homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Ex-NAC'ers > Item

21 januari 2005
Leuk stukkie over Frits en Danny


Al jaren speelt een heel regiment ex-NAC`ers op zaterdag bij Baronie. Vandaag in BN/De Stem een leuk artikel over de successen ,en dit jaar de degradatiezorgen, van Baronie Zaterdag.

Hier komt het stuk één-op-één:


‘Misschien moeten we eens gaan trainen’

Door Ad Pertijs

Vrijdag 21 januari 2005 - BREDA – Rust Roest komt zaterdag (14.30 uur) op bezoek bij Baronie. „Nee, we spelen niet op het hoofdveld“, zegt doelman Frits von Seydlitz-Kurzbach. „Dat is te groot voor ons. We voetballen op het kleinste veldje.“

Het zaterdagelftal van Baronie is altijd al een geval apart geweest. Ooit ontstaan uit het café-elftal van De Bommel als een verzameling oud-(prof)voetballers van NAC, Baronie en Jeka. Het ordinaire geschop beu zijnde, sloten ze zich aan bij Baronie om in de beschaafde KNVB-competitie meer toe te komen aan waar ze goed in zijn: voetballen met het balletje. Toch bleven ze een vreemde, onaangepaste eend in de bijt. Vooral voor de tegenstanders, die het spelletje (en alles daaromheen) vaak net iets serieuzer opvatten. De bestuursleden voorop. Baronie-zaterdag heeft geen meereizende bestuursleden. Wel een trainer, Jan Konings. Maar die wordt eigenlijk niet serieus genomen. „Vind je het gek“, zegt Danny Schrijvers (oud-NAC). „Jan laat je alleen maar rondjes lopen.“ Op basis van technisch en tactisch vernuft ziet Baronie al jaren kans zich zonder die trainingen van Konings te handhaven in het zaterdagvoetbal.

Tot dit seizoen wellicht? Baronie staat in de derde klasse in de gevarenzone. Samen met Dongen en Internos. De vraag dringt zich op of de heren te oud zijn geworden om de training de training te laten. Danny Schrijvers schudt heftig van niet. „We zijn al jaren te oud.“ Waar ligt het dan wel aan? „Het heeft volgens mij alles te maken met het feit dat het met het scoren niet zo denderend goed gaat.“ Schrijvers, in het betaalde voetbal een typische mandekker, maar bij Baronie ontdekt als spits, steekt daarmee de hand in eigen boezem.

Voornemens

„Inderdaad. Je kunt zeggen dat het aan mij ligt. Normaal schop ik vier van de vijf kansen binnen. Nu niet. Het is schandalig dat we desondanks nog wedstrijden winnen.“ Schrijvers wanhoopt niet. Hij heeft zijn goede voornemens al gemaakt. „Ik speel dit jaar met nog een jongen in de spits. Haal ik de achterlijn dan leg ik de bal netjes terug op hem. Hij mist de kansen ook. Dus in het vervolg knal ik ze er maar weer gewoon zelf in.“ Maar er is meer: „Hij zou nu wijselijk zijn om te gaan trainen.
Woensdagavond ben ik er.“

Frits von Seydlitz moet onbedaarlijk lachen als hij dit hoort. „Dat roept Danny al tien jaar. Dat hij woensdag komt trainen. Na iedere wedstrijd neemt iedereen het zich voor: zo van, en nu gaan we trainen. Het wordt misschien ook te zwaar om nog langer zonder te trainen in de derde klasse te voetballen.“ Over de trainingsopkomst op woensdag kan Von Seydlitz kort zijn: „Die is er niet.“ De keepers (hij en Marcel Nederveen) bezoeken de algemene keeperstraining. Samen met de ‘72-jarige’ Jan Konings. Hij proeft dat het zo niet langer kan. „We zijn wat laks geworden. In het verleden renden we af en toe met Jantje door het bos. Dat doen we niet meer. En dan was daar de achterwege gebleven competitievoorbereiding. In het verleden gingen we bij het begin van het seizoen met Jantje door het bos lopen. Dan liet hij ons de pendelloop doen. Ook moesten we achteruit lopen. Intervaltraining kwam er ook bij aan te pas. De rest van de conditie bouwden we op tijdens de wedstrijden. Dit jaar hebben we de voorbereidingstraining laten lopen. Het gevolg was dat we de eerste wedstrijden met 8-1 en 8-3 verloren.“

Golf

Ook de jaarlijkse verjonging bleef dit jaar door omstandigheden achterwege. Ook werd afscheid genomen van twee jongens die volgens de rest toe waren aan het spelen van golf. Ook Von Seydlitz wanhoopt nog niet. „Want we hebben ook nog andere kwaliteiten dan onze techniek alleen. Zo zijn we tactisch vrij sterk en in het veld praten we nogal goed. Natuurlijk is conditie een kwetsbaar puntje, maar we zorgen er altijd voor dat de tegenstander zich qua tempo aan ons aanpast. Maar ik moet toegeven: het wordt wel steeds moeilijker om dat voor elkaar te krijgen. We zullen er nu toch aan moeten geloven.“ Von Seydlitz verwacht dat de ploeg nog simpeltjes zesde zal eindigen. Danny Schrijvers denkt er net zo over: „De derde klasse is gemakkelijk houdbaar.“ Want één ding moet de buitenwereld volgens de schutter goed beseffen: „We kunnen vreselijk lopen dollen, maar we voetballen op het scherpst van de snede. Voor geen van ons is dit bezigheidstherapie. Wij gaan niet gezellig om met een 10-0-nederlaag.“

De training van afgelopen woensdagavond. Zelfs Jan Konings is niet van de partij. Ziek. Sander Jacobs wist óf van de komst van de fotograaf, of vindt ook dat het zo niet langer kan. Danny Schrijver sloeg toch nog maar een keertje over. „Dat wist ik toch“, zegt Von Seydlitz lachend.

Zaterdag zijn er ze er echter allemaal weer. Want dan moet Rust Roest er volgens Schrijvers aan geloven. Rust Roest. „Mooie naam“, zegt Von Seydlitz. ,,Zo kunnen wij ons ondertussen beter noemen.“ Het zaterdagelftal van Baronie is vast van plan zich te handhaven in de derde klasse. Al zal er dan misschien wel wat vaker getraind moeten worden.


  
 
  
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Danny Schrijvers
Frits von Seydlitz Kurzbach


Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log

reakties


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Linke Jopie

Geplaatst: vrijdag 21 januari 2005om 12:26u

ZIJNE HEILIGHEID SPREEKT:

Zeker ik beangstigende tijden als deze (waar types worden geprezen voor het stelen van tasjes en er een stille toch moet komen) is het goed om te weten dat er zich lieden onder begeven die wanhopig op zoek zijn naar tekst om de krant mee te kunnen vullen (lees Ad Pertijs)....

Ook ik ben gezegend met het feit de stem te mogen ontvangen in mijn brievenbus en zal dit stukje heugdelijk lezen bij mijn croissantje en mijn kopje koffie met echter enkel één klontje suiker die ik heb mogen ontvangen uit mijn kerstpakket van verleden jaar...

C
O
M
E

O
N

B
R
E
D
A
!

Sammy

Geplaatst: vrijdag 21 januari 2005om 12:33u

goeie info van de rat. de stem is moeilijk verkrijgbaar voor de doelgroep!

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 21 januari 2005om 14:12u

Kan inmiddels met de inlognaam van m`n ouwetjes die nog altijd in het Bredasche wonen en een abonnement op De Stem hebben inmiddels inloggen op de website van die krant, maar heel goed dat dit soort artikeltjes zo één op één worden overgenomen. Leuk om te lezen.

Hoe rond is ons aller Danny overigens inmiddels nu hij helemaal niet meer traint? Hij was vroeger op de middelbare school al niet de allerdunste.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 21 januari 2005om 15:22u

Sandra V, de (toenmalige of namalige) vriendin van Danny, zat bij ons op school, maar of ze genoeg hersens had om m af te maken weet ik niet meer, dacht van niet.

Dun Nakkenist

Geplaatst: vrijdag 21 januari 2005om 23:09u

Danny lijkt zijn oude niveau dus weer te halen van zijn tijd als verdediger bij NAC in de Beatrixstraat. Geroemd om de achternaam, waarmee zijn vader de eewige roem haalde.

Zijn vriendin erbij halen getuigd van wel heel weinig fantasie Harrie.

robf4

Geplaatst: zaterdag 22 januari 2005om 17:22u

Leuk stukkie. Maar laat ze maar lekker degraderen. Het is een arrogant, ballerig zooitje bij dat zaterdagelftal.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven