Verslag N.A.C. Breda - KV Kortrijk (2-1)

NAC gaat deze oefencampagne onverminderd door met winnen. En echt niet alleen tegen de kleintjes. Vorige week zondag werd Lokomotiva Zagreb (nr. 6 van Kroatië) nog met 3-0 opzijgezet. De Kroaten speelden gisterenavond nog met 1-1 gelijk tegen Club Brugge. Vanmiddag was het de beurt aan de nr. 8 van de Belgische hoogste klasse. NAC won andermaal, met 2-1.

NAC startte met Nick Olij in de goal. De verdediging bestond uit Wout Neelen als rechtsback, Roger Riera en Nacho Monsalvo als de centrale verdedigers en Jethro Mashart op de linkerkant. Op het middenveld begon Brood met Jordan van der Gaag, Arno Verschueren en ‘testspeler’ Grad Damen. De voorhoede bestond uit El Allouchi, Stokkers én Kudimbana. Robin Schouten, Pele van Anholt zijn en Andrija Filipovic hadden last van wat kleine kwaaltjes en bleven om die reden aan de kant.

Alle doelpunten vielen in de 2e helft, omdat met name NAC in de eerste helft verzuimde enkele levensgrote kansen te verzilveren. Het oogde allemaal nog niet geweldig, maar dat werd na de rust helemaal goed gemaakt. Er stond een goede organisatie, de coaching onderling wierp zijn vruchten af en de aanvallen zagen er stuk meer geolied uit. Mede wellicht door de invalbeurten van Van Hooijdonk (voor Stokkers) en Kapuadi (voor Neelen). Dat resulteerde rond de 60e minuut in het eerste doelpunt van de wedstijd. Kudimbana ontpopte zich als balafpakker en speelde El Allouchi aan. Die kon op zijn beurt Sydney van in stelling brengen. Hij koos een hoek uit en tikte NAC naar een 1-0 voorsprong.

NAC kon helaas maar zo’n 6 minuten van die voorsprong genieten. Nick Olij kwam wellicht iets te enthousiast uit op een inzet van Toualy, die de bal vervolgens langs de keeper het doel in kon werken. De ploeg baalde van de gelijkmaker, maar ging door met waar het gebleven was, op zoek naar de voorsprong.

Die voorsprong volgde, al was daar wel de hulp van de keeper van Kortrijk voor nodig. De doelman kwam in balbezit nadat hij een bal voor de voeten van Bohui (in de 53e minuut in het veld gekomen voor Van der Gaag) weg graaide. De jonge Engelsman draaide weer weg van het doelgebied, maar de twee kwamen vervolgens wel in contact. Daar was de keeper niet van gediend en maakte een trappende beweging naar de buitenspeler. Bohui direct naar de grond, en de scheidsrechter haalde de rode kaart uit de borstzak. Het betekende één man meer voor NAC én een strafschop. Direct opgeëist door onze goedlachse proefspeler, Boris Kudimbana. Hij zette zijn mogelijk nieuwe werkgever op een 2-1 voorsprong door de bal langs de vers ingevallen keeper te schieten.

In de ruim 20 minuten die daarop volgden, kwam die voorsprong eigenlijk niet meer in gevaar. Spelplezier, vertrouwen, organisatie, beleving, bevlogenheid én winst. Het is zowaar weer eens leuk om naar NAC te kijken!

BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda - KV Kortrijk

NAC head-to-head tegen KV Kortrijk

za 13 juli 2019
Sportpark De Gagelrijzen