homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Twente-N.A.C. Breda (2-2)

Drie dagen na de deceptive tegen Heracles mocht NAC vandaag aantreden in de Grolsch Veste. De zwalkende ploeg van trainer John Karelse verliest zelden met grote cijfers, maar de verwachting was toch dat dit vanavond zou gaan gebeuren. Ondanks dat Twente kampt met een flinke vormcrisis is op basis van ranglijst, selectie en historie de Enschedese club op alle fronten een maatje te groot.NAC begon de wedstrijddag goed: de spelersbus ramde het stadion. Fikse schade aan de bus, maar zonder problemen voor de vrijwel fitte wedstrijdselectie. Alleen de structureel geblesseerde Zonneveld, de aan zijn knie gekwetste Kolk en de geschorste Gudelj waren afwezig. De afwezigheid van Kolk betekende een basisplaats voor Alex Schalk, die eerder in de week aangaf het onderhand tijd te vinden om weer aan spelen toe te komen.


Twente uit, een garantie voor overheerlijke broodjes beenham. Maar helaas, het uitvak is verplaatst, en bovenin zijn de broodjes net wat minder dan op de begane grond. Teleurstelling alom, wat niet onder stoelen en banken werd gestoken door de 49 supporters in het uitvak. Voor de veiligheid van die 49 happy few waren overigens wel 17 veiligheidsmensen ingezet, de disney-experience was overduidelijk aanwezig in Enschede.


De wedstrijd begon met een reuzenkans voor Anthony Lurling, maar na alleen op de keeper afgelopen te zijn stifte hij de bal net wat te zacht. De eerste helft was NAC aanvallend onmachtig, maar maakte het verdedigend geen fout. Onder striemend fluitconcert werden de Tukkers de kleedkamers in gestuurd.


In de tweede helft tapte NAC uit een heel ander vaatje. Het zelfvertrouwen straalde er vanaf, de vrije man werd gevonden, aanvallen over meerdere schijven, het werd soms zelfs on-NACs. Met name Gilissen speelde een dijk van een wedstrijd, net als aanvaller Alex Schalk. In de 56e minuut maakte hij optimaal gebruik van de vrije ruimte en schoot de bal strak langs keeper Boschker. 0-1 in het voordeel van NAC, wat een weelde.Enige kansen later ging het echter mis met NAC. Binnen twee minuten werd er twee keer niet opgelet in de omschakeling, en wist Luuk de Jong tot tweemaal toe Jelle te passeren. Een goede wedstrijd, maar toch een 2-1 nederlaag. Zuur, erg zuur.


NAC drong aan, er werd aanvallend gewisseld en er kwamen kansen. Zonder resultaat, tot in de 93e minuut. Omer Bayram gaf voor, Nourdin Boukhari die geheel vrijgelaten werd door Douglas, knikte de bal in de laatste seconde binnen. Een meer dan verdiend punt ,die 2-2 gelijkmaker.


Tevreden ging het uitvak weer naar huis, zoals ongetwijfeld ook in Breda de kroegen en thuiscafe’s vol goede moed de glazen nog eens bijvulden. Zes punten voorsprong op VVV, ze moeten dus nog minimaal twee keer winnen en dan nog gelijkspelen, en dat tegen clubs als Ajax, AZ, Twente, Utrecht en Ado. Nog twee weken, dan kunnen we ons veilig spelen.

BIJZONDERHEDEN FC Twente-N.A.C. Breda

NAC weet na een puntje in Alkmaar en Amsterdam ook een puntje van Twente af te snoepen
NAC head-to-head tegen FC Twente

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

za 14 april 2012
De Grolsch Veste
Enschede, Nederland

Toeschouwers: 29.750

Scheids: Reinold Wiedemeijer
Grens: Richard Slot en Edwin de Vree
Official: Christiaan Bax

Scoreverloop

56' 0-1 Alex Schalk
Assist: Robbert Schilder
Schot
61' 1-1 Luuk de Jong
Schot (van afstand)
63' 2-1 Luuk de Jong
Schot (van afstand)
93' 2-2 Nourdin Boukhari
Kopbal (na aanval)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Twente
1. Sander Boschker (C) 
2. Tim Cornelisse
(45' 3. Nicky Kuiper)
5. Rasmus Bengtsson
19. Douglas
20. Dwight Tiendalli
14. Willem Janssen
(83' 31. Nils Roseler)
6. Wout Brama
8. Leroy Fer
24. Ola John
(59' 12. Wesley Verhoek)
9. Luuk de Jong
20. Nacer Chadli


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
30. Youssef El Akchaoui
7. Kees Luijckx
3. Eric Botteghin
2. Milano Koenders
23. Jordy Buijs
6. Tim Gilissen
(83' 24.  Jeffrey Sarpong )
21. Nourdin Boukhari
8. Robbert Schilder
10. Anthony Lurling
15. Alex Schalk
(74' 19.  Ömer Bayram )

DOWNLOADS

KAARTEN

  Gele kaart Kees Luijckx
Reden: Neerhalen speler
  Gele kaart Leroy Fer

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Twente - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven