homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Heracles Almelo-N.A.C. Breda (2-1)

Uit naar Heracles. De afgelopen jaren verliep die pot dramatisch. Binnen 10 seconden leidde de thuisploeg doorgaans al met 2-0, en vroeg de Yellow Army zich af waarom men in godsnaam weer dat tering-end naar die Duitse enclave Almelo was afgereisd. Groot was deze keer dan ook de opluchting dat NAC de eerste 10 minuten zonder tegendoelpunt doorkwam. En dat er echt bier verkrijgbaar was in het uitvak! Dikke plus naar Heracles, wat dat betreft. Maar de ontgoocheling was minstens even groot, toen NAC uiteindelijk weer met lege handen stond.

NAC start het duel deze keer wél fel. Maar wellicht iets te fel op de verkeerde manier, want hoewel de tegendoelpunten uitblijven heeft NAC al wel snel 2 gele kaarten te pakken (Koenders en Luijckx). Bij Heracles gaat men er vooralsnog vanuit dat er wel een snelle goal moet vallen, want als een vrije trap van Overtoom in het zijnet beland, wordt toch de walgelijke scoringstune ingezet door stadion-DJ Vette Fokke. Een afgang. Net als de stadionklok overigens. Die springt vrijwel exact na het verstrijken van de beruchte 10 minuten (die afgeteld worden door de supporters uit Breda) op ‘nul’ en zou zo blijven staan tot na de rust. De wedstrijd is weinig spectaculair, en na enkele slappe schoten van Heracles, lijkt NAC na een half uur de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Na een prima voorzet van Kolk waar Gudelj net niet bij kan, volgt even later een actie van Josefzoon, die een vrije trap oplevert. Buijs legt het leer panklaar op het zwarte bolleke van Amoah, en NAC leidt eindelijk weer eens een keer in Almelo. Die 0-1 voorsprong zou behouden worden tot in de rust, al raakt Vejinovic namens de thuisploeg nog een keer de lat uit een vrije trap.

Na rust kantelt de wedstrijd echter. Luijcxk, die op scherp stond, is in de kleedkamer gebleven voor Botthegin, en Koenders wordt niet lang daarna om dezelfde reden gewisseld voor Janse. Maar zelfs met de verse krachten NAC is behoorlijk inspiratieloos. Botteghin kopt de bal nog een keer bij Pasveer in zijn handen, maar dan is Heracles aan de beurt. Met dank aan de warrig fluitende Sanders. Als Plet namelijk in het veld komt voor Douglas, en vrijwel direct de diepte ingaat met Buijs in de achtervolging, neemt hij in de zestien van NAC eerst de bal mee met de hand, en struikelt vervolgens over zijn eigen benen. Maar Sanders ziet vanaf 35 meter een reden om de bal op de stip te leggen! Volstrekte onzin, wat later ook beaamd wordt in de nabeschouwingen, maar toch brengt Overtoom Heracles vanaf elf meter langszij. Die 1-1 schenkt de thuisploeg vertrouwen, en ten Rouwelaar moet er vanaf dat moment een aantal keren aan te pas komen om NAC te behoeden voor een achterstand. Dat lukt tot een kwartier voor tijd, maar dan scoort Heracles een identieke goal als dat NAC in de eerste helft deed. Een vrije trap van Vejinovic wordt door Everton binnen gekopt, en Heracles leidt met 2-1. En even later wordt het zelfs bijna nog erger, maar het schot van Overtoom gaat gelukkig via de lat over.

Toch zou het niets meer uitmaken. Hoewel NAC nog dichtbij en treffer door bijna een eigen kopgoal van Horst na een vrije trap van Schilder en een kopbal van Botteghin die maar net gekeerd wordt door Pasveer, is de eindstand 2-1. NAC is weer eens ouderwets bestolen, en loopt al voor de tweede keer dit prille seizoen tegen een onnodig verlies aan. De druk neemt hiermee ineens aardig toen, want tegen het goed draaiende Groningen zullen er toch echt punten gepakt moeten worden, tijdens het eerste Avondje NAC van het seizoen.BIJZONDERHEDEN Heracles Almelo-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Heracles Almelo

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

zo 14 augustus 2011
Polman Stadion
Almelo, Nederland

Toeschouwers: 8.314

Scheids: Sanders
Grens: Van Dongen en Strijker
Official: Bekebrede

Scoreverloop

32' 0-1 Mathew Amoah
Assist: Jordy Buijs
Kopbal (na aanval)
66' 1-1 Willie Overtoom Penalty
77' 2-1 Everton
Assist: Marko Vejonovic
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Heracles Almelo
22. Remko Pasveer
12. Tim Breukers
14. Ben Rienstra
24. Olivier ter Horst
28. Gaby Jello
17. Kwame Quansah (C) 
23. Willie Overtoom
10. Marko Vejonovic
(78' 8. Lerin Duarte)
21. Darl Douglas
(63' 12. Glynor Plet)
18. Samuel Armenteros
(90' 19. Luis Pedro)
11. Everton


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
2. Milano Koenders
(59' 12.  Jens Janse )
7. Kees Luijckx
(46' 3.  Eric Botteghin )
23. Jordy Buijs
18. Donny Gorter
20. Nemanja Gudelj
4. Roly Bonevacia
8. Robbert Schilder
9. Santiago Kolk
(79' 24.  Pim Bouwman )
14. Mathew Amoah
11. Florian Jozefzoon

DOWNLOADS

KAARTEN

3' Gele kaart Milano Koenders
4' Gele kaart Kees Luijckx
24' Gele kaart Robbert Schilder
37' Gele kaart Darl Douglas
47' Gele kaart Ben Rienstra
56' Gele kaart Everton
70' Gele kaart Kwame Quansah
90' Gele kaart Jelle ten Rouwelaar
Reden: Protesteren/schelden

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Heracles Almelo - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven