of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

20 september 2007
NAC trekt bij vvv aan de bel om opheldering over utrechte autocombi


NAC supporters moeten morgen middels een verplichte buscombi richting Venlo. Dit is besloten door de lokale driehoek aldaar. Als reden voeren zij op dat ze te maken hebben met een lastige groep vvv supporters en dat hun voorzieningen om grote groepen uitsupporters te ontvangen, niet toereikend zijn. NAC was van mening dat zij niets anders konden dan zich bij dat besluit neer te leggen.

Dat is niet wat ze bij fc utrecht dachten. Die kregen het wél voor elkaar om een autocombi naar vvv los te peuteren, zoals wij daar gisteren melding van maakten. Het lijkt NAC te hebben wakker geschud. NAC is net zo verbaassd als haar supporters en is ´woedend´ op vvv. Het wil direct opheldering over deze opvallende gang van besluitvorming in het stadje aan de maas. NAC als volgt op haar site:

______________________________________________________NAC WIL OPHELDERIKNG UIT VENLO

NAC heeft VVV om opheldering gevraagd over de verschillende behandeling van supporters van NAC en van Utrecht.

Voor de wedstrijd VVV-NAC van vrijdag aanstaande was de NAC-aanhang een bus-combi opgelegd. Dat had niets te maken met eventuele problemen met NAC-supporters, zo verzekerde VVV, maar met de gebrekkige infrastructuur in en rond het stadion De Koel en met het gedrag van een klein deel van de VVV-aanhang.

Maar gisteren bleek dat over enkele weken de supporters van Utrecht met een zogeheten auto-combi naar Venlo mogen. Gezien de argumenten die VVV en de driehoek gemeente-politie-justitie in Venlo hadden aangedragen, een onbegrijpelijk verschil in behandeling.

NAC heeft vandaag daarom bij VVV en de lokale autoriteiten voorgesteld om de bus-combi om te zetten in een auto-combi. Dat heeft in Venlo tot intensieve besprekingen geleid, maar om half elf ’s avonds kon VVV nog steeds geen uitsluitsel geven. De burgemeester van Venlo heeft zich vooralsnog op het standpunt gesteld dat de auto-combi van Utrecht zou moeten worden omgezet in een bus-combi.

NAC hoopt deze ochtend een definitief standpunt vanuit Venlo te mogen vernemen. Afhankelijk van de uitslag zal de club zich beraden op eventueel te nemen stappen. NAC heeft gisterenavond de clubraad geďnformeerd over de ontwikkelingen.

______________________________________________________


Wij zijn benieuwd wat men in Venlo voor gegronde reden aanvoert. Een koopavond zal het niet zijn, want die houden ze daar op donderdagavond. Wat zou de burgemeester van venlo kunnen doen? Waarschijnlijk de autocombi van utrecht omzetten naar verplichte bus. Maar hoe kan het dan in godsnaam dat zij die autocombi in eerste instantie wél kregen toegewezen? Of heeft NAC zich er iets te snel bij neergelegd? Op welke acties zou NAC zich kunnen beraden? De naar Breda afreizende vvv supporters een verplichte buscombi opleggen? Ze hebben tenslotte een lastige groep van zo´n 25 vvv vlegels.
Hopelijk hoeven we niet naar zo´n situatie toe dat we politiek gaan uitvoeren middels het naar elkaar dreigen met maatregelen als deze. Want daar zijn de supporters niet bij gebaat. Dan bedoelen we ook die van de tegenstander.

We wachten in spanning af. We zullen het wellicht in venlo wel zien..


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Loets

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 9:48u

NAC leest de fansites grondig. Alle hier aangedragen argumenten zijn netjes op een rij gezet en aan Vee Vee Vee voorgelegd.
Triest is wel te moeten constateren dat de kritische c.q. scherpe houding van de supporters niet heerst op de burelen van NAC. Waarvan akte.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 9:57u

Alvorens TM, Schollen of bavaria de zwarte piet toe te schuiven:

In de CR-vergadering van gisteravond hebben WR en JS de gang van zaken uitvoerig toegelicht. Gesprek op 9 augustus met veeveevee, waaruit bleek dat om voornoemde redenen uitsluitend de buscombi mogelijk was.
Op dat moment waren er nog geen wedstrijden in de eredivisie in venlö gespeeld, dus geen referentiekader m.b.t. andere wedstrijden. Vervolgens heeft JS nog een aantal keren contact gehad met zijn venlöse collega, om alsnog e.e.a. te bewerkstelligen.
Woensdagavond sijpelde het bericht van utrecht door op de burelen, waarna op donderdagochtend gelijk contact is opgenomen met veeveevee. Onze venlöse medelanders konden echter nu niet het verschil aangeven waarom wij met de bus moeten terwijl utrecht met de auto mag.

Na veel telefoongesprekken over en weer, waarin het woord willekeur nogal eens genoemd is, heeft gisteravond nog n gesprek plaatsgevonden tussen vvv – pliesie en de venlöse bürgemeister. Alleen laatstgenoemde zou een verklaring kunnen geven waarom wij in de bus moeten, al neigt deze dan om utrecht te naaien, door ook voor hen een buscombi op te leggen.

NAC voelt zich genaaid, net zoals wij als supporters ons genaaid voelen, hier zal vrijdagavond dan ook ‘gepast’ mee om gegaan worden…

De Wortel

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:10u

A`maal mooi en aardig, maar het blijft verbazingwekkend dat fc trommel op een of andere manier WEL weet hoe ze het maximale voor hun supporters weten te bereiken bij de locale driehoek(en) wat, gezien de reputatie die onze trommelende josti`s in den lande hebben op het gebied van "foei"-acties toch erg opmerkelijk is.
Misschien toch handig om JS maar eens op een spoedcursus onderhandelen te sturen?
Wat dan nog t meest trieste gaat worden, is de kans dat fc trommel nu ook met een verplichtte buscombi naar vvv gestuurd gaat worden en vvv-supporters met een buscombi naar Breda moeten, Zo heb je onder supporters alleen maar verliezers en zijn de locale driehoeken weer eens de "winnaars"...

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:24u

@ Wortelinho

Zelfde mensen aan tafel, zelfde inzet, maar een maandje later, dus blijkbaar een veranderde zienswijze (veeveevee is op dat vlak onervaren, inmiddels zijn excelsior en roda op visite geweest)

Eerste vraag gisteren aan JS: wat heb je daar in godsnaam zitten doen, als utrecht t wel voor mekaar krijgt en wij niet.

Zulke besprekingen gaan op basis van vertrouwen en ervaring. Als er op voorhand geen vertrouwen is (ervaring was er niet) dan moet je de veeveevee-er aan de andere kant van de tafel zien te overtuigen. Als de overkant echter in nee blijft volharden, dan houdt het ergens op.

Enige reden die ik me kan voorstellen is dat veeveevee inmiddels niet meer zo angstig is voor gasten dan ten tijde van 9 augustus.

Het slap onderhandelen is voor ons niet controleerbaar, feit is dat JS zich dusdanig gepiepeld voelt, dat hij ongetwijfeld er alles aan heeft gedaan om ons verder te helpen.

Advies is overigens herhaald om in breda een goed gastheer te zijn, het rode loper principe, dus ik verwacht niet dat veeveevee naar ons met de buscombi af zal moeten reizen. Wie goet doet....

Hala Breda

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:25u

Schuld van Schollen, Bavaria en Theo Mommers. Oh, en het komt ook door de opstellingen die Ernie Brandts elke week maakt, alsmede de flutaankopen van Stewart.

Hup NAC en hala Breda

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:30u

De Portugees meent dat VVV voor straf een opblaasboot-combi moet worden opgelegd.

Don Leon

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:33u

@PN

Mits zwemdiploma, mét pasfoto.

Ik hoop dat we morgen nog enigszins profijt ondervinden van de dappere ondernemingen van JS. Goed te weten dat NAC zich volledig achter de supporters schaart.

De Wortel

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:42u

@mieshoopelinho: dan maakt het de besluitvorming van vvv nog vreemder. Een buscombi aan NAC opleggen vanwege je eigen lastige supporters (+/- 25 "vlaaien" die vooral lastig blijken te zijn bij UITwedstrijden van vvv), terwijl dat dus niet de hoofdreden (achteraf) blijkt te zijn van dit besluit van de locale broekpoep-driehoek?
O wat is het toch fijn om voetbalsupporter te zijn... .

hannibal

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 10:51u

JS is een aardige gosert maar niet een die je om een serieuze boodschap stuurt (anders dan de bekende `grote`boodschap).
hij zal het niveau winkelwagenvertegenwoordiger niet te boven komen. dat geeft niets, ieder zijn ding, maar dat is niet het niveau vereist om voor onze welwillende meereizende fans het maximale te realiseren. Waarom volhardt NAC in het aanstellen van niet gekwalificeert personeel, liefst op belangrijke posten, enkel en alleen maar omdat ze een NAC verleden hebben.
in stilburg loop een sollicitatieprocedure voor een comm manager. vorige week verpesste deze jongen een goede wandeling door te proberen te golfen, en dat met een tilbo die in bestuurskringen in dat durp bivakkeert. ok sorry, fout, moet ik niet doen, maar deze beste man vertelde mij wie er uit wederzijds kennisen kring afgwezen waren.... daar zaten toch wat zeer serieuze lieden in. de point, zelfs in stilburg pakken ze dit soort zaken beter aan. gelukkig snappen ze van foetballuh nog steeds nix!!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 15:59u

Uitgaande van de beste bedoelingen van NAC voor haar supporters hebben we hier op de Rat iets te voorbarig vooral NAC de schuld gegeven .... , maar zo werkt het altijd in de grote mensenwereld toch ? , klant klaagt tegen verkoper , verkoper klaagt tegen chef , chef klaagt tegen baas enz..
Ik ga er van uit dat we dit `geklaag` van NAC richting Venlo te danken hebben aan de c.r. , goeie aktie derhalve !
Blijkt dus dat men bij NAC net zo verbaast was over de NAC niet en (fl)utrecht wel affaire......

Don Leon

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 17:11u

@ hoog,

Nou ja, voorbarig NAC alle schuld gegeven... Zoals ik het zie had NAC best een mogelijkheid voor een autocombi open kunnen houden, door VVV hun eerdere 2 thuiswedstrijden als testcase te laten gebruiken. Uit die evaluatie had vvv kunnen concluderen dat het wél mogelijk is om supporters van clubs van een formaat roda jc op ordelijke wijze te ontvangen. Die ervaring hadden ze bij vvv nog niet. Kennelijk viel de heisa allemaal wel mee en besloot men dat utrecht gerust met de auto kon komen. Iets waar ze bij vvv voorafgaand aan de competitie heilig van overtuigd waren dat het niet zou gaan werken. NAC in de persoon van JS, wist ze niet op andere gedachten te krijgen. NAC had in de voorbesprekingen op z´n minst best zo´n evaluatie van de eerste 2 thuiswedstrijden kunnen bedingen. Een soort ´optie tot´, dat men aldaar na evaluatie van hun eerste 2 uitwedstrijden, besluit of de voorzieningen adequaat zijn om uitsupporters op een dergelijke manier te ontvangen.
Maar goed, voorlopig weet niemand wat er in die voorbesprekingen al over tafel is gekomen.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 17:21u

@Don , ja we weten het niet , we waren niet bij die besprekingen maar stel dat JS het wel gevraagt heeft (wat me niet meer dan normaal lijkt) en gelijk `nee` te horen kreeg , dan houd het toch gewoon op ?
Dat vervolgens die vlaaien de flutrechters wel met den oto laten komen kan een JS niet veel aan doen , ja nu verhaal halen daaro.....

Keizerstad

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 18:01u

@ mieshoop

"feit is dat JS zich dusdanig gepiepeld voelt, dat hij ongetwijfeld er alles aan heeft gedaan om ons verder te helpen."

Behalve dat de zinsbouw niet deugt, is er in uw redenering ook geen logisch oorzaakelijk verband te ontdekken. JS heeft alles op alles gezet omdat hij zich in het ootje genomen voelt? Wat zou uw eigen reactie zijn als u een dergelijke misstap had begaan? Precies, u speelt de vermoorde onschuld en wendt voor dat u er zelf niets aan kunt doen. Alles is de schuld van VVV. Erg doorzichtig allemaal, daar trapt zelfs een klein kind niet in.

Laat u toch geen zand in de ogen strooien a.u.b.

m.v.g.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 18:23u

Keizerstad

ik voel me vereerd dat je mij met `u` aanspreekt, en wat die zinsbouw betreft, jazeker, die is helemaal fout.

Maar: Jawel, JS heeft er alels aan gedaan, heb gisteren met een select gezeldschap de vergadertafel samen met JS, WR, RP gedeeld en het relaas van de beste man gehoord.

Hij verzekerde ons ervan met de insteek minimaal autocombi naar venlo te zijn afgereisd, op die 9e augustus. Hij was verbaasd toen dat niet mogelijk bleek, heeft vervolgens legio argumenten en de wapenfeiten van de laatste jaren benoemd, maar kreeg steeds nul op het rekest.

Vanaf het moment dat bekend werd dat utrecht wel mocht gaan, is er contact geweest met venlo. En dan niet één keertje, maar vele keren.

Uiteindelijk is de veiligheidsfunctionaris van veeveevee om, is de pliesie in venlo om, alleen de burgervader moest even een stempeltje zetten. Gisterenavond laat heeft een vergadering tussen deze drie partijen plaatsgevonden, helaas, zonder positief resultaat. Sterker nog, het is goed mogelijk dat nu ook utrecht erbij genaaid wordt.

Afgezien van het feit dat ook ik twijfels heb gehad (en geuit) bij de onderhandelingsgeest van deze of genen, in dit geval krijgt JS van mij het voordeel van de twijfel.

hannibal

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 21:18u

beste Mieshoop, vindt U niet dat U iedereen ten burele iets te vaak het voordeel van de twijfel gunt? vetrauen ist gutt, kontrolle ist besser, zegt de oosterbuur zeer terecht! bij nacontrole blijkt wel heel vaak dat die voordelen der twijfel iets te vaak beschaamt zijn, vindt U niet?!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 21:47u

@Hannibal , mieshoop heeft het dus van de eerste hand , JS zelf , natuurlijk kan iedereen jokken maar als je dáár vanuit gaat.....
Nu staat op NAC.nl dat iedereen inderdaad `om` was in Venlo , op opperhoofd (lees burgermeester) na aldaar.
Ook daar staat dat waarschijnlijk nu ook Utreg met `t buske mag.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 22:01u

Ah, ook u spreekt mij met de (ietwat verouderde schrijfwijze) U aan. En dan nog wordt geroepen dat voetbalsupporters een stel herzenloze randdebielen zijn... Ik ken er in ieder geval twee die buiten die categorie genoemd mogen worden

Maar, wellicht heb je gelijk.
Ik baseer mijn mening vaak op wederhoor en lomp boerenverstand. Anderen vormen hun mening op basis van veronderstellingen.

Een klein verschil, maar een compleet ander uitgangspunt. Als JS ten overstaande van de CR en z`n eigen collega`s glashard zit te liegen, dan heeft hij dat dusdanig goed kunnen verbloemen dat ik hem alsnog zou geloven.

Om ook in venlose sferen te geraken:
"Mit der Wahrheit lügt man am besten"

Mijn waarheid is dat NAC in dit geval zijn nek goed voor de supporters heeft uitgestoken. Wat is de jouwe?

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 22:15u

De Portugees heeft altijd geleerd dat enkel de Heer en de Majesteit met de hoofdletter U worden aangeschreven. Wij, gewone sterfelijke zielen, dienen het te doen met een kleine u. En dat heeft niets te doen met fatsoen of mores .....

Bij de weg: zag op de NAC-site dat we het vrijdag moeten doen zonder Molhoek en Penders .....

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 20 september 2007 om 22:48u

Inderdaad Portugees , had `u` toch gelijk dat met het wellicht té vroeg beginnen na een hersenschudding van Molhoek....
Penders was dus al geblesseerd uitgevallen in Nijmegen , hopelijk a.s.a.p. terug asjeblieft.......

Laten we dit hoofdstukje maar eens afsluiten en ons richten op de pot van Vrijdag zonder Rob en de Rogiertjes.....

HV

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 0:25u

@Mieshoop:
`Zelfde mensen aan tafel, zelfde inzet, maar een maandje later, dus blijkbaar een veranderde zienswijze`
Uh, daar vergeet je toch iets belangrijks: Bij het laatste was er invloed van de veiligheidscoördinator van Utrecht, bij de eerste zat JS. Nee, ik speel niet graag op de persoon, maar deze factor lijkt me belangrijker te zijn geweest dan `een veranderde zienswijze`.
Afgelopen seizoen waren er maar liefst 3(!) wedstrijden combi-vrij! DRIE!!! Dan heb je toch gefaald? De combi is een nood-maatregel, niks anders; die zet je niet zomaar in. En dat moet je als veiligheidscoördinator zien te verkopen, tenzij je zelf echt een dreiging ziet. En als dat niet lukt, is het ofwel niet hard genoeg willen, ofwel niet goed genoeg kunnen. Vorig jaar verkondigde de beste man JS recht in m`n smoel dat de gesprekken met excelsior vlotjes en uitstekend waren verlopen; we konden `gewoon` met de auto. Blijkt het een auto-combi te zijn, voor hem blijkbaar hetzelfde als combi-vrij?

Binnen elk bedrijf worden mensen afgerekend op hun resultaten Ik herhaal het nog maar eens: vorig seizoen 3 wedstrijden combi-vrij!!!

En welke doelstelling voor dit seizoen heeft de clubraad NAC nu voorgelegd? 5 wedstrijden comb/pasfotoi-vrij? 8? 10? Nu er een goede score is behaald met de zaterdagen thuis lijkt het me verstandig om dit actiepunt bovenaan op de agenda te zetten. (Nee, combi-vrij is GEEN bonus, dat hoort normaal te zijn. Elke wedstrijd met onzinnige auto/bus-combi is een malus)

De wezel

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 9:51u

Vindt het weer typisch dat het altijd dezelfde "supporters" zijn die om wat voor reden dan ook met het vingertje richting NAC wijzen.
Alhoewel typisch is het bij nader inzien niet, eens een azijnzeiker altijd een azijnzeiker.

Als vvv op het moment dat er nog geen ervaringen met zulke duels zijn, met NAC afspreek om alleen buscombi`s toe te staan. En hierna met Kutrecht iets anders afspreekt dan ligt dat niet aan NAC natuurlijk, maar aan het NSB gedrag van VVV.
NAC gaat vervolgens terecht verhaal halen. Het uiteindelijke gevolg is triest voor de supporters, want als ze voor consequent beleid kiezen dan zal het wel zo worden dat ook Kutrecht met de bus moet. Oftewel door die domme amateuristische actie dupeerd en frustreerd het zowiezo supporters, wat je gezien het doel van zo`n buscombi (geen rotzooi) nu juist beter niet kunt doen.........
Blijkbaar zit men daar in Venlo op meerdere fronten nog op eerste divisie niveau.....

Don Leon

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 10:05u

@De Wezel

VVV onterecht uitmaken voor NSB´ers mag wel (de burgemeester loopt te kutten, niet vvv), en jezelf afvragen of NAC achteraf misschien niet doortastend genoeg is geweest is azijnzeiken?

De wezel

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 10:47u

@ Don Leon

VVV + de driehoek is inderdaad juister. NAC heeft in deze naar eer en geweten gehandeld en toen bleek dat er sprake was van willekeur door de duitse driehoek werd er actie ondernomen.
Als je dan nog met de vinger richting NAC wijst, dan ben je wat mij betreft een Azijnzeiker met een Hoofdletter A.
Let wel kritisch zijn is zeker niet verkeerd, maar sommigen slaan wel erg door, waarbij ik me ernstig afvraag of de redenen hiervan überhaupt wel met NAC te maken hebben.

HV

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 12:06u

@De Wezel: Je gaat even voorbij aan het feit dat dit geen incident is, maar een trend.
(En hop, naar het zuiden)

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 21 september 2007 om 12:18u

En dan te bedenken dat de burgervader van Venlóóó, ene Hubert Bruls, in zijn publieke CV als eerste op zijn lijstje van hobbies heeft staan: voetbal!

En gie geleuf da!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven