homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag R.K.C. Waalwijk-N.A.C. Breda (2-1)

Na de verloren openingswedstrijd tegen FC Twente was er nog volop hoop voor dit seizoen. Het voetbal was immers best aardig, en de inzet was gewoon heel erg goed. Met dit spektakelvoetbal zouden de punten vanzelf komen. Tegen Heracles was het allemaal wat minder, maar was er ook nog wat ongeluk (lees: een waardeloze arbiter Sanders) nodig om wederom met lege handen te staan. De eerste helft tegen Groningen was onthutsend slecht, maar de tweede helft stond weer bol van de NOAD, en het eerste punt werd binnengesleept. Deze opsteker moest toch wel voldoende vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen laagvlieger RKC? Drie punten ophalen uit de Waalwijkse fietsenstalling, om zo weer ‘gewoon’ mee te doen. Nou, vergeet het maar. Het werd een wanvertoning die als een regelrechte klap in het gezicht van de vele meegereisde NAC-supporters (boorcombi!) gezien mag worden. (bootcombi!)

Maar eerst gaan we het even hebben over de positieve kanten van dit potje (bootcombi!). Want er was namelijk de traditionele bootcombi (bootcombi!) naar Waalwijk. Benedendeks was het hakken op de beats van onder meer resident DJ Nike en de opgetrommelde DJ Chaos. Yves had helaas af moeten zeggen, maar dat maakte het gebeuk er niet minder om. Bovendeks stond DJ Pino weer CD-speler te verkrachten met de ene foute plaat na de andere, terwijl hij het toch nog tot een geheel wist te lullen. Op het buitendek (bestaat dat?) werd volop gezongen, afwisselend in het zonnetje en in de stromende regen. Wij gaan niet opzij! De boot kwam uiteindelijk aan met enkele hectoliters bier minder aan boord en een afgebroken mast. Die bleek iets te hoog voor één van de bruggen waar onderdoor werd gevaren. De kapitein kon er niet om lachen, maar de vele bezopen opvarenden verwelkomen de ‘crash’ uiteraard met luid gejuich. Nogmaals: Wij gaan niet opzij! Nu de spelers nog, want wat de wedstrijd een drama:

NAC start gewoon uitermate slap. Geen bezieling, geen vreugd. Evander Sno heeft blijkbaar geen deo gespoten deze dag, want niemand van NAC komt in de eerste helft binnen een cirkel van vijf meter van deze forse verschijning. Gewoon lekker door laten lopen en laten kaatsen met Castillion, dan komt de openingstreffer vanzelf. De heren NAC’ers worden op hun wenken bedient, want Sno schiet al in de 11e minuut raak: 1-0.

Deze tegentreffer zet de ploeg uit Breda toch aan het denken. Zo erg, dat men vergeet te voetballen, en de hele eerste helft als een kip zonder kop achter RKC aanhobbelt. Dat het bij rust nog steeds slecht 1-0 staat is te danken aan het eveneens matige niveau van RKC. “Maar ze hebben toch best een leuke ploeg in Waalwijk?” Schei toch uit! NAC creeert zelfs nog 3 kansen, maar dat heeft niks te maken met goed voetbal, maar gewoon met 3 keer even een vleugje individuele inzet tegen deze promovendus. Kolk ziet een soort van omhaal net over gaan, Bonevacia ziet zijn schot op de lat uiteen spatten en Gorter geeft een erg goede voorzet waar Amoah en Kolk vrolijk onder door lopen. Dat laatste typeert het niveau.

Na rust gaat de slapstick gewoon verder. De term ‘een draak van een wedstrijd’ lijkt voor deze pot verzonnen. Zelfs de inbreng van goudhaantje Schalk haalt niks uit, want Ruud Brood maakt hem onschadelijk met enkele tactische (en meer verdedigende) aanpassingen. En zo kabbelt de wedstrijd voort naar het einde. Toch houden de meegereisde Geel-Zwarten hoop op tenminste een puntje. En nét als ze er heel dicht bij zijn, valt het toch echt het doek. Een goed schot van Schilder gaat via de binnenkant van de paal voor het doel langs, en Botteghin kopt een voorzet van Gudelj net naast. RKC zet daar gewoon wat simpele countertjes tegenover, en als Auassar wordt weggestuurd weet hij in tweede instantie te scoren. Met nog 3 minuten en een 2-0 stand op het bord is het gedaan. Daar verandert zelfs de treffer van Lurling in blessuretijd niets meer aan. Eindstand: 2-1.

Dus het hoopvolle begin van het seizoen, is na vier speelronden verandert in een zeer zorgelijke situatie. Met slechts 1 punt doen we volop mee. Voor de nominatie van degradatiekandidaat wel te verstaan. Zowel de selectie als de supporters zullen blij zijn met het interlandweekend. Even rust, en de druk van de ketel. Ant bij het volgende thuisduel tegen de scheepsschrobbers uit rotterdinges MOET het gewoon gebeuren. Hé NAC… doe ’s voetballen hugodver!BIJZONDERHEDEN R.K.C. Waalwijk-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen R.K.C. Waalwijk

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

za 27 augustus 2011
Mandemakers Stadion
Waalwijk, Nederland

Toeschouwers: 6.000

Scheids: Pieter Vink
Grens: Marco Buijk, Ruud Bexkens
Official: Merlijn Gerritsen

Scoreverloop

11' 1-0 Evander Sno
Schot
87' 2-0 Adil Auassar
Assist: Roald van Hout
Schot
90' 2-1 Anthony Lurling
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

R.K.C. Waalwijk
1. Jeroen Zoet
8. Aaron Meijers
3. Henrico Drost
5. Ard van Peppen (C) 
2. Sigourney Bandjar
23. Evander Sno
17. Sander Duits
(45' 6. Adil Auassar)
18. Guy Ramos
9. Rick ten Voorde
10. Robert Braber
(70' 11. Karim Fachtali)
20. Geoffrey Castillion
(59' 7. Roald van Hout)


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Milano Koenders
(67' 12.  Jens Janse )
8. Robbert Schilder
(77' 20.  Nemanja Gudelj )
3. Eric Botteghin
4. Roly Bonevacia
18. Donny Gorter
6. Tim Gilissen
(58' 15.  Alex Schalk )
7. Kees Luijckx
10. Anthony Lurling
9. Santiago Kolk
14. Mathew Amoah

DOWNLOADS

KAARTEN

80' Gele kaart Guy Ramos

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over R.K.C. Waalwijk - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven