Verslag FC Dordrecht - N.A.C. Breda (0-2)

De seizoensopener! En we waren er vooraf niet gerust op. De tegenstander maakte een uitstekende voorbereiding door, met een aantal indrukwekkende resultaten met een aantal leuke spelers in het team, dat wel eens zou kunnen gaan verrassen. Daar stond NAC tegenover, dat juist een zeer wisselvallige voorbereiding achter te rug had, waarin het in het spel opzichtig ontbrak aan dynamiek, fysiek, creativiteit en scorend vermogen.

Echter, in geen van deze wedstrijden (rwdm uitgezonderd, en werd dus ook gewonnen) waren de Ilic brothers wedstrijdgerechtigd. De Servische stonden vandaag direct in de basis. Achterin bestond de verdediging uit Schouten, Monsalve (captain), Riera en Mashart. De vers aangetrokken back Javi Noblejas zou nog geen minuten gaan maken.

NAC kwam voortvarend uit de startblokken en had al snel de score kunnen openen. In de eerste minuten was het El Allouchi die zijn schot onderweg nog licht geraakt en tot corner verwerkt zag worden. Uit de betreffende corner was Luka Ilic vervolgens dicht bij een kopgoal. Helaas nog geen voorsprong, maar de toon was gezet.

NAC bleef pushen en zette de gastheren voortdurend onder druk. Nick Olij was een van de showstelers en had wereldfaam kunnen maken als zijn verre trap niet net een half metertje naast de palen van Dort-doelman Ten Hove belandde. Het ramvolle uitvak wist het zeker, dat doelpunt zou gaan vallen.

Dat gebeurde in de 23e minuut. De voorzet kwam van Andrija Filipovic, het was de oude rot Arno Verschueren (22 jaar) die de bal in de touwen kopte en NAC op een verdiende 0-1 voorsprong zette. De voorsprong had verder uitgebreid kunnen worden als Finn Stokkers van dichtbij wat gelukkiger was geweest in de afwerking. Ook Filipovic zat dicht bij een doelpunt. Desalniettemin blij om met een 0-1 voorsprong te kunnen gaan rusten.

Na rust zagen we een aanvallender Dort, dat NAC een paar keer toch wel in de problemen kon brengen. Maar gelukkig was daar Nick Olij, die zijn ploeg tot meerdere malen behoedde voor een tegendoelpunt. De zelfverzekerde doelman gaat op deze manier nog veel punten pakken. Na deze aanvalstorm, pakte NAC de regie weer terug in handen. Dat was direct succesvol. Schouten kwam in de rechterhoek in balbezit, legde de bal terug op Luka Ilic, die op z’n Arjen Robbens een naar binnen trekkende beweging maakte en de bal in de verre hoek wierp.

Van der Gaag, Kudimbana en Van Hooijdonk werden nog wat speelminuten gegund, maar tot meer doelpunten leidde dat uiteindelijk niet. Het zorgde ervoor dat NAC deze speelronde op een derde plaats kwam te staan. Op doelsaldo gedeeld eerste. De kop is er af en het vertoond spel stemde het publiek hoopvol voor het verdere verloop van de competitie!

BIJZONDERHEDEN FC Dordrecht - N.A.C. Breda

FC Dordrecht

Eerste divisie 2019/2020

vr 9 augustus 2019