homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-FC Groningen (2-2)

Na twee onnodige maar even zo teleurstellende nederlagen, stonden er achter de naam NAC Breda nog altijd nul punten op d’n tilletekst. Het was dus zaak om tijdens het eerste Avondje NAC van het seizoen eindelijk eens punten te gaan pakken tegen FC Groningen. Mocht NAC na deze wedstrijd namelijk nog steeds met lege handen staan, dan zou de druk voor het daarop volgende duel tegen RKC (Bootcombi!) wel eens funest kunnen zijn, en zouden we zomaar in een negatieve spiraal terecht kunnen komen. NAC zou deze avond uiteindelijk van die hatelijke ‘0’ af komen, zij het met 2 totaal verschillende wedstrijden van 45 minuten.

Want NAC start erg slap aan het duel, en het is Groningen dat de wedstrijd direct in handen neem. Binnen enekel minuten kunnen de eerste kansen opgetekend worden voor Ivens en Andersson, en na 12 minuten zelfs de openingstreffer. Zonneveld twijfelt te lang en verspeelt de bal an Andersson. Die speelt Bacuna aan, dIe direct uithaalt naar de lange hoek en Ten Rouwelaar kansloos laat. Het is ontluisterend hoe simpel het doelpunt tot stand is gekomen, maar NAC blijkt hiermee allesbehalve wakker geschud. Het is vrijwel alleen Groningen wat de klok slaat de eerste helft, en hoewel ten Rouwelaar zijn ploeg nog lang op de been houdt, valt voor rust nog de te verwachten 0-2. In een druk strafschopgebied weet Matavz de bal langs ten Rouwelaar te krijgen. Botteghin redt nog op de lijn, maar Andersson schiet de niet te missen rebound alsnog binnen. Het aanwezige publiek laat na het rustsignaal met een striemend fluitconcert duidelijk het ongenoegen blijken over het zielloze spel in de eerste helft.

Maar in de tweede helft krijgt het publiek een compleet andere wedstrijd te zien. De duidelijk niet scherpe Zonneveld is vervangen voor dé nieuwe held van Breda, Alex Schalk. Alleen al de aanwezigheid van het menneke kan een wedstrijd doen kantelen. De strijdlust die de jonge Beekenaar voor ‘zijn’ club toont, slaat direct over op het publiek. Het stadion begint te kolken, en het publiek gaat zelfs al na 3 minuten spelen in de tweede helft uit haar dak. Het is Schalk die goed doorgaat en de Groningse verdediger ver’schalk’t. De bal beland bij Amoah, die passt naar Lurling, en Lurling brengt Schalk in stelling, die vervolgens de opstuiterende bal in de verre hoek knalt. De 1-2 smaakt blijkbaar naar meer, want al in de 57e minuut is het zelfs gelijk. Gillissen weet te profiteren van geklungel in de Groningse verdediging en stuurt Lurling weg, met Schalk naast hem. Lurling laat echter zien dat ook hij een aardig balletje kan trappen, en schiet de bal in opnieuw de verre hoek. Het stadion ontploft als NAC voor de harde vechtlust in de tweede helft vroeg beloond wordt met deze gelijkmaker. Bijna krijgt NAC direct nóg meer, want een afstandsshot van de uitblinkende Lurling wordt nog maar net gekeerd door doelman van Loo.

Karelse wil vervolgens wat meer druk gaan zetten door Kolk te vervangen voor Bayram. Die zorgt ook inderdaad voor meer snelheid in de ploeg, maar de rest van het team lijkt gas terug te nemen, en zo eerst het gelijkspel maar veilig zien te houden. Dat lijkt aanvankelijk ook simpel te lukken en de wedstrijd kakt behoorlijk in. Alleen in de slotfase wordt het toch weer ouderwets billenknijpen als Groningen nog een paar kansen krijgt. Gezien het beeld over twee helften is een gelijkspel echter wel terecht, en daar eindigt de wedstrijd dan ook mee.

Het eerste punt voor NAC is dus een feit. Hopelijk zal dat genoeg vertrouwen geven voor de uitwedstrijd tegen het lilluke volluk uit wolluk (Bootcombi!). Hadden we trouwens al vermeld dat we met de boot gingen…? (Bootcombi!)BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-FC Groningen

Ex-NAC'er Kees Kwakman was als FC Groningen aanwinst terug in het Rat Verlegh Stadion.
NAC head-to-head tegen FC Groningen

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

za 20 augustus 2011
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 17.300

Scheids: Kuipers
Grens: Zeinstra en Simons
Official: Dieperink

Scoreverloop

12' 0-1 Leandor Bacuna
Assist: Danny Holla
Schot
44' 0-2 Petter Andersson
Schot (rebound)
48' 1-2 Alex Schalk
Assist: Anthony Lurling
Schot
57' 2-2 Anthony Lurling
Assist: Tim Gilissen
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
3. Eric Botteghin
(80' 23.  Jordy Buijs)
2. Milano Koenders
8. Robbert Schilder
5. Mike Zonneveld
(45' 15.  Alex Schalk)
7. Kees Luijckx
18. Donny Gorter
6. Tim Gilissen
14. Mathew Amoah
10. Anthony Lurling
9. Santiago Kolk
(65' 19.  Ömer Bayram)


FC Groningen
1. Brian van Loo
2. Maikel Kieftenbelt
18. Lorenzo Burnet
16. Johan Kappelhof
3. Jonas Ivens
4. Kees Kwakman
7. Leandro Bacuna
(73' 23. Thomas Enevoldsen)
20. Petter Andersson (C) 
(79' 20. Nicklas Pedersen)
6. Danny Holla
(56' 8. Tim Sparv)
10. Dusan Tadic
11. Tim Matavz

DOWNLOADS

KAARTEN

14' Gele kaart Leandor Bacuna
19' Gele kaart Danny Holla
44' Gele kaart Eric Botteghin
64' Gele kaart Tim Gilissen

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - FC Groningen

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven