of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 april 2007
NAC beschouwt voor in columnvorm


Zoals gebruikelijk beschouwt NAC de eerstvolgende wedstrijd voor op de officile website. Normaliter komen Brandts, Vlemmings of Penders aan het woord. Dit keer krijgen we te maken met een nieuw fenomeen; de voorbeschouwing in columnvorm. De grote vraag is: wie-o-wie zit er achter onderstaand stuk? Is het Willem Reijn? Hanske P.? Of is het toch Willem van der Hoeven die stiekem achter het toetsenbord gekropen is? Oordeel zelf maar.

Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. En dat is nu. NAC kan nog altijd op plaats negen eindigen en ds mee gaan doen om een ticket voor de UEFA Cup!

En waarom zou NAC daar niet voor gaan? Omdat de doelstelling voor dit seizoen al gehaald is? Omdat de pijp leeg is? En hoezo is die pijp leeg dan? AZ bewijst dit seizoen de theorie van Louis van Gaal dat het lichaam niet moe wordt, maar de geest. En die geest, die kun je - desnoods kunstmatig - weer oppeppen. Een paar dagen vrij, of een keer een leuke meevaller en de geest kan er weer tegenaan. Daar zorgt de adrenaline dan wel voor. Zou de pijp ook leeg zijn geweest indien NAC wl de finale van de KNVB Beker had gehaald? Of zouden de spelers hun vermoeidheid op 'hold' hebben gezet, teneinde nog met volle teugen van die finale te kunnen genieten, en zo mogelijk die beker zelfs te pakken?

Het lijkt er nu op dat NAC het erbij laat zitten. Maar wie had verwacht dat NAC veel punten zou pakken in die laatste zware reeks, met tegenstanders als SC Heerenveen, PSV, AZ, Ajax, AZ-voor-de-beker en Roda JC? Slechts onverbeterlijke optimisten hadden daar op gerekend. Nu, n wedstrijd voor het einde van de competitie, blijkt echter dat NAC nog steeds een goede kans heeft om die eerste negen te bereiken. Enige concurrent voor die negende plek is FC Utrecht, dat zondag echter uit bij FC Groningen moet aantreden. En die Groningers, die willen winnen, want die maken nog kans op plaats vijf! Bovendien pakte FC Utrecht dit seizoen bitter weinig punten in uitwedstrijden.

NAC dient zelf aan te treden tegen FC Twente, in Enschede. Zeker geen gemakkelijke wedstrijd. FC Twente presteerde dit seizoen top. Gelet op pure kwaliteit zou NAC zich weinig illusies hoeven maken voor het bezoek aan 't Arke Stadion. Bovendien zullen de Tukkers zich mogelijk willen wreken voor de uitschakeling in de KNVB Beker. 'Oei, oei, oei. We zijn dus kansloos...' Nee! FC Twente zal zondag best een lekker potje willen voetballen. En natuurlijk zou het leuk zijn als die wraak voor de bekerwedstrijd er zou komen, maar in Enschede vinden ze het belangrijker om heel te blijven met het oog op de play-offs voor Champions League-voetbal. Want geloof maar dat ze zich daar bij FC Twente niet kansloos voor achten! FC Twente gaat zondag heus niet tot het gaatje. Echt niet.

En daarom doet NAC er dus verstandig aan in Enschede vl gas te geven. Al is het misschien voor de laatste keer dit seizoen. Maar wie weet, levert het nog iets op k! En ls je de kans hebt, dan moet je 'm pakken, want anders ben je als topsporter geen knip voor je neus waard. En NAC hft nog alle kans op die plaats negen, dus de ploeg met ervoor gaan. Dt is topsport! Niks, de pijp is leeg. Nee, de pijp mg nog niet leeg zijn. Stel voor dat AZ dat zou voelen... En die ploeg heeft toch even wat meer wedstrijden gespeeld dan NAC dit seizoen. In Alkmaar gaan ze de pijn van alle inspanningen pas voelen als ze klaar zijn met hun seizoen. Als ze de zo dringend gewenste prijs (of prijzen!) binnen hebben.

Laat NAC zich daar voor komende zondag aan spiegelen. FC Twente is nu te verslaan, ga ervoor! Lukt dat, dan wacht NAC nog de mooiste wedstrijden van het seizoen. Mooi weer, volle stadions en een chte prijs op het spel: UEFA Cup voetbal. Daar doe je het toch allemaal voor als profvoetballer?


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


29-apr-2007 TWE-NAC (2-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

de broer van john f.

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 16:32u

Duidelijk de (aardige) pen van Jeroen Baldwin, die met dezelfde tone of voice in de NAC-Klok zijn voorbeschouwingen pleegt te schrijven en daarbij de nodige prikkeling van de spelers absoluut niet schuwt.

ctk

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 16:35u

Tja, dat is dus precies hoe ik er ook over denk.
Ik vond het een rare uitspraak van Brandts om te zeggen dat de pijp leeg is, zeker als je het afzet tegen het aantal wedstrijden wat AZ heeft gespeeld en die zijn nog redelijk fris zoals je elke week weer ziet!!

Tuurlijk is het moeilijk zondag, maar zeker niet onmogelijk mits de spelers er zelf ook nog in geloven en dat is nu juist waar ik mijn twijfels over heb.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 16:51u

Nee maar de mensen hadden wel 3 punten thuis tegen Heracles verwacht en dan was die hele discussie van nu niet nodig geweest.

En 2 uit 8 plus een oplawaai in de beker is ook weer het andere uiterste, dat had ook weer niemand verwacht !

robf4

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 17:04u

En wat is er bij NAC gedaan om de geest op te peppen? Potje paintballen zeker.....

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 18:14u

Nee dan dat gleuvenkoor voor een goed doel laten zingen terwijl ome Theo links en rechts centjes tekort komt om een fatsoenlijke selectie te financieren.

Mocht uitkomen dat Slot inderdaad zoals kamerbreed beweerd wordt ons voor nul gulden gaat verlaten, dan zijn de rapen gaar. Dan gaan er koppen rollen.

de broer van john f.

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 18:25u

Hahaha, dan gaan er weer koppen rollen. yeah right, de zoveelste loze `belofte` van bd. Hoeveel frustratie kan een website hebben? Het zuurgehalte stijgt weer dra-ma-tisch en wat gebeurt er? Niks, nada, noppes, nul, er woordt een hoop beweerd en gedreigd en niemand heeft de bewijzen en/of de gutz om er iets aan te doen. Stelletje mietjes/jankers/zuurpruimen.

Elmo

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 18:49u

Heel, maar dan ook echt heel goed mijn gevoel verwoord in dit stuk. Ik word kots echt KOTSmisselijk, van de instelling van zowel spelers, trainer als een aantal supporters die beweren : ja, `t is mooi zo geweest, de doelstelling is gehaald, dus klaar dit seizoen... Niets daarvan, je bent verdomme topsporter en zal je altijd tot het gaatje moeten gaan om al het mogelijke te bereiken wat er te bereiken valt. Met de mentaliteit van: `t is goed geweest zo, kom je als club nooit hogerop. Pas als je als club bereid bent te gaan voor alles wat er te halen valt ben je goed bezig!

Dus voor zondag verwacht ik strijd tot de laatste minuut!!!

ligt

Geplaatst: zaterdag 28 april 2007 om 0:31u

Natuurlijk moeten we er tegen Twente vol voor gaan. Maar als de spelers er niet vol voor gaan zondag dan is dat allemaal de schuld van Harry b.d.

danny b

Geplaatst: zaterdag 28 april 2007 om 1:04u

Elmo,

Met jouw reactie ben ik het 100% eens. Met het feit dat je die reactie haalt uit dit stuk niet.
Allemaal te makkelijk, je bent zo goed als je laatste wedstrijd luidt het clich en dat moet niet overdreven worden, maar ik vind het ook ronduit onzin dat vanaf het moment dat je veilig bent, maar alles onder de mantel der tevredenheid wordt geschoven. Waarom zijn we zo snel tevreden? Omdat niet disfunctioneren ons nu opeens snel tevreden stelt? Waar NAC nu bivakkeert hoort bij een club als NAC en een stad als Breda. Niks bijzonders, iets wat gewoon moet kunnen.
Het is zo fout goede prestaties van nu te verheerlijken wegens disfunctioneren van de vorige jaren. Daarmee verdedig je die ellende.

NAC heeft jaren ondermaats gepresteerd en nu ff zoals het hoort. Dt is de enige juiste kwalificatie in mijn ogen.
Normale prestaties die onder gesneeuwd worden door disfunctioneren uit het verleden moeten niet opgeheerlijkt worden. Wordt er misselijk van zelfs. Zondag weer naar pluskut om NAC naar die 3 punten te schreeuwen, ben benieuwd wie ik van de eeuwige positivo`s nu weer mag verwelkomen. az uit kwam ik er genoeg tegen...

Nog ff een reactie op het stuk van Baldwin of Reijn; er wordt gerefereerd naar mentale sterkte. Wat als we wel in de finale zouden staan? Zou de pijp dan ook leeg zijn?

Antwoord: JA!

Ze zingen in koor dat ze geen intertoto play-offs willen spelen, maar we tellen welgeteld 3!!! overtredingen in die uiterst belangrijke pot tegen roda. NAC wil niet meer (iedereen is bezig met zijn eigen toekomst volgend jaar blijkbaar). Wat is daar nou zo moeilijk aan te begrijpen?

Ginola

Geplaatst: zaterdag 28 april 2007 om 8:34u

Hey Harry,

Idd dan gaan er koppen rollen denk ik!

hebben we het de vorige keer hier ook niet over gehad?

Structureel probleempje?

de broer van john f.

Geplaatst: zaterdag 28 april 2007 om 10:28u

Thamas Pet staat morgen in de basis, nu nog Mathijssen en Demir en dan heb je gemotiveerde mannen in de basis, die NAC een push kunnen geven. Waar Groningen eerder dit seizoen met 7-1 en Heerenveen met 5-1 op hun donder kregen, moet NAC de nodige mazzel hebben om in Enschede resultaat te kunnen behalen, maar zeg nooit nooit. Dat BD dan achteraf gaat zeiken dat we weer het nodige geluk hebben gehad... ach, daar zit toch niemand meer mee?

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 28 april 2007 om 11:31u

Bern, bewolkt, 22 gr

Mommers en Bouw namen een fulltime communicatieman in dienst. En het enige wat we ervoor terugkrijgen zijn onzinnige columns, halve waarheden over het geval Slot en passages over oud-spelers.

En dat terwijl er zoveel valt te melden. De onrust binnen de selectie dateert alweer van een maandje of 2 terug. Wie blijft, wie gaat ? Wat wil de club eigenlijk ?

Tevreden over de behaalde doelstelling (lekker laag gezet dit jaar) buikte men uit naar het eind van het seizoen. In de propaganda wordt handig ingespeeld op het quasi-feit van loodzwaar programma. Bewust wordt de afgang tegen Broods Heracles weggelaten. Drie punten en we hadden inderdaad rustig naar de nacompetite toe kunnen werken. Maar de hele spirit is weg. De Schwung eruit. Het is ook niet meer om aan te gluren, en wekelijks wordt het een beetje minder. NAC onwaardig. Maar daar zit de marokkaanse jeugd van tegenwoordig niet mee. Wat me nog het meeste tegenvalt is dat niemand van de fanatieke jongens zon ventje tijdens de wedstrijd even corrigeert en op zn flikker geeft. Dat valt mij tegen. Geen drive. Geen leiding.

Wat we op het veld zien is een weerspiegeling van het nac management. Zolang er bij de 7 bestuurders, hun getrouwen en de managers geen enkel zelfinzicht komt, geen greintje auto-kritiek, en niet een beetje berouw over de afgelopen jaren, dan wordt het nooit iets.

Anderen de schuld geven kunnen zij als de besten. Ben benieuwd wanneer er open en eerlijk over de geherschikte verhoudingen in het Bouwproject geinformeerd gaat worden. Daar hadden we toch Mr Willem "geen transfervrije status" Reijn voor aangetrokken ?
Wat mij betreft vallen de zelfverheerlijkers in het bestuur ons niet meer lastig met stadions die moeten voldoen aan de 20.000-norm. In de wandelgangen de Hoppennorm genoemd. Daar zijn Heerenveen en co allang voorbij. Zodra wij dat hebben staan liggen we alweer achter.

De achterban wil achter de goals grote staantribunes. In Gladbach is dat ook mogelijk geweest. Ombouwbaar tot zitplaatsen als dat moet. De achterban wil lounges a la Psv stadion voor de hoofdtribune. De Lokhoff-loge, de Van Hooijdonk-loge, de Rat-Verlegh-loge, de Burgemeester Willem Merckx-loge, de OnzeGeertdiepromoveert-loge etc.
Kwaliteit brengen daar waar dat gevraagd wordt. En aan de vraag voldoen daar waar dat verlangd is.

Vraag en aanbod zijn bij NAC slecht op elkaar afgestemd. Niemand heeft gevraagd om een directeur die met iedereen ruzie loopt te maken, een rechtzaak veroorzaakt en onder de bijnaam Breedbekkikker zijn zwarte leasetaxi start.

Hier in Bern is zojuist mijn gast de ceo van een bedrijfsonderdeel van een bepaalde internationale partij aangekomen, dus ik ga nu even bijkletsen. Mooi uitzicht vanaf het terras op de pre-alpes.

Ja, zo kom je nog eens bij de mensen thuis. Vanavond alweer door naar de Cote voor een rondje golf bij wat andere brave menschen. Gegroet.[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Joop

Geplaatst: vrijdag 27 april 2007 om 18:27u

Gek he harry! met zon nagelaten schuld!
Vertel jij ons is dan hoe jij het zou doen vanuit je huisalp ??
Zeiken kan je wel...maar met oplossingen komen heb ik je nog nooit zien doen! Waar ik je reacties meestal wel kan waarderen neigt de laatste naar een ferme trap in de rug en eerder jouw onkunde en gebrek aan inzicht dan die van Mommers.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven