Mike Zonneveld kwam op 27 oktober 1980 ter wereld in Leiden, maar verkaste al snel naar Noordwijk. Hij begon zijn voetballoopbaan bij SJC (Sint Jeroen's Club). Daar viel Zonneveld echter dusdanig positief op, dat hij door Ajax gescout werd. Bij de Amsterdammers genoot hij zijn opleiding tot profvoetballer. In de hoofdstad hadden ze redelijke verwachtingen van Mike, maar in 1999 stapte de middenvelder toch over naar Go Ahead Eagles. En seizoen bij de Deventer ploeg was voldoende om NEC te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de zomer van 2000 tekende Zonneveld een contract voor 4 seizoenen bij de ploeg uit De Goffert.

In Nijmegen kende Zonneveld een voortvarende start. De middenvelder werd al snel een van de publiekslievelingen en clubs als Feyenoord en Vitesse toonden belangstelling in de jonge speler. In november 2001 sloeg echter het noodlot toe. In een beslissingswedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Engeland scheurde Zonneveld een kruisband in zijn knie af. Het was een zware klap voor de toen nog 21-jarige speler. De blessure zou hem uiteindelijk twee jaar parten spelen. Op 3 december 2003 volgde een laatste operatie aan zijn knie en knapte hij snel op.

Voordat hij naar Breda kwam stond hij al ruim 2 jaar bovenaan het lijstje van meest gewilde spelers voor NAC. De middenvelder kon in de zomer van 2003 ook al naar NAC, maar de overgang ketste af op de transfersom. Uiteindelijk mocht Zonneveld zich vanaf 1 juli 2004 een NAC'er noemen.

Mike tekende in februari 2004 een vierjarig contract bij NAC. Na wat aanpassingsmoeilijkheden leek `Iron Mike` zijn draai gevonden te hebben. Zijn krachtige wapen, de vrije trap, leverde enkele wonderschone doelpunten op.
In de herfst van 2004 kreeg de middenvelder echter weer last van zijn linkerknie. Hij werd iedere keer weer opgelapt voor de wedstrijd, maar moest uiteindelijk begin 2005 toch aan de kant blijven. Na een kijkoperatie leek het leed geleden, maar niets was minder waar. Na enkele wedstrijden gespeeld te hebben, kreeg hij wederom klachten, nu echter van zijn rechterknie. Na wederom een operatie, zijn 4e aan zijn knien, begon hij in oktober 2005 aan zijn revalidatie. In januari 2006 volgde echter een fikse terugslag in zijn herstel. Bij Mike herstelde het bot en het kraakbeen trager dan normaal. Gelukkig was hij aan het begin van het seizoen 2006-2007 geheel fit en beleefde Zonneveld vervolgens een topjaar, waarin hij 10 maal scoorde.

Door zijn goede spel bestond er plots interesse van onder andere PSV. Helaas voor NAC, maar natuurlijk leuk voor Zonneveld zelf. De overgang naar Eindhoven was snel beklonken en voor naar verluidt 8 euroton verliet Mike Breda en tekende hij een vierjarig contract bij de landskampioen.

Twee jaar later was de kans op een basisplaats bij de Eindhovenaren nog steeds erg klein, waarna Zonneveld vraagt om verhuurd te worden. NAC was even in de race, maar uiteindelijk koos Mike voor FC Groningen. In het hoge Noorden wist Zonneveld echter ook geen voet aan de grond te zetten, en in de zomer van 2010 besluit hij om een tweejarig contract te tekenen op Cyprus bij AEL Limassol.

Het voetballen op Cyprus, daar kan Zonneveld makkelijk een boek over schrijven. 5 trainers in een jaar tijd, boetes van 3.000 euro omdat hij brutaal was geweest tegen een trainer, busreizen naar uitwedstrijden in te kleine bussen, Zonneveld maakt het allemaal mee. Zo heeft hij bij het verlaten van de club nog alijd salaris van 14 maanden te goed. Bij AEL gaat het sportief niet voor de wind. Pas op de laatste dag van het seizoen weet de club zich te handhaven, toch staat Zonneveld zelf, volgens eigen zeggen, wel lekker te spelen. En doelpunt en 18 competitieduel, daar blijft de teller steken voor Zonnevelds avontuur op Cyprus.
NAC-trainer Karelse is op zoek naar 'normale' gasten die al de nodige ervaring hebben en komt uit bij Zonneveld. In de winterstop van het seizoen 2010-2011 is er al belangstelling van NAC. En dat Mighty Mike wel oren heeft naar een terugkeer bij NAC is logisch. Hij speelde zijn beste voetbal bij NAC, was populaire bij de supporters en hij heeft het erg naar zijn zin gehad in zijn eerdere periode bij NAC. Een terugkeer naar NAC is als thuiskomen. Die winter komt het niet tot een transfer. Een half seizoen later wel en in medio 2011 keert hij terug in Breda. Zijn nieuwe verbintenis met NAC heeft een looptijd van twee jaar.


Het zou geen succes worden. Zonneveld bleven last houden van allerlei blessures en kwam in 1,5 jaar NAC niet verder dan 2 wedstrijden. uiteindelijk besloot hij om halverwege het seizoen 2012/2013 zijn loopbaan definitief te beindigen.Palmares: