homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Jong Ajax (1-2)

Al vijf competitiewedstrijden achtereen heeft NAC niet weten te winnen. Waar NAC supporters dachten dat de komst van een beloftenelftal uitkomst zou biedt, komt bedrogen uit. Met name Jong Ajax heeft jaarlijks een sterk voetballend team waar de miljoenen duidelijk van af druipen. Maar ook voor dit beloftenelftal geldt, het is afhankelijk van het eerste elftal over welke sterke spelers zij kunnen beschikken. Zodoende weet je nooit goed welke weerstand je van dit team gaat krijgen.

Naarmate de wedstrijd naderde, werd duidelijk dat Jong Ajax in zijn nagenoeg sterkst mogelijke opstelling aan zou treden. Namen als Noa Lang, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré zijn veel geziene gasten in het eerste en er zat zelfs de nodige Champions League ervaring bij. Daar stond tegenover dat NAC door blessures gedwongen werd tot enkele wijzigingen in de basis. Mashart nam de backpositie over van de geblesseerde Noblejas. El Allouchi kreeg een basisplaats op rechts, Van Anholt bleef op de bank voor rechtsback (!!) Verschueren. De aanval bestond uit Dogan en Van Hooijdonk.

NAC stond direct onder druk. Het middenveld was meer bezig met mee verdedigen dan aan het opbouwen van aanvallen. Het was dan ook geheel tegen de verhoudingen in dat NAC als eerste tot scoren kwam. Er ging dan ook wel een fraaie opbouw aan vooraf. Een vliegensvlugge combinatie tussen Dogan, naar Van Hooijdonk, naar El Allouchi, die vrij voor de keeper in kon schieten. Na 20 minuten stond NAC op een 1-0 voorsprong.

Hierna nam NAC duidelijk meer initiatief en was er op gebrand om de voorsprong verder uit te bouwen. Luka Ilic leek in die gelegenheid te zijn, maar schoot jammerlijk naast. NAC leek met een mooie tussenstand de kleedkamers in te gaan. Op aangeven van Lassina Traoré kon Noa Lang vanuit een knappe hoek de bal langs Nick Olij werken. Ruststand 1-1.

Na rust was het voor NAC weer alle hens aan dek. Jong Ajax begon de tweede helft zoals het ook de eerste begon. NAC moest veel tegenhouden. Olij keerde de gevaarlijke schoten van Traoré en Kühn en voorkwam zo dat de ajacieden op voorsprong kwamen.

Joshua Bohui kwam er in voor Luka Ilic en Huseyin Dogan maakte plaats voor Finn Stokkers. NAC leek hierdoor ook wat aanspraak op meer dan een gelijkspel te krijgen. Rond de 75e minuut leek Boussaid de 2-1 te gaan maken. Zijn bal vertrok richting de verre hoek, maar werd net voor aankomst gekeerd door de knap keepende Kjell Scherpen.

Helaas was het niet te houden. Met nog maar een paar minuten op de klok velt Brian Brobbey het oordeel en kopt de 1-2 binnen. Gelatenheid maakt zich meester van de Bredase tribunes. Met een trainer die de opstelling met bingoballen maakt wint NAC dit soort potjes gewoon niet. Cambuur en De Graafschap winnen weer ruim. Wij kansloos naar de achtste plaats. En maandag mogen we weer!BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Jong Ajax

- Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de overleden oud-trainer Hans Verèl (66) en oud-jeugdtrainer Klaas van Baalen (71)
- Door de gezamenlijke actie van de BVO's in Nederland werd de actie 'Racisme? Dan voetballen we niet!' gehouden. In de 1ste minuut werd er niet gevoetbald. Deze werd in de blessuretijd bijgeteld.
- Joshua Bohui maakte na een half jaar revalideren van een zware knieblessure zijn officiële debuut voor NAC
- Ex-NAC trainer Mitchell van der Gaag is de hoofdtrainer van Jong-Ajax
NAC head-to-head tegen Jong Ajax

ALGEMEEN

Eerste divisie 2019/2020

vr 22 november 2019
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.212

Scheids: Edwin van de Graaff
Grens: Maarten Beijer en Stefan de Groot
Official: Jesse Rozendal

Scoreverloop

20' 1-0 Mounir El Allouchi
Assist: Sydney van Hooijdonk
Schot
45' 1-1 Noa Lang
Assist: Lassina Traoré
Schot
85' 1-2 Brian Brobbey
Assist: Juan Castillo
Kopbal (na aanval)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Nick Olij
3. Roger Riera
17. Jethro Mashart
24. Colin Rösler
6. Arno Verschueren  (C) 
7. Ivan Ilić
8. Luka Ilić
(70' 21.  Joshua Bohui)
11. Mounir El Allouchi
(83' 12.  Pelé van Anholt)
10. Huseyin Dogan
(76' 9.  Finn Stokkers)
14. Othmane Boussaid
23. Sydney van Hooijdonk


Jong Ajax
1. Kjell Scherpen
2. Juan Castillo
3. Liam van Gelderen
4. Jurriën Timber
5. Kik Pierie
6. Ryan Gravenberch
7. Jurgen Ekkelenkamp
8. Quinten Timber
(81' Kenneth Taylor)
9. Noa Lang
(60' Victor Jensen)
10. Nicolas Kühn
(75' Brian Brobbey)
11. Lassina Traoré

DOWNLOADS

KAARTEN

19' Gele kaart Jurriën Timber
Reden: Neerhalen speler
77' Gele kaart Kik Pierie
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

15x winst voor NAC
3x gelijk spel
3x verlies voor NAC

Gem. score: 0,57 punten

Top scores:
1. Erik1970 6
2. Mieshoop 3
3. Depuntige 3
4. hondstrouw 0
5. Roy 0

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Jong Ajax

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven