen aanleiding is omdat de inruil mogelijkheid bestond; als je daar niet van weet en je komt bij die tribune, kran je achter je oren en spreekt een steward aan. lijkt me dat t wel geregeld kan worden. met andere woorden , ze gaan er bewust zitten, het risico nemende dat er vanwege hun aanwezigheid, hoe lief en aardig ook, mot uitbreekt. het riekt naar kwader trouw en op zijn minst met zeldzame lompheid.

sparta jasper

Geplaatst: donderdag 1 november 2007 om 20:32u

eej supporters,

Het was een fantastische wedstrijd alleen jammer van die ene spartaan die dacht dat hij de wereld aan kon. maar ik vond het fantastisch dat jullie de jongetjes die een applaus kwamen vragen zo super hard toezongen (trouwens jullie cluppie zongen jullie ook de overwinning in)

Groetjes uit Rotterdam

PS: HET LIEDJE DAT JULLIE NAAR DE KANTEN GINGEN WIJZEN ZAG ER GOED UIT

VEEL SUCCES IN DE COMPETITIE (BEHALVE TEGEN SPARTA) EN IN DE BEKER (LAAT ZIEN DAT WIJ ER NIET VOOR NIETS UIT ZIJN GEGAAN).

Al Pacino

Geplaatst: vrijdag 2 november 2007 om 8:25u

Al 35 jaar ben ik supporter van NAC, maar ik heb altijd een zwak voor Sparta gehad. Een prachtige, traditievolle club met een echte voetbalaanhang. Duidelijk beter dan die uit Dordt Nord. Ik hoop dat de vriendschap tussen NAC en Sparta en de wederzijdse supporters niet negatief wordt beinvloed door één malloot. Dit zou werkelijk heel erg jammer zijn.Sparta heel veel succes in de competitie, behalve tegen NAC.     

Hanske N

Geplaatst: vrijdag 2 november 2007 om 10:57u

Hannibal: inderdaad te kwader trouw en lomp! De heren kwamen wij opweg naar het stadion tegen. Hele fijne teksten werden gezongen. Wij hadden zoiets van: hier willen wij niet bijhoren!
Bewuste keuze om met de groep te provoceren, iets anders kan ik er niet van maken. Natuurlijk slaat het veiligheids beleid nergens op, maar dit soort gasten, verziekt het weer.
Jammer!

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 2 november 2007 om 14:36u

Okay, ik had geen zin er iets over te zeggen, maar dan toch maar.

Tijdens de rust stond ik in de plee onder de BdK-tribune vak 28 te zeiken toen er een ventje zo ongeveer stuiterend kwam binnenrennen.

Hij had zijn mobieltje in z`n hand en stond daar luid toeterend verhaal in te doen van de "mooie matpartij met de politie" die ze hadden uitgelokt en wat er nog meer voor ellende zou gaan komen.

Niks nie een gestoorde Sparta-supporter die zich had misdragen, maar helaas een NAC- "supporter" die luidkeels stond op te scheppen over welbewust shit trappen.

Helaas, helaas, helaas.

JanM

Geplaatst: vrijdag 2 november 2007 om 20:35u

Ik heb het uit eerste hand die Sparta supporter stond een beetje zijn cluppie aan te moedige. Mag toch? In zijn eigen Sparta vak? Had ook een beetje bier op, (wij ook) dan schreeuwen we ietsje harder? Hij ook! Door een stelletje maf Keesjes (3) kan je in de toekomst geen partijtjes meer voetballen. Laat staan een biertje drinken.

Bedankt, stelletje loezers.

Jan


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven