homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 oktober 2007
De Wederopstanding van Anthony Lurling


Van " zero " to " hero " . Zo zou je wel enigzins de loopbaan van Anthony Lurling bij NAC kunnen omschrijven.
Menigeen (waaronder ook dit RATdaxie-lid) had grote twijfels over de meerwaarde van deze voetballer. Dat hij alle criticasters de mond heeft weten te snoeren, zegt heel wat over 's mans kwaliteiten en karakter.
Ook ons plaatselijk dagblad, vond het de moeite waard hier een artikel over te plaatsen:

'Laat ze me maar irritant vinden'

Het is en blijft een man apart, Anthony Lurling. Waar hij ook komt met NAC, in De Kuip of op sportpark Schoonenberg; vrijwel overal oogst de zo vriendelijke Brabander de hoon van het publiek " .

Zich er druk om maken is er echter niet meer bij. Lurling zégt het, Lurling bewijst het. De dit seizoen toch al opgebloeide Bosschenaar was tegen PSV dé uitblinker bij NAC. " Wanneer mijn contract over twee jaar afloopt, blijf ik graag nog langer. Ik hoef niet meer weg uit Breda. " .

Tuurlijk, niets zo opportunistisch als de voetballerij. Maar dat Lurling happy is bij NAC, is wel duidelijk. Afgelopen zaterdag tegen PSV droop het zelfvertrouwen negentig minuten lang van zijn gezicht. De voortdurend aanspeelbare spits líep als een gazelle en jaagde als een hongerige tijger. Eric Addo kan het nu nóg voelen. " Het was hij of ik " , doelt Lurling op zijn bikkelharde tackle op de Ghanees. " Ik ben geen type dat zijn poot terugtrekt. "

Wél een type dat vertrouwen van zijn coach nodig heeft. Foppe de Haan schonk het hem in zijn glansperiode bij SC Heerenveen; Bert van Marwijk liet het eens pijnlijk na bij Feyenoord. Lurling herinnert zich de Europese wedstrijd tegen Teblice. " In de vier duels daarvoor had ik even zo vaak gescoord. Maar wie werd er gewisseld toen Giel Swerts na één minuut rood kreeg? Juist. "

Funest voor het gevoelsmens Lurling. Vorm, zo meent hij, bestaat niet. Vertrouwen wel. Hij heeft het als geen ander nodig. Toen NAC-coach Ernie Brandts hem na het oefenduel tegen Getafe bombardeerde tot centrumspits, sloeg de twijfel even toe. 'Wat als Amoah straks weer fit is?' Maar Lurling speelt. Nog steeds. En ook nog eens goed. Het is dat Gomes onder de lat stond bij PSV, anders had Lurling voor de winnende gezorgd zaterdag. Niet voor niets prees Brandts hem na afloop. " Mooi " , vindt Lurling.

Brandts is een rustige man, doet geen rare dingen. Ik had gelijk een goed gevoel bij hem. "

Wie Lurling zo hoort praten móet zich haast wel afvragen waarom juist híj zo vaak het middelpunt is van heisa en tumult. " Het is de vervelende naam die aan me kleeft. Men vindt me irritant. Dat mag, ik maak me er niet druk om. Maar ze moeten me geen matennaaier noemen, want dát ben ik niet. "

Lurling weet wel waar het beeld vandaan komt. Kalou (Feyenoord) en Hugo (FC Groningen) kregen ooit rood na een door hun betwiste charge op Lurling. " Da's acht jaar geleden! Moet je kijken hoe lang zo'n akkefietje blijft hangen. "

Bij NAC, de club die hij 'saamhorig' en 'warm' noemt, lijkt Lurling weer op de speler die zo vaak excelleerde bij Heerenveen. Hij ziet parallellen " Voetbal is weer hobby. Zowel in als buiten het veld zijn we hecht, hebben we plezier. Dé basis voor prestaties " , merkt hij na teleurstellende avonturen bij Köln en RKC Waalwijk, een onvruchtbare tijd bij FC Den Bosch en een wisselvallige eerdere periode bij NAC. " Persoonlijk ging het toen aardig; met de club niet. "

Waar hij destijds botste met een deel van het publiek, is hij nu onomstreden in Breda. " Zaterdag gingen de duimpjes zelfs omhoog. Zoiets doet me zó goed. Ik heb met NAC de juiste keus gemaakt. "

Mooi dat juist Lurling synoniem staat voor de wederopstanding van NAC. Het zij hem gegund! <

Wat u allen overigens ook gegund is, is een exemplaar van RAT 77. Boordevol artikelen voor en door supporters en uiteraard gepimped met een aantal " Brammetjes " .
Ben er tijdig bij (deze keer ook verkoop bij de " bootcombi " ), want op is op!


Bron : De RAT/BN-Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

petros

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 13:26u

Een lullig akkefietje gebeurt in de middeleeuwen, wat een gezeur, maar Anthonie is gelukkig inmiddels wijzer. Gewoon door gaan met voetballen en je hebt het vertrouwen, dus vooruit maar, lekker een mooi seizoen maken en dan een lange neus naar alle critici !

Arjanvanl

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 14:10u

Als ie zo blijft spelen mag hij over 2 jaar zeker blijven!!
Toch wel een wonder dat hij zo`n goed gevoel heeft bij NAC gezien zijn vorige periode in Breda en de woorden die in de voorbereiding naar zijn hoofd werden geslingerd. Bij mij zijn in ieder geval alle twijfels over zijn kwaliteiten verdwenen.

De wezel

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 15:59u

Mooi. Ik gun `t hem van harte. Keb zowiezo een zwak voor gasten die altijd meer dan 100% geven. Net zoals sikorra. Dan maar iets minder voetbalintelligentie of hoe men het ook noemt.....

Hanske N

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 16:09u

Mooi gezegd: "vorm bestaat niet, vertrouwen wel" Het is goed te zien dat naast Lurling, ook andere spelers beter gaan presteren. Zwaanswijk, Elshot en straks ook Loran. Ook Jelle gaat prima.
Tja en bij mensen blijft kennelijk negatieve publiciteit langer hangen dan het positieve. Dat zegt meer over die negatieve personen dan over Anthony Lurling.
Ik ben erg benieuwd hoe we de superboeren gaan bestrijden!
Die zitten volgens mij allang aan hun quotum!
Come on NAC!

de broer van john f.

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 16:35u

De schitterende (kap en schiet)actie van Anthony, is de 86/87 e minuut, geeft aan hoe zijn zelfvertrouwen in gegroeid en hoe hij van nut kan zijn voor NAC. Als hij zo`n actie tegen de superboeren kan maken, met een 1-0 ten gevolge voor NAC in het eerste half uur, dan wordt het een overwinning voor ons goeie ouwe NAC. Blijft het voor rust bij een bloedeloze 0-0, dan vrees ik een teringmoeilijke pot. De Graafschap (de naam zegt het al) graaft zich in voor de eigen zestien en hoopt op countergelegenheid, en laat daar nu ook de kracht van het huidige NAC liggen, dat ruimte nodig heeft om te kunnen excelleren, zoals in de tweede helft tegen PSV. het risico op een zaadpot a.s. zaterdag is levensgroot aanwezig. Ik hoop echter op een vroege voorsprong, zodat DG wel móét komen. Daardoor ontstaat er ruimte voor Anthony, Jonas, Matthew c.s.

deuZige

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 18:30u

ik was tegen, nu ben ik voor. Ik had nooit zo`n inzet verwacht. Lurling2 is wat mij betreft een groot suc6!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 2 oktober 2007 om 19:28u

Vind `m vanaf de voorbereidingswedstrijden al een opwaardse spiraal maken in z`n vorm (volgens Anthony vertrouwen dus).

Sammy

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2007 om 19:51u

ik was voor en blijf voor en word moe van de reactie van de meelopende draaikonten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven