of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

10 februari 2006
NAC geeft startschot collecte-actie Amnesty


Een aantal spelers en Cees Lok gaven gisteren het startschot van de collecte-actie van Amnesty International, die zondag begint. Het symbolische startschot voor de collecte, die duurt van 12 tot en met 18 februari, is een initiatief van Amnesty en NAC.

De mensenrechtenorganisatie hoopt door NAC erbij te betrekken de actie meer bekendheid te geven. Kees Phaff van Amnesty Breda vindt het de ideale manier om het onder de aandacht te brengen. Phaff: `Een club als NAC spreekt de mensen aan. Het is prettig dat zij meedoet.`
NAC wil zich vaker inzetten voor de maatschappij. Cees Lok: `Het is goed om aan dit soort acties mee te doen. Wij moeten als club meer in de samenleving staan. Dat is ook besproken bij mijn aanstelling. Ik sta daar volkomen achter.`

De gemeente Breda en NAC hebben in 2003 een overeenkomst gesloten om samen sociale projecten aan te gaan. Dat de bijeenkomst van gisteren een initiatief is waar de gemeente zelf niet bij betrokken was, maakt volgens wethouder Arbouw, die bij het startschot van de actie was, niet uit. `Dit ligt in het verlengde van wat wij met NAC hebben besproken. Wij zijn altijd blij met dit soort zaken. Tot nu toe zijn er wel wat kleinere projecten geweest waarin NAC en de gemeente samenwerkten.`


Bron : De Rat, NACblog


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


08-feb-2006
NAC-spelers in actie voor amnesty...
04-feb-2006
NAC in actie voor Amnesty...
27-mei-2004
NAC selectie steunt Amnesty International...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

bakkertje99

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 10:19u

Mooi dat NAC meewerkt aan deze belangrijke landelijke campagne van Amnesty. Er zijn vele landen waar het nog steeds triest is gesteld met de vrijheid van meningsuiting. We mopperen wel eens, maar we mogen toch blij zijn in ons kikkerlandje te wonen.

den Boeman

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 16:43u

@ bakkertje: er zijn ook landen waar er wel vrijheid van meningsuiting is, maar je naar aanleiding van die uiting toch bedreigd wordt door een aantal mafkezen uit andere landen, hoe gaan ze daar mee om eigenlijk?
Oeps sorry, off topic.....

strotje

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 16:54u

vindt zelf dat ze beter kunnen gaan trainen, lijkt me meer nodi dan mee te werken aan een campagne van een politiek getinte organisatie. als t nou nog voor een kinderziekenhuis of zo was , dan zeg ik nog `en rap` maar amnesty is een licht omstreden semi politieke party van een signatuur waar lang niet iedereen blij mee is. niet slim.

bakkertje99

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 17:25u

Amnesty International is geen politieke organisatie. Ik vind het prima dat de club NAC zich inzet voor maatschappelijke doeleinden. B.v. voor een deel van de jeugd heeft zo`n club toch een voorbeeldfunctie.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 18:04u

@ Strotje

Ik weet niet waar jij vandaag haalt dat AI een "licht omstreden semi politieke party van een signatuur waar lang niet iedereen blij mee is" zou zijn?

AI komt op voor links en rechts zodra er sprake is van het monddood maken van bepaalde politieke stromingen, dit alles binnen een zeer zuiver afgekaderd geheel, met als voornaamste ideee dat niemand mag worden vastgezet om zijn politieke idee. AI komt in dat verband op voor politici en politieke activisten, maar bijvoorbeeld ook voor advocaten die worden vastgezet omdat zij politici en politieke activisten bijstaan.

AI staat voor zoveel ik weet binnen geen politieke stromng in NL (noch links noch rechts) ter discussie, laat staan dat zij zich zou voordoen als een semi-politieke partij.

AI komt op voor vrije democratie en het beschermen van degenen die daarvoor strijden.

buurman

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 18:49u

Klasse Actie!

Strotje snapt het niet helemaal.........

strotje

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 20:14u

sorry jongens , de idealen van AI zijn nobel maar de gehanteerde middelen om ze uit te dragen zijn niet altijd effe lekker.
AI vindt ook dat in NL de mensenrechten geschonden worden....
ik mag mijn mening hebben, zeker in het kader van het nieuwe beleid en zekr van AI. ik vind dat NAC zich beter aan een ander goed doel kan binden
ben te veel AI jongens en meisjes in landen als China, Mexico en kenia tegengekomen om er geen mening over te mogen hebben - ondanks dat hun doel gerechtvaardigd is

danny b

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 20:20u

Tsja, normaal krijg ik jeuk van goede doelen. Mij zul je er zelden iets naar zien schuiven moet ik eerlijk bekennen.
Amnesty International vind ik daarentegen een uitstekende organisatie die goed bezig zijn.
Ik zie NAC liever zich inzetten voor deze organisatie dan voor het ivoor van aziatische olifanten of afghanistan o.i.d.
Deze actie vloeit verder voort uit afspraken die NAC en Breda gemaakt hebben (al is dit geen gemeente Breda actie), maar NAC diende zich ook in te zetten voor maatschappelijke doeleinden.
Dan vind ik dit doel een goede keuze.

naccertje61

Geplaatst: vrijdag 10 februari 2006 om 22:33u

Amnesty International komt op voor het recht op vrije meningsuiting ongeacht ras, geloof of politieke overtuiging.
voor ons heel gewoon, voor heel veel mensen niet, mooi dat NAC met zo`n organisatie samenwerkt!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven