of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

13 maart 2016 : Zeemansgraven en deserteursDie oproep vorige week vanuit NAC, om in het kader van het extra carnavalsweekend, als een of andere verklede malloot de wedstrijd tegen Achilles bij te wonen, sloeg natuurlijk helemaal nergens op. Je had er in ieder geval geen gel of wax voor nodig om van dat bericht je haren recht overeind te krijgen. Al een half seizoen zitten we naar een stel clowns te kijken, die verkleedt als voetballers op de groene piste het eeuwig loyale publiek compleet voor schut zet. Een handje vol supporters was deze avond toch verkleed. Prima. Geinig ook, zeker op tv. De Nederlandse voetballiefhebber weet toch wel dat ze in Breda niet voor het voetbal komen. Leuk stempel, zeker gezien de bieromzet, maar grotendeels klopt daar niets van. Observeer tijdens een wedstrijd maar eens de emoties van de grote massa echte NAC-supporters. Deze mensen eten, drinken en slapen voetbal. Het voetbal is al jaren het aangluren niet waard, een farce. Afgerond zitten we op dit moment al zo’n zeven jaar naar de slechtst voetballende ploeg uit het hedendaagse betaalde voetbal te kijken. Een heldere visie, een lijn en echte strijd is nergens te bekennen. Ieder jaar zeggen we hardop, dat het niet slechter kan. Dus wel. Het bewijs daarvan ervaren we dit seizoen. Het is weer slechter en dat terwijl de club voorafgaand aan dit seizoen de slogan ‘Samen naar de grote markt’ nog overal uitdroeg. Een marketingoffensief vanuit de club, die nu toch wel carnavalesk overkomt en totaal ongepast is.

Inmiddels hebben nog maar weinigen iets op met de f-acteurs, op een enkeling daargelaten. We kijken wekelijks naar drijfzand, naar spelers die elkaar laten verzuipen en geen helpende hand bieden waar nodig. `Zoek het lekker uit,` is de mentaliteit en ondertussen maar lachen, want dat kunnen deze pannenkoekenclowns als geen ander. Eergevoel en het besef wat ze deze geweldige supportersschare aandoet, ontbreekt bij de meesten. Diehards die al meerdere decennia het wel en wee van de club volgen, hebben nog nooit zo`n inspiratieloos zooitje meegemaakt. Tegen beter weten in blijven ze dit verschrikkelijke voetbaljaar hopen op een wonder, een flow die dan toch tot promotie leidt. Zonder hoop vaart niemand wel. Zonder hoop zou deze club al lang naar de haaien zijn. Langzaamaan ligt realisme op de loer en wordt er nu al geroepen, dat het misschien beter is wanneer NAC ook komend seizoen op het tweede plan blijft acteren. De man met het geelzwarte hart pruimt dit natuurlijk niet. Gezien de laatste vier wedstrijden zou dit echter de keiharde werkelijkheid kunnen zijn. Zo werd er tegen de failliete boedel uit Sittard ruim gewonnen, maar werd er zand in onze ogen gestrooid. Een week later ben je volslagen kansloos tegen de directe concurrent uit Venlo en vraag je jezelf voor de zoveelste keer weer af, wat onze eliten in korte broek, als het er echt om gaat, de hele week uitvreten. Tegen het veredelde amateurteam uit Groesbeek werd er weliswaar gewonnen, maar was ook het zo gewenste 4-4-2 ouderwets een pijniging van ons netvlies. De wedstrijd tegen Oss viel weer in de categorie Fortuna.

Ons geduld raakt nu snel op, eigenlijk zijn we er gewoon klaar mee. We voelen ons afgeschminkt en in ons hemd gezet. Deze selectie haalt het bloed onder onze nagels vandaan. Jarenlang waren we de rust zelve, was er begrip voor de situatie waarin onze club verkeerde. Maar nu is de maat vol, wij verdienen een hecht en strijdend team met echte voetballers! Het wordt tijd om de schepen met de deserteurs te verbranden en een andere koers te gaan varen. Tijd voor licht aan het einde van die zo donkere spelerstunnel. Wat snakken we met z’n allen naar een ontzettend schoon schip. Niet meer opgescheept zitten met zeemansgraven van eerdere kapiteins. Laat dit nu alsjeblieft eens met de huidige vakbekwame, niet-ons-kent-ons-mensen aan het roer de waarheid worden. Het vertrouwen in deze mensen is er.

Breda vooruit, op naar een veilige haven...

No place for clowns in our club!
Talent
nac-o-holics F7


Door : TALENT
De mening van TALENT hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ratistieken

In totaal bevat onze database 298 columns met in totaal 4851 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Helter

Geplaatst: zondag 13 maart 2016 om 19:34u

Tja, `t is een column hè.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven