homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Dit Seizoen > Overzicht > Wedstrijd verslag

Verslag N.A.C. Breda - Panathinaikos (0-0)

Zo ongeveer 4000 supporters ondernamen maandagavond de tocht richting het stadion om NAC te zien voetballen tegen Panathinaikos. De Grieken hadden de afgelopen weken al gewonnen van vvv, feyenoord en ajax. NAC was in beroerde doen met vier achtereenvolgende nederlagen, waarin het geen enkel doelpunt maakte. We maakten de borst nat voor een grote nederlaag.

Zowel NAC als Panathinaikos startten in nagenoeg hun sterkste opstelling. In de basis van de Grieken stonden 8 namen die ook van ajax gewonnen hadden. De verdediging van NAC was ongewijzigd, Mashart, Riera, Monsalve en Schouten. Verder begonnen Filipovic, Verschueren, El Allouchi en Van der Gaag op het middenveld, met Kudimbana en Stokkers in de aanval.

Het stadion maakte zich op voor een doelpuntenregen, maar gezien de spelverhouding na twintig minuten, zag het publiek dat het vanavond absoluut niet kansloos was. Ondanks wat kleine foutjes van Mashart en aanvoerder Monsalve, bleef NAC knap op de been, en creëerde wellicht zelfs de beste kansen op een voorsprong. Het publiek had in de eerste helft meerdere malen reden om van de stoel omhoog te komen. Meer dan eens vanwege de frivool spelende Jordan van der Gaag. Met name zijn pirouetje, gevolgd door een panna en een uitstekende voorzet op El Allouchi leidde tot groot enthousiasme op de tribunes. NAC ruikt mogelijkheden en zet de Grieken onder druk.

In de tweede helft wordt het plan licht gewijzigd. Kudimbana verhuist naar de zijkant, maar komt daar aanmerkelijk minder goed tot zijn recht dan in het strafschopgebied. Damen neemt de plaats in van Filipovic, die ook deze wedstrijd weer onzichtbaar was. NAC is meerdere malen dicht bij een doelpunt, maar komt daar helaas niet dichter bij dan een bal op de lat door El Allouchi. De keeper kreeg de bal nog tegen het achterlijf, maar kon een doelpunt ternauwernood voorkomen.

In de slotfase werden een aantal harde werkers nog beloond met een wissel. Kudimbana verlaat het veld voor jongeling Azzagari en mag Van Hooijdonk nog een paar minuten maken als Van der Gaag naar de kant wordt gehaald. Er wordt helaas niet meer gescoord, maar NAC mag heel erg blij zijn met een 0-0 gelijkspel. Niet alleen het uitblijven van een verlies, maar met name het vertoonde spel, waar toch veel meer beleving en overtuiging te zien was dan in de voorgaande wedstrijden. In iedere linie nog een versterking, nog wat vertrouwen winnen na een goed verloop in de laatste oefenwedstrijd van de campagne, aanstaande vrijdag tegen het Belgische RWDM, en dan moeten we het hier voorlopig mee gaan doen.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda - Panathinaikos

geen bijzonderheden
Panathinaikos

ALGEMEEN

Vriendschappelijk 2019/2020

ma 29 juli 2019
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: Onbekend

Scoreverloop  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Nick Olij
5. Robin Schouten
2. Roger Riera
4. Nacho Monsalve  (C) 
17. Jethro Mashart
6. Arno Verschueren
8. Mounir El Allouchi
23. Jordan van der  Gaag
(85' Sydney van Hooijdonk)
14. Andrija Filipovic
(46' 32.  Grad Damen)
9. Finn Stokkers
33. Boris Kudimbana
(79' 21.  Yassine Azzagari)


Panathinaikos
27. Konstantinos Kotsaris
(66' 71. Nikolaos Christogeorgos)
2. Mattias Johansson
(66' 16. Konstantinos Apostolakis)
3. Emanuel Insúa
(66' 99. Argyris Kampetsis)
4. Dimitrios Kolovetsios
(66' 24. Theofanis Mavromatis)
9. Federico Macheda
(74' 20. Nikolaos Vergos)
11. Anastasios Chatzigiovannis
(66' 50. Vasilios Zagaritis)
12. Ilias Chatzitheodoridis
(74' 17. Dimtrios Emmanouilidis)
8. Christos Donis
(46' 22. Theofanis Tzandaris)
26. Dimitrios Kolovos
(46' 19. Goyas Zanid)
44. Achilleas Poungouras
(77' 23. Vangelis Theocharis)
58. Christian Konan
(74' 14. Sotiris Alexandropoulos)

DOWNLOADS

KAARTEN

44' Gele kaart Federico Macheda
Reden: Neerhalen speler
45' Gele kaart Boris Kudimbana
Reden: Slaan (elleboogstoot)
73' Gele kaart Nacho Monsalve
Reden: Neerhalen speler

Meningen over N.A.C. Breda - Panathinaikos

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven