homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-SC Heerenveen (1-2)

NAC doet het in 2013 goed en hoopt deze reeks in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen voort te zetten. Heerenveen-coach Van Basten laat vooraf op de clubwebsite weten dat een overwinning voor zijn ploeg best moet lukken, “NAC uit is moeilijk, maar met alle respect, het moet te doen zijn, NAC is geen Bayern München”, aldus Van Basten.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een minuut stilte voor de een paar dagen daarvoor overleden Theo Bos. NAC begint de wedstrijd vervolgens met dezelfde 11 spelers als vorige week in Alkmaar.

Beide ploegen beginnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid voor NAC komt pas in de 16e minuut. Marecek verliest de bal waardoor NAC kan aanvallen. Lurling legt de bal klaar voor Hooi die vanaf een meter of 20 hard uithaalt. Nordfeldt weet de bal nog net uit zijn doel te werken. NAC lijkt de smaak te pakken te hebben en enkele minuten later is het Lurling die een grote kans krijgt. Verbeek geeft een prima pass op Lurling, hij kapt Zomer uit maar schiet de bal vervolgens tegen Nordfeldt. Nauwelijks bekomen van deze gemiste kans, dient de volgende zich alweer aan. Buijs weet de bal af te pakken van De Roon, geeft een goede steekpass op Lurling maar deze schiet de bal keihard in het zijnet.

Tien minuten voor rust is het weer Buijs die een uitstekende pass geeft, ditmaal aan Hooi. Hooi draait weg van zijn tegenstander, mikt, maar de bal komt op de paal. De rebound is vervolgens voor Lurling, maar hij schiet de bal meters over. Net voor rust probeert Hooi het nog met een schot van afstand maar ook deze bal belandt in het zijnet. Zo gaat NAC ondanks de vele kansen rusten met 0-0.

Na de thee blijft NAC zoeken naar de openingstreffer. Gillissen geeft de bal aan Gudelj die alle ruimte heeft voor een schot. Het schot lijkt houdbaar maar toch laat Nordfeldt deze bal onder zich doorglijden waardoor NAC op een verdiende 1-0 voorsprong komt. NAC laat zich na deze treffer steeds verder terugzakken op eigen helft en vergeet regelmatig om te blijven voetballen. Hierdoor krijgen de friezen steeds meer mogelijkheden. Echt grote kansen levert dit niet op, tot De Roover een kwartier voor tijd hands maakt in de zestien met een penalty tegen als resultaat. Finnbogason neemt de penalty maar Ten Rouwelaar maakt zijn reputatie waar en stopt de penalty met overtuiging.

Ondanks de gemiste penalty blijft Heerenveen zoeken naar de gelijkmaker. Uiteindelijk komt deze er ook. De bal komt na een verre ingooi toevallig voor de voeten van Finnbogason. Deze keer mist hij niet en is het 1-1. NAC probeert nog een aanval op te zetten. Seuntjes ontsnapt makkelijk aan de friese verdediging maar weet geen doel te treffen. Met een gelijkspel nemen de bezoekers echter geen genoegen. Slechts twee minuten na de 1-1 geeft Gouweleeuw de bal voor op Finnbogason die de bal binnenkopt. Hiermee komt de eindstand op 1-2 en lijdt NAC onnodig puntenverlies in eigen huis.

Y.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-SC Heerenveen

- Jelle ten Rouwelaar onderstreepte zijn reputatie als penaltykiller door in de 73ste minuut de inzet van Alfred Finnbogason te stoppen.
NAC head-to-head tegen SC Heerenveen

ALGEMEEN

Eredivisie 2012/2013

za 2 maart 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 17.750

Scheids: Björn Kuipers
Grens: Erwin Zeinstra en Sander van Roekel
Official: Jeroen Abbink

Scoreverloop

49' 1-0 Nemanja Gudelj
Assist: Anthony Lurling
Schot (van afstand)
82' 1-1 Alfred Finnbogason
Assist: Jeffrey Gouweleeuw
Schot
85' 1-2 Alfred Finnbogason
Assist: Jeffrey Gouweleeuw
Kopbal (na aanval)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Sepp de Roover
7. Kees Luijckx
28. Kenny van der  Weg
3. Eric Botteghin
6. Tim Gilissen
16. Nemanja Gudelj
23. Jordy Buijs
(86' 17.  Anouar Hadouir)
10. Anthony Lurling
15. Danny Verbeek
(62' 14.  Rick ten Voorde)
25. Elson Hooi
(80' 20.  Mats Seuntjens)


SC Heerenveen
1. Kristoffer Nordfeldt
23. Ramon Zomer (C) 
3. Jeffrey Gouweleeuw
4. Christian Kum
46. Pele van Aanholt
10. Sven Kums
(73' 16. Marco Pappa)
18. Lukas Marecek
(55' 21. Joey van den Berg)
11. Alfred Finnbogason
15. Marten de Roon
9. Filip Djuricic
7. Rajiv van la Parra
(90' 37. Luciano Slagveer)

DOWNLOADS

KAARTEN

84' Gele kaart Eric Botteghin
Reden: Neerhalen speler
90' Gele kaart Kristoffer Nordfeldt
Reden: Tijdrekken

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - SC Heerenveen

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven