homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Willem II (4-0)

Ja, ze hadden er wel vertrouwen in, die gekke kruikjes. Vrijwel het hele seizoen al kansloos onderaan, maar op bezoek bij die nare ratten zouden ze wel eens even orde op zaken gaan stellen. We gingen het nog bijna geloven ook. Er werd hier en daar zelfs gerept over het waken voor onderschatting. Maar enkele dagen voor de wedstrijd verdwenen die gevoelens eigenlijk al als sneeuw voor de zon. Want de ene groep uit stilburg zette nog een ietwat flauwe, maar voor hun doen een aardige ludieke actie op touw door de voordeur van het Rat Verlegh Stadion uit naam van de Hekkensluiter op slot te leggen. Maar tegelijkertijd deed een andere groep die actie volledig teniet door smaakloos vandalisme te plegen op Zunderello. Het werd weer pijnlijk duidelijk: ze kunnen echt helemaal niks. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd, die eigenlijk na 10 minuten al gespeeld was.


Vanaf minuut 1 werden de kruiken op het veld namelijk afgejaagd en onder druk gezet. Ze leken zich even staande te houden, maar bij de eerste vrije trap die NAC kreeg was het direct raak. Buijs gaf weer een uitstekende voorzet op Gudelj, wiens kopbal nog gekeerd werd door Meul, die vervolgens alsnog kansloos was op de binnentikker van Luijckx. Het stadion ontplofte op dat moment, maar zou vervolgens toch ietwat tam blijven op deze veel te vroege zondagmiddag.

Over het uitvak hoeven we het vanaf dat moment eigenlijk helemaal niet meer te hebben. Daar werd al gebeden dat de wedstrijd niet op een al te grote nederlaag uit zou lopen. En die gebeden leken nog te worden gehoord ook. Want toen Lurling door Hooi knap werd weggestuurd richting het vijandelijke doel, trok Höcher aan de noodrem door de doorgebroken Lurling met een korte ruk aan de schouder uit balans te brengen. Hier had rood op zijn plaats geweest, maar Makkelie liet doorspelen. Vanaf dat moment liet NAC zich inzakken, en begon het uitermate onmachtige kruikenensemble zichzelf moe te tikken tot aan de rust.

Ook na rust deed NAC het rustig aan. Het hield makkelijk stand tegen het bar slechte voetbal van de kruiken, maar toonde zelf ook heel weinig aanvallende aspiraties. Ook op de tribunes bleef het nog altijd rustig. Cliché maar waar: zondagmiddag, half 1, geen bier… Da werruk nie! Om over het uitvak overigens nog maar te zwijgen. Het enige teken van leven dat daar af en toe nog vandaan kwam was een zwak “1-0, maar je hoort ze niet”…

Maar goed, uiteindelijk begon het Bredase publiek zich toch te roeren, toen het vond dat de beslissende treffer onderhand een keer mocht gaan vallen. En daar bleken de spelers best gevoelig voor. Sterker nog: vanaf dat moment vloog de ene na de andere bal erin. Binnen 10 minuten werden de kruiken uitgerekend door onze jonkies compleet vernederd. In de 71e minuut scoorde Seuntjens uit een scrimmage zijn eerste officiele treffer voor NAC. Dezelfde Seuntjens bracht in de 79e minuut Hooi in stelling, die beheerst de 3-0 binnen schoof. En toen de aangeslagen kruiken daarna mochten aftrappen, speelden ze de bal direct in de voeten van opnieuw Seuntjens. Die zocht samen met Verbeek direct de aanval, en de Bosschenaar liet zijn kans op de 4-0 vervolgens niet onbenut.

Zo liep de aanvankelijk gezapige zondag’ochtend’ toch nog uit op een goei fiske, dat nog eens wat extra kleur kreeg door het lang verwachte debuut van Peter Gommeren. En terwijl de kruikjes steeds verder over de afgrond begonnen te hangen, kwam de definitieve handhaving voor NAC met deze overwinning steeds dichterbij.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Willem II

- Debuut van Peter Gommeren in het betaalde voetbal
- Elson Hooi verving de geschorste Anouar Hadouir
NAC head-to-head tegen Willem II

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

zo 17 maart 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 18.500

Scheids: Danny Makkelie
Grens: Hans Olde Olthof en Jan de Vries
Official: Rutger Bekebrede

Scoreverloop

11' 1-0 Kees Luijckx
Schot (rebound)
72' 2-0 Mats Seuntjens
Schot
79' 3-0 Elson Hooi
Assist: Mats Seuntjens
Schot
80' 4-0 Danny Verbeek
Schot (rebound)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
28. Kenny van der  Weg
11. Jens Janse
7. Kees Luijckx
3. Eric Botteghin
23. Jordy Buijs
(89' 24.  Peter Gommeren)
6. Tim Gilissen
16. Nemanja Gudelj
15. Danny Verbeek
(85' 14.  Rick ten Voorde)
10. Anthony Lurling
(61' 20.  Mats Seuntjens)
25. Elson Hooi


Willem II
1. David Meul
4. Jordens Peters
13. Tim Cornelisse
14. Philipp Haastrup (C) 
23. Gaby Jallo
(15' 2. Kees van Buuren)
6. Robbie Haemhouts
10. Marc Hocher
16. Danny Guijt
11. Virgil Misidjan
(55' 17. Jeroen Lumu)
10. Ricardo Ippel
(65' 20. Kevin Brands)
9. Aurelien Joachim

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Willem II

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven