Verslag N.A.C. Breda - Lokeren (0-1)

Een gemoedelijke sfeer op het sportpark in Oudenbosch, waar de vriendenclubs NAC en Lokeren het voor de zoveelste keer in vriendschappelijk verband tegen elkaar opnamen. Verschil met de voorgaande edities, deze keer mocht er wél publiek bij zijn. Derhalve een enorme opkomst. Tot op heden de drukst bezochte oefenwedstrijd van NAC’s oefencampagne. Perfecte grasmat, maar te weinig biertentjes.

Lokeren is net als NAC gedegradeerd uit de hoogste klasse. In dat opzicht zou het een enigszins gelijkwaardige krachtmeting kunnen zijn. Echter, met het oog op 3 oefenwedstrijden in 7 dagen tegen zwaardere tegenstanders (Lokeren 17-7, Sparta 20-7, RKC 23-7) begint NAC niet in de sterkste opstelling.

In de goal krijgt Nick Olij rust en mag beoogd 3e keeper de volle 90 minuten spelen. In de verdediging blijven het Spaanse centrum op de bank. Wout Neelen fungeert als rechtsback, centraal beginnen Jan Paul van Hecke en `proefspeler` Steve Kapuadi. Linksback is onze voorlopig nog enige optie Jethro Mashart opgesteld.
Het middenveld bestaat uit Jordan van der Gaag, Azzagari en Grad Damen. In de voorhoede beginnen Bohui, Filipovic en Van Hooijdonk.

In de eerste helft blijk (Jong) NAC niet opgewassen tegen de grote Lokerse lijven. In de verdediging zijn het alleen Neelen en Van Hecke die redelijke tegenstand kunnen bieden. Het overwicht aan fysiek resulteert in de 16e minuut in een tegentreffer uit een corner. Het was voormalig ajacied en belgisch international Jelle van Damme die de bal binnen wist te koppen.

In de rust brengt Ruud Brood er weer wat vertrouwde basiskrachten in. Van der Gaag mag er af voor Verschueren, Riera komt er in voor Van Hecke, Bohui verlaat het veld voor El Allouchi en Van Hooijdonk keert terug naar de bank voor Stokkers. Hierna oogt het wat stabieler, maar veel flitsender wordt het niet. De enige keren dat het publiek er voor kan gaan staan is een vrije trap, 1 of 2 corners en wat losse flodders op het doel af. Er is bij de Lokerse verdediging geen doorkomen aan voor de geelzwarte aanval.

In de slotfase nog een aantal wissels. Zo komt Van der Gaag er weer terug in voor Azzagari en mag ook van Hooijdonk de laatste 10 minuten nog meedoen als Grad Damen voor hem plaats maakt. Het levert weinig meer op en kabbelt de wedstrijd richting het einde. De afgelopen twee oefenwedstrijden tegen clubs van het hoogste niveau werden gewonnen, tegen een degradant pakken we een nederlaag. Aangetekend dat we niet in de sterkste opstelling begonnen. Laten we het zo bekijken: Eerste helft met Jong NAC 0-1, tweede helft met NAC 0-0.

BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda - Lokeren

NAC head-to-head tegen Lokeren

wo 17 juli 2019
Sportpark Albano