homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

3 oktober 2018 : Terugkijken


Gisteren de hele wedstrijd nog eens teruggekeken. Ik kon me niet heugen ooit een keer naar NAC te zijn geweest waarbij vooraf de verwachtingen zo laag waren. De gekste voorspellingen waren te horen. Allesbehalve kippenvel. En dan..., ja hoor, we zullen bij NAC eens een keer niet iets unieks wegzetten. Zelfs bij het terugkijken kippenvel. Mocht er in de gelederen nog een “gloryhunter” gesignaleerd worden, is deze nu toch wel definitief als persona non grata verklaard.

Zeker in crisistijd op het sportieve vlak betitelt de buitenwereld onze club dan graag als moeilijk en gecompliceerd. Maar is dat zo als we daar eens naar terugkijken? Is het niet gewoon juist heel makkelijk en ongecompliceerd? Gaat het (te) lang slecht, dan gaat een trainer en/of technisch directeur eruit. En tussentijds is er altijd de ondergrens die NOAD heet.

Een term die ik achteraf ook nog op een spandoek zag staan. Omdat voor onze algemeen directeur blijkbaar de ondergrens was bereikt, ging hij “solidair” zijn met een passant. Van een supporter sinds 1987 mag je eigenlijk juist verwachten dan niet opzij te gaan. En als we hier terugkijken, ligt het eigenlijk ook heel simpel. Gewoon goed werk verricht en voor de supporters meer dan prima.

Het is zo nooit ergens te laat voor als je terugkijkt. En vooruit kijken durft momenteel niemand.

Dus Justin, verklaar je solidair, het lek is boven, al wordt de trainer technisch directeur en komt er weer een type Vreven op de bank. Of wacht, dáár ging je niet over….


Door : TvM
De mening van TvM hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: woensdag 3 oktober 2018 om 11:43u

Sportief is NAC vanuit supporters gezien juist helemaal niet moeilijk of gecompliceerd. Sterker: het kan heel eenvoudig zijn. Als jij je stinkende best doet, dan is er geen supporter die klaagt. Mooi voorbeeld is PSV thuis. Breng dat ook tegen pakweg Excelsior en Fortuna en al die andere mindere goden en je hebt de tribunes mee. Geen eindeloos gepiel achterin of tikkie breed tikkie terug; gooi de schroom van je af en ros die bal maar naar voren. Wij zijn niet vies van wat opportunisme. Sturm und Drang!

Hiermee zal de waardering zoals tegen PSV blijven en de punten uiteindelijk vanzelf komen.

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 4 oktober 2018 om 19:32u

Op dinsdagavond, direct na afloop van de verloren pot tegen rkc, dirigeerde Te Vrede het elftal naar het uitvak. Niet halfslachtig vanaf de middellijn zoals drie dagen eerder in venlo, maar gewoon met de bakkes op fluisterafstand van de supporters.

Het elftal stond er, de reserves ook. Uit het uitvak kwam geschreeuw, gevloek en gebaren. Alle mogelijke verwensingen kregen de spelers naar de oren gesmeten. Maar ze bleven staan. Met hun bakkes voor het uitvak. Net zolang tot het geschreeuw overging in aanmoedigingen. Tot het uitvak klapte voor de spelers die het ook niet meer wisten.

Dat moment was het eerste moment dit seizoen dat er iets flinterdun leek te ontslaan tussen spelers en supporters. Een voorzichtig vonkje dat oversloeg. Pril en broos, maar er ontstond iets. Vanuit de selectie naar de supporters. En andersom

De vonk sloeg over in de verwachtingsloze thuispot tegen psv. De herintrede van kick&rush voetbal in Breda. Het publiek genoot van de zoveelste hoogste bal van de wedstrijd. Spelers baalden van de nederlaag maar zijn zielsgelukkig met de steun vanaf de tribunes. Het zou zomaar het begin van iets moois kunnen zijn.

Of ze kunnen er echt geen kut van...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven