homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Dit Seizoen > Overzicht > Wedstrijd verslag

Verslag FC Dordrecht - N.A.C. Breda (0-2)

De seizoensopener! En we waren er vooraf niet gerust op. De tegenstander maakte een uitstekende voorbereiding door, met een aantal indrukwekkende resultaten met een aantal leuke spelers in het team, dat wel eens zou kunnen gaan verrassen. Daar stond NAC tegenover, dat juist een zeer wisselvallige voorbereiding achter te rug had, waarin het in het spel opzichtig ontbrak aan dynamiek, fysiek, creativiteit en scorend vermogen.

Echter, in geen van deze wedstrijden (rwdm uitgezonderd, en werd dus ook gewonnen) waren de Ilic brothers wedstrijdgerechtigd. De Servische stonden vandaag direct in de basis. Achterin bestond de verdediging uit Schouten, Monsalve (captain), Riera en Mashart. De vers aangetrokken back Javi Noblejas zou nog geen minuten gaan maken.

NAC kwam voortvarend uit de startblokken en had al snel de score kunnen openen. In de eerste minuten was het El Allouchi die zijn schot onderweg nog licht geraakt en tot corner verwerkt zag worden. Uit de betreffende corner was Luka Ilic vervolgens dicht bij een kopgoal. Helaas nog geen voorsprong, maar de toon was gezet.

NAC bleef pushen en zette de gastheren voortdurend onder druk. Nick Olij was een van de showstelers en had wereldfaam kunnen maken als zijn verre trap niet net een half metertje naast de palen van Dort-doelman Ten Hove belandde. Het ramvolle uitvak wist het zeker, dat doelpunt zou gaan vallen.

Dat gebeurde in de 23e minuut. De voorzet kwam van Andrija Filipovic, het was de oude rot Arno Verschueren (22 jaar) die de bal in de touwen kopte en NAC op een verdiende 0-1 voorsprong zette. De voorsprong had verder uitgebreid kunnen worden als Finn Stokkers van dichtbij wat gelukkiger was geweest in de afwerking. Ook Filipovic zat dicht bij een doelpunt. Desalniettemin blij om met een 0-1 voorsprong te kunnen gaan rusten.

Na rust zagen we een aanvallender Dort, dat NAC een paar keer toch wel in de problemen kon brengen. Maar gelukkig was daar Nick Olij, die zijn ploeg tot meerdere malen behoedde voor een tegendoelpunt. De zelfverzekerde doelman gaat op deze manier nog veel punten pakken. Na deze aanvalstorm, pakte NAC de regie weer terug in handen. Dat was direct succesvol. Schouten kwam in de rechterhoek in balbezit, legde de bal terug op Luka Ilic, die op z’n Arjen Robbens een naar binnen trekkende beweging maakte en de bal in de verre hoek wierp.

Van der Gaag, Kudimbana en Van Hooijdonk werden nog wat speelminuten gegund, maar tot meer doelpunten leidde dat uiteindelijk niet. Het zorgde ervoor dat NAC deze speelronde op een derde plaats kwam te staan. Op doelsaldo gedeeld eerste. De kop is er af en het vertoond spel stemde het publiek hoopvol voor het verdere verloop van de competitie!BIJZONDERHEDEN FC Dordrecht - N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
FC Dordrecht

ALGEMEEN

Eerste divisie 2019/2020

vr 9 augustus 2019
Riwal Hoogwerkers Stadion
Dordrecht, Nederland

Toeschouwers: 2.525

Scheids: Martin Pérez
Grens: Rob van de Ven en Erik Koopman
Official: Bilal Sahiner

Scoreverloop

23' 0-1 Arno Verschueren
67' 0-2 Luka Ilić
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Dordrecht
21. Ramón ten Hove
14. Lewis Montsma
3. Daniel (C) 
6. Fabian de Abreu
5. Brandon Ottewill
8. Renny Smith
16. Thomas Kok
(84' 19. Thomas Schalekamp)
10. Jari Schuurman
10. Jeremy Cijntje
(84' 25. Quincy Hogesteger)
9. Pedro Marques
22. Zeki Erkilnic
(69' 27. Jaron Vicario )


N.A.C. Breda
1. Nick Olij
2. Robin Schouten
3. Roger Riera
4. Nacho Monsalve
17. Jethro Mashart
6. Arno Verschueren
7. Ivan Ilić
(74' 19.  Boris Kudimbana)
8. Luka Ilić
11. Mounir El Allouchi
9. Finn Stokkers
(89' 23.  Sydney van Hooijdonk)
15. Andrija Filipovic
(62' 22.  Jordan van der  Gaag)

DOWNLOADS

KAARTEN

28' Gele kaart Thomas Kok
34' Gele kaart Brandon Ottewill
78' Gele kaart Boris Kudimbana
86' Gele kaart Pedro Marques

Meningen over FC Dordrecht - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven