of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 juni 2006
Ook utrecht meldt zich voor Diba


Het begint er op te lijken dat Diba de clubs voor het uitzoeken heeft. Nadat twente heeft laten weten zeer graag Diba aan zich te binden heeft vandaag utrecht zich als tweede club gemeld, zo weet vi.nl te melden.

Nadat de club uit de dommestad naast huysegems en Jenner greep, richtten ze hun pijlen op het buitenland waar ze nu weer van terugkomen.
Diba, succes bij je nieuwe club


Bron : vi.nl, een bezorgd ratdaxielid met de ziekte van Heineken


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bever

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 12:16u

Het eerste economische principe is zodra de vraag in de markt stijgt, meerdere clubs hebben blijkbaar interesse, de prijs stijgt.

Hopelijk zijn ze ten burelen in de Stadionstraat van dit principe op de hoogte.

kho

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 12:18u

Als Diba dan toch weggaat ( wat erg jammer is want hij is wel een speler die de wedstrijd kan beslissen en zoveel heeft N.A.C er niet ) dan maar voor de beste ( = meest biedende ) prijs.

Laten we hopen dat we eens veel vangen voor een speler, want we moeten wel goede vervangers ( ik neem aan dat die komen ) kunnen KOPEN ( en niet huren ).

Het feit dat N.A.C geen mededelingen doet over de transfersommen van Jenner en Mendes da Silva vind ik namelijk niet echt geruststellend.

WallieNAC

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 12:27u

Ik denk niet dat Diba terug naar Utrecht gaat. Hij heeft daar weinig vrienden gemaakt. Het zal Twente wel worden. Jammer maar waar

strotje

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 12:39u

slightly off topic maar er is vast iemand die het weet: moeten transfersommen niet als post `bijzondere baten` worden opgenomen in de jaarstukken? dan kunnen we als we dat wille toch allemaal na zien wat deze spelers opbrengen? vanwaar dan deze geheimzinnigheid over transferbedragen? NAC moet toch ook aan de gemeente rapporteren? feedback svp!!

boer fm

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 12:39u

ik begin me ernstig zorgen te maken, want als clubs zoals utrecht en twente onze beste spelers weg kunnen kopen met een doorlopend contract, dan vraag ik me af waar we mee bezig zijn. Al onze belangrijkste spelers vertrekken momenteel, en er komt niets voor terug, hadden we dan misschien niet beter alleen jenner kunnen verkopen en voor de rest de topprijs kunnen vragen zodat we er zelf echt beter van worden of ze vertrekken niet, en dan goede versterkingen kunnen halen want eerlijk is eerlijk, zoals het er momenteel voor staat zijn we duidelijk een club die in het rechterrijtje geplaatst zal worden(en niet bovenin)

fravazu

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:04u

Het is te hopen dat Anouar nog weet dat ze hem daar, voor tasjesdief
hebben uitgemaakt! Lijkt me geen leuke binnenkomer !!

vincent4

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:04u

Die is ook weg. Hij mag wel, maar dan wel voor een schappelijke prijs

Baronie ook leuk voor de zondag

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:16u

ik kan me het dibatasjesdief nog herrineren ...daar zal tie toch niet naartoe gaan...

Sammy

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:21u

@fravazu. Hij bij NAC toch ook regelmatig uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is?

Maak je geen zorgen. Ali B. is bij een wedstrijd NAC-F`noord waar hij namens NAc aan het warmlopen was 20 minuten lang beledigd door de r`damse aanhang. Een jaar later huppelde hij in r`dam rond.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:27u

Een direct gevolg van de relatief lage prijzen waarvoor onze betere spelers op dit moment als warme broodjes over de toonbank vliegen is het wangedrocht "Loongbeouw". Niet alleen geldt dit uiteraard weer eens niet voor een aantal spelers zodat er scheve gezichten zijn ontstaan, en werkt het nivellering in de hand, het zorgt ook nog eens voor een drukkend effect op de prijzen die wij kunnen vragen voor onze spelers. Ik legde U gister al uit dat de beste estimator de total compensation van de restlooptijd is. En lage lonen betekent lage transfersommen.

VDH en Mommers hebben ons miljoenen gekost met hun beleid en de uitvoering daarvan.

PS - waar blijven de centjes van Espanyol en Groningen en die uit de rechtzaak tegen de zaakwaarnemer van Engelaar ?

Bever

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:30u

@strotje

quote:
moeten transfersommen niet als post `bijzondere baten` worden opgenomen in de jaarstukken?

Bijzondere posten worden omschreven als baten die voortvloeien uit gebeurtenissen of transacties die behoren tot de gewone bedrijfsuitoefenig, maar op grond van aard, omvang of incidentele karakter afzonderlijk dienen te worden weergegeven, teneinde een goed inzicht te geven in het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van de rechtspersoon en met name de ontwikkeling daarin:

Voorbeelden hiervan zijn:
- lasten mbt reorganisaties
- beeindiging bedrijfsactiviteiten
- bla bla bla

Nu weer normaal Nederlands.. De vraag op je antwoord is NEE.
Het verkopen van spelers is niets bijzonders maar hoort bij de normale bedrijfsoefening.
Het is een beetje een technisch verhaal, maar boekhoudtechnisch gezien worden waarschijnlijk de WINSTEN die er gerealiseerd worden gepresenteerd onder de post boekwinst op verkoop vaste activa. Hoe deze winst wordt berekend hangt dan weer af van de boekwaarde van de speler.

Aan het begin van een contract wordt de aanschafwaarde bepaald. Deze bestaat uit de transfersom inclusief de betaalde vergoedingssommen.
Deze worden afgeschreven in de meeste gevallen naar duur van het contract.

voorbeeld:

NAC koopt speler X van club Y voor eur. 400.000 en betaald 100.000 tekengeld. Hij krijgt een contract voor 5 jaar.

Deze vergoedingssom wordt geactiveerd onder de immateriele vaste activa. Jaarlijks wordt er dus eur. 100.000 afgeschreven. (500.000/5).

Na 2 jaar heeft de speler nog een boekwaarde van 300.000 (200.000 afgeschreven) euro en wordt hij voor 1.000.000 verkocht aan club Q. De boekwinst bedraagt 700.000 euro.

Tussnetijds kan de boekwaarde van een speler wel worden aangepast, bijvoorbeeld als hij een verbeterd contract krijgt of als er andere omstandigheden zijn die het rechtvaardigen de waarde van spelers aan te passen

Het beste voorbeeld wat je hiervan kan vinden is Ajax. Google maar eens naar Ajax + jaarrekening en je kan zien dat Ajax elke scheet moet presenteren. Ajax is een NV. Beursgenoteerd dus. NAC is een BV. En op basis van de grootte van de onderneming schat ik in dat zij een jaarrkening moeten presenteren obv en kleine onderneming. Daar kan je kort gezegd geen drol uithalen. De boekwaarde van de spelers Jenner, Diba en DMDS is niet schokkend hoog, omdat er destijds weinig voor is betaald.

Het beste wat je kan doen is een jaarrekening bij NAC B.V. opvragen. Kans van slagen 0,001 %. Ze zijn niet zo scheutig met verstrekken van gegevens. Onder de noemer concurrentiegevoelige informatie. Ze voldoen aan de wettelijke vereisten, maar daar staat niet de informatie in die supporters willen weten. Je kan tegen een geringe vergoeding een jaarrekening opvragen bij KvK.

Dit is de meest gangbare manier waarop dit soort zaken worden gepresenteerd. Het kan zijn dat in speciale gevallen hiervan afgeweken wordt.......

Hopende u voldoende te hebben geinformeerd

strotje

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:53u

@Bever, dank maar dat was niet wat ik bedoelde. vroeger bracht iedere bvo zijn boeken op orde door een post te realiseren transfersommen op te nemen. bij mijn weten mag dit nu niet meer van de knvb en moeten begrotingen en rr zodanig opgesteld worden
dat er duidelijkheid verschaft wordt aangaande de financiele werkelijkheid. en dus zouden transferinkomsten wel seperaat vermeld moeten worden. natuurlijk staat er nix nuttigs in de kvk stukken - staat er bij mij ook niet in, ben niet gek(althans, een bietje maor). het leek mij zo dat de bvo NAC gezien de lifeline van de gemeente een rapportage plicht heeft want de gemeente is natuurlijk belanghebbend.
cijfers uit de ivoren toren krijgen is natuurlijk een illusie, want t gaat goed

Bever

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:03u

Klopt de gemeente is belanghebbende, net als jij en ik !!!!!

Ik denk dat de gemeente aanvullende eisen stelt. Ik denk dat die uitgebreider zijn dan de wettelijke vereiste. Toen het stadion is verkocht zullen die vereisten wel geformuleerd zijn. Maar no way dat je daar inzicht in krijgt.

Dus ik kan geen antwoord geven hoe die stukken eruit zien, ik heb alleen een vaag vermoeden.
Dat is naar alle waarschijnlijkheid een rapportage exclusief voor de gemeente en voor verder niemand.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:12u

Ook de gemeente krijgt alleen maar Theo`s goednieuwsshow te horen. Vorig jaar nog hieven de heren voor zichzelf een glas komende uit een vergadering met de gemeente. Kort daarop stortte NAC volledig (voorspelbaar) in.

Een ambtenaar verzuchtte toen tegen een sponsor "van NAC horen we nooit dat er problemen zijn". En zo is het gewoon.

strotje

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:12u

nou weet ik dus nog nix

Bever

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:28u

Sorry Strotje,

Ik heb mijn best gedaan. Ik vrees dat je op legitieme wijze niet achter de werkelijke transfersommen komt. Je bent afhankelijk van de welwillendheid van NAC of een `lekkage` die dicht bij het vuur zit.

Succes verder.

Wuustwezel

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:31u

Uit het bovenstaande blijkt eigenlijk dat niemand weet wat Mommers aan het uitvreten is: zeker niet omdat hij binnen NAC BV de enig bevoegde persoon is. Dit is een ongewenste situatie. De achterban heeft recht op een periodieke rapportage hoe het met NAC is gesteld.
Deze man communiceert helemaal niets: heeft geen NAC hart.

De Scout

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:36u

Diba was toch de tasjesdief van Utrecht????

    

strotje

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 14:54u

tja Wuustwezel en Bever, daar zitten we dan....
errug vreemd, je bent zeg maar lid van de club, je betaald voor een bepaalde prestatie, of iets wat daar in de buurt komt, als `t fout gaat moet je allemaal naar de grote markt, als je met 5000 man in newcastle bent wordt er goede sier met je gemaakt, maar als we wel eens willen weten of het nu echt beter gaat kunnen we nergens heen, en dat terwijl met gemeenschapsgeld de boel gered is. (zonder risico gezien het onderpand, maar toch)
rnfin, in al mijn goedheid besloten iedereen maar naar huis te sturen omdat er alleen maar over voetbal geOH wordt; ff uurtje sturen en dan kouwe Juup, NACworstjes etc en in slaap vallen

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 15:06u

Oei, kiezen uit FC Trommel 1 en FC Trommel 2!

martinez

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 15:20u

Zoals ik al zei, NAC heeft de beste achterban van Nederland. Als je kijkt hoe trouw we de laatste 2 jaar zijn blijven komen.... Maar als je als speler zegt aan een nieuwe uitdaging toe te zijn, 2 goede spelers (Mendes en Jenner) vertrekken, er nog geen trainer is, het bestuur tot 1 van de beroerdste in de eredivisie behoort, je de laatste jaren meerdere conflicten met de club hebt gehad, clubs als twente boven NAC eindigen de laatste 2 jaar, Fc Utrecht al een paar jaar structureel voor Europees voetbal meedingt en deze 2 clubs na NAC toch wel tot de grotere Nederlandse volksclubs behoren... tja.... Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Daarbij vind ik dat Mendes niet klaagt over NAC maar dat het dom van hem is om naar AZ te gaan. Die hebben nu iets van 8 gelijke of betere middenvelders. Ben benieuwd of we uberhaupt wel 2 gelijke spelers aan Jenner, Mendes, Diba en waarschijnlijk Leonardo kunnen halen

Koyke

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 23:18u

DIBA MOET BLIJVEN!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

MTC®

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:06u

@ fravazu:

Geld heelt in de voetbalwereld alle wonden!

Bunnikside

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:28u

DIBA TASJESDIEF, is verleden tijd.
ik ben al jaren seizoenskaarthouder bij de FC.
alle voetballers die in Utrecht wonen of gewoond hebben en dan vertrekken worden niet in dank afgenomen.
voorbeelden:
Asaitie
Affelay
Sneijder
Diba

het zijn allemaal goede voetballers maar ligt nogal gevoelig in Utreg. Het is allemaal vergeten en vergeven na een wedstrijd.

herinnering: zondag 28 november: FC-Utrecht-Ajax 1-0.
een wedstrijd met Dito en Sneijder. Sneijder is de hele wedstrijd uitgemaakt voor hoerenjong.
Een dag later overlijd Dito en Sneijder komt op eigen initiatief naar de Galgenwaard. Dit tekent respect wat hij daarna vanuit FC Utrecht ook gekregen heeft. De speler Sneijder werd in de armen genomen door de utreg aanhang.
Jullie moete niet zo zielig doen over wat schelden en dergelijke. Dat hoort er nu eenmaal bij maar er zijn ergere dinge gebeurd en dat zouden jullie moeten weten omdat jullie Ferry van Vliet verloren hebben.

groeten Bunnikside UTREG

w.

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 13:44u

Goeie vraag van Strotje en een kundig antwoord van Bever. Kijk dit zijn supporters waar je iets aan hebt, dit in tegenstelling tot de "in de weglopers" ook wel genoemd de zgn.positivisten.
Maar geloof me gerust de jaarstukken zullen zeer kritisch onder de loep worden genomen.!

Henri

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 15:04u

Harrie BD is nog iets vergeten. Hoe zit het met het geld uit China van de transfer van Glen Helder?

Utregfan

Geplaatst: vrijdag 16 juni 2006 om 20:55u

Bunnikside> Ik ben het helemaal met je eens.
Diba heeft volgens mij in het verleden ook aangegeven Utrecht een mooie club te vinden.
Ik hoop dan ook dat ie komt. Ondanks dat ie misschien uitgefloten is telt dat wat mij betreft niet. Tenslotte ben je altijd tegen spelers als ze niet bij je eigen club spelen. Als de wedstrijd gespeeld is , dan is het weer anders.
Diba is een goede voetballer die ik persoonlijk erg graag bij Utrecht zou hebben. De speler speelt met hart en ziel en dat mag ik wel.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven