of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Twente-N.A.C. Breda (1-1)

Door de klinkende 4-0 overwinning op Willem II vorige week, gaat het team van Gudelj vol goede moed naar het oosten van het land voor de uitwedstrijd tegen Twente. NAC moet het vandaag doen zonder de geblesseerden Lurling, Hadouir en Schalk. Het uitvak is redelijk gevuld. Velen dachten het bekende en geroemde broodje beenham te kunnen eten. Helaas, de catering is niet meer wat het geweest is en de broodjes beenham zijn van het menu geschrapt.

Voor Twente is het een roerig seizoen. Speelden de tukkers de eerste seizoenshelft nog mee voor het kampioenschap, na de winterstop is hier allang geen sprake meer van. Na het vertrek van Steve McClaren staat ex-NAC’er Alfred Schreuder aan het roer.

NAC geeft Twente vanaf de eerste minuut de ruimte om te voetballen. De eerste mogelijkheid is desondanks voor Hooi die de bal meekrijgt van Verbeek. Hooi probeert het zelf af te maken maar Braafheid werkt de bal weg. Twente wordt niet echt gevaarlijk ondanks de ruimte die ze krijgen. Tadic geeft na ruim 10 minuten spelen een prima voorzet maar de bal wordt onderschept door de NAC-verdediging voor deze voor de voeten van Bulykin valt. De eerste helft kabbelt voort als Seuntjes, die de geblesseerde Lurling vervangt, de bal op randje 16 ontfutseld van Douglas. Seuntjes draait weg bij Douglas en schiet, maar zijn schot gaat enkele meters over. NAC gaat rusten met 0-0 en de supporters merken dat er misschien wel meer te halen valt.

De spelers lijken dit ook gevoeld te hebben. Na 50 minuten spelen krijgt NAC een vrije trap die genomen wordt door Verbeek. Luijckx kopt richting doel maar Mihaylov weet deze nog te redden. Van der Weg staat op de juiste plaats om de bal alsnog binnen te tikken; 0-1 en zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Door de fluitsignalen vanaf de tribune begint Twente zich te realiseren dat het roer om moet. Er komt steeds meer druk op NAC te staan maar desondanks had Gudelj in de 60e minuut de 0-2 bijna op het scorebord gezet. Seuntjes geeft de bal mee en Gudelj haalt uit. De bal gaat rakelings langs het doel van Mihaylov. Twente laat zich niet gek maken en blijft jacht maken op de gelijkmaker. Ten Rouwelaar kan een inzet van Castaignos van dichtbij nog redden als Fer enkele minuten later vrij in kan koppen. Hij heeft zijn vizier niet op scherp staan, de bal gaat net over. Wanhopig op zoek naar de gelijkmaker gaat Fer niet veel later gestrekt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Janssen doorziet dit en maant de speler op te staan. In de 83e minuut valt de gelijkmaker toch. Ten Rouwelaar keert een schot van Tadic maar NAC krijgt de bal niet weggewerkt. De bal valt uiteindelijk voor de voeten van Brama die van afstand uithaalt. De bal wordt van richting veranderd en belandt achter Ten Rouwelaar in de touwen; 1-1. Dit blijft ook de eindstand.

Vooraf getekend voor een punt, achteraf toch het gevoel dat er misschien meer te halen viel. NAC kan echter weer een puntje bijschrijven waardoor definitieve handhaving weer een stapje dichterbij komt.

Y.BIJZONDERHEDEN FC Twente-N.A.C. Breda

- Tim Gilissen speelde zijn 150ste wedstrijd voor NAC
- Mats Seuntjes kreeg de voorkeur in de spits vandaag boven Rick ten Voorde. Schalk en Lurling ontbraken wegens blessures
NAC head-to-head tegen FC Twente

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

za 30 maart 2013
Arke Stadion
Enschede, Nederland

Toeschouwers: 29.250

Scheids: Ed Janssen
Grens: Richard Slot en Edwin de Vree
Official: Tom Koekoek

Scoreverloop

50' 0-1 Kenny van der  Weg
Schot (intikkertje)
83' 1-1 Wout Brama
Assist: Nacer Chadli
Schot (van afstand)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Twente
13. Nicolay Mihaylov
20. Edson Braafheid
16. Tim Breukers
19. Douglas
5. Robbert Schilder
22. Nacer Chadli
(84' 11. Jerson Cabral)
6. Wout Brama
8. Leroy Fer
9. Dmitri Bulykin
(45' 30. Luc Castaignos)
10. Dusan Tadic
37. Tim Hölscher
(67' 21. Felipe Gutierrez)


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
28. Kenny van der  Weg
(75' 2.  Sepp de Roover )
7. Kees Luijckx
3. Eric Botteghin
11. Jens Janse
6. Tim Gilissen
23. Jordy Buijs
16. Nemanja Gudelj
15. Danny Verbeek
(80' 14.  Rick ten Voorde )
25. Elson Hooi
20. Mats Seuntjens
(89' 8.  Thilo Leugers )

DOWNLOADS

KAARTEN

54' Gele kaart Dusan Tadic
Reden: Schwalbe

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Twente - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven