of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-M.V.V. (2-0)

Na de winst op Jong PSV moest nu MVV aan de zegekar worden gebonden. Een rare ploeg, die het menig ploeg al best moeilijk heeft kunnen maken, maar desondanks toch halverwege het rechterrijtje bivakkeren. Scherp blijven en waken voor onderschatting.

Omdat Ivan Ilic de laatste wedstrijd tegen een schorsing aan liep, staat Jordan van der Gaag nu in de basis. Aanvoerder Verschueren wederom rechtsback, El Allouchi op de rechterkant, Luka Ilic op links. Dit moest voor voldoende aanvallende impulsen gaan zorgen. Wederom geen Van Hooijdonk maar Stokkers aan de aftrap.

De openingsfase was overduidelijk voor NAC. NAC zette volop druk en de Limburgers konden alleen maar achteruit lopen. Het doelgebied van MVV stond onder zware druk, maar merkwaardig genoeg leidde dat niet tot echte grote kansen. Dit was het beeld tot ongeveer de eerste 25 minuten. Daarna ging de eerste storm van NAC weer wat liggen.

Notabene daarna kwam NAC wél tot scoren. Verschueren stuurde El Allouchi met een diepe bal op pad, die op zijn beurt werd vastgehouden en zo een strafschop ontving. Bij afwezigheid van Ivan Ilic en Sydney van Hooijdonk werd het Huseyin Dogan die aan de penaltystip verscheen. With a little help from ex-NAC’er Nigel Betrams (de bal verdween onder zijn oksel het doel in), werd de strafschop tot doelpunt gepromoveerd.

Kort voor rust was het andermaal Verschueren die een aanval opzette waarin NAC in zeer kansrijke positie kwam. Zijn voorzet belandde bij Dogan, maar de bal ging maar net naast. NAC ging niet met een 2-0 stand rusten. Dat had bijna een gelijke stand kunnen zijn, als Roger Riera niet een ingekopte bal voor de doellijn weg werkte. Derhalve toch met een voorsprong de kleedkamer in, maar 1-0 was eigenlijk nog te weinig.

NAC kwam weer eens veel te slap uit de kleedkamer. De kamille thee was in de benen gezakt en het tempo kwam wat traag op gang. Daardoor kwam NAC onnodig onder druk te staan en MVV kreeg kansen. Thijmen Goppel was in de eerste fase van de tweede helft nog het dichtst bij de gelijkmaker. Het is dat Verschueren de bal van de doellijn wist te rossen.

Met nog een half uur op de klok was het tijd om wat mutaties aan te brengen. Stokkers en El Allouchi er af, Van Hooijdonk en Van Anholt er in. De gewenste kentering bracht het niet. Het publiek ging er nog eens een paar keer achter staan, maar het nam het onrustige gevoel van een mogelijke gelijkmaker niet uit de lucht. Het was een typische wedstrijd om het grootste deel van de avond te hebben gedomineerd, om deze vervolgens in een gelijkspel te zien verzanden.

Filipovic bracht als invaller wél het gehoopte verschil. Op zijn aangeven werkte Luka Ilic de bal in de netten. Zo kwam er in de 89e minuut toch nog nagenoeg uitsluitsel over de winst. Een 2-0 winst waarop nogal wat aan te merken was. Maar drie punten zijn drie punten en Olij heeft het doel weer schoon weten te houden. NAC kruipt weer richting de top en staat nu vierde.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-M.V.V.

- Nacho Monsalve (geblesseerd) en Ivan Ilic (geschorst) afwezig
- Bij MVV stond ex-NAC'er Migel Bertrams de gehele wedstrijd tussen de palen
NAC head-to-head tegen M.V.V.

ALGEMEEN

Eerste divisie 2019/2020

vr 29 november 2019
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 17.521

Scheids: Christiaan Bax
Grens: Kevin Bodde en Ralf van Vlokhoven
Official: Robin Vereijken

Scoreverloop

31' 1-0 Huseyin Dogan
Schot
Penalty
88' 2-0 Luka Ilić
Assist: Andrija Filipovic
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Nick Olij
3. Roger Riera
17. Jethro Mashart
24. Colin Rösler
6. Arno Verschueren
8. Luka Ilić
11. Mounir El Allouchi
(66' 12.  Pelé van Anholt)
22. Jordan van der  Gaag
9. Finn Stokkers
(66' 23.  Sydney van Hooijdonk)
10. Huseyin Dogan
(80' 15.  Andrija Filipovic)
14. Othmane Boussaid


M.V.V.
1. Nigel Bertrams
3. Shermar Martina
(86' 28. Nino Everaers)
4. Enes Mahmutović
17. Luc Mares
30. Raoul Last
8. Joshua Holtby
16. Koen Kostons
(64' 14. Jérôme Déom)
18. Thibaut van Acker
7. Thijmen Goppel
9. Anthony van den Hurk
11. Joeri Schroyen

DOWNLOADS

KAARTEN

22' Gele kaart Koen Kostons
Reden: Neerhalen speler
86' Gele kaart Enes Mahmutović
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - M.V.V.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven