homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Dit Seizoen > Overzicht > Wedstrijd verslag

Verslag N.A.C. Breda - RWD Molenbeek (3-0)

Op basis van de eerste helft niet voldoende, maar de tweede helft bood perspectief in de wens om meer creativiteit en dynamiek in het team. NAC wint haar laatste wedstrijd in de oefencampagne in eigen huis van de Belgische derdeklasser, RWDM Molenbeek.

Ondanks dat de gebroeders Ilic vanaf vandaag eindelijk gerechtigd zijn om voor NAC uit te mogen komen, besluit Ruud Brood om het duo nog niet vanaf de eerste minuut mee te laten doen. Derhalve start hij met Olij in de goal, Van Anholt, Riera, Monsalve en Mashart in de verdediging. Grad Damen mag weer beginnen op de plek waar Ivan Ilic komend seizoen voor zal gaan strijden. Hij wordt vergezeld door Verschueren, Filipovic, Van der Gaag, El Allouchi en Kudimbana.

De eerste helft wil maar niet ontvlammen. De bezoekers spelen zeer compact en NAC mist de verassing om hier een antwoord op te bieden. NAC komt weliswaar tot een handjevol kansen (lat, omhaal en een aantal schoten), maar de stand blijft tot tevredenheid van de bezoekers op 0-0 staan.
Een week voor de start van de competitie, toch wil Ruud Brood niet spreken van een ‘generale’. Dat zou toch ook wel raar zijn als een speler die hier slechts zijn conditie op peil houdt in afwachting van een nieuwe club (Grad Damen) een basisplaats bezet houdt van een jonge aanwinst die aanmerkelijk betere invulling kan geven aan deze positie. Het is een publiek geheim dat Grad Damen gaat met de dochter van de trainer. The Elephant in the room, waarover in geen enkel interview zal worden gesproken. Zo'n bananenclub zullen we toch niet zijn? Vast niet.

In de tweede helft volgt dan de langverwachte inbreng van de Ilic broers. Zij komen het veld in voor Damen (t.g.v. Ivan) en Van der Gaag (t.g.v. Luka). Kudimbana blijft achter voor Stokkers. De aanwezigheid van de jonge Serviërs brengt zichtbaar meer reuring in het veld. Snelheid, dynamiek, verrassende steekpassjes, dat wat broodnodig was om de eerste doelpunten te forceren.

In de 71e minuut is dan eindelijke het Belgische verzet gebroken. Het is notabene Filipovic die een prachtige voorzet bij Stokkers weet af te leveren, die op zijn beurt de bal over de keeper weet te volleyen. De 1-0 betekent dat de Belgen een stapje van het eigen doel af moeten doen om bij een gelijkmaker te kunnen komen. Dat biedt direct meer ruimte voor de aanvallen van NAC. Het duurt vervolgens maar 10 minuten tot ook El Allouchi weer eens zijn doelpunt kan maken, op aangeven van de in de 77e minuut ingevallen Sydney van Hooijdonk. Een passende afsluiter van de avond was het doelpunt van Luka Ilic, in de 85e minuut luistert hij zijn rentree op met een doelpunt.

Een monsterscore blijft uit. De zwakke plekken blijven zichtbaar en we zijn nog te kwetsbaar bij de afwezigheid van een aantal sleutelfiguren. De overwinning is dus allesbehalve zaligmakend. De technisch directeur weet dat het nog lang niet uit gewinkeld is, maar mag daar best even wat vaart mee gaan maken. De tegenstander mag dan wel fc dordrecht heten, maar heeft zijn laatste oefenwedstrijd iets overtuigender gewonnen, van Premier League club Norwich City (5-3).BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda - RWD Molenbeek

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen RWD Molenbeek

ALGEMEEN

Vriendschappelijk 2019/2020

vr 2 augustus 2019
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: Onbekend

Scoreverloop

71' 1-0 Finn Stokkers
Assist: Andrija Filipovic
Schot
82' 2-0 Mounir El Allouchi
Assist: Sydney van Hooijdonk
Schot
84' 3-0 Luka Ilić
Assist: Jethro Mashart
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Nick Olij
3. Roger Riera
4. Nacho Monsalve  (C) 
11. Arno Verschueren
(77' 18.  Yassine Azzagari)
12. Mounir El Allouchi
15. Andrija Filipovic
(77' 15.  Sydney van Hooijdonk)
17. Jethro Mashart
9. Finn Stokkers
(46' 19.  Boris Kudimbana)
12. Pelé van Anholt
(46' 2.  Robin Schouten)
22. Jordan van der  Gaag
(46' 8.  Luka Ilić)
7. Ivan Ilić
(46' 32.  Grad Damen)


RWD Molenbeek
80. Anthony Sadin
2. Benjamin Delacourt
4. Anthony Cabeke
9. Jean-Francios Mbuba
10. Luca Napoleone
10. Geoffrey Cabeke
13. Yohan Brouckaert
17. Clement Fabre
23. Jordan Massengo
25. Anthony Bova
77. Moussa Diallo

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - RWD Molenbeek

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven