homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Jong PSV-N.A.C. Breda (1-3)

Er was een tegenstander uit de kelder van het klassement voor nodig, maar NAC weet eindelijk weer wat winnen is. Na een reeks van 6 competitiewedstrijden zonder winst (2x gelijk, 4x verlies) kwam deze winst op Jong PSV als geroepen. Met een reeks met betrekkelijk zwakkere tegenstanders tot aan de winterstop in het vooruitzicht, is NAC begonnen aan de inhaalrace om zich weer in de top van de Eerste Divisie te kunnen nestelen.

Zo’n 130 NAC-supporters hadden de moeite genomen om op deze koude maandagavond de reis naar het Jan Louwers Stadion af te leggen. Zij zagen dat Finn Stokkers de voorkeur kreeg boven Sydney van Hooijdonk. Op kwaliteit en vorm gepasseerd, of kreeg de clubtopscorer een wedstrijd rust?

In de beginfase kwam NAC veel voor het eindhovense doel, maar de afwerking ontbrak. In het uitvak zat het volk met de billen tegen elkaar. Dit was typisch een wedstrijd met veel gemiste kansen en schutterende mogelijkheden, waar de mindere tegenstander er met de punten vandoor zou gaan. Echter duurde het slechts tot de 22e minuut tot NAC toch de bevrijdende openingstreffer maakte. Luka Ilic kon na een corner een afvallende bal op het doel afvoeren en wierp hem in de verre hoek.

De ban was gebroken. NAC had duidelijk overwicht en had weinig werk aan het tot dan toe tandeloze beloftenelftal van psv. Dogan schoot nog van dichtbij op de keeper en Luka Ilic raakte jammerlijk de paal. In minuut 34 was het Finn Stokkers die zijn basisplaats vierde met een doelpunt. Boussaid bediende Dogan op links, die op zijn beurt vanaf links voor kon geven op Stokkers, die vrij eenvoudig in de hoek kon koppen.

NAC zat ogenschijnlijk op rozen. Uit twee achtereenvolgende vrije trappen waren Ivan Ilic en Colin Rösler dicht bij de uitbreiding van de score. Het is aan hun keeper te danken dat de achterstand niet groter werd. Met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in en een tegenstander die amper serieuze weerstand kon bieden.

NAC kennende kan dat alleen maar fout gaan. Jong PSV leek toch wat meer ruimte te kunnen vinden die ze in de eerste helft nog zoek waren. Het resulteerde in een aantal gevaarlijke uitbraken waarbij zij bijna tot scoren kwamen. Met de onderkant lat van Sekou Sidibe, was NAC gewaarschuwd voor de opleving van de eindhovenaren.

NAC begon wat terug te leunen, maar kon her en der nog wel kans tot een uitbraak zien. Echter is het tóch die dekselse Sisibe die NAC een pijnlijke prik toebrengt. In de 56e minuut komt hij aan de rechterzijde in duel met zowel Boussaid als Mashart. Het is vooral Mashart die hier niet genoeg ruimte dicht knijpt en de belg kans geeft om uit een knappe hoek in de eerste kruising boven Olij te schieten. Jong PSV weer terug in de wedstrijd.

De in de 66e minuut voor Dogan ingevallen Jordan van der Gaag raakte nog de paal. Aan de andere kant was het aan Olij te danken dat de inzet van Oliver Horvath via de paal weer terug het veld in kaatste. Ook de rebound die daar uit volgde werd weer knap gekeerd. De spanning was weer helemaal terug.

In de 85e minuut maakt Jordan van der Gaag een eind aan alle spanning. Luka Ilic geeft voor vanaf links, komt op rechts bij Verschueren terecht en ziet daar Van der Gaag vrij op de penaltystip staan. Die hoeft de bal alleen nog maar aan te nemen, te draaien en een hoek te kiezen, 1-3. Voorzichtige opluchting in het uitvak. Eindelijk weer eens een terugrit zonder chagrijn in het vooruitzicht. Ook geholpen door het nieuws dat De Graafschap bij Jong AZ tegen nederlaag is opgelopen. NAC klimt weer een plekje naar positie 5, maar nog wel 6 punten achter de superboeren en maar liefst 9 achter cambuur. It’s still a long way up.BIJZONDERHEDEN Jong PSV-N.A.C. Breda

- Nacho Monsalve (geblesseerd) afwezig
NAC head-to-head tegen Jong PSV

ALGEMEEN

Eerste divisie 2019/2020

ma 25 november 2019
Jan Louwers Stadion
Eindhoven, Nederland

Toeschouwers: 250

Scheids: Laurens Gerrets
Grens: Rob van de Ven en Nils van Kampen
Official: Luuk Timmer

Scoreverloop

22' 0-1 Luka Ilić
Schot
34' 0-2 Finn Stokkers
Assist: Huseyin Dogan
Kopbal (na aanval)
56' 1-2 Sekou Sidibe
Assist: Amar Ćatić
Schot
85' 1-3 Jordan van der  Gaag
Assist: Arno Verschueren
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Jong PSV
1. Mike van de Meulenhof
2. Steven Theunissen
(46' Rico Zeegers)
3. Maxime Soulas
4. Justin de Haas
5. Tijn Daverveld
6. Robin Schoonbrood
7. Andrew Mendonça
(68' Olivér Horváth)
8. Richie Ledezma
(86' Robin Lauwers)
9. Claudia Gomes
10. Sekou Sidibe
11. Amar Ćatić


N.A.C. Breda
1. Nick Olij
3. Roger Riera
17. Jethro Mashart
24. Colin Rösler
6. Arno Verschueren  (C) 
7. Ivan Ilić
(77' 12.  Pelé van Anholt )
8. Luka Ilić
(86' 23.  Sydney van Hooijdonk )
11. Mounir El Allouchi
9. Finn Stokkers
10. Huseyin Dogan
(67' 22.  Jordan van der  Gaag )
14. Othmane Boussaid

DOWNLOADS

KAARTEN

45' Gele kaart Sekou Sidibe
Reden: Neerhalen speler
63' Gele kaart Ivan Ilić
Reden: Neerhalen speler
82' Gele kaart Rico Zeegers
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

13x winst voor NAC
4x gelijk spel
3x verlies voor NAC

Gem. score: 2,9 punten

Top scores:
1. Swieber 7
2. sjorro 7
3. G-Mouse 4
4. Roy 4
5. pimmeke076 4

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Jong PSV - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven